17/11/10

«ΤΑ ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ


Γιάννης Νάκος
 Ξαφνική επιδείνωση παρουσιάζεται τα τελευταία 24ωρα στις σχέσεις του Ιράν με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, με διαδοχικά περιστατικά που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα ως προς τα ακριβή αίτιά τους.
Το πρώτο από αυτά είναι η απαγγελία της βαρύτατης κατηγορίας της κατασκοπείας σε βάρος δύο Γερμανών δημοσιογράφων, οι οποίοι έλαβαν συνέντευξη από το γιο της καταδικασμένης σε λιθοβολισμό για μοιχεία 43χρονης Σακινέχ Μωχαμάντι Αστιανί.

Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε χθες, μία ημέρα μετά την εμφάνιση των  δύο δημοσιογράφων στην ιρανική τηλεόραση, όπου υποστήριξαν πως «εξαπατήθηκαν» από κάποιον ακτιβιστή υπέρ της Αστιανί και πείσθηκαν να της πάρουν συνέντευξη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η τηλεοπτική εμφάνισή τους, έμοιαζε πολύ με «ομολογία» που παρέπεμπε σε άλλες εποχές και καθεστώτα, καθώς οι δύο δημοσιογράφοι ομολόγησαν το σφάλμα τους και ζήτησαν συγγνώμη επειδή αφέθηκαν να εξαπατηθούν.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε θα δικαστούν οι δύο δημοσιογράφοι ενώ οι Γερμανικές αρχές επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί της υπόθεσης, όταν ενημερωθούν καλύτερα για τα γεγονότα.

Το δεύτερο περιστατικό είναι πολύ σοβαρότερο αλλά οι πληροφορίες γι’αυτό είναι ακόμη πιο ασαφείς και ανεπιβεβαίωτες.

Η Γαλλία κατηγορεί τις ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας πως προέβησαν σε «απαράδεκτες πράξεις βίας» σε βάρος του γαλλικού διπλωματικού προσωπικού στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ιρανοί αστυνομικοί απέκλεισαν την είσοδο στη Γαλλική πρεσβεία, συνέλαβαν προσκεκλημένους του Γάλλου πρεσβευτή και προπηλάκισαν μέλη του γαλλικού διπλωματικού προσωπικού.

Στον Ιρανό πρεσβευτή στο Παρίσι, επιδόθηκε ήδη διπλωματική νότα διαμαρτυρίας από το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

10 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εχει σχέση με το ότι η Ευρωπαιοι δεχονται την αντιπυραυλική ασπίδα; Ή μήπως με διαφαινόμενη προσέγγιση Ιραν-ΗΠΑ; Χρειαζονται κι άλλα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λές???Να έχουμε κανέναν ανπάντεχο επιταχυντή εξελίξεων...????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στείλει το Άχμε τα Suhkoi στην Αγκυρα να την ισοπεδώσουν με τα χημικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εχει σχέση με το ότι η Ευρωπαιοι δεχονται την αντιπυραυλική ασπίδα; Ή μήπως με διαφαινόμενη προσέγγιση Ιραν-ΗΠΑ; Χρειαζονται κι άλλα στοιχεία.

    17 Νοεμβρίου 2010 1:33 μ.μ.

    Η αντιπυραυλικη ασπιδα περιλαμβανει πλεον και την συνεργαζομενη πλεον με το ΝΑΤΟ,Ρωσσια και ο κινδυνος δεν ειναι το Ιραν αλλα η ταχεως αναδυομενη ανταγωνιστρια σε παγκοσμιο επιπεδο Κινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 6:19 μ.μ.

    Η Κίνα δεν αντιμετωπίζεται με πυραυλικές ασπίδες, διότι χρησιμοποιεί την κατάκτηση δια της οικονομικής διεισδύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η οικονομικη διεισδυση δεν ειναι ωσμωση και συνυπαρξη αλλα αμοιβαια απωθηση και διεκδικηση ζωτικου χωρου.
    Απο το 2000 και μετα η Κινα περασε απο την"αμυνα εως 24 μιλλια απο τη ακτη" σε επιχειρησεις "Far Seas".Εχει κατασκευασει αεροπλανοφορα,Μαχητικα αεροσκαφη "μακρας ακτινας δρασης" τροφοδοτουμενα εν πτησει,Βαλλιστικους πυραυλους κατα πλοιων(ASBM),πυρηνικα υποβρυχια Stealth,πυραυλους μεγαλου βεληνεκους,τορπιλες βαθεων υδατων,νεα δορυφορικα συστηματα για ακριβη χαρτογραφηση θαλασσιων περιοχων και στοχευση πλοιων απο μιλλια μακρυα μεσω δορυφορου,διακινει τα πολεμικα της πλοια με νεο δορυφορικο συστημα logistics.
    Θες και αλλα για τις προθεσεις της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sterg, ο ειδικός παραμάγειρας στο παραμάγαζο.
    Ούτε οι ραβίνοι δεν μας τα αναλύουν έτσι τόσο απλά.


    Περσεφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sterg, ο ειδικός παραμάγειρας στο παραμάγαζο.
    Ούτε οι ραβίνοι δεν μας τα αναλύουν έτσι τόσο απλά.


    Περσεφόνη

    18 Νοεμβρίου 2010 6:59 μ.μ.


    Καλε Περσεφονη ακουσα για ραβινο και μπηκα. Μηπως εχεις καποιο γνωστο ραβινο να με αναλαβει, ο προηγουμενος με αφησε και ο Απελης
    δεν καταδεχεται να μου μιλησει.
    Μονο σε εσενα ελπιζω περσεφονη μου.
    Τι τυπος ειναι αυτος ο sterg και τα λεει τοσο απλα,λες να ειναι ραβινος.
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάρκο ΜΟΥ ξυρισμένος ο ραβίνος η αξούριστος;
    Σου γράφω, σου γράφω η φουκαριάρα αλλα ό ντροπαλός Καυκάσιος δεν ανεβάζει τα λόγια μου προς εσέ.
    Οπότε δώρον-άδωρον να σου απαντήσω.
    Θα τα φαει η σιωνιστική μαρμάγκα.


    Περσεφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περσεφόνη

    19 Νοεμβρίου 2010 3:26 μ.μ.

    Αληθεια καλε περσεφονη εχετε και εσεις το ιδιο προβλημα και μου γραφετε και μου γραφετε και ο κυριος Καυκασιος σας γραφει κανονικα γιατι ντρεπεται οπως λετε,δηλαδη τοσα πολλα αποκαλυπτετε και ντρεπεται να τα δημοσιευσει.Γραφτε μου το κινητο σας να σας παρω να μου τα πειτε του ιδιου,δεν σας πειραζει που ειμαι αιθιοπας και φτωχος.περιμενω με αγωνια περσεφονη μου εχουμε πολλα να πουμε αλλα για ραβινους και μη σκεφτειτε τιποτα αλλο γιατι εμεις ξερετε παρολη τη φτωχεια μας δεν εχωμε ο καθενας λιγοτερες απο 5 γυναικες και κατι σαν και εσας τους εχωμε για αλλες δουλειες,κατι μπορει να γινει με εσας μπορει να σε κανωμε αρηγιουσουφο αν εισαι καλη
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.