25/1/10

Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...

Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας. Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.

Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.

Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγη; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να το αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.

Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:

Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!

Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.

Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.

Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".

Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...

Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"! Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...

Από εκεί και πέρα στην επιστολή αναφέρονται ως τομείς δυνητικής συνεργασίας η Ενέργεια (πετρέλαια...), το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Όλα αυτά υπό την προστασία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, προφανώς...

Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.


Η επιστολή επιδόθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φάνη Ξυδά. Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

"Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης".

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει "την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας". Τότε τι θα συζητήσουν; Αφού η Άγκυρα διαφωνεί ως προς το σύνολο των ανωτέρω θεμάτων με την ελληνική θέση και η επιδίωξή της είναι να αναθεωρηθούν οι συνθήκες.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι "το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση". Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε "ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους". Ιδού και η ελληνοτουρκική ομοσπονδία στην Κύπρο...

Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.


Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Δεν αναφέρει όμως ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να έχει εξελιχθεί στην κορυφαία ασσύμετρη απειλή για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

37 σχόλια:

  1. Epektasi ton xorikon ydaton sta 12 m oriothetisi tou AOZ ki meta prosfigi stin xagi.O kyrios proedros exei epikinonisi me to stratiotiko tou epitelio tou tha tou sinistous to sxedio KASANDRA geniki epistrateutiki askisi amindikis diataksis me idea [ EPITHESI APO FILIO ETHNOS]?Pleon i mi epektasi ton xorikon ki oriothetisi tou AOZ to lene epi esxati prodosia.Goudi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσκύνα τον Χίτλερ-Κεμάλ να σε χαίρονται οι υποστηρικτές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αποκλειστικη Οικονομικη Ζωνη των νησιων του Αιγαιου καθως και τα περιουσιακα, πολιτικα και εκπαιδευτικα δικαιωματα των ορθοδοξων μειονοτητων στην Τουρκια δεν περιλαμβανονται στην ατζεντα?
    Γι' αυτα τα θεματα χρειαζονται δυναμικες κινητοποιησεις μηπως και λογω "πολιτικου κοστους" καταφερει να ψελισει τιποτα ο ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα περί της προσφυγής στην Χάγη γιά το θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι πάγια θέση Ελληνικών κυβερνήσεων από μεταπολιτευτικής εποχής του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία (όπως και οι Η.Π.Α.) απουσιάζουν από την Διεθνή Συνθήκη Δικαίου Θαλάσσης, ενώ η Ελλάδα είναι μέλος. Συνεπώς, νομικώς η Τουρκία είναι και σε υποδεέστερη θέση, και ούτε έχει την διάθεση ν' αναμετρηθεί σ' έναν δικαστικό χώρο για ένα θέμα διεθνούς δικαίου. Άν η Τουρκία είχε υπολογίσει και μία μικρή πιθανότητα επιτυχίας, η προσφυγή στην Χάγη θα είχε εκδικασθεί εδώ και καιρό.

    Θα ήθελα να δώ αυτούσιο όλο το κείμενο της επιστολής προτού βγάλω προσωπικά συμπεράσματα, και όχι μεροληπτικές περιλήψεις από τρίτες πηγές που είτε άσκούν κριτική στην παρούσα κυβέρνηση της Αθήνας ή είτε είναι φιλικά προσκείμενες προς αυτήν. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις περί αποκλειστικών οικονομικών ζωνών Ελλάδας-Κύπρου - οι οποίες έχουν αναδημοσιευθεί στην παρούσα ιστοσελίδα - δείχνουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει και μεγάλη διάθεση να διαπραγματευθεί με την Τουρκία τα λεφτά της Ελληνικής επικράτειας στο Αιγαίο. Γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής η διατήρηση της Ελληνικής επικράτειας στο Αιγαίο σημαίνει και βελτίωση του Ελληνικού πορτοφολιού, και ήδη η Ελλάδα έχει επενδύσει τεράστια ποσά κι αρκετές ανθρώπινες ζωές στην διατήρηση αυτής της κυριαρχικής επικράτειας.

    Λάμπρος ΕΠ - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    25-1-2010, τοπική ώρα 16:25, ώρα Ελλάδος 23:25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην φωναξει κανεις...αυτους βγαζουμε αυτοι θα αποφασιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρχισαν τα όργανα....!!!!Μόλις ξεκινάει μια μακρά περίοδος απώλειας κυριαρχικών δικαιωμάτων απο την οποία είναι αμφίβολο το αν θα ανακάμψουμε στο προσεχές μέλλον..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί από το ύφος του σχολιασμού βγαίνει αβίαστα η αίσθηση της μωρής παρθένας που πάει για συζήτηση με το βιαστή;;;
    Δεν βαρεθήκατε 40 χρόνια το ίδιο τροπάρι;;;
    Αν οι απέναντι δεν είχαν βαθύτερο χάλι από το δικό μας ίσως ήταν δίκαιος ένας φόβος
    Πότε επιτέλους θα δείξετε λίγο αυτοσεβασμό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξέραμε και πριν τις εκλογές ότι ήταν η αποστολή του να μας διαλύσει. Έχει και τον Πάν-Κάλος πρώτο Βεζύρη σύμβολο της υποτέιας... ΕΛΕΟΣ...ΠΑΠΟΥΛΙΑ τι κάνεις Γιατι δεν τους καταγγέλεις; Άσε θεσμικούς ρόλους και χαζά ...η πατρίδα τέλειωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλά έκανε.
    Εγώ λέω ότι δεν είναι πράκτορας των Αμερικανων σαν τον πατέρα του αλλά είναι πατριώτης, ο πιο πατριώτης Έλληνας. (Υπόθεση εργασίας κάνω)
    Και ως γνήσιος Έλληνας πατριώτης θέλει να ακολουθήσει μία εθνικά υπερήφανη πολιτική.
    Κοιτάζει γύρω του ... και τι να δεί;
    Σαπιοκοιλιάδες Έλληνες, διεφθαρμένους δημόσιους υπάλληλους,πολιτικά τροκτικά που αναζητούν να φάνε και τις τελευταιες σάρκες του πτώματος, νέους που καίνε την ελληνκή σημαία, αγρότες-δημόσιους υπάλληλους που έχουν το ανεμπόδιστο δικαίωμα να νεκρώνουν τη χώρα όσο αυτοί θεωρούν ότι υπάρχουν λεφτά και δεν τα παιρνουν!!!και μετά ακολουθούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και μετά οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τελειωμό δεν έχει. Όλοι αυτοί ξέρουν ότι τα λεφτά που θα παρουν είναι δανεικά αλλά δεν πειράζει... τα θέλουν. Και ακολουθούν οι διεφθαρμένοι δημοσιογράφοι, πεινάλες που έναντι πινακίου φακής πουλάν και τη μάνα τους.
    Με αυτόν τον λαό θα διεκδικήσει την εθνική ανεξαρτησία;Και ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται για την εθνική ανεξαρτησία σήμερα; Κανείς!!!Μόνο για καλοπέραση !!!!
    Άλλωστε, πιστεύω όλο και περισσότερο ,ότι υπάρχουν και λαόι που δεν δικαιούνται ούτε την δημοκρατία ούτε την εθνική ανεξαρτησία ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΎΣΤΑΤΟ ΛΌΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ. Δυστυχώς έχουμε περίτρανα αποδείξει οι νεοέλληνες ότι δεν είμαστε άξιοι ούτε για δημοκρατία ούτε για εθνική ανεξαρτησία. Κρίμα σ 'αυτούς που πολέμησαν για την πατρίδα κρίμα σ ' αυτούς που έγιναν πρόσφυγες για να μην αλλαξοπιστήσουν.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και για τους ηγέτες που εκλέγουμε και για τις πρακτικές που υιοθετούμε σαν λαός. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Όσο για τον Γιωργάκη, τι να κάνουμε τώρα; τοιούτος έδοξεν ημίν αρχιερεύς


    Δραμινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΕΩΝ....
    θα δουν τα ματια μας τρελα πραγματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Σύμφωνα με πληροφορίες"

    Ποιες πληροφορίες. Είναι επιβεβαιωμένο αυτό που γράφετε. Γιατί μου παραφαίνεται "κουφό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. aei sixtiri gia na mh po aei sto tade.den antehetai pia to pragma. stoyw dromoys kai kremales stoys ethnoprodotes
    gamo tin amartia moy
    tetoia prodosia den ehei xanaginei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ntropi stous ellines politikous apo ton andrea kai meta!!!kanenas pleon den exei kotsia!i exoume kiriarxika dikaiwmata i alliws na pame spiti mas!!mas apeilous me casus belli , egw lew kalitera as kopiasoun!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Den tonizete "sta plaisia ton diethnon simfonion kai tou diethnous dikaiou tis thalassas. Auto dini dikaioma na pume oti thelete na parakmpsete tto diethnes dikaio kai tis sinthikes. Gia pio logo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παπανδρέου παπατζή, μισέλληνα σκοταδιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λύση τον Μάρτιο!Ακούς Σαμαρά;Εδώ σε θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το σχόλιο μετριάστηκε

    O bio είπε...
    Τι τετραετία και ++++...αυτός έχει βαλθεί μέσα σε 6 μήνες να διαλύσει πλήρως την Ελλάδα και να τη περάσει υπό νεο-οθωμανική κατοχή.

    Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα ++++ με μαμά αμερικανοβουλγαράεβραία, μπαμπά "ελληνο"εβραίο, που γεννήθηκε στην Αμερική, δε μιλάει καν τα ελληνικά ως πρώτη του γλώσσα και έχει για πνευματικούς πατέρες του τον Soros, τον Popper και το κακό συναπάντημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρκετα μ.....μαστε.
    Πρέπει ο ελληνικός λαός να αρχίσει να πέρνει τα πράγματα στα χέρια του.

    Ωρα να απαιτήσουμε ένα ακόμα δημοψήφισμα (το άλλο θα είναι για τους "πολυ-πολιτισμικούς")

    Ωρα για ΔΡΑΣΗ, ας συντονιστούμε. Αρκετά "καλοφάγαμε" τα εορτο- και διακοπο-δάνεια αρκετά πήγαμε για "σκι" με δανεικά, ώρα να συμπεριφερθούμε σαν ανθρώποι και όχι σαν καταναλίσκοντα μουλάρια... (αν και δεν έχω τίποτα με τα ευγηνή αυτα ζώα)

    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφού "ανήκωμεν εις την Δύσην", και αφού η Δύση θέλει ισχυρή Τουρκία (σαν αντιστάθμισμα της Ρωσίας), ας τα λουστούμε!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν κοιτάξουμε το πολιτικο οικονομικό παρασκήνιο θα δούμε ότι το πιθανότερο είναι ότι:
    1. ΠΕριμένει ο ΓΑΠ στάση πληρωμών από Μάρτιο και μετά.
    2. Αν ενθυμούμαι καλώς κάποιοι από τους εταιρους μας (#$@$@%) θέλουν την Τουρκία είτε ως μέλος είτε με ειδική μεταχείριση καθώς επίσης και δεν πολυ ασχολούνται με τα σύνορά μας γιατί όπως λένε είναι και δικό μας πρόβλημα.
    3.Ο ΓΑΠ επίσης γνωρίζει ότι το μαχαίρι στο κόκαλο δεν έχει τα κάκαλα να το βάλει γιατί θα τον ρίξουν οι ίδιοι που τον ανέβασαν και έριξαν το Καράμαλή και πάει σόι το βασίλειο.
    4. Πολλές Ευρωπαικές χώρες και όχι μόνο αλλα στο πλείστον με την Τουρκία ΄΄εχουν πολλές δοσοληψίες.
    5. ΕΜείς λόγω της όλης οικονομικής κατάστασης χρειαζόμαστε χρήματα ουκ ολίγα.
    6. Οι ΕΕ θέλει μεν να μας δώσει γιατί δεν την συμφέρει να πέσουμε εμείς θα γίνει μετά κατάσταση ντόμινο, αλλά να έχει και κάποιο όφελος.

    Προσωπικά πιστεύω ότι απλά είναι τα πράγματα:
    Κύριε ΓΑΠ κάνε λίγο κο κο κογια τα εθνικά για να μη χρεωκοπήσεις οικονομικά . Εμείς από την άλλη θα σου ψήσουμε το ψάρι στα χείλη μεν για να μη μας πουν και .....κες οι άλλοι που χρωστάνε περισσότερα απο σένα αλλά στο τέλος θα στα δώσουμε.
    Τι τους καίει των έξω (αν μπορούμε να πούμε ότι τους καίει) να λήξει το θέμα Ελλάδα Τουρκία και Κύπρος γιατί είναι η συνέχεια αυτό.
    ΤΟ δόγμα είναι απλό
    Εχε εναν λαό χρεωμένο μέχρι και μετά το θανατό του για να τον κάνεις ό,τι θέλεις.
    Αυτό κατάφεραμε αυτό θα πάθουμε.
    Ο ΓΑΠ δεν κάνει τίποτα μα τίποτα που δεν είναι προαποφασισμένο, πιόνι είναι απλό πιόνι.Τώρα απο ποιους άγετε και φέρετε ερώτηση περιττή όλοι ξέρουμε.
    Ας μη ξεχνάμε ότι τον τελευταίο καιρό πολύψιθυρίζετε ότι το μόνο που θα ''σώσει'' γενικώς την κατάσταση είναι ένας πόλεμος.
    Ε βάλτε όλα κάτω κάντε μια συνδιαστική σκέψη και είναι απλά.
    Για να συντονιστούμε πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα γίνει με στρατιωτική κίνηση γιατί ως πολίτες είμαστε οι περισσότεροι πάρε τον έναν βάρα τον άλλον.
    Για να γίνει με στρατιωτική κίνηση θα πρέπει να γίνει πραξικόπημα δλδ τι κάνεις γιάννη κουκιά σπέρνω.
    Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής ηγεσίας είναι τοποθετημένο απο πολιτικά σπρωξίματα.
    Πέραν δε τούτου δεν μπορεί να γίνει πραξικόπημα στην΄ΕΛλάδα.
    Οσο για άλλου είδους συντονισμό :
    1. Ποιο κόμμα υπάρχει να το αναλάβει που δεν ασχολείται με την τσέπη είτε μακρο είτε κοντο πρόθεσμα και ασχολείτε με την Ελλάδα. Κανένα όλοι στα λόγια είναι λαμόγια και στην πράξη ουτέ για ορντινάντζες.
    2. Ποια οργάνωση θα μπορέσει να αναλάβει τέτοια δράση όταν πέρνοντας παράδειγμα απο εδώ βλέπω ότι ενώ όλοι μιλάμε υπέρ της ΕΛλάδος και νοιαζόμαστε γι αυτήν με το παραμικρό σκοτωνόμαστε άρα που να πάμε παρα πέρα.
    3. Ποιοι νεοΕλληνες θα σηκώσουν την λιποαναρροφημένη έδρα τους για να μη το πω πιο χυδαία για να πάνε έστω και σε μια συγκέντρωση αν δεν τους έχουν α) κόψει το κινητό γιατι δεν έχουν να το πληρώσουν β) πάρει τα λεφτά γιατι δεν μπορούν να πάνε σουπερ μαρκετ και να το διαλύσουν γ)κόψει τα μπουζούκια δ) εξόδους κλπ κλπ κλπ

    Ως εκ τούτου θα το φάμε θα μας φάνε και μετά θα αντιδράσουμε για να ξαναπάρουμε πίσω αυτά τα οποία χάσαμε αν δεν αλλάξουμε δόγμα και γίνουμε μετανάστες σε άλλη Ευρωπαική χώρα.
    Μπορεί να μην μου αρέσουν και μένα που τα λέω αλλα΄νομίζω απο αυτά που βλέπω ότι κάπως έτσι θα γίνουν ή περίπου ή κάτι ανάλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας..."

    Δεν περιμένω να δω αν είναι αλήθεια γιατί δεν μπορεί παρά να είναι αλήθεια.
    Αν κρίνω από τις μέχρι τώρα ενέργειες του συγκεκριμένου ανθρώπου (από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας), αν κρίνω από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του ("καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης..."), αν κρίνω από την "εφυία" του, τότε δεν μπορεί παρά να ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Το συγκεκριμένο άτομο ΔΕΝ το έχει, ΔΕΝ το κατέχει και ΔΕΝ κάνει για το άθλημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια, ότι είναι ανίκανος για οτιδήποτε (αυτό δεν είναι κακό) αλλά το χειρότερο είναι ότι είναι επικύνδυνος από τη μωρία του (αυτό είναι πάρα πολύ κακό).
    Τι να πω ; Να βρίσω ; Εχω βαρεθεί να βρίζω, αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Να θυμώσω ; Μα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να μεγαλώνει, μονίμως θυμώνω. Να κλάψω για τις νέες "χαμένες πατρίδες" ; Μα τα τελευταία 35 χρόνια μονίμως "κλαίμε". Να γελάσω με αυτά τα "καμώματα" ; Δεν θα ήταν σωστό για την πατρίδα. Να καθήσω να γράφω και να αναλύω συνέχεια ; Ποιό το ώφελος, αυτό που θέλουν να κάνουν, θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς ..... "ελέω δημοκρατίας".
    Να πω ότι αυτό το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα θα έπρεπε να τεθεί σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπως το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ; Ο "κ. πρωθυμπουργός" θα πει "Είναι θέμα στρατηγικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και ως τέτοιο δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα !!!!". Το μεν σκυλολόι των MME (Μαζικών Μέσων Εκμαλάκυνσης) θα πει (ΜΕGA Πρετεντέρης) "τότε να κάνουμε δημοψήφισμα και για τα περιστέρια ....κλπ).
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ :
    - Ξύπνα Ελληνικέ Λαέ (σε βιάζουν, δεν το κατάλαβες ;)
    - Ξυπνείστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ οάσεις αυτού του τόπου και κανονίστε την παραπέρα πορεία
    - Ξυπνείστε κ. ΣΑΜΑΡΑ και το ΜΑΡΤΙΟ να ζητήσετε ΑΜΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.Είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα για να εθελοτυφλούμε και να έχουμε ηθικούς ενδοιασμούς
    - Τι κάνετε κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ; Δεν βλέπετε πως έχουν τα πράγματα ; Συμφωνείτε ; Γιατί δεν βγαίνετε να μιλήσετε στον Ελληνικό λαό, να διαφοροποιηθείτε και να παραιτηθείτε ;
    - Τι κάνετε κ.κ. βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι υγιείς σκεπτόμενοι) και δεν αντιδράτε, δεν παραιτείστε ομαδικά ; Θέλετε να σας "κολλήσουν" τη ρετσινιά του προδότη και να ακολουθεί και τα παιδιά σας ;
    Συνεχίζεται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συνέχεια......
    - Δεν αναφέρομαι καθόλου στα κόμματα της Αριστεράς γιατί τα θεωρώ ως "ξένο σώμα" στην Ελληνική κοινωνία, ως "μη υγειώς σκεπτόμενα" και ως αντεθνικά και επικύνδυνα για τα συμφέροντα της πατρίδας
    - Επίσης δεν αναφέρομαι καθόλου στον έντυπο και τηλεοπτικό ρύπο γιατί ξέρουμε το ποιόν τους και ξέρουμε πως για λίγα αργύρια θα "πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάβολο"
    - Δεν μπορώ να αναφερθώ σε πανεπιστημιακούς και σε διαννοούμενους (να βγάλουν μία ανακοίνωση, να διαμαρτυρηθούν κλπ) γιατί δυστυχώς και αυτοί είναι διαβρωμένοι από τους αριστερίστικους μεταμοντερνισμούς και βρίσκονται σε σύγχυση
    - Τι κάνετε όμως εσείς "ψηφοφόροι" του ΠΑΣΟΚ και δεν αντιδράτε ; Συμφωνείτε ; ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ προεδρό ΣΑΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΣΑΣ. ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΤΕ
    - Μια παράκληση προς τους ψηφοφόρους της αριστεράς, να ξυπνήσουν γιατί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και να ανοίξουν τα μάτια μους να δουν τι πραγματικά γίνεται
    - Τι κάνετε εσείς κ.κ. υπόλοιποι Ελληνες ; Ξυπνείστε κι εσείς από την καθημερινή αποβλάκωση, κάντε στην άκρη καθημερινά προβλήμα και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. Με όποιον τρόπο νομίζετε. Με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ EMAIL ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....ΠΑΝΤΟΥ. ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (επισκέπτεται την Αθήνα αρχές καλοκαιριού) ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".Γράψτε καθημερινά στα blogs και στο Internet, τυπώστε φυλλάδια ενημέρωσης, μιλείστε σε γνωστούς, άγνωστους, φίλους και συγγενείς. ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ..... ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ !!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αρχικα πρεπει να συμφωνησουμε πως η επιστολη μπορει να ερμηνευτει ποικιλλοτροπως αναλογα με τη διαθεση του καθενα..
    θα ειναι πολυ γελοιο να συζηταμε τωρα για βημα πισω της ελληνικης κυβερνησης οταν βλεπουμε οτι αυτη τολμα αυτο που κανεις αλλος δεν τολμησε με το να συζητησει ανοιχτα με τους τουρκους για τα μεταξυ τους προβληματα.
    Τα διαβηματα & τα αποσπασματικα παραπονακια δεν οδηγησαν πουθενα, ηταν ανακαια λοιπον μια πιο.. δραστικη πολτικη. Δεν αισιοδοξω, μα ειμαι συγκρατημενος σε οτι αφορα την εκβαση της συζητησης. Και μονο ομως το εγχειρημα μου ερεθιζει το ενδιαφερον :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θέματα και επειδή άπτονται εθνικής σημασίας, καλύτερα θα ήταν να την δούμε την επιστολή και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Είναι άσκοπο και εγκυμονεί κινδύνους να βγάζουμε τμηματικα κομμάτια της επιστολής και να τα σχολιάζουμε. Μην ξεχνάμε οτι ό,τι γράφεται και αφορά τέτοια λεπτά ζητήματα επηρεάζει το κοινό και δημιουργεί εντυπώσεις και συχνά πανικό.
    Αν την έχει το defencenet, ας την δημοσιεύσει. Τι περιμένει;
    Αν δεν την έχει και απλά έχει πληροφορίες, τότε ας σωπάσει και ας περιμένει όπως περιμένουμε όλοι μας.

    Κε Καλλεντερίδη, επειδή το site σας διακρίνεται από σοβαρότητα στην ενημέρωση, θα επιθυμούσα να κάνετε αναδημοσιεύσεις όταν είστε σίγουρος για την ορθότητα τους, όχι μόνο για να να αναδημοσιευτούν. Άλλωστε όλοι εμεις που διαβάζουμε καθημερινά τον σχετικό ηλεκτρονικό τύπο επισκεπτόμαστε και άλλες ιστοσελίδες, οπότε ξέρουμε τι γράφεται.

    Σας ευχαριστώ.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι κουραστικό να το λέω συνέχεια. Η ανάρτηση έγινε απο μένα και όχι τον Κο. Σάββα με αυτό θέλω να πώ ότι υπεύθυνος είμαι εγω.
    Διαβαζω αρκετούς ελληνικούς ιστότοπους και αρκετά ιστολόγια.

    Προσπαθώ να καλύψω το θέμα απο όλες τις πτυχές του και απο πολλές πηγές ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή άποψη καθόσον ούτε το κείμενο της επιστολής Ερντογάν είδαμε ούτε και θα δούμε και αυτο του Κου. Παπανδρέου.

    Ποιά σιγουριά λοιπόν μπορούμε να έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ" !! σωστό !
    εμεις δεν έχουμε λεφτά, δεν μπορούμε να κάνουμε τον μάγκα και έτσι κάνουμε οτι μας πουν οι άλλοι !!!

    ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ !


    JTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχουν απόλυτο δίκιο όσοι είναι επιφυλακτικοί, μιάς και το κείμενο της επιστολής δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.
    Αν όντως, όσα αναφέρονται στο άρθρο είναι αληθινά, τότε μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες.
    Λίγη υπομονή και θα δούμε τι μας περιμένει.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιασας ολοι ρε αγωνιστες του καναπε, ποιος τους ψηφησε αυτους που κατηγοραται.Φατετην τωρα και μουγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Υπάρχει ακόμα κόσμος που επιμένει λέει να δει το κείμενο για να βγάλει συμπεράσματα (το γεγονός πως οι επιστολές αυτές δε βγαίνουν στη δημοσιότητα από τη κυβέρνηση δεν τους λέει κάτι για το τι γράφουν μέσα). Κατηγορεί δε αυτός ο ιδιαίτερα σοβαρός, εχέφρων και νηφάλιος (βεβαίως βεβαίως) κόσμος πολλούς από εμάς ότι δε μπορούμε να κρίνουμε έτσι και να βρίζουμε τον Τζέφρυ χωρίς να ξέρουμε επ'ακριβώς τι θα συζητηθεί και πως.
    Με άλλα λόγια λοιπόν υπάρχει κόσμος ο οποίος μπαίνει και σε πατριωτικά μπλογκς όπως αυτό εδώ και ΑΚΟΜΑ δεν έχει πειστεί ότι ο Γιωργάκης έχει βαλθεί να διαλύσει την Ελλάδα αλλά ούτε και ότι η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα από εμάς.

    Δε ξέρω τι ποτίζουν κάποιους, αλλά αν και ανοικτός σε νέες εμπειρίες δε θα ήθελα με τίποτα να το δοκιμάσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.