7/1/10

Ξέσπασε περίεργος «πόλεμος» ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

«Πόλεμος» ξέσπασε στο Καστελλόριζο με αφορμή την εισαγωγή από την Τουρκία φρούτων και λαχανικών. Η υπάλληλος του Τελωνείου «απειλεί» να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο, σε όσους μεταφέρουν από Τουρκία ντομάτες και αγγούρια, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού και το δημοτικό συμβούλιο να ζητούν την απομάκρυνσή της.

Mε επιστολή του στις 14 Δεκεμβρίου του 2009 προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, καταγγέλλει την υπάλληλο του Τελωνείου για απρεπή συμπεριφορά και ζητά την απομάκρυνσή της, διότι όπως αναφέρει είναι «επιεικώς επικίνδυνη και δεν την θέλει το νησί».

Μάλιστα, αναφέρει ότι «ενώ δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που εισάγουν από την Τουρκία φρούτα και λαχανικά, πράττει και αυτή το ίδιο, δηλαδή ψωνίζει και τρώει από την Τουρκία».

Με δεύτερη επιστολή στις 4 Ιανουαρίου 2010, ο δήμαρχος επανέρχεται καταγγέλλοντας εκ νέου την συμπεριφορά της υπαλλήλου, ζητώντας παράλληλα να μεταβεί στο νησί υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ερευνήσει τις καταγγελίες, που αναφέρονται και στις δύο επιστολές, τονίζοντας ότι δεν κάνουν λαθρεμπόριο, αλλά μεταφέρουν οπωροκηπευτικά για να φάνε.

Οι επιστολές που στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών διαβιβάστηκαν χθες προς την εφημερίδα μας από τον δήμαρχο του νησιού Παύλο Πανηγύρη, προκειμένου να τις δημοσιοποιήσουμε.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο κ. Πανηγύρης, η υπάλληλος του Τελωνείου απειλεί με επιβολή πρόστιμου, ύψους 750 ευρώ, τους κατοίκους του νησιού, που για προσωπική τους χρήση μεταφέρουν από την Τουρκία ντομάτες και αγγούρια.

Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου προς την εφημερίδα μας έχει ως εξής:
«Κύριε Διευθυντά, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε επιστολές καταγγελίας προς τον υπουργό Οικονομικών κατά της υπαλλήλου του Τελωνείου Μεγίστης, η οποία απειλεί με πρόστιμο 750 ευρώ, για ντομάτες και αγγούρια που μεταφέρουν από την Τουρκία οι κάτοικοι για προσωπική τους χρήση, ενώ και η ίδια ψωνίζει από την Τουρκία, όπως μου καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού».

Η πρώτη επιστολή
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2009 ο δήμαρχος Καστελλορίζου Παύλος Πανηγύρης, με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών γνωστοποιεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί με την υπάλληλο του Τελωνείου, η συμπεριφορά της οποίας σύμφωνα με την επιστολή, είναι απρεπής και προσβλητική.

Αναλυτικά, η πρώτη επιστολή είναι η εξής:
«Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι του Καστελλορίζου και το δημοτικό συμβούλιο είμαστε ανάστατοι για την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά της υπαλλήλου του Τελωνείου.
Εδώ και μερικούς μήνες υπηρετεί στη θέση του τελωνείου Μεγίστης και τα έχει βάλει με τους κατοίκους, βρίζοντάς τους και λέγοντάς τους κλέφτες οικοπέδων, κερδοσκόπους, επεμβαίνει σε οικογενειακά, προσβάλλει δημοτικούς συμβούλους λέγοντάς τους αγράμματους και πώς εκλέγονται και πώς ανέχεστε τέτοιον δήμαρχο, δηλαδή εμένα.

Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή της, διότι είναι επιεικώς επικίνδυνη και δεν την θέλει το νησί. Τέτοιοι υπάλληλοι μόνο κακό κάνουν στην υπηρεσία, με αυτή την συμπεριφορά και είναι ενάντια σε αυτά που λέει ο υπαλληλικός κώδικας.

Σας πληροφορούμε ότι δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους που φέρνουν μικρό – είδη (φρούτα, λαχανικά για ατομική τους χρήση), ενώ και αυτή πράττει το ίδιο, δηλαδή ψωνίζει και τρώει από την Τουρκία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση μετάθεσή της».
Ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης επανήλθε στο θέμα της υπαλλήλου του Τελωνείου, με νεότερη επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών στις 4 Ιανουαρίου 2010, καταγγέλλοντας ακόμη περισσότερο την υπάλληλο. Αναλυτικά, η δεύτερη επιστολή είναι η εξής:

«Κύριε υπουργέ, στη συνέχεια του εγγράφου μας με αριθμό πρωτοκόλλου 5101/14-12-2009 σχετικά με την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά της προς τους κατοίκους του νησιού μας από την υπάλληλο του τελωνείου Μεγίστης, σας πληροφορώ ότι η υπάλληλός σας συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του νησιού μας.

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλορίζου αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα επιβίωσης. Σήμερα έχουμε πρόβλημα με την κ. Τελώνισσα που ερχόμενη στο νησί θέλει να μας βάλει όλους στη θέση μας, εμπλέκεται στα προσωπικά μας προβλήματα, μας κατηγορεί και απειλεί ότι θα μας φτιάξει και ότι θα μου κάνει μήνυση διότι την συκοφάντησα στην υπηρεσία της.

Ζητούμε να στείλετε υπάλληλό σας να ερευνήσει για όλα αυτά που γράφω στην καταγγελία μου μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων. Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, κατΆ απαίτηση του κόσμου, θα γίνει και λαϊκή συνέλευση να ζητηθεί η μετάθεσή της για αυτή τη συμπεριφορά της.

Μέχρι χθες δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους προηγούμενους υπαλλήλους σας. Εξάλλου δεν κάνουμε λαθρεμπόριο, απλά μεταφέρουμε για να φάμε οπωροκηπευτικά.

18 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω ότι ή υπάρχει νόμος ή δεν υπάρχει .
    Η τουρκία δεν είναι μέλος της Ενωσης άρα τα προιόντα υπόκεινατι σε δασμούς.
    Αν θέλει το κράτος να βοηθήσει μπορεί να το κάνει με άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακώς και παράνομα ψωνίζουν απο την τουρκία όλοι τους, ντροπή στην Ελληνική πολιτεία που δεν φροντίζει να πηγαίνουν αυθημερόν όλα τα προϊόντα στο νησί, ο Δήμαρχος έπρεπε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη τροφίμων και όχι για να επισημάνει στον υπουργό οτι όλοι παρανομούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρέπει να σκοτώνονται αυτοί εκεί πέρα.ένας γεωπόνος έλληνας η έστω ένας από το υπουργείο γεωργίας να οργάνωση το νησί ώστε να έχει χειμώνα καλοκαίρι τα είδη που θέλουνε να τρώνε δεν υπάρχει;η είναι πολύ μικρό το νησί σε έκταση για να οργωθεί και να φτιαχτούν θερμοκήπια για τον χειμώνα η
    μάλλον αλλα είναι τα προβλήματα εκεί.το ότι πάνε και ψωνίζουν από την τουρκια είναι νερό στον μήλο τις τουρκικης πολιτικής,δεν το καταλαβαίνουν,αντί να στέλνει γράμματα διαμαρτυρίας για την τελώνα ας στήλη γράμματα για να του κάνουν κάποιες υποδομές στο νησί του ο κύριος δήμαρχος,αλλα είναι προσωπικές κόντρες εκεί.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα κανουν

    η κρατικη διαχειρησει φταιει και εδω μη τσιμπατε.....

    με τα τρελα ναυλα των πλοιων φυσικο ειναι οι ανθρωποι να στρεφονται προς την λυση της τουρκια...

    κανονικα θα επρεπε τα τροφιμα και τα ειδη αναγκης να μην ειχαν εξοδα μεταφορας στις ακριτηκες μεταφορες....

    καλα κανει ο κοσμος στο καστελοριζο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι "γνωρίζω",τα τουρκικά προϊόντα δεν φορολογούνται από την Ε.Ε. Λόγο μιας συμφωνίας που έχουν κάνει μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να φροντίσει ενα κώλο υπουργείο να πηγαίνουν διάφορα τρόφιμα,ΔΩΡΕΑΝ σε όλα μας τα ακριτικά νησιά,αντ'αυτου οι άθλιοι οδηγούν τις γεωργικές ενώσεις στο να πετούν τα προϊόντα τους!!!
    Ως τότε όμως,ΟΛΟΙ οι νησιώτες να αγοράζουν οτι τραβά η ψυχή τους από την Τουρκία,αφού το ραγιάδικο σας κράτος δεν νοιάζεται και φυσικά ούτε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δωρεαν διανομη στους φυλακες των θερμοπυλων ! ΕΛΕΟΣ η αναλγυσια του ελληνικου κρατους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΧΟ ΥΠΟΛΙΜΑΤΩΝ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι μου θυμίζει την περίοδο τις παρακμής του Βυζαντίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο στην υπάλληλο! Αίσχος για το δήμαρχο, αίσχος και για το κράτος που δεν φροντίζει ώστε να μην λείπει τίποτε από τους ακρίτες μας. Υποπτεύομαι, όμως, ότι η φασαρία δεν είναι για τα φρούτα και λαχανικά που εισάγονται και ότι η υπάλληλος χάλασε αλλού τη... σούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως ο/η υπάλληλος έχει δίκιο.. Κάτι συμβαίνει εκει κάτω και πρέπει το κράτος να επέμβει να επιβάλλει τους νόμους..Δεν είναι πολύς καιρός που ακούγαμε στις ειδήσεις για τις ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ γης απο τον δήμαρχο και τα τσιράκια του.. Μήπως πάει να ξεσκεπάσει κάτι άλλο η τελώνισα και θέλουν να την διώξουν;; ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!! ΑΣ ΚΟΙΤΆΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ 'ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ' ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΑΡΚΕΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι γίνεται ;;; Μωραίνει Κύριος ων βούλεται απολέσσει. Κάνει η υπάλληλος την δουλειά της ;;; Ναι ή όχι ;;; Και αν κάνει την δουλειά της γιατί ο δήμαρχος θέλει να την διώξει ;;;Και αν περνάνε μόνο αγγούρια και ντομάτες ποιός μας το επιβεβαιώνει;;; Αν και άσχετο βέβαια.Και τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα,δλδ ντοματες και αγγούρια απο την ρόδο έρχονται πολύ πιό φθηνά.Μήπως κάτι ξέρει η υπάλληλος;;;; Βρε που έφτασα;; να συντάσσομαι με τελωνειακό.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειδατε τι δημοκρατια εχουμε;οποιος κανει την δουλεια του σωστα βρησκει τον μπελα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ρε παιδιά μη τσακώνεστε να ρωτήσω ΄μερικά πράγματα και αν όλοι όσοι φωνάζετε μου απαντήσετε τότε θα πω ότι ο δήμαρχος σωστά πράττει ή η υπάλληλος ή τούμπαλιν.
    1. Εχετε δει πόσοι Ελληνες πάνε διακοπές στην Τουρκία και βοηθούν με τα ευρουλάκια τους την οικονομία του;
    2 Εχετε διαπιστώσει πόσες μεταφορές εμπορευμάτων είτε αγορών γίνονται μέσω ΄Κουσάντασι
    3.Εχετε δει από τον Εβρο πόσοι Ελληνες πάνε στην Ανδριανούπολη για ψώνια αυθημερόν;
    4.Γνωρίζετε πόσοι Ελληνες επιχειρηματίες έχουν στα παράλια της Τουρκίας επιχειρήσεις από της οποίες ''εισάγουν'' με καραβάκια τα πραγματάκια τους εδώ;
    Θα μου πείτε ρε Χριστινάκι αυτό σε μάρανε όχι ρε παιδιά αλλά αν μας ενοχλούν τ'αγγούρια και δικαίως δλδ
    θα αυτό είναι εύκολο να λυθεί γιατί τα μεταφέρουμε εμείς χωρίς ναύλο αλλά που τα λαμόγια οι πολιτικοί να χάσουν τη μίζα;

    Η σαπίλα είναι σε βάθος λύση:
    ''ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΣΤΩ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙΜΙΟΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ''

    Η επόμενη λύση είναι πονάει χέρι κόψει χέρι δεν βλέπω κάτι άλλο ...
    Εδώ αδειάσανε το βαρέλι με το μέλι και ακόμα επιμένουν να γλύφουν τον πάτο και εμείς αντί να βάλουμε φωτιά και τσεκούρι φωνάζουμε στο διαδίκτυο έτσι μου ρχετε να μεταναστεύσω στα 41 δεν είμαι και μακρια δλδ να το κάνω αλλά τι να βλέπω που μόνο ένας τρελλός με καλλάσνικοφ στη Βουλή θα μας έσωζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύχομαι, απ`όλη αυτή την ιστορία, να προκύψει κάτι καλό για όλα τα ακριτικά νησιά μας:
    ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΝ και τα C-130 της ΠΑ.
    Η υπάλληλος του τελωνείου βρήσκεται εκεί για να εφαρμόζει τους Νόμους, όχι για να ασκεί ...κοινωνική πολιτικήμ που είναι δουλειά της καθε κυβέρνησης.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ. Δήμαρχε δεν με έπεισες.
    Αν θέλεις φρέσκα οπωροκηπευτικά, να απαιτήσεις από την πολιτεία να σας τα φέρουν στο νησί.
    Θέλεις να διώξεις μια υπάλληλο, που κάνει σωστά την δουλειά της.
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ ή τουλάχιστον αυτό μας έδωσες να καταλάβουμε.
    Οι αρμόδιοι ήδη έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί, για να εφοδιάζουν το νησί με τα απαραίτητα και να μην έχουν ανάγκη να πάνε οι κάτοικοι στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρέ παιδιά δέν σας καταλαβαίνω. Ολοι πρέπει νά ενισχύσουμε οικονομικά τήν Τουρκία να ανταπεξέλθει στά έξοδά της καί στούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Πρέπει να αγοράσει αεροπλάνα, αποβατικά σκάφη καί τόσα άλλα. Πρέπει να εξαγοράσει συνειδήσεις στήν Ελλάδα γιά νά περάσει τήν πολιτική της. Εχει να θρέψει καί στρατό κατοχής μήν τό ξεχνάτε. Δαπανά υπέρογκα ποσά καί όλοι πρέπει να τήν στηρίξουμε καί πρώτοι από όλους οι πολιτικοί μας φροντίζουν νά τήν υποστηρίζουν μή ασκώντας βέτο στά οικονομικά πακέτα πού παίρνει από τήν Ευρώπη, αλλά καί οι απλοί έλληνες πολίτες φροντίζουν καί αυτή νά τήν ενισχύσουν.

    http://www.agiasofia.com/realturk.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.