1/11/10

Άρωμα τρομοκρατίας πίσω από την απόπειρα αποστολής παγιδευμένων φακέλων

Ανακρίνονται δύο συλληφθέντες

Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι
Από την ελεγχόμενη έκρηξη του δεύτερου παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.
Αυτή την ώρα ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι δύο συλληφθέντες, ενώ εξετάζεται και η σχέση δύο γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν μετά την μικρής ισχύος έκρηξη.
Εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από το 2009 για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Φέρεται επίσης να είχε σχέση και με την επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ το καλοκαίρι, στον Αλιμο. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Πύρινες Σκιές».
Ο δεύτερος μέχρι αυτή την ώρα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του, δηλώνοντας πολιτικός κρατούμενος και αναμένεται η εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας τραυματίζοντάς την ελαφρά, αποτελείτο από πυρίτιδα και μπαταρία. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.
Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο υπόπτους είχε πάει στην ίδια εταιρεία ταχυμεταφορών και την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες για το πώς μπορεί να στείλει ένα δέμα.
Το πρωί της Δεύτερας πήγε και πάλι στην ίδια εταιρεία, όπου η υπάλληλος τον θυμήθηκε. Η ίδια παρέλαβε το δέμα, στο οποίο υπήρχε έντονη η μυρωδιά πυρίτιδας. Η υπάλληλος πέταξε το δέμα και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκε η έκρηξη.
Με απόλυτη προτεραιότητα τα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τα όπλα τύπου «glock» που βρέθηκαν πάνω στους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.
Αμέσως μετά την έκρηξη στην εταιρεία, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Και οι δύο φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Πάνω τους βρέθηκε άλλη μια παγιδευμένη επιστολή, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο προορισμός της, η οποία εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Ένα τρίτος φάκελος βρέθηκε σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών του Παγκρατίου, που είχε προορισμό την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα.
Ο πρώτος φάκελος είχε παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με επεισόδια που είχαν ξεσπάσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Μεξικό αναμέσα στην αστυνομία και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Newsroom ΔΟΛ

18 σχόλια:

  1. Ωρέ πως "τυχαίνει" οι "δικοί μας" τρομοκράτες να χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνικές με τους τρομοκράτες "μακρυά" από την Ελλάδα, στην Υεμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δύο πιτσιρικάδες που ήθελαν με την βόμβα τους να βγάλλουν από την μέση τον Γάλλο Πρόεδρο, το έκαναν διότι διεκδικούν απ' αυτόν ...την Κάρλα Μπρούνι!!!
    Ρε τι κάνει η καψούρα ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως τρομοκράτες δεν τους κόβω και τόσο ...καλούς, αλλά και ως εραστές μου φαίνονται ακόμα χειρότεροι, αφού την οργάνωσή τους την λένε «Πύρινες ...Συκιές».
    Γι΄αυτό και οι ξανθές περούκες και το γυναικείο μεικ-απ ...
    Πάει, χάλασε και η τρομοκρατία σε αυτή τη χώρα... Γεμίσαμε γκέηδες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επομένως, άρωμα γυναίκας και όχι τρομοκρατίας όπως λέει ο τίτλος...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κλασσικά παιδάκια που παίζουν τους τρομοκράτες και έχουν γεμίσει την Αθήνα . Πως δεν αυτοανατινάχθηκαν με τις βόμβες που φαντάζομαι τις έφτιαξαν με κανένα DIY site εντύπωση μου κάνει.
    Ελπίζω : (α) Να τους σαπίσουν στο ξύλο (β) να πιάσουν όλα τα παρεάκια τους γιατί επιτέλους αυτό τα αστείο με τους φιλόδοξους Κάρλος πρέπει να τελειώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χρειάζεται να δώσουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Κόψτε του τα δάχτυλα και πάρτε τα μόνοι σας. Μετά μαστιγώστε τους, γδάρτε τους, ρίχτε τους οινόπνευμα και βάλτε τους φωτιά. Έτσι θα δικαιολογηθεί και το όνομα της οργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ I-MEDIUM=ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΩΝ....
    ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ
    ΠΗΡΑΝ...ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ..
    ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ....ΑΠΟΙΚΙΑ...
    ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ.ΜΙΑ ΖΩΗ
    ΓΟΝΥΠΕΤΩΣ....ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Προσπαθώ να καταλάβω τι στραβό υπάρχει σ' αυτήν την ιστορία!!! Σε καμιά περίπτωση δεν ασπάζομαι τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά η λογική μου θέτει μερικές ενστάσεις σ' αυτά που διαβάζω ή ακούω από διάφορες πηγές:
    Υπάρχει μία προσπάθεια να συνδυαστεί το δολοφονικό χτύπημα στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη (με συνέπεια το θάνατο του άτυχου υπασπιστή του) με τους τύπους που "συνελήφθησαν" σήμερα αφού προσήλθαν κυριολεκτικά εξώφθαλμα μεταμφιεσμένοι, με γάντια κ.λ.π. για να ταχυδρομήσουν τα πρόχειρα και απρόσεκτα στημένα "πακέτα" τους!
    Αγαπητέ Σάββα, λοιποί διαχειριστές και φίλοι,
    Πιστεύετε ότι το άψογα (εκ του δυσάρεστου αποτελέσματος)εκτελεσμένο σχέδιο στη ΓΑΔΑ μπορεί να προήλθε από αυτούς τους τύπους που σήμερα σαν αποκριάτικοι μασκαράδες έστειλαν το δέμα ή τα δέματα;
    Βρέθηκαν, λέει,δέματα με αποδέκτες Σαρκοζύ, βελγική και ολλανδική πρεσβεία. Αλήθεια πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι ώστε να πιστεύουν ότι ειδικά στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσαν να πετύχουν το στόχο τους;;;
    Πού καταλήγω; Απλά να αναρωτιέμαι...
    Κώστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ παω την κυριακη να ψηφισω δαγκοτοπασοκο για να "χω ασφαλεια και ησυχια ...ΑΧ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε 8:01 μ.μ., τι γράφεις τώρα και ανατρίχιασα!!!
    Ειδικά αυτό με το οινόπνευμα ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ονόματα και φωτογραφίες τους που έδωσε η Αστυνομία, υπάρχουν σε πολλά ιστολόγια (zougla.gr κλπ).
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πως γίνεται ρε γμτ και κάθε φορά που ο κόσμος συσπειρώνεται ή πιθανολογείται ότι θα γίνει εμφανίζονται και οι τρομοκράτες.
    Πως γίνεται τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και φαίνεται γενικώς ο καταποντισμός του μνημόσυνου να αρχίσουν να χτυπάνε τα παιδιά πάλι.
    Και επειδή είναι παγκόσμιο το φαινόμενο γιατί δυστυχώς και άλλοι λαοί δεν είναι τελείως βόδια αρχίζει και αλλού να χτυπάει η καμπάνα.
    Είναι πραγματικά απορίας άξιον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα.....

    Μπούύύύύύύύύύ!



    Οσάμα Μπιν Λάντεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσάμα με το Μπουυυυυυ πρέπει να φοβηθώ από σήμερα ή μετα την Κυριακή 7/11 ;Να ξέρω να προετοιμαστώ ψυχολογικά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τώρα μέχρι τις απόκριες Χριστίνα καλά θα είναι να είσαι φοβισμένη και να ψηφίζεις συνέχεια Τζέφρυ.
    Μετά έρχονται Λαμπρή-Ανάσταση, αρνιά-αυγά-γιαούρτια κλπ, Καλοκαίρι-διακοπές-θάλασσα-μπάνια και κατα Σεπτέμβρη μεριά όλο και κάτι μπορεί να γίνει.
    Οι αποφάσεις τρομοκρατίας βλέπεις παίρνονται εκ των προτέρων για ένα εξάμηνο απ τους συνεργάτες μας σε Ουάσινγκτον, Λονδίνο και Τέλ-Αβιβ.


    Από την κεντρική σπηλιά μου σε αδιάβατα όρη και βουνά, χωρίς κινητό
    Με εκτίμηση

    ΟΜΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου υπόσχομαι ΟΜΛ ότι θα τον ψηφίσω και με τα δυο χέρια όχι μόνο με το ένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο/Η Χριστίνα είπε...
    Σου υπόσχομαι ΟΜΛ ότι θα τον ψηφίσω και με τα δυο χέρια όχι μόνο με το ένα...

    2 Νοεμβρίου 2010 12:21 μ.μ.

    και με τις δυο παλαμες,μπραβο κοπελλα μου τωρα εισαι σωστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.