19/1/10

ΧΡΩΣΤΑΜΕ!


Προς Κάθε ΕΛΛΗΝΑ
1 Ιανουαρίου 2010. Θα σας εξηγήσω πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι αυτή η ημερομηνία για τους Έλληνες. Όχι βέβαια για τον μπριζολάτο άγιο COCA COLA, αλλά γιατί είναι η Εθνική Εορτή της ΑΪΤΗΣ. Θα πείτε τι σχέση έχει αυτό με τους εμάς; Μεγάλη, Τεράστια διότι η μικρή και πτωχή αυτή χώρα ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ. Μόλις είχε τελειώσει τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών με κατεστραμμένη οικονομία, έστειλε στο Παρίσι στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ 25 Τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τον δικό μας αγώνα. Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους Στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων. Δεν έφθασαν ποτέ, φημολογείται ότι τους μακέλεψαν οι Γάλλοι. Σε αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλοσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα και ΑΙΜΑ.
> Χ
> Ρ
> Ω
> Σ
> Τ
> Α
> Μ
> Ε
.......................
Θα βρείτε πληροφορίες για την ακρίβεια αυτών που γράφω στην εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου στο λήμμα Αϊτή και στο βιβλίο του Λάζου Έλληνες στα απελευθερωτικά κινήματα;<<Φίλους Τίμα>> δίδαξε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ας τους Τιμήσουμε λοιπόν έστω και μετά από 200 χρόνια, μια κάρτα ένα τηλεγράφημα με ευχές η ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς στο Προξενείο της ΦΙΛΤΑΤΗΣ χώρας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τώρα. ΠΑΡΑΚΑΛΩ Διαδώστε αυτό το μήνυμα Σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας.
Ευχαριστώ
Προξενείο Αϊτής: οδός Βας. Σοφίας 28
Μαρούσι ΤΚ 15124
Γιώργος Βασιλείου/Περιοδικό Ήπειρος Άπειρος Χώρα
epirusgate.blogspot.com

23 σχόλια:

  1. Όπως αναφέρει ο Τάσος Βουρνάς στην ΅Ιστορία της Νεώτερης ΕλλάδαςΆ «Το πρώτο κράτος που αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση επίσημα, ήταν η Αϊτή, η μικρή Δημοκρατία των Μαύρων της Καραϊβικής. Ο Πρόεδρός της Jean-Pierre Boyer έστειλε στις 15.01.1822 έγγραφο στην ελληνική επιτροπή του Παρισιού απαντώντας στην αίτηση των Κοραή, Πίκκολου και Βογορίδη, στο οποίο ανάγγελλε την αναγνώριση της ελληνικής προσωρινής διοίκησης και ευχόταν την νίκη της επανάστασης».

    Η ΑΙΤΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ της επανάστασης, παρότι κατεστραμμένη από το δικό της πόλεμο, έστειλε στο Παρίσι, στον Αδαμάντιο Κοραή, 25 τόνους καφέ, ώστε να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα για τον αγώνα των Ελλήνων.

    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ της, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να το μειώσουμε ώστε να πάψουν να μας εκβιάζουν και να μας λοιδορούν.

    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ, δεν μετριέται σε ευρώ, ούτε ξεπληρώνεται. Οφείλουμε λοιπόν τώρα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Οι φτωχοί κάτοικοι της Αιτής άλλωστε, ποτέ δε μας ζήτησαν "αναγνώριση" και φυσικά ποτέ δε μας λοιδόρησαν και δε μας εκβίασαν.

    Σ' αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα καί αίμα, ΧΡΩΣΤΑΜΕ

    Ευχαριστώ
    --------------------------------------------------
    Προξενείο Αϊτής: οδός Βασ. Σοφίας 28 Μαρούσι ΤΚ 15124
    -----------------------------------------------

    " ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρέχουμε από την πρώτη στιγμή επείγουσα ιατρική βοήθεια στα θύματα του ισχυρού σεισμού που έπληξε στις 12 Ιανουαρίου την Αϊτή.

    Για να υποστηρίξετε τη δράση μας στην Αϊτή κάντε μια δωρεά σήμερα. Η δική σας υποστήριξη, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να σώσει ζωές.

    ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/μού: 080/480865-76
    ALPHA BANK: Αρ. Λογ/μού: 104-00-2320001125
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/μού: 041-01-022035-49
    ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK: Αρ. Λογ/μού: 0026.0215.45.0100065123
    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/μού: 83773707

    Μετά την κατάθεση μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό στο τηλ.: 210 5 200 500 για να σας στείλουμε την απόδειξή σας.

    ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
    (Visa, Mastercard, Diners)
    Κάνοντας ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 5 200 50"
    -
    HELLENIC AFFAIRS FORUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απιστευτο, κι εγω που νομιζα οτι οι ορθοδοξοι αδελφοι Ρωσοι ηταν οι πρωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ....δεν ήξερα τα γεγονότα αυτά, μόνο περι αναγνώρισης ήξερα..!!Το οτι αυτοί οι άνθρωποι έστειλαν 100 δικούς τους νέους, οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ (άσχετα για ποιο λόγο)...είναι ένας φόρος αίματος που κάποτε πλήρωσαν για εμάς...και οι φόροι αίματος δεν ξεχνιούνται και αλίμονο σε όποιον τους ξεχνάει...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο φίλο που κοροϊδευτικά μιλάει για την αναγνώριση από τους «ορθόδοξους ρώσους» πρώτα… Να του θυμίσουμε μερικά ιστορικά γεγονότα που τα ξεχνάει. Η συγκέντρωση επαναστατικών δυνάμεων άρχισε σε περιοχές της σημερινής Ουκρανίας της τότε αυτοκρατορικής Ρωσίας. Αυτό ήταν αφορμή να θεωρηθεί και ο Τσάρος συνυπεύθυνος για την έκρηξη της επανάστασης… Ο Καποδίστριας ήταν υψηλότατο στέλεχος της ρωσικής γραφειοκρατίας. Ήταν υπουργός εξωτερικών. Αλλά τότε υπήρχαν περισσότεροι του ενός υπουργοί εξωτερικών με αυξημένες αρμοδιότητες λόγω της αδυναμίας γρήγορης επικοινωνίας. Οι αρμοδιότητές τους ήταν κατά πολύ αυξημένες και η επιρροή και εμπιστοσύνη του Τσάρου απείρως μεγαλύτερη. Δηλαδή ο Καποδίστριας για μεγάλο μέρος της ζωής του ήταν η ίδια η εικόνα της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όσο και αν θέλουμε να το ξεχνάμε. Την άνοιξη του 1828 με αφορμή την ναυμαχία του Ναυαρίνου που προηγήθηκε τον Οκτώβριο του 1827 ο Τσάρος κήρυξε τον πόλεμο στον Σουλτάνο. Ο Σουλτάνος είχε μεν αναγνωρίσει την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου ελληνικού κράτους αλλά αρνούνταν να κάνει επίσημη αναγνώριση. Μέσα στα πολλά ρωσικά αιτήματα εκείνου του πολέμου ήταν και η επίσημη αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και στην συνθήκη της Ανδριανουπόλεως (την ίδια μέρα που έγινε η «μάχη της Πέτρας» η τελευταία μάχη της Ελληνικής Επανάστασης) έγινε μνεία αυτής της ανάγκης που προηγουμένως συμφωνήθηκε με την προηγηθείσα μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της εποχής συνθήκη του Λονδίνου που αργότερα συνέβη επίσημα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου. Η μέγιστη στρατηγική πράξη της καταστροφής του τουρκοαιγυπτιακού στόλου με τις σαρωτικές απώλειές (κοντά 5000 νεκροί) που απέκοπτε την δυνατότητα εφοδιασμού του στρατού του Ιμπαήμ στην Πελοπόννησο και καταδίκαζε την εξέλιξη των γεγονότων στην αργή αλλά σίγουρη πλέον στρατιωτική επικράτηση της επανάστασης έγινε και λόγω της συναισθηματικής ρωσικής αντίδρασης απέναντι στον ενωμένο στόλο στον Ναυαρίνο. Και φυσικά αν δεν υπήρχαν οι ξιφολόγχες του τσαρικού στρατού στην μούρη του Σουλτάνου δεν ξέρουμε αν θα υπήρχε αργότερα η υπογραφή του πρωτοκόλλου του Λονδίνου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτά για την ιστορική αλήθεια σε σχέση με την Ελληνική Επανάσταση.
    Αλλά φυσικά άλλη τάξη μεγέθους έχει το δικό μας χρέος απέναντι στην Ρωσία που κατά κάποιο τρόπο είχε και ίδιον στρατηγικό συμφέρον, και άλλη τάξη μεγέθους έχει το χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς που δεν είχαν καμία υποχρέωση και κανένα συμφέρον και με καθαρά ιδεαλιστικά κίνητρα από την άλλη άκρη του κόσμου προσπάθησαν να συμβάλουν στην ελευθερία της Ελλάδος με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν. Και ναι, αυτοί είναι οι αϊτινοί.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωπα, πηγα σχολειο κι ακομα πολυ παραπερα και μαθημα ιστοριας δεν χρειαζομαι, αλλα δεν ηξερα οτι η ελληνικοτατη ειρωνεια πειραζει τοσο. Τελοσπαντων, οσο καποιοι εδω μεσα δεν χανουν ευκαιρια να μας τα ζαλιζουν με την αγια Ρωσια, με το οτι η ΕΕ κατεστρεψε την Ελλαδα κλπ κλπ, με αποτελεσμα το blog να εχει σχεδον γινει οργανο υπερορθοδοξων διεθνιστο-εθνικιστων (παρανοικος ορος αλλα ετσι ειναι), αλλο τοσο εγω θα ειρωνευομαι τη Ρωσια, οι αγαθοεργιες της οποιας ειναι πασιγνωστες απο τη Φινλανδια εως τη Μογγολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περί ειρωνίας:
    Η ειρωνία απο μόνη της δεν λέει τίποτε. Συνήθως αυτοί που την επικαλούνται δεν έχουν και πολλά να πουν. Πάει ο καιρός που ήταν πρωτοπόρα με τον Σωκράτη. Τώρα ο καθείς είναι είρων αν δεν έχει τίποτε άλλο να πει.
    Θεωρώ την ειρωνία όχι μόνο κάτι σούπερ εύκολο άλλα και φθοροποιό στοιχείο. Τέλος πάντων.
    Το θεωρώ σοβαρό και ωραίο θέμα το περί ειρωνίας γι'αυτό και παρεμβαίνω επ'αυτού.


    Φίλε, γράψε ένα κείμενο κατά της ηγεμονικής Ρωσίας με παραπομπές κλπ. Για να μάθουμε κι εμείς που δεν γνωρίζουμε.

    Λεβέντες οι Α'ι'τινοί. Τους χρωστάμε στα σίγουρα.
    Πολύ καλή ανάρτηση. Μπράβο.

    φιλικά,
    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ειρωνεία προϋποθέτει μεγάλο βαθμό εξυπνάδας και μόρφωσης,όσοι λοιδορούν την ειρωνεία είναι άτομα που συνήθως δεν τραβάνε στο αθλημα και γενικότερα από άποψης ευστροφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή και χρυσή η Ρωσία αλλά όσοι έχουν πάει σχολείο νομίζω ξέρουν ότι οι...ομόθρησκοι θέλανε διακαώς να βγουν στη θάλασσα και γι' αυτό είχαν συμφέρον να τα βάλουν με την οθωμανική τουρκία. Και σε κάθε περίπτωση μια δυνατή αυτοκρατορία με τάση στην κατάκτηση νέων εδαφών στο υπογάστριο της δεν ήταν και ότι καλύτερο, οπότε η αποδυνάμωση της ή και ο διαμελισμός της δεν θα τη δυσαρεστούσε.
    Στη Μικρασιατική εκστρατεία παρ' όλα αυτά δεν δίστασε να υπογράψει ανακωχή με τη Τουρκία (ή και να την εξοπλήσει) ώστε να μπορέσει ο νέος της φίλος Ατατούρκ να ασχοληθεί με τους...γκιαούρηδες. Με τους ομόθρησκους χριστιανούς ορθοδόξους γκιαούρηδες.
    Καλή και χρυσή και η Ρωσία αλλά μόνο εφόσον τα συμφέροντα της ταυτίζονται με τα δικά μας. Και το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την ειρωνία κανείς δεν εννοεί σχεδόν τίποτε απο αυτά που λέει. Είμαστε -σχεδόν- όλοι είρωνες γι'αυτό και αυτη η διάθεση ο ένας να την ''λέει'' στον άλλο.
    'Ολη η δημιουργικότητα μας σταματάει στην ''περιπαιχτική'' εώς ''κακόβουλη'' ειρωνία. Μεχρί εκεί φτάνει η γνώση και η τόλμη αρκετών... μέχρι την ειρωνία!

    ''And make no mistake: irony tyrannizes us. The reason why our pervasive cultural irony is at once so powerful and so unsatisfying is that an ironist is impossible to pin down. All U.S. irony is based on an implicit "I don’t really mean what I’m saying." So what does irony as a cultural norm mean to say? That it’s impossible to mean what you say? That maybe it’s too bad it’s impossible, but wake up and smell the coffee already? Most likely, I think, today’s irony ends up saying: "How totally banal of you to ask what I really mean."

    Συγνώμη για το παραπάνω αγγλιστί quote αλλά μου αρέσει και βοηθάει τι θέλω να πω.
    Ειναι απο τον D.F Wallace -αμερικανός σύγχρονος συγγραφέας.

    Το να κριτικάρουν την ειρωνία -ως γενικό σχήμα- έχω ικανούς αυτούς που μπορούν με ευκολία να γίνουν είρωνες --όταν το θελήσουν.
    Η οπτική μου είναι περισσότερο η ειρωνία ως γενικό φαινόμενο. Οι ΠΑΝΤΕΣ σήμερα είναι είρωνες! Δηλαδή όλοι εύστροφοι και όλοι ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ! (sick)

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειρωνίας εγκώμιον

    Η Ειρωνία όταν έχει εκφυλιστεί στο σύνδρομο ''τρέξε να προλάβεις να απαντήσεις'' κάτι σαν διανοητικό reflex, με πολλές δόσεις συνήθως κυνισμού και αφομοιωμένου φυσικά ''επαναστατισμού'' τότε έχει χάσει όλη την πρότερή της δύναμη να προκαλεί και να κρίνει με ένα ιδιότυπο και λεπτό τρόπο.

    Irony it's hip AND''Value-neutral''

    Εμπιστευτήτε την ΣΥΜΦΕΡΕΙ !
    (ως ΑΝΕΔΟΞΗ φυσικά που είναι)

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''kostakoutas είπε...

    Η ειρωνεία προϋποθέτει μεγάλο βαθμό εξυπνάδας και μόρφωσης,όσοι λοιδορούν την ειρωνεία είναι άτομα που συνήθως δεν τραβάνε στο αθλημα και γενικότερα από άποψης ευστροφίας''

    O φιλος kostakoutas για μια ακομη φορα σημερα επιασε το νοημα. Δοξα τοις θεοις δεν ειναι ολοι σαν τον East εδω μεσα.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχαμε τον EAST τώρα θα έχουμε και τον ΑΝΤΙ-EAST.

    ΓΑΜΑ**

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @19 Ιανουαρίου 2010 4:18 μ.μ.

    Και τι νόημα.....
    Βαθυστόχαστο!

    WEST +
    ANTI-WEST (τα έχω όλα και συμφέρω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @19 Ιανουαρίου 2010 4:18 μ.μ.
    Και η Ελλάδα λέει:

    Ποιος τον ****** τον East ή τον Αντι-East. Με εμένα τι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @
    ANTI-EAST
    Μόνο και μόνο απο το ονομα σου,καταλαβαμε τι πρεσβεύεις...δικαιωμά σου βέβαια, και περαστικά σου....
    καλη μετάνοια....
    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελευθέριε Β. πολύ καλή η σύντομη ιστορική αναδρομή που παρέθεσες.Στείλε τα χαιρετίσματα στον Χρήστο Βούλγαρη απο Λονδίνο και σε όλους τους αλλους Φραγγολεβαντίνους Ευρωλιγούρηδες οσφυοκάμπτες της Φραγγικης "μεγαλοπρέπειας"!


    ANTI-EAST η ειρωνία ειναι συνώνυμη της φράσεως "απορία ψάλτου βηξ".Διότι συνήθως αυτος που αδυνατει να αντικρούσει τα επιχειρήματα του αλλου με επιχειρήματα,επιδίδεται στο "σπορ" της ειρωνίας.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διόρθωση.
    (ως ΑΝΕΞΟΔΗ φυσικά που είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΜΕΙΟ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ 100 ΗΡΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΔΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΝΩΝ ΤΟΤΕ.
    ΑΝ Ο ΜΠΟΥΑΓΙΕ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Sto upertato mideniko, pou ntropiazei to onoma enos megalou igeti kai dikasti Mino (alla mallon uparxi antistoixia giati ena megalo mideniko san ton "Minoa" gia na kalipsei tin Gumnia tou xrisimopoei ena megalo onoma giati opos elegan kai sto sxoleio mou opois exei mwegali idea gia ton euato tou den exei tipota megalo eite stin kardia tou )An ikders na diavazeis tha eixes dei oti px. sta arthra gia tous FT enantion tis Elladas i gia to nekrotafeio ton Agglon stin Kypro POSO APECHANOMAI tous Agglous rota kai ton skal an exeis amfivolia gia auto.Alla enas lissamenos antisimitis opoios einai exthros tis Istorikis Alitheias kai toso Rosoligouris oste einai etoimos na ksepoulisei tin Eleutheria tis xoras MAS me antallagma merika rouvlia kai pithanon me mia thesi os Rososatrapis eis varon ton simpatrioton tou DEN EXEI TO DIKAIOMA NA EGKALEI TOUS ALLOUS GIA ELIPSI PARTIOTISMOU.Kai gai na eksougemai gia na min parsksigoumai den exo kanea provlima me tin Rosia kai den tha imoun antithetos na tin chrisimopoiuisoume os diplomatiko xarti.Alla OXI NA METATRAPOUME SE DORIFORO TIS OPOS THA ITHELE O EAST kai oi alloi Rosoligourides kai fisika to idio isxuei kai gia Americanous, Germanous (koitate tin simerini mou simeiosi gto aferntika mas Germanoi)Kinezous ktl.,Aplo to logo opoios thelei tin filia tis Elladas tha prepi na dosei kai to analogo timima.Vevaia tetoia pragmata einai psila gramata gia Rosodolous osfouokamtes kai tiflous doulous tou Tsarikou "megaliou" oi opoioi mou thimizoun ena rito tou Dostoyeski: "o doulos pou fila to xeri ou afenti tou pisteuei oti pairnei kati apo tin dinami tou" kai akta vathos i moni diafora pou exoun me tin Dragona kai tin Repousi einai oti upiretoun diaforetiko vafentiko alla kata vathos einai eksisou PRODOTES KAI APATRIDES
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελευθέριε Β. πολύ καλή η σύντομη ιστορική αναδρομή που παρέθεσες.Στείλε τα χαιρετίσματα στον Χρήστο Βούλγαρη απο Λονδίνο και σε όλους τους αλλους Φραγγολεβαντίνους Ευρωλιγούρηδες οσφυοκάμπτες της Φραγγικης "μεγαλοπρέπειας"!


    ANTI-EAST η ειρωνία ειναι συνώνυμη της φράσεως "απορία ψάλτου βηξ".Διότι συνήθως αυτος που αδυνατει να αντικρούσει τα επιχειρήματα του αλλου με επιχειρήματα,επιδίδεται στο "σπορ" της ειρωνίας.


    Μίνως Tade efi o megas Rosodoulos- Rosligouris neonazi (spanios sindiasmos, ptoteino na ton entaksoume se progemma tis WWF i na ton steiloume se zoologiko kipo tis Mosxas) kai ethros tis Istorikis Alitheias opoios profanso ek idoin krinei ta allotria1 Min gonatizeis toso mposta stous Rosous tha tous valeis idees, alla os Rosogoiusoufaki ola na ta perimeni kaneis apo sena.Zito i Ellada kai i akapileuti apo Rosdoulous Orthodoxia!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. TIMI KAI OSOUS APO OPOU GIS STATHIKAN ME KATHE TROPO FILOI TIS ELLADOS STIS DISKOLIES TIS
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστε Βούλγαρη απο Λονδίνο,κατ'αρχήν ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ GREEKLISH ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.Κατα δευτερο λογο,αποτελεις κλασσικο παραδειγμα προς αποφυγην, καθοτι η μεγαλη παραμονη σου στην "εσπερια' εχει επηρεασει κατα πολυ την κριση σου.Και για να γινω περισσοτερο επεξηγηματικός, κατα Ζουραρι οσοι Ελληνοπαιδες εχουν την ατυχια να σπουδασουν σε πανεπιστημια της δυσης, ειναι εν δυναμει προπαγανδιστες της Φραγγικης μονιστικής αντίληψης των πραγμάτων, η οποια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΗ της συνθετικης σκέψης των Ελλήνων.Και αυτο φανηκε απο τις μεχρι τωρα τοποθετησεις σου.Για παραδειγμα, αναφερεσαι αποκλειστικά και μόνο στην συνθηκη του Αγιου Στεφανου, ενω αγνοεις(ισως επειδη δεν σε συμφερει)την ΠΟΛΥ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.Οπότε οι προτροπη μου προς τον Ελευθεριο Β. αποδεικνύεται περα για περα επικαιρη.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Δεν θελουμε αλλους Φραγγολεβαντινους οσφυοκαμπτες της Φραγγικης "μεγαλοπρεπειας"!Μας αρκουν οι φαυλεπιφαυλοι πολιτικαντηδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "TIMI KAI OSOUS APO OPOU GIS STATHIKAN ME KATHE TROPO FILOI TIS ELLADOS STIS DISKOLIES TIS"


    ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ;

    ΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.