23/11/10

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Στο «κόκκινο» έχει φθάσει η ένταση στη νοτιοκορεατική χερσόνησο, καθώς σήμερα το πρωί το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας βομβάρδισε νοτιοκορεάτικο νησί στα δυτικά σύνορα των δύο κρατών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Νοτίου Κορέας να ανταποδώσουν τα πυρά και να θέσουν σε συναγερμό την πολεμική αεροπορία. Από το βομβαρδισμό τραυματίστηκαν τέσσερις Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.
Αρχικά τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 οβίδες που έπληξαν τη νοτιοκορεάτικη νήσο Yeonpyeong. Ωστόσο σύμφωνα με τις πιο
πρόσφατες πληροφορίες τουλάχιστον 200 οβίδες έχουν πλήξει το νησί, ενώ φαίνεται ότι συνεχίζεται η επίθεση και αυτή την ώρα όπως έχει γίνει γνωστό ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει μεταφερθεί σε υπόγειο καταφύγιο όπου και συνεδριάζει με κορυφαίους του συμβούλους.
Μάλιστα υπάρχουν  αναφορές ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα πολεμικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μγιούνγκ-Μπακ δήλωσε ότι προσπαθεί να εμποδίσει την κλιμάκωση της ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα σε μεγαλύτερης κλίμακας σύρραξη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδουν τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 60 με 70 σπίτια έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ότι ένα κτίριο επλήγη από τα βορειοκορεάτικα πυρά.
Επίσης όπως έγινε γνωστό η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί, ενώ  ο στρατός εφαρμόζει το σχέδιο εκκένωσης του νησιού.
Σημειώνεται ότι η  επίθεση συμπίπτει με την αναχώρηση του αμερικανού απεσταλμένου για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόργουορθ από το Τόκιο για το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με κινέζους αξιωματούχους για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης βορειοκορεατικής μονάδας εμπλουτισμού ουρανίου.
Η είδηση του ένοπλου επεισοδίου επηρέασε και τις διεθνείς αγορές, με το γουόν να καταγράφει χαμηλό ενός μηνός και το ιαπωνικό γεν να σημειώνει σημαντική πτώση

13 σχόλια:

  1. Μᾶλλον τὸ τέλος τῆς Β. Κορέας πλησιάζει.
    Δὲν εἶναι καλό σημᾶδι αὐτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα συμβεί μόνον και εαν η Κίνα πάψει να υποστηρίζει τις τακτικές της Βορείου Κορέας. Όλα έχουν πάρει την σειρά τους. Άμα πηγαιναμε με αυτήν την λογική τι θα πρέπει να υποθεί για το Ιράν?

    Δραγώνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά.Όποιος τους επιτεθεί θα τον πάρει ο διάολος.Και πρώτοι θα πληγούν οι Νότιοκορεάτες.Τίποτα δεν θα συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. skal ρίξε μια ματιά:
    http://store.ovi.com/content/71780?clickSource=search

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητοί Συνέλληνες ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνουν στην ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πυρινικά,δεν βλέπετε πως κατάπιανε οι Αμερικάνοι και η ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ την βύθηση του πλοίου?και είπανε αυτοσυγκράτηση καταδίκασμα στα λόγια και άλλες τέτοιες παπαριές γιατί πολύ απλά ξέρουν καλά ότι αυτός ο τρελός που έχει την εξουσία στην ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ θα τους χτυπήσει με πυρινικά και δεν καθήσει να έχει το τέλος του ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ και μάλιστα λέγεται ότι διαθέτει ένα υποβρύχιο που μπορεί να φτάσει μέχρι τις δυτικές ακτές των Η.Π.Α. και για αυτό το ξανατονίζω μην περιμένετε να τους κάνουν τίποτα γιατί ο τρελάρας έχει απειλήσει να χτυπήσει εάν του επιτεθούν την ΝΟΤΙΟ ΚΟΡΕΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΆ ΚΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ ΜΕ ΠΥΡΥΝΙΚΆ και αυτά να τα βλέπουν οι δικοί μας οι πολιτικοί οι πουλημένοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρεκλίτσα τους πως μπορεί μία χώρα να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη δηλαδή μόνο με ΠΥΡΥΝΙΚΑ ΟΠΛΑ είσαι στην εποχή μας υπολογίσιμος και σε φοβούνται και ερωτώ έχετε δει ποτέ να κάνουν επίθεση σε χώρα που έχει πυρινικά όπλα?Κάποτε διάβασα σε μια εφημερίδα την συνέντευξη ενός Αμερικάνου Στρατηγού που έλεγε ότι εάν ο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ είχε έσω και ένα πυρινικό όπλο δεν θα πήγαιναν ποτέ οι Αμερικάνοι να απελευθερώσουν το Κουβέιτ γιατί θα είχαν χιλιάδες νεκρούς εάν τους το έριχνε και η κοινή ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ δεν θ άντεχε τόσους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο τρελός αυτος τολμήσει να αγγίξει την Αμερική ή την Ιαπωνία,ολοι οι βορειοκορεατες θα φωσφορίζουν πράσινοι στο σκοτάδι εντός κάποιων ορών.
    Κι ας πεθάνουν κι 1 εκατομμύριο Αμερικανοί,δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
    Εγω τουλάχιστον δεν θα έκανα.
    Άσε που αυτα περι υποβρυχίων ειναι χαζομαρες...εχει ενα υποβρύχιο και χέστηκε η φοράδα στ'αλωνι..Η αμερικη εχει 30(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. //Κι ας πεθάνουν κι 1 εκατομμύριο Αμερικανοί,δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
    Εγω τουλάχιστον δεν θα έκανα.//
    --------------
    Κωστακούτα, εγώ θα έκανα πίσω μόνο εάν έβλεπα να πεθαίνουν στην Κορέα 100 εκατ. Αμερικάνοι...
    Τότε θα κόλωνα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στό προηγούμενο σχόλιο μου δεν βγήκε το όνομα μου και βγήκα σαν άγνωστος αγαπητέ kostakouta αλλά μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα θέματα και δεν βλέπεις ότι η υπερδύναμη κάνει την κότα μπροστά στην ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πυρινικά και θα τα ρίξει έτσι και δεχτεί επίθεση και αυτό οι Γιάνκηδες όπως τους αποκαλεί ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΤΣ της Βενεζουέλας είναι μόνο στα λόγια καταδικαστικοί και δεν τολμάνε να κουνηθούν γιατί νομίζεις ότι εάν δεν είχαν τα ΠΥΡΙΝΙΚΑ οι ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ δεν θα τους βοβάρδιζαν κάποιες εγκαταστάσεις έτσι για αντίποινα?εδώ θα ήθελα ο τιμημένος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού και υπέυθυνος του σάιτ Κύριος ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ εάν γίνεται και έχει την όρεξη να μας πει την γνώμη του για αυτά που γράφω.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΚΕΤΟΣ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Kostas
    ή ΒΕΛ,τι προτιμάς;
    Η υπερδύναμη που λες,δεν εχει καμιά όρεξη να χάσει εστω και μια σφαίρα για κάτι εξαθλιωμένους Κορεατες που το παίζουν μπαμπούλες,αν όμως αυτοι ζοριστούν,τοτε τους περιμένει το άροτρο....
    Ισα ισα που οι..Γιάνκηδες οπως τους λες,περιμένουν πως και πως να αποκτήσουν αλλο ενα ελ ντοραντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Βόρειος Κορέα θα καταρρεύσει όπως η Ανατολική Γερμανία και η ΕΣΣΔ όταν ωριμάσουν οι κοινωνικές συνθήκες εσωτερικά στη χώρα και κυρίως όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας ένας "αδύναμος κρίκος". Αν το πάρουμε από καθαρά στατιστική πλευρά κάποια στιγμή θα υπάρξει αυτός ο αδύναμος κρίκος ιδίως όταν ο σημερινός ηγέτης της Βορείου Κορέας τα "τινάξει". Μπορεί να ναι ο γιος του ή ο μεθεπόμενος ηγέτης.
    Από στρατιωτικής απόψεως τώρα η αεροπορία της Βορείου Κορέας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη ποσότητα που έχει αλλά και αυτή έχει τη δικιά της ποιότητα. Η ποσότητα έχει ποιότητα όταν υπάρχει μεγάλη αριθμητική διαφορά και αυτοί που υστερούν αριθμητικά δεν είναι ευέλικτοι και αποφασιστικοί(δηλ αν δεν είναι σε νοοτροπία "χτύπα σε ζωτικά σημεία πρώτος μέχρι να πέσουν, μην αφήσεις να πάρουν ανάσα"), στα χτυπήματα τους. Ωστόσο δεν πιστεύω να έχουν υψηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών οι Βόρειοι. Άρα χωρίς ισχυρότερη αεροπορία έναντι των αντιπάλων τους αργά ή γρήγορα θα χάσουν την πρωτοβουλία κινήσεων σε περίπτωση πολέμου. Έχουν όμως πυκνό δίκτυο αεράμυνας που μπορεί να "κατεβάσει" πολλά αεροπλάνα κάτω όσο παλιά και αν είναι αυτά τα αντιαεροπορικά. Αν φυσικά έχουν αναπτύξει ανάλογες τακτικές. Ωστόσο χωρίς αεροπορία, μόνο με αντιαεροπορικά κανένας πόλεμος δεν κερδίθηκε. Παίζει βέβαια ρόλο και η εκπαίδευση...σημαντικότατος ρόλος. Το ψυχολογικό σοκ θα το προκαλέσουν πιστεύω. Δεν θα πετάνε χαλαροί οι Αμερικάνοι τουλάχιστον τις πρώτες μέρες(αν το πάνε με συμβατικό πόλεμο..αν ο τρελάρας δεν ρίξει πυρηνικά δεν θα το πράξουν..θα ρίξουν μαζικά πυρηνικά μόνο αν κάνει καμιά μακακία...όταν ζοριστεί πολύ στον συμβατικό πόλεμο δηλ.)
    Επίσης είναι μεγάλος στρατός, άσχετα αν τα άρματα μάχης του είναι παλιά, είναι ιδεολογικά φανατισμένος, καλά εκπαιδευμένος ιδίως στην ατομική τακτική μαχητή. Οι ΒορειοΚορεάτες ξέρουν καλά από ανταρτοπόλεμο και επίσης ξέρουν εξαιρετικό Taekwondo..καλύτερο από τους Νότιους επειδή είναι απάνθρωποι στην εκμάθηση του λόγω καθεστώτος. Το αναφέρω αυτό επειδή λόγω της ενασχόλησης μου χρόνια με το άθλημα(από 6 χρονών) ξέρω την νοοτροπία των Κορεατών πάνω σε αυτό..το χουν σαν θρησκεία σχεδόν. Σε ανορθόδοξο πόλεμο θα υπάρξουν και πολύ κοντινές "επαφές" οπότε θα χρησιμοποιθεί αρκετά και μάλιστα σε προχωρημένο επίπεδο.
    Το πυροβολικό της Βορείου Κορέας μπορεί να προκαλέσει υψηλές απώλειες αμάχων και στρατιωτών. Επίσης, διαθέτουν σίγουρα μερικά πυρηνικά όπλα. Δεν υπάρχει περίπτωση, έχουν λίγα ή πολλά αλλά έχουν. Ακόμα και χωρίς πυρηνικές κεφαλές όμως, οι πύραυλοι της Βορείου Κορέας θα προκαλέσουν μη ανεκτές απώλειες σε στρατιώτες και άμαχο πληθυσμό. Θα κάνουν μαζικό πλήγμα πυροβολικού οι Βόρειοι επειδή στην αεροπορία δεν θα μπορούν να βασιστούν πολύ. Οπότε από όλμo 60mm μέχρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βαλλιστικό πύραυλο μέγιστης εμβέλειας θα βαράνε όσο πιο μέσα στη Νότιο Κορέα μπορούν. Από πρώτη γραμμή μέχρι επιτελεία. Σαν δαιμονισμένοι. Μέχρι να τους τσακίσουν οι αεροπορικές δυνάμεις και να σιγάσουν τα κανόνια.
    Άρα καταλήγουμε στο εξής:
    Έναν πιθανό πόλεμο η Βόρεια Κορέα
    -αν είναι μόνη της και έχουν αποφασίσει όλοι οι "Μεγάλοι" ότι θα το λύσουν στρατιωτικά το θέμα και δεν πάει άλλο- τον χάνει αλλά θα έχει προκαλέσει υψηλό κόστος στον αντίπαλο. Το Βιετνάμ θα ναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό. Φυσικά θα υποστεί και η ίδια τρομερές απώλειες. Ωστόσο, στο τιμόνι της Βορείου Κορέας δεν υπάρχει ένας εκλεγμένος δημοκράτης και μετριοπαθής άνθρωπος. Υπάρχει ένας τρελάρας κοντός (σηκωμένο μπροστά το μαλλί για να φαίνεται πιο ψηλός και αντρικά παππούτσια με τακούνι επίσης για να κερδίζει μερικούς πόντους μπροστά στον φακό) που κοιτάει πως θα διατηρήσει το καθεστώς του με κάθε θυσία. Αυτή τη στιγμή οι στρατηγοί του είναι υπάκουοι είτε επειδή είναι πορωμένοι είτε γιατί νιώθουν τα "λουριά σφιγμένα". Αν τα "τινάξει" ο "φου μαν τσου" (πως τον λένε αυτόν) μια μέρα τότε θα φανεί αν υπάρχουν διασπαστικές τάσεις που η Δύση μέσω κατάλληλων μη στρατιωτικών επιχειρήσεων θα πρέπει να εκμεταλευτεί στο έπακρο για να επανέλθει η ειρήνη και η Ένωση ενός πονεμένου λαού σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Με βόμβες δεν συμφέρει κανέναν να λυθεί...οι πράσινοι σάκοι θα γυρνάνε κατα κύματα μαζί με τα γράμματα των επιτελείων στους γονείς. Όλα αυτά τα καθεστώτα με τις μεγαλειώδεις παρελάσεις, με την επίδειξη ισχύος κτλ κτλ έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι καταρρέουν μέσα σε μια νύχτα εξαιτίας εσωτερικής σταδιακής διάβρωσης των δομών που τα κρατάνε στην εξουσία για αρκετά χρόνια μέχρι το "μπαμ". Έτσι θα γίνει και εδώ αργά ή γρήγορα. Εγώ μόνο τον απλό Κορεάτικο λαό λυπάμαι...είναι καλοί άνθρωποι οι Κορεάτες και μακάρι να μην ξαναζήσουν πόλεμο και η Ένωση τους να γίνει ειρηνικά όπως της Γερμανίας. Το αξίζουν!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή εκτός από την προπαγάνδα (ανοικτή ή συγκαλυμμένη) υπάρχει και η άλλη άποψη, να τι δηλώνει η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της.
    http://wp.me/p11mt3-NI

    Μια άλλη ματιά στη Βόρεια Κορέα.
    http://redkorea.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.