5/1/10

Iσλάμ και Δυτική κουλτούρα


του Ελευθέριου Β.
Καλή η προσπάθεια «ενσωμάτωσης» του Ισλάμ στην Δυτική κουλτούρα αλλά έχουμε κάποια δεδομένα. Εμείς σήμερα είμαστε έλληνες που μιλάμε ένα ιδίωμα των ελληνικών που μας χωρίζει 3000 χρόνια από τα ελληνικά στα οποία γράφτηκε η «αρχαία γνώση». Αλλά αυτό με λίγη προσπάθεια μπορεί να ξεπεραστεί και να γίνουμε κοινωνοί αυτής της «αρχαίας γνώσης» κατευθείαν από το πρωτότυπο με λίγη εξάσκηση και ας μας χωρίζουν όλες αυτές οι χιλιετίες.

Στις εκκλησίες μας μπορείς να ακούσεις αυτούσια την γλώσσα στην οποία γραφόταν αυτή η «αρχαία γνώση». Στα μοναστήρια μας υπήρξαν ιστορικά μεγάλες βιβλιοθήκες και αντιγραφικά εργαστήρια που ήταν ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της γνώσης. Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο ότι υπήρχαν επαφές των ρωμιών προγόνων μας κατ’ ευθείαν με τους δυτικοευρωπαίους. Υπάρχουν ιστορικά δύο βασιλείς της Αγγλίας με καταγωγή από την Νορβηγία που υπηρέτησαν στην βαράγκια φρουρά του βασιλέα μας. Είναι γνωστό ότι το σύμβολο του καθολικισμού το εκκλησιαστικό όργανο με βοήθεια από την Κωνσταντινούπολη προς τον Καρλομάγνο στήθηκε. Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο βασιλέα μας βενετσιάνικα καράβια τον μετέφεραν από τον Μιστρά στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι γνωστό ότι ο Τζουστινιάνη (ενετός στρατηγός) έπεσε μαχόμενος ενάντια στους τούρκους στα τείχη της Πόλης στο πλάι του τελευταίου βασιλέα μας. Είναι γνωστό ότι στην Πόλη υπήρχαν παροικίες Ενετών και Γενοβέζων αιώνες πριν την άλωση. Όλα αυτά είναι εντελώς τεκμηριωμένα. Ακόμα πρόσφατα ανακαλύφθηκε αυτοκρατορική σφραγίδα βυζαντινού χειρογράφου σε μοναστήρι της Γερμανίας. Είναι γνωστή και τεκμηριωμένη η αλληλεπίδραση όσον αφορά την μεταφορά της αρχαίας γνώσης από τους πραγματικούς κληρονόμους και φορείς της στην Δυτική Ευρώπη. Αυτοί δεν ήταν οι ευγενείς άραβες αλλά οι ρωμιοί.

Όσο και αν η σημερινή αίσθηση του πολιτικά ορθού λέει ότι πρέπει να τους αναγνωρίσουμε κάποιο ρόλο ώστε να βρουν κάποιο χώρο στο μελλοντικό παγκόσμιο πολιτισμό. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Αγνοούμε το προφανές που λέει ότι στην Ιταλία ξεκίνησε η αναγέννηση και οι ρωμιοί για μεγάλο μέρος του μεσαίωνα κατείχαν και πολιτικά μεγάλος μέρος της Ιταλίας. Είναι αδύνατο να μην υπήρχε πνευματική όσμωση στην Ιταλία την στιγμή που ακόμα υπάρχουν περιοχές που σώζονται τα γρεκάνικα που είναι ελληνικά που ο κάθε ένας μπορεί να τα καταλάβει. Ήταν κοινός ιστορικός χώρος όπου οι ζυμώσεις ήταν επόμενο να φέρουν την αναγέννηση. Αν ήταν διαφορετικά η Αναγέννηση θα συντελούνταν κάπου αλλού αλλά απλούστατα δεν έγινε.

Στους άραβες υπήρξε απλά ένα ενδιαφέρον για τα μαθηματικά και την γεωμετρία σαν εργαλείο της αστρολογίας αλλά τίποτα περισσότερο. Με την επέλαση του Ισλάμ έσβησε αυτή η γνώση διότι θεωρούνταν από τους ισλαμιστές κατά κάποιο τρόπο ως παγανισμός η προσπάθεια πρόβλεψης των μελλούμενων με την κίνηση των άστρων. Αλλά όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ιστορική θεώρηση βασιζόμενοι στις τωρινές ιδέες ή ιδεοληψίες και αγνοώντας τα γεγονότα. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.-

13 σχόλια:

  1. Γιατί υπάρχει ο φόβος της Δύσης για το Ισλαμ μόνο και οχι για τον Ιουδαϊσμό;Μήπως οι τελετουργίες και των δυο(πχ περιτομή)δεν είναι ξένες και βάρβαρες για εμάς τους Ελληνες και τους δυτικούς;Ισως επειδή η θρησκεία της Δύσης προέρχεται απο τους Ιουδαίους και οχι απο τους Μωαμεθανούς.Ο Ελευθέριος Β. μιλα για την αρχαία γνωση των Ελλήνων και την δυνατότητα να είμαστε σημερα κοινωνοί της.Όμως ειναι τόσο απλα τα πραγματα;Κάθεσαι διαβάζεις και γίνεσαι ένα με τους Αρχαίους Ελληνες;Οχι,κατά τη γνώμη μου κυρίαρχο ρόλο παίζει η θρησκεία.Και κατα πόσο είναι δυνατή η επιστροφή στην θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων(για την οποία δεν διδασκόμαστε τίποτα ούτε στα σχολεία ούτε στα πανεπιστήμια); Οι μοναδικές θρησκείες που εμειναν ζωντανές και αναλλοίωες στο χρόνο είναι ο Ιουδαϊσμος και ο Βουδισμός.Ολα τα άλλα εμφανιστικαν υστερα απο αυτές.
    Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως ενω η Χριστιανική Δυση σημερα εβραιοκρατείται ταυτόχρονα προβάλλονται απόψεις πως είναι αναποφευκτή η συγκρουση των πολιτισμών.Δηλαδή της Δυσης και του Ισλαμ.Μην τσιμπάτε και μην είστε πιονια στο παιχνίδι εκείνων που στήνουν πολέμους και κερδίζουν απο αυτούς.Και για να μην είμαστε πιόνια πρεπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε κάποτε και ποιοι σήμερα.Το θέμα της ενσωμάτωσης του Ισλάμ στη Δύση είναι πολυδιάστατο.Σε ποία Δύση;Τη Χριστίανική που συνδέεται με τον Ιουδαϊσμό;Ο Θεός της Δύσης ήταν εβραίος!Θεωρούμε οτι ο τρόπος οργάνωσης της δυτικής κοινωνίας εχει φτάσει την τελειότητα;Η ιστορική αλήθεια κατα την αποψη μου είναι μία για όλους.Και για να αποφύγουμε "συγρούσεις πολιτισμών" πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια που αποκρύπτεται απο τους ανθρώπους,και οχι η κάθε θρησκεία να παρουσιάζει τη δική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναπόφευκτα ανώνυμε (05 Ιανουαρίου 2010 1:30 μ.μ) ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να ακολουθήσει την θρησκεία του και να την πιστεύει για αληθινή. Φυσικά η ιστορική αλήθεια είναι μία, αλλά ο καθένας την παραποιεί ανάλογα με την θρησκεία που θέλει να υποστηρίξει.
    Επομένως τελικά το ζητούμενο είναι ποιά θρησκεία είναι αληθινή και ποιές ψεύτικες. Κατά την άποψή μου, οι Έλληνες φιλόσοφοι κατάλαβαν την ματαιότητα των αρχαίων θεών ακόμη πριν εμφανισθεί ο χριστιανισμός, ενώ ο υπολοιπος κόσμος ήτανε στο σκοτάδι. Και οι πρόγονοί μας προτίμησαν τον αληθινό Θεό από τα είδωλα. Ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός είναι πολύ μεγάλης αξίας και αντάξιος συνεχιστής, αν όχι και ανώτερος από των αρχαίων Ελλήνων. Και διαφωνώ με τον αρθρογράφο στο ότι οι ρωμιοί του Βυζαντίου απλώς μετέφεραν την αρχαία γνώση στην δύση, αλλά αφού την διέσωσαν, εξέλιξαν τον πολιτισμό και τα τεχνολογικά επιτεύματα των αρχαίων.

    Δυστυχώς όμως όλοι μας έχουμε χάψει το παραμύθι των δυτικών μας φίλων, που αφενός προπαγανδίζουν ότι το βυζάντιο ήταν σκοταδισμός και αφετέρου ότι χάσαμε την συνέχεια του ελληνισμού (βλ. Δραγώνα). Σκοταδισμός όμως είναι η δική τους αναγέννηση και ο δικός τους (και δικός μας) δυτικός πολιτισμός που βλέπουμε σαν ξερολούκουμο ενώ είναι φύκια που παρουσιάζονται σαν μεταξωτές κορδέλες.

    Γιατί η Ρωσία σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να πείσει ότι είναι η συνέχεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας; Αν δεν είχε αξία αυτός ο πολιτισμός της δεν θα προσπαθούσαν να τον καπηλευθούν για δικό τους.

    Προσωπικά μου συναισθήματα που μου γεννήθηκαν βλέποντας τα αγάλματα της αναγέννησης στην Φλωρεντία και αλλού, ήτανε η αηδία για την έλλειψη της λιτότητας και αυστηρότητας του ελληνικού πνεύματος και πολλών άλλων χαρακτηριστικών του. Τα οποία όλα συνεχίζουν να υπάρχουν στην τέχνη του Βυζαντίου. Οι δυτικοί αν και πήραν από το Βυζάντιο κάποια στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, παρέμειναν άξεστοι και επιφανειακοί. Αυτό φαίνεται σε κάθε τους εκδήλωση μέχρι σήμερα, επειδή δέν κατάλαβαν ποτέ τήν έννοια τού "μέτρου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άγγελοι διδάσκουν τη θρησκεία:

    Ας μην μπερδεύουν τα πράγματα!

    Διαβάζοντας το Κοράνι μας αφήνει χήνα ανωμαλίες.
    Το Ισλάμ περιφρονεί όσους δεν είναι πιστοί.

    Οι γυναίκες έχουν μία “Sura” για τον εαυτό του....το τέταρτο. Αυτό έχει 176 στίχους, τα περισσότερα δεν ισχύουν για τις γυναίκες....στίχος 34 εφαρμόζεται σε αυτές:

    “Οι άνδρες είναι πάνω από της γυναίκες, επειδή ο Αλλάχ ευνοεί σε σχέση έναντι άλλων και επειδή οι άντρες ξοδεύουν τον πλούτο τους με τις γυναίκες τους. Οι ευσεβείς γυναίκες είναι υποχωρητική με τις διατάξεις του Αλλάχ. Επιφυλάσσεται κατά την απουσία των συζύγων τους, όπως ο Αλλάχ διέταξε να επιφυλάσσεται. Των γυναικών που δεν φοβούνται την ανυπακοή, τιμωρείται με την αυστηρότητα του συζύγου της, όπως λέει ο Αλλάχ. Αν υπακούουν, τότε δεν πρέπει να τιμωρηθούν.......Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”.

    Τι στο διάολο είναι αυτό;

    Αυτό δεν μπορείτε να το βρείτε στο χριστιανισμό!

    Οι Άγγελοι αρρωσταίνουν όταν μιλούν για......”το τέταρτο - Κοράνι”.....Το Ισλάμ δεν έχει ούτε χάριτος ουτε νόμους.....μόνο ερμηνείες “επικίνδυνες” των συμφερόντων τους.

    Και συνεχίζουν....... η διαφορά......

    - Ιουδαϊσμός είναι ”νόμος”.

    - Χριστιανισμός είναι “χάρη”.

    Αυτό είναι θεμελιώδες για την κατανόηση.....

    Το να είναι Χριστιανός είναι διαφορετικό από το να είναι Εβραίοι, γιατί για τον άνθρωπο είναι πιο φυσικό να παρασυρθεί από το νόμο.

    Είμαστε ανήσυχοι για “τιμωρία” τους εχθρούς μας.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χριστιανική μοιάζει με τους Εβραίους.....

    Είμαστε ανήσυχοι για “τιμωρία” και γι 'αυτό φαίνεται ότι είμαστε πιο Εβραίων από τους Χριστιανούς.

    Ζούμε πολύ περισσότερο σε αυτό που μισούμε από ό........τι αγαπάμε!

    Τότε έρχεται ο Ιησούς και.......εξάρθρωση αυτά τα συναισθήματα.....

    Και λέει: “Να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και τους εχθρούς σας”.

    Τρομακτική αυτή η φράση!

    Αν δεν καταφέρουμε να ακολουθούμε αυτή “εντολή”......τότε θα είμαστε “Εβραίοι”.

    Επειδή ο “νόμος” είχε μείνει πίσω.......αλλά ο θεός μας έφερε τη “χάρη”.

    Έχετε το θάρρος;

    Και λέω στους αγγέλους.......

    Προσπαθώ να παλεύω ενάντια στους εχθρούς.....και δεν μπορώ ακόμα να προχωρήσω αυτή την εντολή......

    και συνεχίζουν:

    Μέχρι να συμβεί αυτό......

    Ας προσευχηθούμε να είμαστε “περισσότερο” Έλληνες και “λιγότερο” Εβραίοι....

    Πρέπει να ακολουθούμε περισσότερο τη “χάρη”........από το “νόμο”.

    Και οι άγγελοι καταλήγουν λέγοντας:

    Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται τον Θεό για να απαλλαγούμε από το κακό που έχει εισβάλει στην καρδιά.......όταν δοκίμασαν τον καρπό της επιστήμης.

    Τα ανθρώπινα όντα έχει ανάγκη τον Θεό, όπως το μωρό χρειάζεται τη μητέρα του.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί υπάρχει ο φόβος της Δύσης για το Ισλαμ μόνο και οχι για τον Ιουδαϊσμό;

    05 Ιανουαρίου 2010 1:30 μ.μ.



    καταρχήν οι Εβραίοι είναι πολύ λιγότεροι από τους Μουσσουλμάνους Ασίας και Αφρικής.

    κατά δεύτερον οι δυτικοευρωπαίοι την έχουν πάθει από τους Εβραίους εδώ και καιρό,απλώς δεν το έχουν καταλάβει! Δηλ.οι Εβραίοι έχουν την εξουσία και όχι οι Χριστιανοί,οι Χριστιανοί έχουν μόνο τη βιτρίνα.

    Κι έπειτα ποιοι Χριστιανοί;Η Δύση έχει ξεχάσει τον Χριστό προ πολλού (μεγάλη νίκη αυτή για τους Εβραίους, αφού αυτοί είναι που δεν πίστεψαν εξ αρχής στον Χριστό).

    Οι Εβραίοι όμως, χωρίς κράτος για αιώνες διατηρήθηκαν ως έθνος,ως θρησκεία,ως ταυτότητα τέλος πάντων.Μπορούν οι μη Χριστιανοί πλέον, Ευρωπαίοι, να κάνουν το ίδιο ζώντας σε μια σύντομα, πολύ μουσουλμανική Ευρώπη, να κρατήσουν μια δική τους ταυτότητα;


    Το ισλάμ δεν μπορεί να ενσωματωθεί γιατί είναι κάτι άλλο από τη δημοκρατία που έχουμε.Όπως είπε κι ένας μουσουλμάνος σε μια συνάντηση Χριστιανών-Μουσουλμάνων:
    "Χάρη στους δημοκρατικούς σας νόμους θα σας κατακτήσουμε,χάρη στους θρησκευτικούς μας νόμους θα επικυριαρχήσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνφωνω με το πρωτο σχολειο. πραγματικα 12 χρονια σχολειο και δεν ξερουμε τιποτα για τη ελληνικη θρησκεια παρα μονο για τον ιουδαιοχριστιανισμο. βλεπετε οι αρχαιοι ηταν τοσο αφελεις που πιστευαν σε ειδωλα και αλλες τετοιες μισελληνικες προπαγανδες οι οποιες συνειπαρχουν στα χριστιανικα κειμενα μαζι με τα κυρηγματα περι... ¨αγαπης¨
    οχι, οι αρχαιοι μας προγονοι δεν παρατησαν την θρησκεια τους για χαρι του ιουδαϊκης προελευσεως χριστιανισμου, αυτο εγινε με φωτια και τσεκουρι απο τους χριστιανους (οι κριτικοι και οι μανιατες εθνικοι αμυνοντω μεχρι το 8)
    αιωνα) εαν οι αρχαιοι ελληνες σοφοι (μωροι και ασοφοι κατα τον "ελληνικο κατα Ζουραρι" ακαθηστο υμνο (αμα ειναι ετσι και τα ρεπουσια κειμενα ειναι και αυτα ελληνικοτατα) ηθελαν να εισαγουν ιουδαικα στοιχεια θα το ειχαν κανει μονοι τους δεν θα περιμεναν τον σαυλο. αλλο λοιπον θειο και θεος για τους ελληνες και αλλο για τους ιουδαιους. ελληνες για τους βυζαντινους ηταν οι εθνικοι (οποιας ρατσας) οι οποιοι επρεπε να εκλειψουν (το ελληνιζειν ηταν εγκλημα) πώς λοιπον μιλαμε για ¨ελληνοχριστιανισμο" αν οχι απο ιδιοτελεια; διοτι και οι χριστιανοι οπως λεει ο γιατρομανωλακης ειχαν κομπλεξ κατωτεροτητας απεναντι στους αρχαιους και ενιοτε και ψιλοθαυμασμο. γκρεμισαν τα περισσοτερα αλλά ιδιοποιηθησαν και μερικα οπως τον παρθενωνα (οι τουρκοι γκρεμισαν εκκλησιες αλλα οχι την αγια σοφια την εκαναν τζαμι και "ευτυχως γιατι ετσι υπαρχει μεχρι σημερα". ο ελληνισμος (με τα καλα και κακα του )ειναι κατι ανεξαρτητο οτιδηποτε προσμηξη τον αλλοιωνει. οι χριστιανοι οντως χρειαζονταν τον ελληνισμο αλλα με την ωφελημιστικη εννοια δηλ μεσω της γλωσσας και φιλοσοφιας να επιβληθουν (και για χαρι του βασιλικου ποτιζεται και η γλαστρα)αλλα οχι για χαρι του ελληνισμου.
    κανεις δεν αμφιβαλει για το επιπεδο του βυζαντιου ανωτερο απο τη δυση αλλα οι δυτικοι οταν ανακαλυψαν τους αρχαιους απο τους αραβες στη ισπανια ( οι αραβες ηταν πολυ μπροστα στην μελετη των αρχαιων, και οι βυζαντινοι μελετουσαν, αλλα μεστα μοναστηρια και παντα μεσα απο τη θεολογικη ιδιοτελεια) ανασκουμπωθηκαν και βγηκαν απο τη βαρβαροτητα ενστερνιζομενοι πολλα στοιχεια απο τους αρχαιοιυς. οι βυζαντινοι αργισαν και το καιρο του γεμιστου ηταν αργα. εχω λοιπον τη εντυπωση οτι ψιλοφθονουμε τους δυτικους και ενιοτε ως χριστιανοι βλεπουμε τους αρχαιους στο προσωπο τους, οσο για τους εβραιους οντος ειναι οι ταγοι της δυσης πλεον αλλα πώς; παρατησαν τις προφητειες (οταν αυτες "εκπληρωθησαν" βλεπε ηρθαν εις περας και μεταβιβασαν την σκεψη τους στους ελληνες) και φορεσαν εκεινοι την σκεψη των ελληνων και τωρα ειναια αυτοι που βγαζουν φιλοσοφους και επιστημονες ενω οι ελληνες απο αγιους αλλο τιποτα. δηλ οι εβραιοι ερχομενοι στη ευρωπη εγιναν ελληνες και εμεις τρεχουμε στους αγιους τοπους να γινουμε εβραιοχριστιανοι.
    νομιζουμε οτι ημαστε ελληνες αλλα ποιο πολυ ειναι ελληνες αυτοι παρα εμεις που ημαστε πιο πολυ ιουδαιοι απο αυτους. η συνεχεια του σωκρατη πλατωνα και αριστου ειναι ο μαρξ ο φροιντ και ο αισταιν (αθεοι και αθρησκοι και ενιοτε αντιιουδαιοι στη σκεψη αλλα με κλασσικη παιδεια που θα τη ζηλευε αποφοιτος
    φιλοσοφικης). σημερα εμεις οι νεοελληνες τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι αρχαιοτητα βυζαντιο (τουλαχιστον οι βυζαντινοι ηταν πιο ξεκαθαροι)και κινεζικα να μιλαγαμε και αυτα μεσα. αν ειναι ετσι εχει αδικο ο γιανναρας να ερωτοτροπει με την 600χρονη οθωμανικη περιοδο; βαλτε το και αυτο μεσα.ειναι να μην τρελαθουμε στο τελος;
    κακα τα ψεματα ο ελληνισμος σταματησε οταν κλεισανε οι φιλοσοφικες σχολες και οι ολυμπιακοι αγωνες. δεν ξερω αν πεθανε ισως κοιμαται σαν τον επιμενιδη, ποτε και πώς θα ξυπνησει αραγε;
    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “νομιζουμε οτι ημαστε ελληνες αλλα ποιο πολυ ειναι ελληνες αυτοι παρα εμεις που ημαστε πιο πολυ ιουδαιοι απο αυτους. η συνεχεια του σωκρατη πλατωνα και αριστου ειναι ο μαρξ ο φροιντ και ο αισταιν (αθεοι και αθρησκοι και ενιοτε αντιιουδαιοι στη σκεψη αλλα με κλασσικη παιδεια που θα τη ζηλευε αποφοιτος φιλοσοφικης)”

    Έτσι τρελαίνομαι!

    - Ο Σωκρατη και ο Πλατωνα - Απαγορεύεται επιστημονικά να θέσει στο “ίδιο επίπεδο” από τις ακόλουθες......παρακάτω!!!

    - Siegmund Freud “αντιγραφεί” το ελληνικό δράματα, εικασίες για των παιδιών, σωματική ντετερμινισμού και το ασυνείδητο. Ο Freud ήταν που εξαρτώνται από την κοκαΐνη, καίει με την επιθυμία για τη μητέρα του. Η όλη θεωρία κατέρρευσε επιστημονικά!

    - Μέσω Μαρξ πέθανε πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους.....

    - Ο Αϊνστάιν ήταν μια μεγάλη απάτη (HOAX) - Ποιος έκανε την θεωρίες ήταν η γυναίκα του Mileva Μάριτς. Είχε καταφέρει να μπει το περίφημο Ινστιτούτο Max Plank, ο Αϊνστάιν κάθισε σε μια καρέκλα στο γραφείο ευρεσιτεχνίας. Μην ξεχνάτε ότι μερικές πολύπλοκους υπολογισμούς τους.......χάρη στον Ελένη Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή!

    Η ιστορία είναι μεγάλη......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο μικρές διορθώσεις στο κείμενο του Ελευθερίου Β:

    Τον Κων/νο Δραγάση Παλαιολόγο τον μετέφεραν στην Κων/πολη Καταλανικά και όχι βενετσιάνικα καράβια.

    Επίσης ο Τζιοβάνι Λόνγκο Τζιουστινιάνι, ήταν Κοντοτιέρρος από τη Γένοβα, δηλαδή Γενοβέζος/Γενουάτης στην καταγωγή και όχι Ενετός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παραμύθια...άκου εκεί η εβραϊκή θρησκεία αναλλοίωτη στό διάβα τών αιώνων!!!ουδέν ψευδέστερον.άν δέν είσαι 'περιούσιος' ή εβραιόπληκτος απλώς ψάξε λίγο καλλίτερα.

    'ιουδαιοχριστιανισμός';;;άλλο παραμύθι...ο Χριστιανισμός τού Χριστού είναι μιά γνησίως ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κοσμοθέασις.Ουδείς είναι Χριστιανός σήμερα.Ίσως υπάρχουν κάποιοι σέ κανένα βουνό.Όπως αγαπητοί μου φίλοι,Ουδείς είναι ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ καί Ουδείς ΗΓΕΤΗΣ.Άν έχετε μελετήσει στοιχειωδώς δίχως εμπάθεια Αρχαία Γραμματεία αυτό θά σάς είναι προφανές.Αυτό πού έχουμε βεβαίως σήμερα καί αυτό πού σχεδόν πάντα-ΟΧΙ πάντα-είχαμε από τις ηγεσίες τής Εκκλησίας ήταν προσπαθεια Εξουσιαστική.από άλλη θέση καί τρόπο κάθε φορά αλλά πάντα έτσι.και ναί,κάποιες φορές καί 'ανθελληνική',δέν είναι ψευδές αυτό.Ο Χριστός τί φταίει νά χρεώνεται τίς ηλιθιότητες κρετίνων καί αμαθών;θά μπορούσα νά αραδιάσω ένα σωρό προλήψεις καί δεισιδαιμονείες ΚΑΙ τής αρχαίας θρησκείας(ποιάς από όλες βέβαια...) γιά νά φανεί πώς η ΛΑΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ουδέποτε μετεβλήθη στόν πυρήνα της:μεσαίου τύπου ειδωλολατρεία,τοτεμισμός,κτλ.Η ΟΥΣΙΑ,αυτό πού δίδαξαν οι ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ καί επικύρωσε καί συμπλήρωσε ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ δέν έχει σχέσι μέ 'θρησκεία' καί 'λατρευτικό σύστημα',μέ 'τύπους'.Είναι τό αληθώς ΑΝΩΤΕΡΟΝ.Η συνειδητή ΕΝΩΣΙΣ μέ τό ΘΕΙΟΝ.τούς τρόπους επίσης παρέδωσαν Χριστός καί Φιλόσοφοι(Ερμής,Ορφεύς,Πυθαγόρας,Σωκράτης,κα).τί λέω τώρα ε...;Τί νά πεί κανείς σέ μιά εποχή πού τό ΝΕΙΚΟΣ βασιλεύει;η ΝΕΜΕΣΙΣ πάντως μοιάζει πολύ κοντά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. IOYSTINIANH O OPOIOS OTAN TRAVMATISTIKE EFYGE ME TOUS ANTRES TOY GIA THN XIO PETHANE STO DROMO.POLA LEGONDE GIA TO TRAVMATOY TO OPOIO TON BRIKE STO ANYGMA THS PANOPLIAS TSHN MASXALH ME TETIA FORA POY EDYXNE OTI EIXE XTYPITHI EK TON ENDON.STHN ANAXORISH TOY LOGIZONDE KI TO KSEXASMA THS KERKOPORTAS EKTOS TOHS APOSYRSHS TON KATAFRAKTON STRATIOTON TOY APO THN PULHN TOY ROMANOU .KAPOU STHN XIO LEGETE OTI EYRISKETE O TAFOS TOY,THN OPOIAN EIXE LABEI SAN ANDAMIBH GIA THS YPHRESIES TOY STON AYTOKRATORA KONSTANTINON PALAIOLOGON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δωδεκαθεϊστές:
    άλλη μια επινόηση των ξένων για να διχάσουν τους σύγχρονους Έλληνες, χτυπώντας την Εκκλησία, που αποτελεί ενοποιητικό παράγοντα του λαού μας.




    Ανώνυμε 05 Ιανουαρίου 2010 11:09 μ.μ., αν σε 12 χρόνια σχολείου δεν έμαθες τίποτε για την ελληνική θρησκεία, όπως λες, τότε φταις εσύ που δεν διάβαζες.Οι ώρες των αρχαίων (είτε από μτφρ είτε από το πρωτότυπο) πάντως, ήταν και είναι περισσότερες από των θρησκευτικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κακα τα ψεματα ο ελληνισμος σταματησε οταν κλεισανε οι φιλοσοφικες σχολες και οι ολυμπιακοι αγωνες.
    @Χιουτεκούτλης


    Αυτά ακριβώς που μας λές με λίγο διαφορετικά λόγια και από άλλες ατραπούς, μας πασάρουν σαν συμπεράσματα οι Δραγώνες και οι Ρεπούσηδες και οι Συριζίτες πανεπιστημιακοί και θεωρητικοί. Είναι τυχαία άραγε η συντάυτισή σας; Κατά την άποψή μου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού οι χρηματοδότες σας είναι οι ίδιοι. Υπάλληλοι στα ίδια αφεντικά της Νέας Τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. EKLISI STIN LOGIKI:KAI I ARXAIA FILOSOFIA KAI O CHRISTIANISMOS EINAI ANAPOSPASTA KOMATIA TOU ELLINISMOU!EXOUME LISEI OLA MAS TA PROVLIMATA OSTE NA EXOUME TIN "POLITELIA" NA XORISTOUME SE ARXAIOFILOUS KAI FANATISMENOUS XRISTIANOUS?
    KURIE VOITHA TIN ELLADA MAS
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μπορώ κ. Βούλγαρη από Λονδίνο να καταλάβω την λογική που χρησιμοποιείτε (αν υπάρχει) χαρακτηρίζοντας κάποιους σχολιαστές εδώ, σαν φανατικούς χριστιανούς.

    Οι δωδεκαθεϊστές είναι προκλητικά στραμμένοι εναντίον της ορθοδοξίας. Σε όποιον δηλαδή τους απαντάει του δίνετε την ταμπέλα του φανατικού χριστιανού;

    Αν δεν ήτανε τόσο προκλητικοί (αρκεί να διαβάσετε έντυπά τους), δεν θα τους έδινε κανείς σημασία.

    Αποτελεσματικότερο νομίζω θα ήταν να ψάχνετε το κομμάτιασμα της ενότητας των Ελλήνων στα κόμματα, που ευνουχίζουν την πολιτική σκέψη και τις υγιείς πρωτοβουλίες και καταρρακώνουν την Δημοκρατία και όχι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.