25/11/10

Κλείνει το ημερήσιο φύλλου της εφημερίδα Το Βήμα!

Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία, μετά την Απογευματινή "κλείνει" και Το Βήμα
- Την Παρασκευή το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Το Βήμα
- Δεκάδες εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι μένουν πλέον χωρίς δουλειά
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έντυπη δημοσιογραφία καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η ιδιοκτησία του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους πως αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα.
Όπως έγινε γνωστό η καθημερινή εφημερίδα Το Βήμα κλείνει και την Παρασκευή θα είναι το τελευταίο φύλλο που θα εκδοθεί. Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης θα συνεχιστεί κανονικά.

Μάλιστα, ο εκδότης της ημερησίας εφημερίδας βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Αργότερα στις 21:00 ο διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα, κ. Καψής αναμένεται να κάνει και επίσημα την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον μένουν χωρίς δουλειά.

12 σχόλια:

  1. Επίσημο κείμενο το Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ημερομηνία 31.1.2008 και τίτλο

    "Σχεδιασμός του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ολοκληρωμένη, συστηματική, ορθολογική και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των αναγκών που είναι δυνατόν να συγχρηματοδοτηθούν από τα διαρθρωτικά Ταμεία στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της ΓΓΕ-ΓΓΕ"

    σελ. 134, Έργο "Αναβάθμιση των Ψηφιακών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων του κλαδου επικοινωνίας και ενημέρωσης" (προγράμματα για ΜΜΕ)

    Προϋπολογισμός: €42,300,000

    Πεταλωτής και Πετρουλάκης γνωρίζουν αλλά δεν κινούν τις διαδικασίες.

    Είναι αμαρτία να χάσει ο κοσμάκης το ψωμί που τρώει: ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλεινει το ΒΗΜΑ;
    Με το καλο και οι αλλες πατσαβουροφυλλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα,αν δεν κάνω λάθος εσύ δεν είχες πεί πρίν αρκετό καιρό ότι τα ΜΜΕ του συστήματος,τα κρατικοδίαιτα,ότι θα κλείσουν λόγω έλειψης χρηματοδότησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να πάει στο δ....ολο και ελπίζω σε συνέχεια να ακολουθήσει και η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και "ΤΑ ΝΕΑ"...ίσως τότε να νοιώσουμε ότι καθάρονται τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα και πριν χρόνια, ζούσε ο Λαμπράκης ακόμη, είχε ανασταλεί η κυκλοφορία του και μετά κυριολεκτικώς το επέβαλαν στις δημόσιες υπηρεσίες και επανακυκλοφόρησε. Μέσα στο "ΒΗΜΑ" που διένειμαν στις Δ.Υ., είχαν και "ΤΟ ΚΑΡΦΙ" του Κακαουνάκη. Θυμάται κανείς πότε ήταν; Αθλιότητες άνευ προηγουμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας λιγότερος, δεν πειράζει, η παραπληροφόρηση του λαού κάποτε πρέπει να πάρει τέλος, βέβαια θα την πληρώσουν πάλι κάποιοι μεροκαματιάρηδες, αλλά πως αλλιώς να γίνει για να ξεφορτωθούμε τους δυνάστες μας;

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα λείψει σε κανένα σοβαρό άνθρωπο η παραπληροφόρηση και η σαχλαμάρα της δημοσιογραφίας. ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ παραπλανώντας τον κόσμο.

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:
    MEGA - ANT - ALPHA ?


    'Αντε μήπως και επιβληθεί -ΝΑΙ, ΕΠΙΒΛΗΘΕΊ- η ποιότητα και η ακεραιότητα κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 6:54 π.μ.

    Διαφωνώ. Το ΒΗΜΑ δεν ήταν πατσαβουροφυλλάδα. Γι αυτό κλείνει. Ήταν ποιοτική εφημερίδα, όσο ποιοτική μπορεί να είναι μία εφημερίδα σήμερα στην Ελλάδα, άσχετα με το αν συμφωνούμε μαζί της ή όχι. Θα κλείσουν πολλές εφημερίδες και θα μείνουν αυτές που πουλάνε, οι φυλλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαφώνα όσο θες. Ούτε ρέγγα δεν έψηνες με το κολόχαρτό της. Άϊ σικτίρ και αυτή και όλος ο Τουρκόδουλος Τύπος. Αλλά φοβάμαι μην χρηματοδοτήσει η ΜΙΤ και παραμείνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως όπως και να είναι, πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και αυτό είναι το χειρότερο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει...και το πανεπιστημιακό ασυλο αν καταργήσουν ξέρεις πόσοι διακινητές θα μείνουν χωρίς δουλειά; Και τι χαρμάνα έχει να πέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ Ή ΟΧΙ.
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.