5/11/10

Νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι.Αποστολή η φωτογράφηση του μικρού νησιού

Μαζικές διελεύσεις πάνω από το Φαρμακονήσι έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Σε διάστημα έντεκα λεπτών, από τις 13.08 μέχρι τις 13.19, τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 και δύο αεροφωτογραφικά τύπου RF-4 έκαναν κύκλους πάνω από το μικρό νησί στα Δωδεκάνησα.
Η πρώτη υπερπτήση έγινε στις 13.08 όταν τα έξι τουρκικά μαχητικά πέταξαν ψηλά σε ύψος 22.000 ποδών πάω από το Φαρμακονήσι, επανήλθαν δύο λεπτά αργότερα περνώντας σε ύψος 24.000 ποδών, ενώ στις 13.19 πέταξαν και πάλι στα 26.000 πόδια πάνω από το νησί.

Αποστολή του τουρκικού σχηματισμού ήταν η φωτογράφηση του Φαρμακονησίου, έργο που ανέλαβαν τα δύο RF-4 υπό την κάλυψη των τεσσάρων F-16.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια τακτική».

Το ερώτημα είναι ωστόσο πότε αναγνωρίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά. Κι αυτό διότι εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 13.08 και μέχρι τις 13.19 είχαν προφτάσει να περάσουν τρεις φορές πάνω από το Φαρμακονήσι προτού γίνει η εικονική αναχαίτισή τους από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Η σημερινή εικονική προσβολή του Φαρμακονησίου είναι η ένατη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί από την αρχή του 2010. Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος καταγράφηκε στις 12 Οκτωβρίου στο Αγαθονήσι, απ’ όπου είχαν περάσει οι «εισβολείς» στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 7 και στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επιθετικές πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά εδάφη ήταν στις 5 Ιουλίου πάνω από τους Καλόγερους, στις 21 Μαρτίου και στις 9 Φεβρουαρίου πάνω από το Φαρμακονήσι.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=89183

17 σχόλια:

  1. Δυστυχως, οι πυλωνες της ισχυος της Ελλαδας (οικονομια, πολιτικη, ενοπλες δυναμεις, δημογραφια)καταρρεουν επειδη κ η βαση τους (κοινωνια) ειναι σαθρη. Πως θα υπερασπιστουμε το Αιγαιο Πέλαγος? Δεν εχει κατανοηθει σε βαθος η απειλη που εγκυμονει μια τυχον παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας στο Αιγαιο. ο Fernard Braudel αποκαλει την Ελλαδα "πολιτισμο του Αιγαιου". Χωρις Αιγαιο, δεν υπαρχει κ Ελλας. Αφησαμε τους κατοικους του Φαρμακονησιου να ελπιζουν σε μια καλυτερη τυχη στην πρωτευουσα ή στην αντίπερα ακτή του Αιγαίου. Αντί το Φαρμακονήσι να σφύζει απο ζωη, σφυριζουν πανω απο τους λιγοστους κατοικους τα μαχητικα της Αγκυρας κ οι λαθρομεταναστες που ξεβραζουν τα κυματα στις ακτες. Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τριπλή υπέρπτηση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν άραγε αντιπαραγωγικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαλλον στην Αγκυρα δεν σκεπτονται με ορολογία "παραγωγικοτητας". Ας δουμε την Κυριακη ποσο απιδια πιανει ο σακος για το "παραγωγικο" ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω τα ποσοστά του να μην τα ανεβάσουν οι "παραγωγικοι" λαθρομετανάστες που νομιμοποίησε τον τελευταίο καιρό. Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αληταρια ξεπουλησανε την Ελλαδα χειροτερα και απο το τελευταιο κωλοχωραφο του πατερα τους..
    Θα παρουν μεθαυριο την απαντηση που τους χρειαζεται.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημαντική λεπτομέρεια; Από το πρωί έχουν αρχίσει οι εκδηλώσεις για τη γιορτή της ΠΑ. Η Άγκυρα δεν σεβάστηκε ούτε αυτό σε αντίθεση με την Αθήνα,που ως γνωστόν πριν μερικούς μήνες έδωσε εντολή στα μαχητικά αεροσκάφη να μη πετούν στο Αιγαίο,λόγω της Εορτής του Παιδιού ,που γιορταζόταν στη γειτονική χώρα.
    Onalert.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εναλακτικες θεσοις αμυνας ,παραλαγη αποκρυψη δορυφορικη ,θερμικη κ.τ.λ .Ας δουλεψουν και λιγο οι μαρανγκοι του στρατου ,για δημιουργια αντιγραφων αμυντικων θεσεων και οπλων.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποτε θα βρεθει ενας ''τρελος'' να πατησει το κουμπι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρελαίνομαι ρε παιδιά...τρελαίνομαι που οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...Οικονομία, ανάπτυξη, βιομηχανική παραγωγή, αγροτική παραγωγή, τουρισμός, δημογραφία...όλα στο τίποτα...μια χώρα ηθικά πτωχευμένη με ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ πολιτικούς εντελώς ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ τομμάρια που δεν σέβονται τίποτα και δεν κάνουν τίποτα!
    Γεμίσαμε Μιραζ-Φ16-Λεοπαρντ...ότι σιδηρικό δεν είχε αυτή η χώρα από το 500 π.χ το έχουμε εμείς τώρα...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ ρε γαμότο...κιοτέψαμε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να επαναλάβω ότι εικονική ονοματίζεται η προσβολή αφού τελειώση και μετά.Οταν ένα εξοπλισμένο α/φ εγκλωβίζει και επιτίθεται, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει.Και οταν τα μεμετια επιτεθούν ταυτόχρονα σε όλους τους στοχους στο Αιγαίο,θα είναι πολύ αργά για δακρυα Στέλλα.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.youtube.com/watch?v=rEpG4selLYo&feature=related

    οι μονοι ποθ γαμανε στην ελλαδα και μας κανουν περιφανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανωνυμο 10:36 μμ

    Για Κυπριο δεν σε κοβω,η γραφη και τα γραφομενα σου εχουν υπονομευτικο χαρακτηρα και παρπεμπουν μαλλον σε αλβανοτουρκο προβοκατορα.
    Οι Κυπριοι ειναι Ελληνες και αυτοι που προδωσαν την Κυπρο προδωσαν πρωτα και την υπολοιπη Ελλαδα.
    Η γενικευση σου ειναι υποβολιμη και στοχοποιει ολο τον Ελληνικο λαο για προφανεις λογους εκτος και αν ολα ειναι προιον της αμαθειας και της βλακειας σου.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πάρει την Ελλάδα! Εδώ θα γίνει ο τάφος σας.

    Ανώνυμος Χειριστής Σμηναγός Μ2000-5...με Hobby την εκτόξευση Exoset...και Mica...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αντί να έχουν καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία απειλούν για εκλογές
    ώρες εκλογών.
    Μαυρίστε προδότες και όλα τα αναχώματά τους.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος Χειριστής Σμηναγός Μ2000-5...με Hobby την εκτόξευση Exoset...και Mica...

    Χαίρομαι που γραφουν πιλότοι σε τέτοια θέματα. Καλά είναι να μάθεις όμως τις δυνατότητες του Αεροπλάνου σου.Το -5 SCALP και MICA μπορεί να εκτοξεύσει.Exoset φέρει το EG. Τους χαιρετισμούς μου στον Δοικητή σου Λάζαρο Μαντούβαλο.
    Ένας πρώην χειριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εάν υπήρχαν TOR-M1 στο Φαρμακονήσι ώστε να τους εγκλωβίζουν, αυτοί τι θα έκαναν όταν το έβλεπαν;
    Θα αδιαφορούσαν ή θα γέμιζαν τον τόπο πίσω τους αερόφυλλα αφού ούτε αυτοί θα ήσαν σίγουροι ότι δεν βάλλονται πραγματικά;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.