19/11/10

Νέα σενάρια για αγορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Τουρκία

Το θέμα της πυραυλικής ασπίδας που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ φέρνει στο προσκήνιο και την υπόθεση των βαλλιστικών πυραύλων και υπό την έννοια αυτή τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», σημειώνοντας μάλιστα ότι υποψήφιοι για αγορά πύραυλοι είναι αμερικανικοί, ρωσικοί και κινεζικοί.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η πιο σοβαρή περίπτωση εναλλακτικής λύσης προς τους αμερικανικούς πυραύλους «Patriot» είναι οι ρωσικοί S-300-400, ενώ σημειώνεται ότι οι κινεζικοί πύραυλοι είναι κυρίως πύραυλοι μέσου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, «οι ρωσικοί S-400 πλεονεκτούν σε σχέση με τους Patriot και τα υπόλοιπα συστήματα».

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι «η ρωσική εταιρεία Rosoboronexport επιθυμεί να πωλήσει στην Τουρκία τελευταίας γενιάς πυραύλους S-300 και S-400» και ότι «τίθεται θέμα συμπαραγωγής πυραύλων με τους Ρώσους».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Για πυροτέχνημα πρόκειτε,θα μείνει στους διπλοματικούς ελιγμούς το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. S300 ?? πσ... σιγά το αντιεροπορικό , εμείς τα έχουμε στο κουτί 10 χρόνια .. και ούτε καταδεχόμαστε να το ανοίξουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι C-400 θα πρέπει να μπουν πρώτα σε υπηρεσία στην Ρωσία θα παραχθούν σε ικανοποιητικούς αριθμούς ώστε να καλύψουν μεγάλα αστικά κέντρα και βιομηχανικές περιοχές και μετά ίσως να εξαχθούν με μειωμένες δυνατότητες και σε χώρες που θα μπορούσαν να εμπιστευθούν οι ρώσοι. Στις χώρες αυτές δεν συγκαταλέγεται η Τουρκία. Αυτές οι «διαρροές» από ρωσικής πλευράς γίνονται για να αγοραστούν μελλοντικά αυτά τα συστήματα από την Ελλάδα από δε την τουρκική πλευρά για να προωθήσουν την ευρασιατική εικόνα της. Απλούστατα όμως στην Κεντρική Ασία ένα θα είναι το αφεντικό. Δεν χωράνε δύο.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπλόφα. Αντιπερισπασμός. Το κόλπο για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σχετικά (1) με την διοίκηση της αντιπυραυλικής άμυνας (2) Για να μην κλείσει το στρατηγειο Σμυρνης (3) για να εχουν εσωτερικη πρόσβαση στα μέσα.

    Μπλόφα και πάλι μπλοφα. Συχνα κανουν τετοιες ανέξοδες επιδείξης , και υπαρχουν αρκετοι που τα πιστευουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκτός κι αν ψωνίζουν απο το συμμαχικό τους Ιραν τίποτα παλιοσίδερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα βυζαντινα διπλωματικα γονιδια εν δραση. ας τα βλεπουν μερικοι δικοι μας, ορνεα μπας και ξυπνησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουν αρχίσει και χάνουν την ψυχραιμία τους ορισμένοι τελευταία ή είναι ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.