18/1/10

Η νεοοθωμανική Ψωρο-ελίτ διαμελίζει την Ελλάδα


Γιατί η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει Αυτόνομη Κρήτη ;

Είναι δικό της επιχειρηματικό σχέδιο ή κοινό project με άλλα νέο-οθωμανικά συμφέροντα;


Ο «Καπετάν» Γιώργης Βαρδινογιάννης, έριξε χθες το σύνθημα. «Εμπρός για αυτόνομη Κρήτη».Μιλούσε στην κοπή της Βασιλόπιτας της Παγκρήτιας Ένωσης Επί του Ελυρου που παραχώρησε ο Γιάννης του Σήφη.Άκουγαν τα παιδιά του Μητσοτάκη.

Η πρωτοβουλία του «Καπετάν» Γιώργη λέει πολλά ενόψει και της δημιουργίας των 13 ομόσπονδων κρατιδίων με τον Χάλια-Κράτη, και του πιθανού δημοψηφίσματος
Για την τύχη της Κρήτης το 2012 λόγω της λήξης της συνθήκης του 1911 που ίσχυε για 100 χρόνια.

Μια σχετική ανάρτηση από το Πάρε-Δώσε
Ανεξαρτησία της Κρήτης, Κρητική Πολιτεία και Κρητική σημαία – Θρυαλλίδα, προβοκάτσια, ή φούσκα;
Διαβάστε περισσότερα »
http://www.pare-dose.net/?p=48
Σπύρος Χατζάρας
http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_3960.html

Οπως λένε και οι αγαπητοί συνάδελφοι απο το αξιόλογο ιστολόγιο taxalia.blogspot.com το άρθρο έχει υπογραφή και μάλιστα βαριά.

38 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω εάν υπάρχει σχετικό βίντεο και πού;;;
    Με όλα όσα φέρεται να είπε ο Βαρδινογιάννης στην κοπή της πίτας...
    Εάν αυτό αληθεύει, υπάρχει κάποιος να μου πει εάν αυτά είναι παρενέργειες από χρήση χασίς ή από άλλα πιό σκληρά ναρκωτικά;
    Έχω ακούσει ότι η κοκα'ί'νη είναι το αγαπημένο ...σπορ των ελίτ παγκοσμίως και δεν νομίζω η ελληνική να αποτελεί εξαίρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑΣ ΜΑΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΩΣ ΕΞΗΣ.......ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.......ΟΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΡΟΥΒΑΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗΣ.....ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6000 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ 3000 ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.......ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.......ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΥΚΑΣΙΕ ΠΑΡΕΞΕΤΡΑΠΗΣ!"ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;"

    Που το ειδες γραμμενο αυτο το

    "και του πιθανού δημοψηφίσματος
    Για την τύχη της Κρήτης το 2012 λόγω της λήξης της συνθήκης του 1911 που ίσχυε για 100 χρόνια.".

    Εχεις στα χερια σου αυτην την διαβόητη συνθήκη;Αν ναι, κοινοποίησε την παραυτα διαφορετικά δεν κανεις τιποτα αλλο απο το να αναμασας ενα urban legend το οποιο εχει "σκοτεινή" προέλευση.Μαλάκες δοξα τω Θεω εχουμε μπόλικους εδω στην Κρήτη!Δεν θελουμε "υποβοήθηση" της μαλακίας τους!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ήταν σουρωμένος ο "καπετάνιος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα ρε παιδιά μην αναπαράγουμε κ εμεις εδω τις προβοκάτσιες της Μοσαντ και της ΜΙ6. Οπως εκαναν με την Κυπρο και μας φτασανε να λεμε οτι οι Κυπριοι δεν ειναι Ελληνες!

    Οπως εχει πει και ο Ντεμιρελ η Κρητη ειναι το ονειρο κ φαινεται να αρχιζουν σιγα σιγα τα οργανα. Αμα σε κυβερναν γραικυλοι...

    Ας μην δινουμε ομως δημοσιοτητα ρε Σαββα στα αλητακια. Τα ξερεις καλυτερα απο ολους μας τα παιχνιδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμην ρε παιδιά. Αυτό είναι αλήθεια; Θα τρελλαθούμε τελικα στις μέρες μας.

    Δεν μπορώ να το πιστέψω. κ. Καλεντερίδη επιβεβαίωση παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγα ακούγονται αλλα δεν πρέπει να αφήνει κανείς τίποτα να περνάει.

    Σε μία συζήτηση με ένα πιτσιρικά μου μίλησε για την δύναμη της αυτονομίας της Κρήτης...

    Εγώ του ανέφερα το παράδειγμα της ισχυρής κάποτε εταιρίας της ανατολικής κρήτης των πλοίων των ΜΙΝΩΙΚΩΝ που ήταν κάποτε ...λαικής βάσης!!!

    Απο λαικής βάσης και κοινό κρητών ...η ισχυρή εταιρία !!!
    έγινε τσιφλίκι του ιταλού γκριμάλντι και αυτών που είναι απο πίσω του...

    Η ισχύς εν τη ενώσει όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ

    Γιαυτό πολεμίσαμε και είμαστε ενα κομάτι Ελλάδας και εμείς,
    κι ας βράζει λίγο το αίμα μας..

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτα ειναι βλακειες!
    και εγω απο κρητη ειμαι αλλα ειμαι υπερηφανος για τους νεκρους που εχει δωσει η οικογεννεια μου στον πολεμο.
    Η ΚΡΗΤΗ ειναι ΕΛΛΑΔΑ και αυτοι που λενε αλλα,να πανε να .....

    τσελεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Καλεντερίδη.

    Τα σάιτ και τα λίνκ σε αυτά που αναγράφονται στις ειδήσεις είναι ελεγχμένα?

    Πχ ανακάληψα οτι το αστέρι στη σημαία δηλωνει την υψιλή επικυριαρχία του σουλτάνου στην κρήτη(απαίτηση του σουλτάνου) ως τότε κομάτι της οθωμανικής (δήθεν)αυτοκρατοριας.

    Ισχύει αυτό?
    Αν ναί,να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

    ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΟΥΣ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΤΗΣ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΈΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 1841, 1858, 1866-9 1877-8, 1889, 1897-8 ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ «ΕΝΩΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ Η ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΛ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΒΗ ΧΑΝΙΑ 1252-1940 ISBN 960-235-368-6, ΣΕΛΙΔΑ 270:

    «Την ημέρα που αποχώρησαν από τα Χανία τα στρατεύματά τους (13 Ιουλίου 1909), υπέστειλαν τις σημαίες τους και έμεινε να κυματίζει στο φρούριο του Φιρκά μόνο η σημαία της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας.
    Αυτό το περιστατικό βρήκαν ευκαιρία οι Χανιώτες πατριώτες να κατεβάσουν της σημαία της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας και στη θέση της να υψώσουν την ελληνική σημαία.
    Το γεγονός αυτό εξόργισε τις 4 δυνάμεις και προκάλεσε τις σφοδρότατες διαμαρτυρίες της Τουρκίας γιατί η υποστολή της σημαίας της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας και την ύψωση της ελληνικής σημαίας αποτελούσε μεταβολή του πολιτικού καθεστώτος στην Κρήτη.
    Για τους παραπάνω λόγους, οι πρόξενοι των δυνάμεων επέδωσαν διακοίνωση την κρητική κυβέρνηση, με αίτημα την άμεση υποστολή της ελληνικής σημαίας από το φρούριο του Φιρκά και την έπαρση της σημαίας της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας.
    Ούτε η κρητική κυβέρνηση διέταξε υποστολή της ελληνικής σημαίας ούτε και βρέθηκε κανείς πολίτης ή δημόσιος υπάλληλος να σύρει με τα χέρια του το σχοινί και να την υποστείλει, ούτε και τουρκοκρητικός ή άλλος οιοσδήποτε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την υποστολή γιατί γνώριζε καλά δεν θα προλάβαινε να πλησιάσει τον κοντό όπου ανέμιζε.
    …………Μετά από συνεδρίαση των προξένων των 4 δυνάμεων στις 5 Αυγούστου 1909 το πρωί τα πολεμικά πλοία αγκυροβόλησαν έξω από το λιμάνι της πόλης των Χανίων. Χωρίς καθυστέρηση κάθε δύναμη αποβίβασε οπλισμένα αγήματα τα οποία ανέβηκαν στο φρούριο του Φιρκά. Από κάθε άγημα ένας ναύτης με αλφαβητική σειρά άρχισε να χτυπά την βάση του ιστού ο οποίος κόπηκε και έπεσε κάτω μαζί με την ελληνική σημαία.
    Τότε μέτρησαν τον ιστό, τον έκοψαν σε τέσσερα ίσα κομμάτια και ο καθένας πρόξενος παρέλαβε και από ένα κομμάτι του ιστού για να φανεί πως έχουν την ίδια ευθύνη για την υποστολή και την απαγόρευση έπαρσης της ελληνικής σημαίας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Δύση προωθεί τον διαμελισμό της Ελλάδας!

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3984:--q---------q&catid=25:2009-12-18-08-37-46&Itemid=123

    Η Δύση θέλει αδύναμα κράτη!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσες κατάρες έχω ρίξει του Καβουρογιάννη από τη δεκαετία του '80 ως μέλος της 7! Και πάνω που τον είχα ξεχάσει, άντε πάλι, για άλλους λόγους αυτή τη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μίνως δεν έγραψα εγώ τίποτα.Αναδημοσίευση είναι και μάλιστα απο ιστολόγιο που φέρει βαριά υπογραφή. Ο ρόλος μου ειναι ενημερωτικός πρός ενημέρωση σας λοιπόν ένα πραγματικό συμβάν χωρίς καμιά λογοκρισία.Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, άλλωστε και κατά το παρελθόν την έχεις ζητήσει, επειδή και κατά το παρελθόν κάποιοι επιχείρησαν να εμφανίσουν την "δήθεν" αυτή σημαία (νομίζω στους μεσογειακούς αγώνες) θεωρω τις κινήσεις αυτές ανθελληνικές, εκ του πονηρού και ότι σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Κρητικού Λαού. Οπως σωστά αναφέρουν και άλλοι αγαπητοί αναγνώστες στα σχόλια τους η Κρήτη προσέφερε τον άνθο της σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, είναι ματοβαμμένη απο το αίμα ηρώων που έπεσαν στον αγώνα για την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ενωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρεμα!

    Στην Κρήτη δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και περιττεύει να αναφέρω άπειρα παραδείγματα από τη νεότερη ελληνική ιστορία. Αυτό που υφίσταται είναι κάποιες προσπάθειες προερχόμενες από το εξωτερικό, ύποπτης προέλευσης και με ύποπτους σκοπούς, τουλάχιστον 3-4 δεκαετίες τώρα αν όχι και παλαιότερα. Όμως στο εσωτερικό επίπεδο 'έφαγαν πόρτα'. Τώρα, αν κάποιοι πιτσιρικάδες π.χ. φίλαθλοι σε μεμονωμένα περιστατικά, το βρίσκουν 'μοδάτο' χωρίς να έχουν επίγνωση, έ όποιοι βρίσκονται παρόντες σε τέτοια χαζογεγονότα ας τους δίνουν με καλό τρόπο να καταλάβουν ότι αυτά δεν είναι αθώα ούτε 'trendy'. Μην πέφτουμε μόνοι μας στη λούμπα και μεγαλοποιούμε ζητήματα που άλλοι θα ήθελαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιωάννης Κων/νου Γύπαρης19 Ιανουαρίου 2010 στις 9:34 π.μ.

    Είναι η πρώτη φορά που αναγκάζομαι επώνυμα να δημοσιεύσω στο διαδίκτυο και το κάνω ως απόγονος εθνικών ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΡΗΤΩΝ Αγωνιστών.
    Οι Κρήτες έχουν Ελληνική εθνική συνείδηση από τα βάθη των αιώνων, πρωτοστάτησαν (συνήθως εθελοντικά) σε όλους τους εθνικούς αγώνες και θα το ξανακάνουν με ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑ ακόμη και προληπτικά.
    Τις αηδίες και τα ξεράσματα που αναπαράγονται παρακαλώ τουλάχιστον εσεις να τα σταματήσετε.
    ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ο Καπετάνιος να είπε κάτι τέτοιο, πολύ δε περισσότερο με το νόημα που του αποδίδεται.
    Ας μην κουβαλάμε νερό στο μύλο των προσκυνημένων τουρκοαμερικανοισραηλινόσπορων αλλά ούτε και των ισκιοφοβούμενων νεόκοπων πατριδοκάπηλων.
    ΔΟΞΑ ΤΙΜΗ ΑΙΜΑ
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα παγκοσμια σχεδια περι καταργησης
    εθνων και κρατων τα βλεπουμε ηδη να
    εκτυλισονται κανονικα.παντα υπαρχουν ατομα και καταστασεις που
    προετοιμαζουν το εδαφος με ανακοινωσεις και "ειδησεις" για πα
    ρομοια θεματα.το που εντασσεται ο
    υπερπατριωτης Χατζαρας δεν θα το κρινω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "In 1912, after Ikarian revolution, Ikaria was a free country for some months. Then, Ikarian government signed a contract with Greek government and Ikaria is until now a part of Greece. This contract lasts until 2012. Lets make another Ikarian Revolution! Let's get free from Greece! We want freedom!!! http://www.facebook.com/group.php?v=wall&viewas=0&gid=7184346459"
    ...Διότι και στην Ικαρία έχουμε πολλούς αριστερούς (με δεξιές πάντα τσέπες) και ελληνοαμερικάνούς που εξαπολύουν μοναδικά πυροτεχνήματα χαβαλέ και ηλιθιότητας ανάλογα με αυτό της άλλης ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Κρήτης. Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αδελφια , συμφωνω οτι ειναι προβοκατορικα ολα αυτα οπως εχουν αναφερει και πιο πανω αλλοι σχολιαστες. Παντα μας βρισκουν μακακες και τρεχουμε να αποδειξουμε την ελληνικοτητα της Ηπειρου (ολης) Μακεδονιας, Θρακης Κρητης κλπ. Αυτονοητα πραγματα που δεν αντεχουν σε σοβαρη εστω και αναγνωση, διοτι μονο και μονο οι ποταμοι αιματος τα λενε ολα.
    Συνδυαστε ομως ολα τα συμβαινοντα γυρω μας , το περιστατικο με αρχαιοκαπηλους πριν απο 30-40 χρονια που "ποντιζαν" "αρχαια" γυρω απο την κρητη ψαχνοντας δηθεν για το χαμενο ισραηλινο υποβρυχιο, τον επικινδυνο αξονα στα βορεια συνορα μας, την βαση στο Κοσσοβο, την νατοικη μοναδα στην Θεσσαλονικη, το λιμανι που το θελουν διεθνες, την "εβρα'ι'κοτητα" της, την διανοιξη διαδρομου μολις προχθες στην Ξανθη, τις "εξεγερσεις" στην Αθηνα και ολα τα υπολοιπα συμβαινοντα (πολιτογραφηση λαθρομεταναστων μουσουλμανων , δημιουργια μειονοτητων ,τρομοκρατια επι της αστυνομιας και του πληθυσμου ) τοτε δενει το γλυκο.
    ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ - ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.

    Μια απο τις προφητειες του ΠατροΚοσμα ελεγε: " να εχετε δυο οπλα . Θα σας ζητησουν να τα παρουν , να δωσετε το ενα και το αλλο να το κρατησετε για να γλυτωσετε" (ο εχων ωτα ακουειν ακουετω)
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΟΝΟ ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ. ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΜΠΟΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΗΡΗΜΕΝΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαβάζοντας το άρθρο και τα σχόλια το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι πολύ γιατί νιώθω προδομένη αφενός και αφετέρου μέσω των σχολίων με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι εμφανές το ''Γιατί μπορούν και περνάνε οι Ευρωοπαίοι Αμερικάνοι και όσοι θέλουν τα θέλω τους στην Ελλάδα και θα μας διαμελίσουν...Κύριοι απο μόνοι μας έχουμε διαμελιστεί δεν χρειαζόμαστε τους άλλους''.
    Ειτε είναι αληθές είτε είναι ψεύτικο είτε είναι κατασκευασμένο το εν λόγω άρθρο το οποίο ο Κaykasioς ανήρτησε η απάντηση είναι μία αυτός που δεν θέλει την Κρήτη στην Ελλάδα φεύγει απλά απο την Κρήτη .Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν Κρητικοί που θα ήθελαν να λειτουργήσει αυτό το ξενόφερτο σχέδιο...Αν υπάρχουν αν υφίστανται τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά να πάθουμε .Οχι μόνο για την Κρήτη αλλά για όλη την Ελλάδα .
    Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα άντρες που τιμάνε τα παντελόνια που φοράνε και γυναίκες που θα τους υποστηρίξουν...
    Οσοι θέλουν να προσκυνήσουν υπάρχουν πολλά κράτη εξ ανατολών δεν είναι ανάγκη να μείνουν...Τουλάχιστον να ξεκαθαρισει το τοπίο.
    Οσο για το αν ειπώθηκε από τον κ. Βαρδινογιάννη ή όχι θα φανεί γιατί το μόνο πράγμα στην ζωή που δεν γερνάει ποτέ είναι το ψέμμα, αν όταν φανεί υπάρχει χρόνος .....ένας Θεός ξέρει :)

    Οσο για την trendy νεολαία καλά να πάθουμε διότι πάψαμε να είμαστε πρώτα γονείς και γίναμε πρώτα φίλοι και αποφασίσαμε να ακούμε τους ψυχολόγους για να μας λένε πως θα πρέπει να είμαστε σωστοί λές και οι παλαιότεροι που κρατήσαν οικογένεις χρόνια ήταν ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 19 Ιανουαρίου 2010 9:34 π.μ.,μόνο οι "Αση Γωνιώτες" να μαζωχτούν φτανουν και περισσευουν για να στειλουν στον "γερο τον διαολο" ολους αυτους που αναφέρεις.Και εγω Αποκορωνιώτης ειμαι και κατεω ηντα σου λεω!Ειμαι περιεργος να δω αν θα τολμήσουν καμια προβοκάτσια!Παρακαλω τον Θεό να καμουν την κουτσουκέλα για να ξεσκουργιάσουμε λιγακι!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω ενα πραγμα θα ανφερω ως πηγη, απο εκει και περα οποιος καταλαβε καταλαβε...

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_2291.html

    Δραγωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μίνωα 10:47πμ, σωστοοός!

    Χριστίνα 10:26πμ, οι "μοντέρνοι ψυχολόγοι" (εισαγόμενη μόδα κι αυτή) κοντεύουν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι άλλο θα ακούσουμε πάλι;;;
    Αχ αυτή η κόκα τι όνειρα δημιουργεί σε μερικούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. δεν εχεται μαθει να ειστε σκληρη και κυνικη στη σκεψη σας...

    σε 5χρονια η ελλαδα θα εχει εξισλαμηστει
    οποτε ουσιαστικα καποιοι απο το τοπικο κεφαλαιο που αγαπανε την κρητη ετοιμαζουν τη σωτηρια της κρητης απο τους μεταναστες λαθρο που θα κατακλησουν τη ελλαδα

    ο ελληνισμος βρισκεται σε πολεμο στην ελλαδα

    και το κρατος ειναι σε ξενα χερια
    και σχεδιαζει την συντριβει του ελληνα

    μεσο οικονομικης εξαθλιωσης και εποικισμου............

    σας το λεω η αναλογια αντρων και γηναικων εχει διαταρχθει

    1γυναικα 3 με 4 αντρες και συνεχως αυξανει με την οικονομικη ισωπεδοση
    και την πεινα με τοσους λαθρο και ελληνοποιημενους στηθηκε η ιστορικη εξωντοση της ελλαδας και του ελληνα

    το πρωτο κυμα λαθρομεταναστευσεις ερχονταν ενας πλυθησμος συνολικος
    αντρων και γυναικων τωρα μελεται η εξωντοση μας

    απο τα καθικια που εκμεταλευοταν τους ανθρωπους, του πρωτου κυματος
    απο τα καθικια που εριξαν το βιτριολη στη ΚΟΥΝΕΒΑ
    πιστευω οτι ολα ειναι μελετημενα για διχασμο
    απο
    τους τοπικους εκμεταλευτες των ανθροπων

    που δημιουργησαν ενα τεχνιτο κινημα κατα της αστυνομιας, του μοναδικου μεσου για την προστασια του ελληνισμου, απο την οργανωμενη μαφια που βλεποντας τα κερδη απο την εκμεταλευση των ανθροπων του πρωτου κυματος βαλθεικε να μας

    ξεβγαλει
    σε ολοι την ευρωπη...
    δημιουργουντας τεχνιτα κινηματα
    δινοντας αλλοθι για εποικισμο σχεδιασμενο...

    εχουμε πολεμο και το κρατος συνωμοτη εις βαρος του ελληνα πολιτη τα τελευταια 15χρονια

    πρεπει ο καποιος να αναλαβει την προστασια του ελληνισμου αλλιως καπουτ ελληνες
    τετελεσται

    θα παραμηνει ο
    ελληνισμος στη κρητη και στα βιβλια
    το ελληνικο εθνος ειναι σε πολεμο
    επιβιωσης για αλλη μια φαρα

    πιστευω οτι πρεπει να αρχισει επιστρατευση και καταλαβεναιται τη ενοω ο στρατος ορκιζεται πιστη στο εθνος
    οχι σε πρακτορες

    πιστευω οτι ολα ειναι τεχνητα απο της απεργιες για αποπροσανατολισμο που κανει το ΚΚΕ μεχρι

    τη δολοφονια του παληκαριου στα
    εξαρχεια για να γινει η εξεγερσει

    και να χυθει μισος μεταξυ αδερφων
    βρηκαν εναν τρελο και τον παρεσηραν
    πρακτορισκει.
    λεγοντας τους αρχιδιες αυτα γινονται

    το ιδιο και η ο.π.λ.α. με την επιθεση στο αστυνομικο τμημα
    το ιδιο και οτι ζουμε

    ζουμε τη δημιουργεια τεχνιτου μισους
    για να μας διαλυσουν, και να χασει ο ελληνας τη συνοχη του, την τιμη και την υποληψει.
    και δρουν με οργανωμενο σχεδιο
    απο την κυβερνησει και τα κομματα εκτος του ΛΑΟΣ


    δεν ειμαι ηλιθιος να πιστευω οτι αδερφια σκοτωνουν αδερφια, και οτι περα απο
    μαφιοζους και πρακτορες, θα κανανε τετοιες αρχιδιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να λοιπόν που τα λόγια ενός μαστουρωμένου γέροντα μπορούν να βάλουν φωτιές. Βρε ούστ απο εδώ κοπρίτες και όλο σας το σκυλολόι
    Δεν σέβεστε ούτε τους αγώνες των προγόνων μας για την Ελλάδα
    Αυτοί δεν μαστούρωναν
    Καβουρογιάννηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελευταία φορά που είχα ακούσει δήλωση του Βαρδινογιάννη ήταν όταν είχε πει 'Το πρωτάθλημα θα ξαναπάει στον Πειραιά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα'. Από τότε, πήγαν στον Πειραιά 12 από τα 13...

    Μόνο ανιστόρητοι χασίκλες μπορούν να πιστεύουν μπαρούφες περί αυτονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριοι
    το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις μας ένας ιστορικός ταξιδιωτικός οδηγός για την ΚΡΗΤΗ.
    Δουλέψαμε πάνω στον οδηγό επί μια τετραετία.
    Ξετινάξαμε την ιστορία της Κρήτης από τους Μινωίτες μέχρι τώρα.
    Οι Έλληνες της Κρήτης έχυσαν πολύ αίμα και απέδειξαν διαχρονικά τους ακατάλυτους δεσμούς με τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο.
    Η πομφόλυγα της ανεξαρτησίας της Κρήτης έχει ως γενεσιουργό αιτία σχέδια εξωγενών παραγόντων, που χρησιμοποιούν ορισμένους εγκάθετους τύπους, που ντροπιάζουν την ιστορία της Κρήτης.
    Απαιτείται ψύχραιμη αντιμετώπιση.
    Για την εμπλοκή των Βαρδινογιάννηδων σε τέτοια σενάρια έχω ξανακούσει.
    Νομίζω ότι όσο δεν υπάρχει δημόσια δήλωση για το θέμα από κάποιον από τους Βαρδινογιάννηδες, δεν θα πρέπει να θεωρούμε σοβαρή μια τέτοια εκδοχή.
    Τέλως πάντων, είπαμε, ψύχραιμα και πατριωτικά θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ!!!!
    βέβαια αποτελεί κρυφό πόθο τον απανταχού μπαχαλάκηδων η λεγόμενη "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" του οποοδήποτε τόπου ζεί με κανόνες και νόμους.
    Ανεξαρτησία απο πού μωρέ κακομοίρηδες;...Με ποια κότσια και ποιούς φυσικούς πόρους θα συντηρηθεί το κρατίδιο που ονειρεύεστε;ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΑ ΑΥΤΟ;...ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ, οι οποίοι ονειρεύονται ένα τόπο όπου θα περνά ο δικός τους "λόγος" και " νόμος".
    Ε λοιπόν, αν είναι έτσι ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ γιατί η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣΣΣΣ....δεν είναι για σας, άσχετα αν γεννηθήκατε σε αυτήν και νομίζετε ότι είστε ΚΡΗΤΙΚΟΙ.... Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ...(αν δεν το έχετε μάθει).
    ΥΓ: Τώρα κατάλαβα τη δύναμη της ΒΛΑΚΕΙΑΣ αλλά και της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ που εκμεταλλεύεται την πνευματική αναπηρία μερικών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οχι βέβαια πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, αφού τις περισσότερες φορές ισχύει το "δεν υπάρχεικαπνός χωρίς φωτιά...." Με ψυχραιμία ίδωμεν, διερευνώντας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Οχι βέβαια πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, αφού τις περισσότερες φορές ισχύει το "δεν υπάρχεικαπνός χωρίς φωτιά...." Με ψυχραιμία ίδωμεν, διερευνώντας. Ελίνα"


    ΕΛΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΚΑΠΝΟΣ" ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΦΩΤΙΑ";ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σάββα από περιέργια ρωτώ

    όσο έφτιαχνες τον ταξιδιωτικό οδηγό παρακολούθησες μαθητικές παρελάσεις στη νήσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...Tα αποτελεσματα της 'αναπτυξιακης' λαθροκουλτουρας, του τουρισμου και της αποκτησης μεγιστου κερδους με οποιοδηποτε τροπο...
    Υπαρχουν παληκαρια στην Ασι Γωνια και στα Σφακια που παλοντε απο πατριωτισμο. Υπαρχει ομως και μεγαλο κομματι 'χαλασμενου' υλικου και αν εισαι απο κει καταλαβαινεις καλα τι λεω Μινω...
    Οι παλιοτερες γενιες των Κρητων -πλουσιων η φτωχων- διακρινονταν απο μια φυσικη αρχοντια και ηταν λατρεις του μετρου, του ευγενους και του ωραιου.
    Το λιμασμενο καταναλωτικο και 'επενδυτικο' κοπαδι που ενεσκηψε στην Κρητη τις δεκαετιες μετα το Β' Παγκοσμιο Πολεμο...ειναι ετοιμο να αποδεχτει οτιδηποτε προκειμενου να συνεχισει στην παραζαλη της κιτς ευμαριας και δυστυχως αποτελει εφεδρεια για οποιαδηποτε ξενη προσπαθεια αποσταθεροποιησης.
    Στους ευγενεις -και απο καταγωγη- χωρικους μας καλιεργηθηκαν τα πιο βαρβαρα ενστικτα και προβληθηκαν τα χειροτερα προτυπα απο το 'αναπτυξιακο' συστημα της Μεταπολιτευσης...δυστυχως.
    Ετσι τα πραγματα δεν πρεπει να μας τρομαζουν αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ.
    Αφυπνηση χρειαζεται και εθνικη συνενοηση διοτι δεν αντεχουμε και αλλο ρηγμα και μαλιστα σε ενα κομματι των Ελληνων που διακρινεται για το δυναμισμο του...για καλο και τελευταια κατα περιπτωση και για κακο.

    Ενας Χανιωτης

    Υ.Γ. Αντε να μαζεψεις το 18χρονο απο τα Ζωνιανα που του βρηκαν 6 εκατομμυρια ευρω και δυο Πορσε και να του μιλησεις για Πατριδα και σκληρη εντιμη δουλεια...Αντε να τον επανενταξεις στον κοινωνικο ιστο.
    Και το πιο τραγικο ειναι οτι το παιδι αυτο ειναι απογονος και συγγενης ηρωων που ολοκαυτωθηκαν στο Αρκαδι το 1868.
    Αυτα ειναι τα κατορθωματα του 'αναπτυξιακου' μεταπολιτευτικου κρατους και των κομματων του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα πρέπει να μάθουμε καλύτερα την ιστορία μας. Διαχρονικά κανένας τόπος μας δεν έδινε πάντα στον ελληνισμό. Όλοι οι τόποι μας, ανάλογα με την ιστορική περίοδο, άλλοτε έδιναν και άλλοτε έπαιρναν. Αν δεν υπήρχαν κάποτε οι υπόλοιποι Έλληνες του Νικηφόρου Φωκά να λευτερώσουν την Κρήτη, το Ισλάμ θα είχε εδραιωθεί στο νησί. Οι Κρητικοί είναι επι το πλείστον απόγονοι Ελλήνων (Ρωμιών, Γραικών, Βυζαντινών, πέστε τους όπως θέλετε) προσφύγων από κάθε γωνιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ανθρώπων που έχασαν τα πάντα εξ αιτίας των Οθωμανών. Είναι οι Έλληνες που δεν συνχώρεσαν και δεν θα συνχωρέσουν ποτέ τους διώκτες τους, που ορκίστηκαν γενεά προς γενεά και πάππου προς πάππου να πάρουν εκδίκηση. Αυτοί οι πρόσφυγες που κατέφευγαν στον νησί ανα τους αιώνες, αναμίχθηκαν με άλλους Κρήτες που ακόμα μέχρι πρόσφατα στον Δία ορκίζονταν. 'Νη μα το Ζα' λένε ακόμα κάποιοι παλιοί Κρητικοί. Η Κρήτη είναι γενέτειρα και μητρόπολη του ελληνισμού. Και ο Δίας, ο θεός όλων των αρχαίων, εκεί γεννήθηκε. Όταν όμως ξεχνάμε την ιστορία, ξεχνάμε και ποιοί είμαστε, και ο κάθε κατεργάρης έρχεται να μας δώσει ταυτότητα καινούργια, με ένα μόνο σκοπό κατα βάθος: να μας κάνει βαφτιστικούς του, να γίνει δηλαδή νονός και αφεντικό μας. Το ότι το Αθηναϊκό κράτος είναι αρρωστημένο είναι αλήθεια, αλλά όλοι μαζί το κάναμε, δεν φύτρωσε μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. h αξια της κρητης ειναι η στρατιγικη θεση στη μεσογειο

    δεν εχουν αξια τα ραπανακια

    μαλτα κρητη κυπρος και ελεγχεισ τη μεσογειο

    στην πολιτικη πρεπει να σκεφτεσαι με σκεψει προδευτικη τη θα γινει σε 10χρονια

    με τοσους μουσουλμανους

    εσεισ τη λετε δεν θα γινει στο νησι εξεγερσει....
    η ανεξαρτησια

    ξερεται τορα η ελλαδα η θα σωθει μεσα στο 6μηνο χρονο η ολα τελιωσανε

    μολις παρουν πληρος τον ελεγχο του στρατου και της αστυνομιας το γενος βρισκεται σε κινδυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εχεις δικιο.η στρατηγικη γραμμη στη μεσογειο που οποιος την ελεγχει κουμανταρει παγκοσμιες ισορροπιες ειναι κυπρος-κρητη-μαλτα-γιβραλταρ.
    δες ποιος τα ελεγχει και θα καταλαβεις πολλα.διοτι ειναι κρισιμη και στρατηγικοτατη αυτη η πορεια για τις παγκοσμιες ισορροπιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άνώνυμε 19 Ιανουαρίου 2010 11:53 μ.μ.
    κατ' αρχάς τον οδηγό τον έγραψαν δυο συγγραφείς του εκδοτικού μας οίκου. Τί εννοείς όμως με τις παρελάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς Ανώνυμο 6.38μμ. ΄Εννοούμε αυτά που ακούγονται περί αυτονόμισης της Κρήτης μόλις λήξει η εκατονταετία από το 1912. Κάτι΄σχετικό είχε ακουστεί προ καιρού και φαίνεται τώρα, ότι δεν ήταν αβάσιμο. Το διερευνούμε για να΄επανέλθουμε εν καιρώ με περισσότερα στοιχεία. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.