27/1/10

Αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Ερντογάν

«Ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων» χαρακτήρισε την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του να επισκεφθεί την Αθήνα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Εξίσου θετική ήταν και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η επιστολή Παπανδρέου «περιλαμβάνει καλές προθέσεις και πολιτική βούληση, όπως ακριβώς και η επιστολή του κ. Ερντογάν».

Ειδικότερα, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Αχ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως ελπίζει ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Παπανδρέου, ο Τούρκος υπουργός είπε πως «πρόκειται για επιστολή που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Εχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αύριο βράδυ, οι κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου θα έχουν δείπνο εργασίας, στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, για μια πρώτη προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιστολή του, ο Ελληνας πρωθυπουργός προτείνει, μεταξύ άλλων, αναζωογόνηση των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, από κοινού προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

3 σχόλια:

  1. Κορόιδο είναι να μην την αποδεχτεί; Κάποιος πυγοδότης έγραφε χθες ότι καλύτερα να πάμε στην Χάγη, να διαπραγματευτούμε τα ... κυριαρχικά μας δικαιώματα, να δώσουμε κάτι τι, για να μην τα χάσουμε όλα το 2030 (;), ή κάτι τέτοιο.

    >«Ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων» χαρακτήρισε την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν<

    Το θέμα είναι για ποιον είναι ελπιδοφόρα. Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, όταν παρασύρθηκε σε διμερή διάλογο στο Νταβός από τον Οζάλ, παραδέχτηκε μέσα στην Βουλή, προς τιμήν του, ότι έκανε λάθος, λέγοντας το γνωστό "mea culpa". H εξωτερική πολιτική της Ελλάδος άλλαξε άρδην από την εποχή Σημίτη και την αποφράδα νύχτα των Ιμίων, με αποκορύφωμα την Μαδρίτη (1997) και τώρα ο Γιωργάκης συνεχίζει την πολιτική αυτή μέχρι τελικής παραδόσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
    ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝ ΥΠΑΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ......
    ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ερντογάν αυτοπροσκλήθηκε πριν κάτι βδομάδες στην Ελλάδα ως επικεφαλής της οθωμανικής αυτοκρατορίας που πάει να επισκεφθεί μια επαρχία της. Το είχε γράψει και αυτό το μπλογκ αν δε κάνω λάθος.
    Οι Πασοκοι απλά για να μην γίνουν ρόμπα και τους σκάσει καμία μέρα ο Ερντογάν και τους πει "γειά...είχε πει οτι θα έρθω" τον προσκάλεσαν για να γλιτώσουν τη ξεφτύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.