2/11/10

Υπογραφή συνθήκης συνεργασίας Γαλλίας-Βρετανίας

Η Γαλλία και η Βρετανία θα υπογράψουν σήμερα δύο πρωτοφανείς στην ιστορία τους συνθήκες συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, που κατά κύριο λόγο θα αφορούν τη σύσταση μίας κοινής στρατιωτικής δύναμης και την από κοινού διαχείριση των αεροπλανοφόρων και των πυρηνικών εργαστηρίων τους.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα υπογράψουν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Λονδίνο δύο συμφωνίες, που θα σηματοδοτήσουν ''μία νέα φάση συνεργασίας'', σύμφωνα με βρετανική πηγή. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο χώρες θα κατορθώσουν να παραμείνουν ενεργοί παίκτες στη διεθνή σκακιέρα, παρά την παρούσα δημοσιονομική λιτότητα, χωρίς συνάμα να απαρνηθούν τον κυριαρχικό τους ρόλο. Τόσο το Παρίσι, όσο και το Λονδίνο θα διατηρήσουν το δικαίωμα να αναπτύσσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους με ανεξάρτητο τρόπο.

Η πρώτη συνθήκη θα αφορά τη δημιουργία ''μίας κοινής εκστρατευτικής δύναμης'', ισχύος 3.500 έως 5.000 οπλιτών, η οποία θα αρχίσει να εκπαιδεύεται τον επόμενο χρόνο. Η δύναμη αυτή δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα αναπτύσσεται για ειδικές επιχειρήσεις υπό ενιαία διοίκηση. Η συνθήκη αυτή θα προβλέπει επίσης και τη συνδιοίκηση/συνδιαχείριση των αεροπλανοφόρων από το 2020, έτσι ώστε η κάθε χώρα να δύναται να χρησιμοποιήσει τα σκάφη της γείτονός της σε περίπτωση που τα δικά της είναι για επιδιορθώσεις, ή για συντήρηση.

Η δεύτερη συνθήκη ανάμεσα στις δύο χώρες θα αφορά την κοινή ανάπτυξη της τεχνολογίας για τις εργαστηριακές πυρηνικές δοκιμές.
http://sigmalive.com/news/international/321714

3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο Μαρξ είχε πει ότι η επαναληψητης Ιστρίας παιρνει τη μορφή φάρσας. Η Γαλλία και η Αγγλία όταν έκαναν τετοιες κινήσεις εναντιον της Γερμανιας πριν από τον Β Πολεμο ήταν Μεγαλες Δυνάμεις. Τοτε οδήγησε σε τραγωδία. Τωρα κάνουν τα ίδια αλλά είναι μέτριες έως ασημαντες-σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστοσο η αλαζονεία της Γερμανίας (άλλη μικρομέγαλη κι αυτή)οδηγεί σε επανάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ δυο χωρες εχουν κατι κοινο στους κυβερνοντες τους??
    αν κανεις συνηρμους και με τα πετσινα δολλαρια προκυπτει ενα παλιο σεναριο??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτάξτε ρε παιδιά φάτσα που έχει η αγγλίδα. Σαν ξυρισμένος κωωωως !
    Δίπλα της ο Σαρκοζί μοιάζει ...Άδωνις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.