19/11/10

Τι δίνει η Τουρκία για να ανοίξουν δύο κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Η Τουρκία να ανοίξει ένα λιμάνι στην Κωνσταντινούπολη και τον εναέριο χώρο της για πτήσεις τράνζιτ, στα πλοία και τα αεροσκάφη, των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως αντάλλαγμα να ανοίξουν, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, δύο κεφάλαια, αυτά της ενέργειας και της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Αυτό πρότειναν οι Βρυξέλλες στην 'Αγκυρα, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χτες το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το κανάλι ανέφερε πως η εν λόγω συμφωνία θα περιλαμβάνει και την επέκταση του καταστατικού σχετικά με το εμπόδιο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κατεχόμενων.

Σύμφωνα με το NTV, "εάν η Τουρκία ανταποκριθεί σε όλα αυτά μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ανακοινώσει λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι η Κύπρος δεν θα ασκήσει βέτο για το σύνολο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ότι δεν θα εμποδίσει το άνοιγμα των εν λόγω δύο κεφαλαίων".

Σύμφωνα με την είδηση, "η 'Αγκυρα απάντησε λέγοντας ότι θα πρέπει να επεκταθεί το περιεχόμενο της πρότασης και πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη συμφωνία οι απευθείας πτήσεις" προς τα κατεχόμενα.http://www.express.gr/news/world/385129oz_20101119385129.php3

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανατολίτικο παζάρι για δωρεάν Patriot PAC-3 το δήθεν τουρκικό ενδιαφέρον για τους S-400 Εκτύπωση E-mail
    19-11-2010 15:20:56
    ImageΈνα τηλεγράφημα από το πρακτορείο Ανατολή για το θέμα της πυραυλικής ασπίδας που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ φέρνει στο προσκήνιο πάλι το θέμα του τουρκικού διαγωνισμού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, προφανώς ως μέσο πίεσης στην αμερικανική πλευρά για δωρεάν ή εν μέρει δωρεάν παραχώρηση Patriot PAC-3, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ομπρέλας και μάλιστα επανατίθεται το θέμα της πώλησης ρωσικών S-300PMU1 ή S-400 ή αντίστοιχων κινέζικων.
    Όλα αυτά εμπλέκονται με την "δυσαρέσκεια των Ρώσων για το "πάγωμα" των BMP-3HEL και την μη βολή πιστοποίησης στην Ελλάδα των S-300PMU1".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Soros advises Obama to use forceful measures to override the will of the people - on climate, etc...
    http://redwhitebluenews.com/?p=12336

    Deaths to Soar as 5 Million Homes Struggle to Pay Fuel Bills...
    http://www.express.co.uk/posts/view/212160/Winter-deaths-to-soar-as-5-million-homes-struggle-to-pay-fuel-bills

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν υπάρχει λόγος να αναρτώ εγώ, αναδημοσιεύστε εσείς τα όσα γράφουν αλλοι ιστότοποι.Ωραία ιδέα να γίνουμε θυγατρική η παραμάγαζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Καυκάσιε
    Θα μας τρελάνεις… δικό σου το πεπόνι, δικό σου το μαχαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελπίζω να ειναι ευσεβείς πόθοι των τούρκων. αν αφήσουμε τους τούρκους στην Ευρώπη για ενα λιμάνι και ενα αεροδρόμιο θα χαθούμε σαν ελληνισμός στην Κύπρο. πρέπει να μην μπουν ποτε η' τουλάχιστον να χαθούν απο εδω μεσα εαν τους αφήσουμε αλλα και πάλι αυτο εχει κινδύνους γιατι μετα θα έρχονται σαν μετανάστες και θα γίνουν περισσότεροι από εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατολίτικο παζάρι για δωρεάν Patriot PAC-3 το δήθεν τουρκικό ενδιαφέρον για τους S-400 Εκτύπωση E-mail
    19-11-2010 15:20:56

    Νέα σενάρια για αγορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Τουρκία
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_4010.html
    Αναρτήθηκε από Kaukasios στις 11/19/2010 02:23:00 μμ

    Oσα λέμε παρά πέντε μας τα πασσάρουν σε σχόλια και 5 σε ανάρτηση που αφορά τα Κεφάλαια διαπραγματευσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία.

    Αυτό εσένα αν σου φαίνεται δίκαιο δικαίωμα σου για μένα είναι προσβολή και όπως δεν προσβάλλω κανέναν δεν δέχομαι απο κανέναν εγκάθετο παιχνίδια.

    Κατάλαβες 10:20 και ασε τα μαχαίρια και τα πεπόνια για τους μανάβηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Καυκάσιε
    Απο 10:20
    Με το "πεπόνι" εννοούσα τη διαχείριση του ιστολογίου, και με το "μαχαίρι" το εργαλείο μετριασμού σχολίων. Απλά πράγματα, γιατί δεν κόβεις αυτές τις ενοχλητικές για όλους άσχετες παρεμβολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.