21/1/10

Συλλογή υπογραφών: Να αποσυρθεί η κ. Θ. Δραγώνα από την γ.γ. του υπ. Παιδείας

Η τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων. Τούτο ήταν απόλυτα φυσιολογικό, μιας και η Θάλεια Δραγώνα έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί με άρθρα, στα βιβλία και τις παρεμβάσεις της με θέσεις που θίγουν το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το κλίμα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης αυτοκρατορίας, που θέλει τον άνθρωπο έναν ανέστιο υπήκοο της δικτατορίας της αγοράς, η Θ. Δραγώνα προωθεί εδώ και χρόνια μέσα από τα άρθρα και τα βιβλία της μια νέα, αποεθνικοποιημένη, εργαλειακή εκδοχή της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την κυρία Δραγώνα, το σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστεί πλήρως στην νέα «παγκοσμιοποιημένη» πραγματικότητα της χώρας μας εγκαταλείποντας κάθε αναφορά στο συλλογικό φαντασιακό αυτής της κοινωνίας, τις ιδιαίτερες αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της. Για την κυρία Δραγώνα, όλα αυτά, καταδικάζονται συλλήβδην ως οπισθοδρομικός εθνοκεντρισμός.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει παιδεία. Ένα δήθεν «πολυπολιτισμικό», δίχως ταυτότητα σχολείο είναι ένα φαστ φουντ σχολείο που μεταδίδει ξερές πληροφορίες και κούφιες δεξιότητες, φτιάχνοντας πειθήνιους υπηκόους και άκριτους καταναλωτές.

Δίχως όλα αυτά δεν υπάρχει κοινωνία. Εάν κατεδαφίσουμε τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων τι θα απομείνει; Μια πολυεθνική βαβέλ, όπου επικρατεί ο πόλεμος των διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους, μέσα σε συνθήκες ατομισμού, εξαθλίωσης, εγκληματικότητας και φτώχειας.

Δίχως όλα αυτά, τέλος, δεν υπάρχει ελευθερία. Ένας λαός συγκροτείται σε ελεύθερο σώμα, διεκδικώντας την δική του κουλτούρα, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την μνήμη του παρελθόντος του. Δίχως αυτά, καταλήγει δούλος στα χέρια των πολυεθνικών, των ελίτ, και των πρεσβειών.

Και βέβαια, καθ’ όλη την διάρκεια της νεώτερης –τουλάχιστο– ιστορίας του, ο ελληνικός λαός έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία και την δικαιοσύνη, αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, μπροστά στους οποίους οι εφήμεροι τεχνοκράτες φαντάζουν, βεβαίως, ελάχιστοι.

Εξάλλου, τι καλύτερη απόδειξη για το επικίνδυνα αδιέξοδα που ελλοχεύουν πίσω από τις απόψεις της Θ. Δραγώνα από το γεγονός ότι, για τα τελευταία 15 χρόνια, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν διαλύσει την ελληνική εκπαίδευση, καθοδηγούνται και καταρτίζονται από τους ομοϊδεάτες της στα παιδαγωγικά ινστιτούτα και τα αντίστοιχα τμήματα του πανεπιστημίου. Για να μην μιλήσουμε για τα ευρωπαϊκά προγράμματα των εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίζονται οι συνοδοιπόροι της κ. Δραγώνα, αλλά και πολύ συχνά η ίδια.

Οι κυβερνώντες και οι απολογητές τους γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εξαιτίας όλων αυτών, η επιλογή τους δεν επικροτείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Θ. Δραγώνα, το μόνο που μπορούν να επικαλεστούν είναι το σκιάχτρο της Άκρας Δεξιάς, γιατί δίχως αυτό, οι νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές και οι λοιποί κοσμοπολίτες υποστηρικτές της, είναι σίγουρο ότι θα ήταν στριμωγμένοι στην γωνία.

Είτε το θέλουν, είτε όχι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιτίθεται στις θέσεις που πρεσβεύει η Θ. Δραγώνα για το περιεχόμενο της ελληνικής εκπαίδευσης –όπως επίσης αντέδρασε και στην καθιέρωση του άθλιου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που στήριζε η ίδια και άλλοι συνοδοιπόροι της. Η απομάκρυνσή της από τη θέση της, λοιπόν, είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημοκρατίας. Κι αφού δέχεστε ότι ο λαός είναι τυπικά κυρίαρχος, τότε είστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε την βούλησή του, και να αποσύρετε την Θ. Δραγώνα από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ
(Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα ελληνικά)


http://www.ardin.gr/node/2707

44 σχόλια:

  1. Οι 138 υπογραφές μέχρι στιγμής, είναι ελάχιστες.Εαν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 50.000 υπογραφές καλύτερα να μην ξαναμιλήσουμε για Πατρίδα και Εθνική Παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματική παιδεία ήταν τα κρυφά σχολειά της Εκκλησίας.

    Αν το κράτος θέλει να κάνει μια προσφορά στην παιδεία, ας παραδώσει το υπ.παιδείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ή ας βάλει υπερηλικιωμένους ιερείς ως συμβούλους.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματική παιδεία ήταν τα κρυφά σχολειά της Εκκλησίας.

    Αν το κράτος θέλει να κάνει μια προσφορά στην παιδεία, ας παραδώσει το υπ.παιδείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ή ας βάλει υπερηλικιωμένους ιερείς ως συμβούλους.


    Η Εκκλησία απαρτίζεται απο ιερωμένους
    όπου στην πληοψηφία τους λείπει η παιδεία και το ήθος.
    Οσο για τα υψηλά κλιμάκια, τα στελέχη τίς περισσότερες φορές είναι άκρως διεφθαρμένα μαζί με τους πολιτικούς και ομοφυλλόφιλοι η παιδεραστές.
    Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούν να παράγουν πολιτισμό η παιδεία,γιατί δεν είχαν , έχουν και ούτε πρόκειται να έχουν για τα επόμενα 50 χρόνια σχέση με τα δυο παραπάνω αντικείμενα.
    Η εκκλησία όπως λειτουργεί στις μέρες μας μας πάει πρός τα πίσω ,
    όπως και οι θέσεις της Κ. Δραγωνα
    βέβαια.

    ευχαριστω για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματική παιδεία ήταν τα κρυφά σχολειά της Εκκλησίας...

    Οι φόβοι των υπόδουλων Ελλήνων επι Τουρκοκρατίας ήταν οι Τουρκοι, οι κοτσαμπασηδες και οι ρασοφόροι. Πάντα οι συμβουλάτορες των πασάδων ήταν οι ρασοφόροι και ήταν αυτοί που κάθε άλλο παρα την ελευθερία του λαού, θέλανε. Ποια κρυφά σχολιά και κουραφέξαλα. Και τοτε ανώμαλοι πεδαιραστές ήταν όπως και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ... όσο για την κ. Δρα(κ)ώνα, οι υπογραφές γίνανε 188. Φανείτε γενναίοι και υπογράψτε. Και μετα να μαζευτούν υπογραφές και για τις Ελληνοποιήσεις. Ειναι και αυτό συνέχεια της Δρα(κ)ωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @
    3:54 μ.μ.
    "Η εκκλησία όπως λειτουργεί στις μέρες μας μας πάει πρός τα πίσω.."

    2010 χρόνια μόνο μπροστα μας πάει η εκκλησια γιατί ο Αρχηγός της,είναι Αυτός που κέρδισε τον θάνατο.
    Αυτός λοιπόν που κέρδισε τον θάνατο μόνο πίσω δεν μας πάει...εκτός αν δεν έχουμε καμία σχέση με την Εκκλησία Του, κακό βέβαια δικό μας,γιατί εμείς την έχουμε ανάγκη...και όχι Αυτή......
    Η εκκλησία του Χριστού υπάρχει πρός ίαση σωμάτων, ψυχών και πνεὐματος, μέσω των ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ της και ιδιαιτέρως της εξομολογήσεως( μετάνοιας) και της Θείας Κοινωνίας.
    2010 χρόνια ο Χριστός διαμελίζεται προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ το ΣΩΜΑ Του και το ΑΙΜΑ του...και εμείς...τον χαβά μας...
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά, συγχωρέστε με,αλλά όταν είμαστε εκτός Εκκλησίας καλό είναι να μην μιλάμε....

    συγνώμη...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, τώρα τελευταία,μόλις στο ιστολόγιο, αναφερθούν οι λέξεις, Εκκλησια, ορθοδοξία,αγάπη, πατρίδα, ελληνισμός, Ελλάδα, Χριστός, τα τρολς το μυρίζουν αυτόματα!!
    Όπως οι πεινασμενοι λύκοι ..το αίμα...
    Τώρα, περί ανωμαλίας και παιδεραστίἆς που μιλούν κάποιοι, φαίνεται πως μόνο με αυτά ασχολούνται..η κάποιο τραύμα τους ...κυνηγά...
    Όσο και να βρίζουν η Αλήθεια είναι μία και το ΦΩΣ της το πιο δυνατο και ΦΩΤΕΙΝΟ...
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...και σε λίγο...
    ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ....
    ΚΑΚΌΜΟΙΡΟΙ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα στον Ορθόδοξο κλήρο και τα όσα θα συμβούν (και θα συμβούν πολλά) αντανακλούν και αποτυπώνουν δύο αντίρροπες καταστάσεις ενός ασυμφιλίωτου «πολέμου»:
    α) από τη μια πλευρά είναι οι πλανητικοί μηχανισμοί εξουσίας οι οποίοι με νύχια και με δόντια, λυσσαλέα, με κάθε μέσο (ανοικτών, αλλά και υπόγειων επιθέσεων) επιχειρούν να αποσαθρώσουν και να αλώσουν τις κοινωνικές, εθνικές και αξιακές αρθρώσεις και συνεκτικούς ιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
    Η Ορθοδοξία αποτελεί για τις χοάνες του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού ένα πολύ ανθεκτικό «μέταλλο» κοινωνικής, εθνικής και ηθικής συνοχής και αντίστασης απέναντι στον οδοστρωτήρα του νεοταξικού φασισμού. Πρέπει πάση θυσία αυτό το «μέταλλο» να λιώσει…
    β) Από την άλλη ο Ορθόδοξος κλήρος με βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία όχι μόνο ανθίσταται, αλλά περνάει και σε ανοικτή «επίθεση» εναντίον των δυνάμεων του σύγχρονου φασισμού.
    Οι διεργασίες μέσα στους κόλπους του ελληνικού Ορθόδοξου κλήρου καθημερινά βαθαίνουν και οξύνονται. Συγκροτείται ένα ισχυρό και πλατύ Μέτωπο των Ορθόδοξων εναντίον των νεοταξικών υπονομεύσεων και επιθέσεων…
    Από την έκβαση αυτή της «σύγκρουσης» στο εσωτερικό της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εξαρτηθούν και θα καθοριστούν πολλά.
    Γι’ αυτό δεν μπορεί να καθίσει κανείς απαθής, ούτε ουδέτερος παρατηρητής μπροστά σ’ αυτή την θανάσιμη πάλη.
    Μπροστά στην επέλαση των δυνάμεων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, δεν νομιμοποιείται ο οιοσδήποτε και με οποιοδήποτε πρόσχημα να ισχυριστεί ότι αυτό που συμβαίνει στους κόλπους της Ορθοδοξίας δεν τον αφορά.
    Η Ορθοδοξία, ως ιστορική συγκρότηση και υπόσταση κοινωνικής και εθνικής συνοχής, ως πνευματικός φορέας πολιτισμού και αξιών, ως συλλογική συνείδηση και ως συλλογικός οργανωτικός ιστός αποτελεί σήμερα το τελευταία ανάχωμα των ιστορικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της ελληνικής κοινωνίας.

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Ανωνυμος' East ειπε:
    'Πραγματική παιδεία ήταν τα κρυφά σχολειά της Εκκλησίας.
    Αν το κράτος θέλει να κάνει μια προσφορά στην παιδεία, ας παραδώσει το υπ.παιδείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ή ας βάλει υπερηλικιωμένους ιερείς ως συμβούλους.'


    Τι αλλο θ'ακουσουμε ακομα σ'αυτο το blog? Αν ειναι οργανο της προπαγανδας των ρασοφορων να μας το πειτε να μην πεταμε τον χρονο μας διαβαζοντας το. Για ολους τους ανεγκεφαλους των οποιων η κοσμοθεαση ειναι κατασκευασμενη στο Δημοτικο επι χουντας, Κρυφο Σχολειο δεν υπηρξε ποτε, μυθος κυριοι.
    Oσο για τους 'υπερηλικιωμένους ιερείς', ελεος, εγω τα παιδια μου δεν θελω να τα 'χαιδεψει' κανενας απο δαυτους.


    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -ANTI-EAST ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ

    ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ?

    Οι συκοφαντίες δεν είναι επιχειρήματα για το τι είναι η Εκκλησία.

    Εάν δεν γνωρίζετε ΑΠΛΆ ΣΚΑΣΤΕ.

    ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:

    TOY EAST KAI TOY ANTI-EAST ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.

    Τώρα τελευταία στο ιστολόγιο έχει πέσει πολύ μ><><><α απο μερικούς.

    Κρατήστε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.
    Εκκλησίας-Κράτους
    Εκκλησίας-Ιησού Χριστού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ANTI-EAST
    Απάντα επί της ουσίας ,αν μπορείς, σε παρακαλώ πολύ χωρίς να αφήνεις υπονοούμενα για τους Έλληνες Ορθοδόξους Ιερείς, οι οποίοι ουδεμία σχέση εχουν με τους ραβίνους..τύπους Ελεάζαρ, από οπου και οι φόβοι σου....

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @
    ANTI-EAST
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;
    ΩΩΩΩΧΧ...ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φίλε Ευάγγελε
    ο Ιησούς μας μαζί μέ όλα τα άλλα ,είναι και πνεύμα και ο
    οποιοσδήποτε μπορεί να προσπαθεί να τον σκέφτεται και να γίνεται καλλύτερος συν τω χρόνω.
    Δέν χρειάζεται να ανήκω στον ορθόδοξο
    κλήρο, ή να είμαι οπαδός, για να με αποκαλούν χριστιανό Ελληνα.
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 4:20 μ.μ.

    >Ποια κρυφά σχολιά και κουραφέξαλα. Και τοτε ανώμαλοι πεδαιραστές ήταν όπως και τώρα.<

    Στην Κρήτη, φίλε, έχομε μία παροιμία: "Ψόμμα ακούς, ολόψομμα δεν είναι". Δηλαδή, "ακούς κάτι (σαν) ψέμμα, δεν είναι και εντελώς ψέμμα"

    Kρυφά Σχολειά.

    Αν οι ιερείς ήσαν τότε ανώμαλοι και παιδεραστές, δεν το ξέρω. Όσο για το σήμερα, φαίνεται να το ξέρεις εσύ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ευ,άγγελο και λοιπές Βατοπεδινές δυνάμεις

    Αν η Εκκλησία θέλει να βοηθήσει, μπορεί να συνεισφέρει με εκποίηση της περιουσίας της για την μείωση των ελλειμάτων.Αντ'αυτού, διεκδικεί (και καταλαμβάνει) θέση στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.Η εκκλησία δεν έχει κανένα πνευματικό ρόλο πλέον και εύχομαι να αποσυντεθεί ταχύτατα.Όσοι ρασοφόροι-μπίζνεσμεν και τα θωπευμένα εξαπτέρυγά τους συνεχίζουν να λερώνουν με την παρουσία τους τον δημόσιο βίο (αλλά και τα ιστολόγια) της χώρας, πρέπει να απομονωθούν και να σταλούν ισοβίως στο Α.Όρος, για εξαγνισμό.
    Κανένας συμβιβασμός με τους ρασοφόρους σκοταδιστές και τους λοιπούς νταβατζήδες του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7:06 μ.μ.
    Αγαπητέ, δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη... ο οποιοσδήποτε... να τον αποκαλούν Ορθόδοξο Έλληνα, και δεν είναι αυτός ό στόχος.
    Ναί να σκεφτόμαστε τον Χριστό, καλό όμως είναι να ρίξουμε και μια ματιά στις εντολές του-συμβουλές του,μα πάνω από ολα εκτός από τον αυτοέλεγχο υπάρχουν και τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ της Εκκλησίας που μέσω των Αποστόλων Του, άφησε....
    Καλό θα ήταν να τα δοκιμάζαμε βρε αδελφέ...στο κάτω-κάτω μάλλον τα έχουμε δοκιμάσει όλα....γιατί όχι και αυτό;;;;...τι είναι αυτό που μας εμποδίζει, και μας αναστατώνει;;´..Θέλει λοιπόν λίγο ψάξιμο παραπάνω και όχι τόσο επιφανιακά...

    φιλικά..
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 7:53 μ.μ.
    Από ότι φαίνεται...μύρισες αίμα...
    κρίμα....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 7:53 μ.μ
    "Η εκκλησία δεν έχει κανένα πνευματικό ρόλο πλέον και εύχομαι να αποσυντεθεί ταχύτατα."

    KAI Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!............

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ,ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΟΛΟΙ....
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΖΕΦΡΥ,ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΛΗ,ΟΥΤΕ ΞΥΡΙΖΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΟΥΤΕ ΚΚΕ..ΜΟΥΛΟΥ..ΚΟΥΛΟΥ..ΚΛΠ

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ,ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΠΙΖΝΕΣ"...ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΑΓΝΟΕΊΣ ΠΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ....
    ΜΥΡΙΣΑΤΕ ΑΙΜΑ......
    ΤΑ ΔΕ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΣΟΥ....ΣΤΗΝ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ...ΣΟΥ.....

    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...
    Η ΤΡΑΓ...ΩΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ...ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ...

    ΕΥ.ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν επιτρέπεις Ευάγγελε, να συμπληρώσω ότι και 10 φορές να δοθεί η περιουσία της εκκλησίας στο κράτος, και να ξεπουληθεί στους ξένους (όπως άλλωστε μεθοδεύεται ήδη με την 'εκμετάλλευση' της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της ρευστοποίησης της ιδιωτικής με τους εξωφρενικούς φόρους που μπαίνουν στην ακίνητη περιουσία), και πάλι το κράτος δεν σώζεται οικονομικά με τα αρπακτικά που διαχειρίζονται την εξουσία. Εξάλλου η σημερινή περιουσία της εκκλησίας είναι πολύ μικρό ποσοστό της αρχικής της που το μεγαλύτερο μέρος της δόθηκε στο κράτος.

    Όσο για τα κρυφά σχολεία, νομίζω ότι δέν έχει την ικανότητα πλέον η επίσημη διοίκηση της εκκλησίας να τα οργανώσει, αλλά ο λαός έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των παιδιών του. Οι γονείς θα πρέπει να οργανώσουνε τα κρυφά σχολειά μέσα στα σπίτια τους για να μορφώσουν τα παιδιά τους ομαδικά ή ατομικά.

    Με το τρίδυμο Διαμαντοπούλου - Χριστοφιλοπούλου - Δραγώνα αλλά και τα συριζοκρατούμενα παιδαγωκικά τμήματα των Πανεπιστημίων, δεν μπορούμε να περιμένουμε την βελτίωση της παιδείας που έκανε αγράμματη την γενιά της μεταπολίτευσης. Βλέπω καθημερινά την αγραμματοσύνη των δασκάλων των παιδιών μας και θαυμάζω πόσο καλά τα κατάφεραν μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες.

    Αρκεί να διαβάσει κανείς τα ασυνάρτητα και εμετικά βιβλία του δημοτικού (δεν έχω προσεγγίσει ακόμη του γυμνασίου αφού τα παιδιά μου είναι μικρά) για να καταλάβει γιατί οι Έλληνες είναι πλέον αγράμματοι σε σχέση με τις γενιές που τέλειωσαν το λύκειο πριν το '85.

    Και φυσικά η επιλογή των κυβερνώντων στο υπουργείο παιδείας είναι με μοναδικό κριτήριο τον περεταίρω αφελληνισμό των Ελλήνων και όχι για την διόρθωση των εκπαιδευτικών εκτρωμάτων της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ..

    Aλήθεια, πόσο πολύ δοκιμάζεται κάποτε κάποτε η εμπιστοσύνη μας στον Θεό!! «Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, ο οποίος θέλησε να ανεβεί το ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε, λοιπόν, την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας. Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος. Η νύχτα, λοιπόν, έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα. Όλα ήταν μαύρα. Μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού, γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα. Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. Συνέχισε να πέφτει... και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στο θάνατο ήταν, όταν ξαφνικά ένιωσε το σκοινί πού ήταν δεμένο στη μέση του να τον τραβά δυνατά. Το σώμα του ορειβάτη κρεμόταν πλέον στον αέρα. Μόνο το σκοινί τον κρατούσε ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή της αμηχανίας και καμιάς άλλης επιλογής, φώναξε: - Θεέ μου, βοήθησε με! Ξαφνικά, μια βαθειά φωνή προερχόμενη από τον ουρανό απάντησε: - Τί θέλεις να κάνω; - Σώσε με, Θεέ μου! - Αληθινά, νομίζεις ότι μπορώ να σε σώσω; - Βέβαια, πιστεύω ότι Εσύ μπορείς! - ΤΟΤΕ, ΚΟΨΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΟΥ....».
    Στο σημείο αυτό σταμάτησα να διαβάζω και σκέφτηκα: «Θεέ μου, τί ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να του ζητάς να κόψει το σκοινί, το μόνο πράγμα πού τον κρατάει ζωντανό;» Αλλά, άφησα γρήγορα αυτές τις σκέψεις και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ορειβάτη. Αλήθεια, ΕΣΥ, τί θα έκανες; Με ανάμεικτα συναισθήματα , συνεχίζω να διαβάζω: «Η ομάδα διάσωσης, την άλλη μέρα, είπε ότι ένας ορειβάτης βρέθηκε πεθαμένος, παγωμένος και το σώμα του κρεμόταν από ένα σκοινί. Τα χέρια του κρατούσαν σφιχτά το σκοινί ΜΟΝΟ 3 μέτρα μακριά από τη γη...». Και εσύ; Πόσο κολλημένος είσαι στο σκοινί σου; Ποτέ μην αμφισβητήσεις όσα είναι από το Θεό. Ποτέ δεν θα πρέπει να λες ότι σε έχει ξεχάσει η σε έχει εγκαταλείψει. Ποτέ μη νομίζεις ότι δεν σε φροντίζει. Θυμήσου ότι σε κρατάει πάντα με το δεξί Του χέρι και η επιλογή να απλώσεις το δικό σου χέρι ανήκει σε εσένα. Μ.Κ. Αναρτήθηκε από Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....
    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4086:-1000-&catid=13

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σ'ολους τους καραγκιοζηδες ρασοφορολαγνους, σκατα δεν αποκαλεσα κανεναν (21 Ιανουαρίου 2010 6:36 μ.μ., θα μιλαω οσο θελω, βγαλε το σκασμο εσυ), ουτε παιρνω αναποδες (οπως λεει ο ΕυΑγγελος)οταν ακουω τις λεξεις αγάπη, πατρίδα, ελληνισμός, Ελλάδα, παιρνω ομως αναποδες οταν ακουω τις λεξεις εκκλησια, ορθοδοξία.
    Αν τα σχολια μου πειραζουν, καλα κανουν. Αν εχει δικαιωμα ομιλιας το παπαδαριο, εχω κι εγω ως φορολογουμενος πολιτης. Αν δεν θελετε αντιχριστα σχολια, κοψτε την ρασοφορολατρια στα δικα σας σχολια.
    Καραγκιοζοπαιχτη 21 Ιανουαρίου 2010 6:58 μ.μ., παιδια εχω και νασαι σιγουρος οτι πουστερλε τσιφτετελληνες σαν και σενα δεν θα γινουν.
    Η αληθεια ποναει, αλλα ΄κρυφο σχολειο΄ ουδεποτε υπηρξε εξω απο τη φαντασια των ρασοφορων οτι δηθεν διαφυλαξαν την ελληνικη γλωσσα κλπ κλπ.

    Χωρισμος κρατους και ρασοφορων/κηφηνων τωρα!

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευ,άγγελε, εντελώς φιλικά...
    ΒΡΕΣ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙΣ....
    Και μαθήματα κατηχητικού, με ιστοριούλες νηπιαγωγείου και παραμυθάκια, να τα κάνεις σε τίποτα πεντάχρονα.Εδώ μιλάμε για εθνικά θέματα...Όχι άλλο κάρβουνο, ξεκόλλα..
    Πήγαινε στο ECOFIN, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και πες τις ιστοριούλες σου για να δεις πόσο τις "μετράνε" και που τις έχουνε γραμμένες.Ο κόσμος πάει μπροστά και σεις πάτε πίσω.
    Σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση το Ελληνικό Έθνος να επιτρέψει στους σκοταδιστές να μας στείλουν πίσω στο μεσαίωνα.Η Ελλάδα θα επιζήσει ακόμη και εαν χρειαστεί να πατήσει και επάνω στα πτώματα των σκοταδιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ANTI-EAST
    Νομίζω ότι παρασύρεσαι και αντιλαμβάνεσαι ότι στο ιστολόγιο αυτό δεν βρίζουμε.
    Πες τις απόψεις σου χωρίς μισαλλοδοξία.
    Τώρα, όσον αφορά το κρυφό σχολιό, η θεωρία της αμφισβήτησής του είναι εφεύρεση μιας δράκας φασιστοειδών, με αδιευκρίνιστα κίνητρα, μέρος της οποίας φωλιάζει και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
    Δεν ξέρω που στηρίζεις την άποψή σου, σε διαβεβαιώ όμως ότι σύμφωνα με μαρτυρίες των προγόνων μου, στον Πόντο το κρυφό σχολειό υπήρξε και χάριν σ' αυτό και τους εγγράμματους ιερωμένους εμείς, οι Έλληνες του Πόντου, ξεχασμένοι από το εθνικό κέντρο, κατορθώσαμε να παραμείνουμε Έλληνες.
    Αν έχεις διαφορές με την Ορθοδοξία και με τον κλήρο, να κάνεις κόσμια κριτική, όχι να βρίζεις.
    Πάντως, μια που ανοίξαμε το θέμα, τώρα που επιμελούμαι της έκδοσης του ταξιδιωτικού οδηγού της Κρήτης, διαπίστωσα με έκπληξη ότι το σύνολο των μοναστηριών στο νησί πυρπολήθηκε αλλεπάλληλες φορές από τους Τούρκους, επειδή ήταν μόνιμη εστία εθνικού αγώνα και επαναστάσεων εναντίον των κατακτητών.
    Αυτά, για να μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ....
    ΚΡΙΜΑ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν τα πάω καθόλου καλά με το σημερινό ιερατείο, αλλά επειδή πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια,ας μη ξεχνάμε την προσφορά του κλήρου στην επιβίωση του έθνους μας κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς, όσο και κατά τη διάρκεια της επανάστασης.
    Δεν είναι σωστό να καταδικάζουμε συλληβδην όλους τους κληρικούς, επειδή κάποιοι υψηλόβαθμοι από δαύτους, εκμεταλλευόμενοι τα προνόμια που τους έδωσε ο κατακτητής τον 13ο αιώνα,έβλαψαν το έθνος. Και πατριάρχες σφαγιάσθηκαν και μητροπολίτες απαγχωνίστηκαν και ταπεινοί παπάδες
    δολοφονήθηκαν κατά χιλιάδες...
    Επιλέγω μόνο ένα όνομα (από τα πάμπολλα που υπάρχουν) και καλώ κάθε καλοπροέρετο αναγνώστη αυτού του ιστολογίου να ρίξει μιά ματιά στη δράση του, κατά τη διάρκεια του αγώνα,αλλά και στο τραγικό του τέλος: ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ,επίσκοπος Βρεσθένης.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητε κ,Καλεντεριδη, αν δεν κανω λαθος εγω δεν ειρωνευτηκα κανενος τα παιδια εδω μεσα. ( ANTI-EAST
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;;
    ΩΩΩΩΧΧ...ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ.......
    21 Ιανουαρίου 2010 6:58 μ.μ)

    Απο κει και περα φροντιστε να μην εμφανιζονται τετοια σχολια για να μην αναγκαζομαι να απαντω κι εγω κατα τον προηγουμενο τροπο.
    Απο κει και περα μαθηματα αγαπης απο τον ΕυΑγγελο δεν δεχομαι. Οσοι ειναι χριστιανοι και ειναι γεματη χριστιανικη αγαπη ας παρουν απο πεντε μεταναστες στα σπιτια τους να τους φροντιζουν. Ο καλος χριστιανος τους αγαπαει ολους η κανω λαθος?

    ANTI-EAST

    'Υπηρξε μονον ενας χριστιανος κι αυτος πεθανε στο σταυρο'. Νιτσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @αντιEAST

    "Οσοι ειναι χριστιανοι και ειναι γεματη χριστιανικη αγαπη ας παρουν απο πεντε μεταναστες στα σπιτια τους να τους φροντιζουν."

    Μετανάστες πάρε εσύ που τους αγαπάς περισσότερο και προσπαθείς να μας τους φορτώσεις. Νομίζω ότι ο καθένας έχει υποχρέωση πρώτα να θρέψει τα παιδιά του και την οικογένειά του. Μετά τους αδελφούς του και μετά να κάνει ιεραποστολή. Αν μας το επιτρέψουν οι μετανάστες που σε λίγο θα κυβερνούνε. Είναι πρακτικό το θέμα και η αγαπολογία δεν έχει θέση.

    Το να έχει κάποιος χριστιανός αγάπη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλύσει την οικογένειά του και την πατρίδα του. Είναι μεγάλη ανάγκη όλοι οι παράνομοι μετανάστες να επαναπατρισθούν, όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές χώρες. Μετά να εξετασθεί άν οι νόμιμοι δικαιούνται να μένουν εδώ εάν είχαν εισέλθει παράνομα και αφού ξεκαθαρίσουν αυτά, μετά να συζητήσουμε αν χρειάζεται μετατροπή στο ισχύον σύστημα περί απονομής ιθαγένειας.

    Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση εκτός από τον αφελληνισμό των ελληνοπαίδων ετοιμάζει 3 πραξικοπήματα:

    1.Την αλλοίωση του εκλογικού σώματος με το νόμο περί ιθαγένειας

    2.Αλλοίωση της διοικητικής δομής του κράτους με την δημιουργία 13 ομόσπονδων κρατιδίων (τα οποία πολύ ευκολότερα θα μπορούν να αυτονομηθούν ή να προσαρτηθούν σε γειτονικες χώρες).

    3.Την αφαίρεση από το λαό του δικαιώματος να ψηφίζει για βουλευτές αλλά μόνο για κόμματα.

    Αυτά επειγόντως και πάση θυσία καλούμαστε να σταματήσουμε πριν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εκατομμύρια οι χριστιανοί Ελληνες και μη, που σφαγιάσθηκαν μαρτυρικά, από βάρβαρους, ...ας διαβάσουμε μερικούς βίους Αγίων να παραδειγματισθούμε...
    Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ δεν διδάσκεται...βιώνεται...και δεν έχει σχέση με την ανθρώπινη αγάπη....
    Αν πίστεψες αγαπητέ ΑΝΤΙ -ΕΑΣΤ, πως γράφω για να διδάξω..απατάσσε οικτρά....
    Τώρα περί φιλοξενείας και ότι ο χριστιανός ΠΡΕΠΕΙ να αγαπάει όλο τόν κόσμο δεν θα απαντήσω, γιατί θα χρειαστούν πολλά να γραφούν.
    Ένα μόνο θα πω....ο αμυνόμενος έχει πάντα δίκιο....
    Και οι Έλληνες είμαστε αμυνόμενοι...το θέμα ειναι πια πνευματικά όπλα θα χρησιμοποιήσουμε..
    ΠΆΝΤΩς ΌΧΙ ΕΓΩΙΣΜΌ, ΚΑΙ ΞΕΡΩΛΊΑΣΗ...
    ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ..."ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ" ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ...ΑΛΛΆ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Σ.Ε.Β.Α.Σ.Μ.Ο.Σ!!


    ΦΙΛΙΚΑ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @8:42 π.μ.
    Κοίτα ανώνυμε...
    Το ECOFIN, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ο ΟΗΕ,σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν!!
    Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία όμως θα είναι εδώ!!
    Έχεις μάλλον μπερδέψει τι μας πάει μπροστά και τι πίσω...και τα πράγματα φαίνονται εκ το αποτελέσματος.Και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και για την πολιτική και για τους οργανισμούς που επικαλείσαι οτι μας πάνε μπροστά....
    Τώρα περί γκόμενας και τα λοιπά τι να σου απαντήσω;;;;
    Απλώς ότι είμαι γεννηθείς το 1968 και μεγαλώνω 2 παιδιά μόνος...Θεού θέλοντος..
    Προφανώς δεν είσαι πατέρας,αλλά πάλι αν κάνω λάθος, και είσαι τότε κρίμα...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ φίλε, ANTI-EAST, ηρέμησε λίγο και άσε τη λογική να σου φανερώσει δυο-τρία απλά πράγματα, που προφανώς οι προηγούμενοι φίλοι, λόγω της "ιερής" αγανάκτησης ή του θρησκευτικού τους "φανατισμού" δε μπόρεσαν να σου δείξουν.
    Προσωπικά, δηλώνω χριστιανός ορθόδοξος, αλλά είμαι ο χειρότερος από όλους. Το λέω, γιατί θέλω να κρίνω μόνος τον εαυτό μου και όχι οι άλλοι εμένα, όπως κάνεις εσύ συλλήβδην για όλους τους χριστιανούς. Ξέρεις, υπάρχουν και καλοί χριστιανοί, δεν είναι όλοι όπως τους περιγράφεις και συμφωνώ με διάφορες κατηγορίες που προσάπτεις, αλλά είναι ΟΛΟΙ οι ρασοφόροι και κληρικοί όπως λες; Σίγουρα όχι και θα πρέπει να το αντιλαμβάνεσαι και εσύ, ότι υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι, σκληρά δοκιμαζόμενοι για να μπορούν να παραμένουν πιστοί στους όρκους τους. Δίπλα στον Παντελεήμονα της Ι.Μ Αττικής, θα βρεις και τον π. Παϊσιο, το φέρνω ως παράδειγμα. Καμία σχέση ο ένας με τον άλλο. Έτσι, συμβαίνει σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες (ανθρωπιστές ιατροί-καθίκια ιατροί κλπ).
    Η Εκκλησία είναι πνευματικό καθίδρυμα με ιδρυτή και Αργηγό της τον Ιησού Χριστό. Δεν σου ζητώ να μπεις στο ζήτημα της πίστης, καθότι είναι υποκειμενικό το τι πιστεύει κανείς ή όχι. Σου ζητώ μόνο να σκεφθείς, ότι οι γενικοί αφορισμοί, σε οδηγούν μακρυά από την ουσία. Η ουσία, λοιπόν, είναι, πως και αν ακόμη οι άνθρωποι (κάποιοι άνθρωποι) της Εκκλησίας έχουν σφάλλει και έχουν προκαλέσει δικαίως το λαϊκό αίσθημα, δεν είναι η Εκκλησία που ευθύνεται για αυτό. Ούτε χάνουν την αξία τους οι ευαγγελικές ρήσεις και τα διδάγματα που προσδιορίζουν ακόμη και τον τρόπο της κοινωνικής μας ζωής. Δεν τα πιστεύεις; Δεν πειράζει. Αν όμως επιμένεις να ακολουθείς τη στείρα άρνηση απέναντι σε όσα νομίζω λογικά σου παρέθεσα, τότε μάλλον υποκινείσαι από άλλα κίνητρα, και προφανώς δε πρόκειται να αλλάξεις γνώμη, (όχι να γίνεις χριστιανός, αλλά τουλάχιστον να μην τους προκαλείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @anti east

    "Χωρισμος κρατους και ρασοφορων/κηφηνων τωρα!"

    Νομίζω ότι και αυτό θα ωφελήσει την εκκλησία και ίσως μπορείς να καταλάβεις το γιατί.

    Αν και η πρότασή σου περιλαμβάνει ελάχιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εκκλησία, λοιπόν, δεν είναι μόνο οι κληρικοί αλλά όλοι εμείς "το πλήρωμα της Εκκλησίας".
    Τώρα, σχετικά με τα κρυφά σχολειά, αν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν, έχω να σου πω τα εξής που τα υπαγορεύει η απλή λογική, ούτε Δραγώνες, ούτε Ανδρουλάκηδες,ούτε νεοταξικές θεωρίες:
    Πιστεύεις, ότι οι Τούρκοι κατακτητές των 400 χρόνων, ήταν τόσο καλοί και οι ίδιοι τους τόσο μορφωμένοι και φιλελεύθεροι άνθρωποι, ώστε να επιτρέπουν στους υπόδουλους λαούς να πηγαίνουν ελεύθερα στα σχολεία τους και να μαθαίνουν στην ιστορία τους ότι αυτοί εδώ οι Τούρκοι είναι κατακτητές; Πιστεύεις πραγματικά, με το χέρι στην καρδιά λέμε, ότι οι Τούρκοι επέτρεπαν στα ελληνόπουλα να μαθαίνουν τα της θρησκείας τους και τη γλώσσα τους από βιβλία, που τα τύπωνε ο Οθωμανικός Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων; Πριν απαντήσεις ναι, πρόσεχε, γιατί διακινδυνεύεις τη σοβαρότητά σου. Δυο-τρεις ελεγχόμενες εκκλησιαστικές σχολές υπήρχαν μόνο, για τις ανάγκες του Κλήρου. Η Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κων/πολη και η Αθωνιάδα. Στην υπόλοιπη υποδουλωμένη Ελλάδα, ήταν μαύρο το σκοτάδι και βαθύ για τους ταλαίπωρους τους Έλληνες. Επειδή, λοιπόν, οι ανάγκες είναι που δημιουργούν τις λύσεις, μια τέτοια απέλπιδη λύση ήταν και η λειτουργία των κρυφών σχολειών. Κολυββογράμματα, όχι κανονικό σχολείο, ό,τι ήξερε ο φουκαράς ο παπάς και ο καλόγερος το πέρναγαν στους μικρούς μαθητές.
    Αυτό σημαίνει, ότι καλώς ή κακώς (καλώς για μένα) η Εκκλησία σήκωσε το βάρος του Έθνους στους ώμους της, την ευθύνη και το καθήκον (ελλείψει πολιτικής αρχής) να διασώσει τη γλώσσα και τη θρησκεία των σκλαβωμένων επί 4 αιώνες.
    Κακώς για την Δραγώνα και τον Ανδρουλάκη, αφού καλύτερα περνάγαμε με τους Οθωμανούς. Και μη σου διαφεύγει το γεγονός, ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς, είναι και δικά τους. Αρνητές των πάντων. Απλή λογική φίλε μου.
    Τελειώνω, λέγοντας σου πολύ φιλικά, χωρίς να σε αφορίζω ή να σε κρίνω, πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου, να διακρίνεις την ήρα από το σιτάρι και να αφήσεις πίσω σου τις νεοταξικές συκοφαντίες με τις οποίες δεκαετίες τώρα μας έχουν συστηματικά βομβαρδίσει, προκειμένου να κλονίσουν τα εθνικά μας στηρίγματα. Και η Εκκλησία είναι από αυτά. Δεν σου ζητώ να γίνεις χριστιανός, αν δε θέλεις. Ούτε σου ζητώ να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Σου ζητώ μόνο, σαν πατριώτης που είσαι να τη σέβεσαι.
    Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Eυάγγελο

    'Μακάριοι εστέ όταν οικτιρίσωσιν ημάς και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ' ημών, ένεκεν του ονόματός μου'

    σκέψου μήπως δεν σε συμφέρει να απαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Ευάγγελε πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχει και ένα περίπου 5% Ελλήνων που εμφορούνται από πατριωτισμό, οι οποίοι δεν είναι αναγκαστικά οπαδοί κάποιου θρησκευτικού δόγματος ή ακόμα είναι και άθεοι όπως εγώ.
    Όπως σεβόμαστε εμείς αυτό που πιστεύετε, παρακαλώ να σεβαστείτε και εσείς όσους πιστεύουν σε θεό κάπως διαφορετικά από εσάς ή δεν πιστεύουν καθόλου στην ύπαρξή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,



    Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ. ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΜΑ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΥΑΡΧΙΑ».

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΑΡΧΙΑ ‘Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΟΡΓΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΑΡΧΙΑ ‘Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΟΡΓΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ? ΚΑΝΑΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΝΟΜΙΚΑ...

    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΩΝ, ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.



    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,
    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @'Αντι-ότι να'ναι

    ''Σ'ολους τους καραγκιοζηδες ρασοφορολαγνους, σκατα δεν αποκαλεσα κανεναν (21 Ιανουαρίου 2010 6:36 μ.μ., θα μιλαω οσο θελω, βγαλε το σκασμο εσυ)''

    Ούτε μια ψ*λ*τριχα του Παπαφλέσσα δεν είσαι.

    Και μιας και στην εποχή μας μιλάνε μέχρι και οι ψ*λ*τριχες συνέχισε να μιλάς! αφού ΟΜΩΣ ακούσεις και αυτό.

    Καργάκος για Κρυφά Σχολειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @6:00 μ.μ.
    Κανένα σχόλιό μου,δεν είναι επιθετικό ,ειρωνικό ,και ασεβές...
    Δεν μπορεί όμως το 5% να διαμορφώνει γνώμη,να υβρίζει,να μην σέβεται,την αλήθεια,τα πιστεύω και τα βιώματα των 95%.!!
    Τουλάχιστον έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε χωρίς να προσβάλουμε και να ειρωνευόμαστε όπως οι έχοντες αντίθετα ή μηδενικά πιστεύω...

    φιλικά

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @MoΣ

    Δυστυχώς για τους συλλογισμούς σου, αυτά που προτείνεις δεν γίνονται.

    Η Ορθοδοξία είναι πράξη και βίωση και όχι θρησκεία.

    Η Εκκλησία είναι νοσοκομείο στο οποίο ασθενείς και ιατροί όλοι πάσχουν. Όλοι παλεύουν να ιαθούν. Αυτό είναι το μεγαλείο της.

    Όποιος ακολουθεί θρησκείες και ιδεολογίες έξω από την ορθόδοξη εκκλησία, βρίσκεται και εκτός ορθοδοξίας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ορθοδοξία.

    Εάν η Εκκλησία χρειάζεται κάθαρση, τότε αυτό έχουν αρμοδιότητα να κάνουν μόνον εκ των έσω, ο πιστός λαός, ο οποίος πάντοτε ήταν ο φύλακας της ορθοδοξίας σε περιπτώσεις εκτροπών και αιρέσεων. Οι εκτός εκκλησίας μπορούν να πιστεύουν (και να συζητούν) ότι θέλουν, αλλά δεν έχουν λόγο για τα εντός εκκλησίας, και ας είναι σίγουροι ότι οι εντός νοιάζονται περισσότερο από τους έξω για την εκκλησία. Άλλωστε ο καθένας έχει λόγο για την οικογένειά του και όχι για την ξένη οικογένεια. Αλλιώς κάνει απλώς κουτσομπολιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "Αν και η πρότασή σου περιλαμβάνει ελάχιστους".

    Αγαπητέ φίλε ανώνυμε 22.1. (2.18)μήπως κάθισες και τους μέτρησες; Έβγαλες το ηθικόμετρο και άρχισες να μετράς του καθενός το ηθικό ανάστημα; Το χειρότερο πράγμα είναι η στενοκέφαλη προκατάληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @appelis

    Η ισοπέδωση των πάντων και οι ταμπέλες που κολλάτε, δεν είναι δεν είναι στενοκεφαλιά; δεν είναι προκατάληψη; Ο χαρακτηρισμός κηφήνες τί είναι; Δεν είναι κουτσομπολιό; Τελοσπάντων καλύτερα να διορθώνουμε τον εαυτό μας παρά τους άλλους. Μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.
    Πόσοι είναι οι κηφήνες, δεν τους μέτρησα, αλλά μέσα στην εκκλησία δεν βρήκα όσους έξω. Καμμία σύγκριση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν δεν κάνω λάθος, η ανάρτηση είναι για την κ. Δραγώνα. Τα άλλα όλα τι χρειάζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.