24/1/10

Θα έκαναν εισβολή στον Έβρο για να ανατρέψουν τον Ερντογάν


Με τίτλο «δεύτερη κρίση Ιμίων», η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα με συγκλονιστικά στοιχεία για το τουρκικό στρατιωτικό «Σχέδιο Βαριά» που αποσκοπούσε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, μέσω της πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε 175 σελίδες απομαγνητοφωνημένου ηχητικού υλικού, παρουσιάζονται οι απόρρητες συζητήσεις από 5/3/2003 έως και 7/3/2003 μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του Πρώτου Σώματος Στρατού, οι οποίοι φέρονται να προτείνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία χαμηλής έντασης σύγκρουσης με την Ελλάδα για την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και την κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου.

Στις συζητήσεις που διήρκησαν δύο μέρες, συγκεκριμένα ο αρχηγός του 1ου Σώματος Στρατού Τσετίν Ντογάν προτείνει την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. Παράλληλα, εισηγείται να ενισχυθεί η παρουσία της τουρκικής αεροπορικής δύναμης στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ένας άλλος ανώτατος στρατιωτικός, ονόματι Τουντζάι, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκαν οι Ίμβριοι από το νησί τους, θέλοντας έτσι να παραλληλίσει τις δύο ιστορίες.

«Κάναμε το νησί ανοιχτές φυλακές, δημιουργήσαμε μονάδα στρατοχωροφυλακής και αυτό προκάλεσε την αποχώρηση των Ρωμιών από την Ίμβρο το 1965», ακούγεται να λέει. Πάντως, η απάντηση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στα δημοσιεύματα της Ταράφ είναι πως πρόκειται απλώς για στρατιωτικά σενάρια και όχι για προσπάθεια κατάρριψης της κυβέρνησης.

http://www.hbnews.gr/permalink/24397.html

13 σχόλια:

  1. ¨Οπως εμείς κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την Τουρκία στο μυαλό μας, και πιο συγκεκριμένα πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να μας την πέσουν και που θα κάνουν την κυρία επίθεση τους και που τις επιθέσεις αντιπερισπασμού και πώς θα αντιδράσουμε εμείς, έτσι ακριβώς και οι Τούρκοι Στρατιωτικοί πρωί-βράδυ δεν έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους παρά μόνο το πώς, που και πότε θα μας επιτεθούν.

    Φυσικά, το Νο 2 πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι η ΠΑ και πώς θα την εξουδετερώσουν.

    ¨Αντε τώρα εσύ να γίνεις φίλος με αυτούς τους ανθρώπους, που πρωι-βράδυ το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα `φάνε` τους Ρωμιούς και πως θα εξαφανίσουν την Ελλάδα απο τον χάρτη.

    Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δε διάβασα για Έβρο μέχρι τώρα, αλλά ότι σχεδίαζαν κατάρριψη αεροσκάφους τους, είτε από εμάς είτε από τους ίδιους, ως προβοκάτσια.

    Τα δικά μου συμπεράσματα, είναι.

    1. Οι Τούρκοι προφανώς δε φοβούνται ούτε τον Έβρο. Μάλλον και τα άρματα χωρίς βλήματα βοηθούν σε αυτό.

    2. Ακόμη χειρότερα, οι Έλληνες πολιτικοί, έχουν γίνει απόλυτα προβέψιμοι. Δηλαδή, οι Τούρκοι είναι σίγουροι πως οι Έλληνες θα σπεύσουν σε διαπραγματεύσεις , ώστε να ληξει το θερμό συμβάν αμέσως και τοπικά.

    Και τα δύο αυτά, δείχνουν την κατάντια του ελληνικού δόγματος αποτροπής. Δηλαδή οι Στρατηγοί, δεν ανησυχούσαν καν για το πώς θα χειριστούν μια κρίση με την Ελλάδα, εν μέσω δικής τους εσωτερικής αναστάτωσης (το σχέδιο προέβλεπε και βόμβες σε τζαμιά την Παρασκευή) , γιατί προφανώς θεωρούν πως η αντίσταση της Ελλάδας θα είναι μικρή και των πολιτικών της ακόμη μικρότερη.

    Αυτά είναι τα απότοκα της πολιτικής κατευνασμού που η Ελλάδα ακολυθεί εδώ και 14 χρόνια και του οικειωθελούς αφοπλισμού της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI TΩΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ 400 LEO-2 ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ 3000 ΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ...
    Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Ο ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΟΣ....ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ 15.000 ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΩΣΕ...ΚΑΛΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ??

    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΡΙΟ??...

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΗΧΥΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΑΝΤΙΟ ΕΡΚΕΝΕΓΚΟΝ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έχουν καταλάβει οτί είμαστε μ...... και μας χρησιμοποιούν για τις εσωτερικές τους αντιπαλότητες.
    Αλλά πότε θα κάνουν κανένα λάθος και εχούμε κανέναν τρελό για αρχηγό να πουν τον δεσπότη παναγιώτη.(Επιστημονική φαντασία αφήστε με να φαντάζομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ Ο ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΟΣ...


    Εχουμε στοιχεία γι αυτόν?

    Είναι ευθηνόφοβος ή προδώτης?


    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά ποια

    φταίει ο Βασιλάκος;

    Δεν νομίζω. Γιατί δεν τον βγάλανε; πριν αλλά και τώρα.

    Αυτά είναι κοροϊδιλίκια.

    Ο Θεός να βοηθήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κοίτα φίλε μου. Όλοι γίναμε ειδικοί. Όλοι γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια πόσα άρματα και πόσα πυρομαχικά έχουμε,αλλά και πού τα έχουμε. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει η χώρα μας να αντιδρά στις Τουρκικές (και όχι μόνο) προκλήσεις. Μόνο οι κυβερνώντες τον αγνοούν.
    Βρε μπας κι έχουν δίκιο οι Τούρκοι που λένε: "Οι Ρωμηοί έχουν τη γνώση έξω από το φέσι";
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, οι κυβερνώντες ξέρουν απο διαχείριση κρίσεων, στρατηγική και γεωπολιτική.

    Μόνο στο δύσκολο τομέα της οικονομίας δεν γνωρίζουν.

    Άντε και λίγο στο μεταναστευτικό.

    Άντε και λίγο στην παιδεία.

    Άντε και λίγο στην οικολογία.

    Μην ανησυχείτε! Έχουμε πολλά δείγματα γραφής από τους πολιτικούς, που δείχνουν πως ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται.

    Παρεμπιπτόντως... Τα Τέμπη πότε θα ανοίξουν; Τις προάλλες σκεφτόμουν τι θα γινόταν σε πόλεμο αν σε συγκεκριμένα σημεία, την κατολίσθηση την προκαλούσε μια βόμβα αεροσκάφους.

    Ξέρω... Λέτε να μην έχουν σχέδιο οι κυβερνώντες; Αποκλείεται να μην έχουν.

    Πότε είπαμε ότι θα ξανανοίξουν τα Τέμπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρατερέ,

    Το καλύτερο σχέδιο ξέρεις ποιο είναι; To Σιγά, γιατί θα γίνει πόλεμος;!

    To 1974 κάποιος άλλος... με σχέδιο, έλεγε : Μην ανησυχείτε, για άσκηση βγήκαν οι Τούρκοι.

    Το 1996, κάποιος άλλος έλεγε πως δε σκέφθηκαν να καλύψουν τη μικρή Ίμια και μετά φυσούσαν αγέρηδες και ευχαριστούσαμε τους Αμερικανούς.

    Μετά, είχαμε σχέδιο πυρόσβεσης, αλλά κάηκε η Πελοπόννησος.

    Αλλαααααά, ναι, στον πόλεμο, είμαι σίγουρος πως έχουμε σχέδιο. Όλα τα τηλέφωνα των ξένων πρεσβειών σήμερα θα τα έχουμε σε κοινή σελίδα, για να τηλεφωνούμε πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κρατερέ απλά οι Ελληνες
    στους 100 οι 110 ξέρουν τα πάντα
    από τους 110 οι 109 δεν φταίνε ποτέ πάντα φταίει ο 110 .Οταν ο 110 πει να πράξουμε οι 109 έχουν κάποια σύσκεψη και στο τέλος οι αναπληρωματικοί που πάντα φταίνει βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά.
    Δεν ξέρω πόσα βλήμματα έχουμε στο στρατό πάντως ως κράτος έχουμε πολλά τα οποία πάντα μας κυβερνούσαν με την δική μας ψήφο.
    ΑΡα αν έχουν δίκιο οι Τούρκοι ας κάνουν πόλεμο να το μάθουν.
    Το ίδιο ποσοστό των Ελληνων που πολέμαγε γι αυτή τη χώρα το ίδιο και λιτότερο θα πολεμήσει και τώρα.
    Αλλωστε οι περισσότεροι αντιστασιακοί πάντα εκτός Ελλάδος έκαναν την αντίσταση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλιά λέγαμε τους Τούρκους μπουνταλάδες και τώρα λένε αυτοί εμάς .
    Όσο για το σχέδιο επίθεσης στον Έβρο , μήπως έχουν αρχίσει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και τους αντιπερισπασμούς? Μήπως θολώνουν τα νερά ? Εμείς είμαστε ικανοί να μας επιτίθενται και να λέμε άστε τους το κάνουν για εσωτερική κατανάλωση. Τη να τον κάνουν τον βόρειο Έβρο ? Αυτοί θα προελασουν και θα αποβιβαστούν σε σημεία τις Θράκης που έχουν συμπαγής μουσουλμανικούς πληθυσμούς δεν θα μας αφήσουν περιθώρια χρόνου με τυχοδιωκτισμούς να αποκρίνουμε τους δικούς τους από την Θράκη.
    Όσο για τον κύριο Βασιλακο ΕΦΤΑΨΥΧΟΣ . Ας φέρουν πίσω και τον μάγκα τον πολλά βαρύ (τον Βαγγελα ) να κάνη παιχνίδι .Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί αν συμβεί κάτι τα ελληνικά Leo θα καταστούν ανέκδοτο παγκόσμιας εμβέλειας

    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν καταλαβα καλα θα πρεπει πριν παμε για υπνο να κανουμε την προσευχη μας ο θεος και ο αλλαχ να τον εχουν καλα για να ειμαστε και εμεις καλα και να μην μπουμε σε τιποτα περιπετειες.Ξερει κανεις απο τους φιλους να μου γραψει καμμια προσευχη στα τουρκικα [φανταζομαι ο αλλαχ να μην ξερει ξενες γλωσσες],να την λεω μαζι με την Ελληνικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και εδω "οι αμερικανοι βάλανε τους τουρκους να θελουνε πολεμο για να πουλησουν οπλα" οπως υποστηρίζουν πολλοι ξεφτιλισμένοι (λες και οι τουρκοι ειναι ανυπαρκτοι και αθώοι και περιμενουν τις εντολες των αμερικανων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.