19/11/10

Αναβλήθηκε στο Εφετείο η δίκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο

Για τις 21 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των οικονομικών ατασθαλιών που είχαν διαπιστωθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αφορούσαν την περίοδο 1992 έως 1998.
Στην υπόθεση είναι δέκα κατηγορούμενοι, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι και προμηθευτές του Παντείου, για αδικήματα που αφορούν πράξεις υπεξαίρεσης, απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ η ζημιά που έχει προσδιοριστεί από πορίσματα ελέγχων στα ταμεία του Παντείου, είναι περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 2,5 δισ. δραχμές).
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πρώην πρύτανη Αιμίλιου Μεταξόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό επίσης και το αίτημα Μεταξόπουλου για άρση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, που του έχει επιβληθεί σε αντικατάσταση της κράτησής του. Όπως είπαν οι συνήγοροί του, ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία όπου έχει βρεθεί συμβατός δότης για μεταμόσχευση.
    Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινές από 12 έτη έως και τρεις φορές ισόβιας κάθειρξης -στον πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου- και είχε αποφασίσει τη φυλάκιση για πέντε κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και οι πανεπιστημιακοί Αιμίλιος Μεταξόπουλος και Παναγιώτης Γετίμης.
    Η ετυμηγορία των δικαστών στην πρωτοβάθμια δίκη, τον Ιούνιο του 2007, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις νομικών και πανεπιστημιακών, καθώς είχαν κριθεί "εξαιρετικά αυστηρές" οι ποινές που είχαν επιβληθεί αλλά και "σκληρή" η άρνηση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή εκτέλεσης στις ποινές των δύο πανεπιστημιακών καθηγητών.
express

7 σχόλια:

  1. Oποτε γουσταρουμε εφαρμοζουμε-τους οντως παγκοσμιως υπερεπαρκεις νομους μας-επιλεκτικα σε προσωπα και με επιλεκτικη επιεικια η σφοδροτητα.Το λαθος του Μεταξοπουλου που παιρνει την λεοντειο τιμωρεια,αφηνοντας τους ''ανωτερους του''ασπιλους, ειναι πως πηρε για πρυτανικο-οχι δικο του-αυτοκινητο,μια Φερραρι.Αν ειχε επιλεξει μια υπουργικη λιμουζινα(γερμανικη)ισης αξιας ολα θα ηταν μελι-γαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα προοδευτικά αυτά καθήκια, αντί να διδάσκουν ήθος στους φοιτητές και στην κοινωνία, έκλεβαν το ελληνικό δημόσιο.
    Και αντί να έχουν το θάρρος να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, με πουστιές θέλουν να τη γλυτώσουν.
    Όμως είπαμε, 'προοδευτικοί' είναι, με 'προοδευτική' κυβέρνηση όλο κάτι θα καταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν αυτοί που φώναζαν, δυνατότερα από τους άλλους, το σύνθημα ''ψωμί-παιδεία-ελευθερία'' αλλά το ξέχασαν πολύ γρήγορα και αργότερα μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε κολοχανία.
    Είχαν βλέπεις το πλεονέκτημα του προοδευτικού, δηλαδή ότι θέλω λέω, ότι θέλω κάνω, ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά κλπ.
    Αλήθεια, εκείνος ο τσουκάτος τι το έκανε το εκατομύριο τελικά, το πήγε στο κόμα ή όχι; θα μάθουμε κάποτε; όλα στο φώς δεν λέει ο πρωθυπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ; ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΕΙΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΡΡΑΡΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ "ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ" (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ) ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ", ΦΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΚΑΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τὸ μόνο καλὸ ποὺ βλέπω εἶναι πῶς κάποιοι πῆγαν φυλακἠ.
    Ἄντε τὸ εὔχομαι σὲ ὅλα μας τὰ λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γνωστό σενάριο με την απονομή δικαιοσύνης επαναλαμβάνεται και με τα ίδια χαρακτηριστικά.
    Αλλού βιαζόμαστε για τις δίκες, αλλού το τραβάμε επ΄αόριστον.
    Ειδικά στην περίπτωση της Παντείου, ίσως κάποιοι από το κυβερνών κόμμα, πιθανώς έχουν σοβαρούς λόγους αναβολής. Βλέπεις αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, θα βγούν πολλά στη φόρα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E!! ναι,όπου νάναι παραγράφεται και τότε θα παραπεμφθούν.Τα ίδια και με την Ζημενς και το Βατοπαίδι, πρώτα παραγράφονται και μετά παραπέμπονται τα καλόπαιδα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.