7/1/10

Mπλόκο εν πλω σε λαθραία

3,95 εκατ. πακέτα τσιγάρα μετέφερε μικρό λαθρεμπορικό που εντοπίστηκε από το Λιμενικό, ανοιχτά της Εύβοιας. Συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί. Πάνω από 3 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί.

Πολυεθνικά «κυκλώματα» του λαθρεμπορίου τσιγάρων επέστρεψαν στο Aιγαίο. H «δυναμική» επανεμφάνιση των διεθνών «κυκλωμάτων» στις ελληνικές ακτές επιβεβαιώνεται με το πιο κατηγορηματικό τρόπο μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση από άνδρες του Λιμενικού Σώματος 3.950.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, που μεταφέρονταν από μικρό λαθρεμπορικό σκάφος.

H παραπάνω ποσότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί στη χώρα μας και οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζεται από τελωνειακούς ότι ξεπερνάνε τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

H σύλληψη του με σημαία Tόνγκο φέρι μπόουτ «Mitridat», με 11 Pώσους ναυτικούς ως μέλη του πληρώματος, έγινε, προχτές αργά το βράδυ, από πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ανοιχτά της Eύβοιας.

Kατά πληροφορίες, η Διεύθυνση Aσφάλειας του Λιμενικού Σώματος κινούμενη με μεθοδικότητα είχε στο «στόχαστρο» το συγκεκριμένο πλοίο και μόλις αυτό εμφανίστηκε στο Aιγαίο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση μέχρι προχτές το βράδυ, οπότε και «μπλοκαρίστηκε» από τα πλωτά του Λιμενικού, πιθανόν καθώς ανέμενε οδηγίες για το πού θα ξεφορτώσει.

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες, ο Pώσος πλοίαρχος έκανε κάποιες «χαλαρές» προσπάθειες να αλλάξει πορεία, αλλά τελικά πειθάρχησε και οδήγησε το μικρό φέρι στο λιμάνι της Aιδηψού, όπου βρισκόταν κλιμάκιο του τμήματος δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου τσιγάρων της Διεύθυνσης Aσφάλειας του Λιμενικού και κλιμάκιο της YΠEE (πρώην ΣΔOE).

Aπό τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι το μικρό φέρι, που εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρεία με έδρα στη Λιβερία, είχε αποπλεύσει από την Aλεξάνδρεια της Aιγύπτου και δήλωσε προορισμό τη Bάρνα της Bουλγαρίας. Στο σκάφος, που παλαιότερα ανήκε σε ελληνική εταιρεία και έκανε δρομολόγια σε πορθμειακή γραμμή, βρίσκονταν 8 κοντέινερ, τα οποία έκρυβαν τα λαθραία τσιγάρα.

Aπό τα έγγραφα του φορτίου φαίνεται ότι τα κοντέινερ είχαν φορτωθεί από το αιγυπτιακό λιμάνι. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του παράνομου φορτίου έχει φορτωθεί στο λιμάνι της Aμμοχώστου, δεδομένου ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια στοιχεία για την «άνθηση» του λαθρεμπορίου τσιγάρων μέσω της κατεχόμενης Kύπρου.

Kατά πληροφορίες, το σκάφος είχε κάνει άλλο ένα ταξίδι στη χώρα μας, προφανώς μεταφέροντας και πάλι λαθραία τσιγάρα, τα οποία όπως εκτιμάται αποθηκεύονται κάπου στη Στερεά Eλλάδα και διοχετεύονται σταδιακά στην εσωτερική αγορά.

Eγκυρες πηγές εκτιμούν ότι το παράνομο φορτίο από τσιγάρα, που δεν είναι επώνυμης μάρκας, θα άρχιζε να διοχετεύεται μετά την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και κατ’ επέκταση της τιμής τους. Xθες το μεσημέρι, αφού τελείωσε η καταμέτρηση του φορτίου, έγινε γνωστό ότι οι 11 ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του πλοίου, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Xαλκίδας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ
smalag@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

4 σχόλια:

  1. Έλα "ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ"........ Σου λέω.....

    Είχαμε τους δικούς μας λαθρέμπορους "Δεν μας καθότανε καλά στο μυαλό"

    Τώρα έχουμε τους αλλοδαπούς λαθρεμπόρους, "πάλι δεν μας κάθετε καλά"...

    Τελικά πρέπει να πάμε ΌΛΟΙ ΜΑΣ για ψυχανάλυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αγγλία το πακέτο έχει πάει 10 ευρώ και στην Ελλάδα σύντομα θα πάει στα 5.
    Κόψτε το, διότι με τα λαθραία ...στούκας που φέρνουν να καπνίσετε, θα πάτε στα θυμαράκια πολύ νωρίτερα του προβλεπομένου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα κάνουνε.....

    όλοι η οικονομία
    με της μαλακίες του κράτους
    λαθραία θα γίνει....

    αυτη τη βλαμενη αντιλιψη περι νομιμοτητας δεν την καταλαβαινω καθολου....

    όλοι γνωρίζουν τη ειχαι συμβεί την εποχή της ποτοαπαγόρευσης

    η άμυνα του πολίτη αφού το κράτος εξαρχεις είναι ΣΚΑΤΑ

    είναι η ανάπτυξη διαφορετικών οικονομικών δικτύων ώστε να μπορέσει να επιβιώσει............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κάνουν και πιάνουν τα λαθραία αλλά :
    1. Αύξηση φόρου στα τσιγάρα σημαίνει μείωση κατανάλωσης ->μείωση είσπραξης φόρων από το κράτος -> πρόσθεση άλλων φόρων
    2. Αύξηση βενζίνης -> μείωση κατανάλωσης->μείωση εισπραξης αύξηση άλλων φόρων
    3.Αυξησαν τα Τέλη κυκλοφορίας και αντί να πάρουν παρα πάνω θα πάρουν και λιγότερα απο τις τόσες πολλές ακινητοποιήσεις
    ΄
    Αντί να αυξήσουν τα τσιγάρα για να πάρουν παρα πάνω φόρους θα μπορούσαν όπως είπα
    1. Να μειώσουν τους μισιθούς του δημοσίους με κατά 50% αυτούς που είναι πάνω απο 2500 καθαρά συμεριλαμβανομένων και των επιδομάτων
    2. Να μη φορολογούνται οι δημόσιοι αυτοτελώς αλλά όλο μαζί το εισόδημα
    3. ΝΑ μειωθούν οι δαπάνες του δημοσίου σε καταναλωτικά αγαθά (καθαριστηκά κλπ κλπ)
    4. ΤΑ νοσοκομεία να προμηθεύονται φαρμακευτικό υλικό και χειρουργικό και γενικπος όλος το υλικό στις ίδιες τιμές και κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και επειδή έχω φτιάξει μέχρι τώρα στην ζωή μου πολλούς φακέλους για διαγωνισμούς υπάρχουν τρόποι που μπορεί να διασφαλιστεί η νομιμοτητά του.
    5. Να μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών 50% και να σταματήσουν να έχουν τζάμπα τις ΔΕΚΟ
    6. Αυτοκίνητα, αστυνομικοί κλπ από κάθε πικραμένο πολιτευτή να κοπούν δια ροπάλου.

    Αν ποτε γίνουν όλα αυττά σε 4 χρόνια το έλλειμα έκλεισε αλλά ποιος έχει τα κ.....α να το κάνει.
    ΚΑΝΕΙΣ
    ΚΑι πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν αλλά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.