15/11/10

Ναι στην παράταση από Σαρκοζί

Ναι στην παράταση από Σαρκοζί

Στο περιθώριο των συναντήσεών του στο Παρίσι και σε συνομιλία του με τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την ικανοποίησή του για την στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία, «μια στάση που δεν την βρίσκεις σε άλλες ηγεσίες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ανέφερε επίσης ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της Τρόικας, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

Σχετικά με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat για το 2009, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά το θέμα της αποπληρωμής. Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία 2009, αφορούν μια κατάσταση που άφησε πίσω της η ΝΔ και υποστήριξε ότι το φετινό έλλειμμα θα μειωθεί κατά 6%.

Η σχετική συζήτηση για την αποπληρωμή, θα μπορούσε να γίνει σύντομα, κατά την άποψη του πρωθυπουργού, με την ευκαιρία της συζήτησης για τη θεσμοθέτηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης. Πιθανή ένταξη και της Ιρλανδίας στο Μηχανισμό αυτό, θα μπορούσε να δώσει μια νέα διάσταση που για την ώρα δεν ξέρουμε για το εάν θα επηρεάσει ή όχι την Ελλάδα.

Σχετικά με τα Ευρω-ομόλογα, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Γαλλία συμφωνεί, διαφωνεί όμως η Γερμανία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γαλλία δεν επιμένει ιδιαίτερα.

Σχετικά με την θέση που υποστηρίζει για τη θεσμοθέτηση φορολογίας στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος συμφωνεί με το μέτρο. «Μέσω μιας τέτοιας φορολογίας της τάξεως του 0,05% θα εξοικονομήσουμε παγκοσμίως γύρω στα 400 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 δισ. στην Ευρώπη» υποστήριξε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε και μια σύντομη αναφορά στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, λέγοντας πως άνθρωποι σαν τον Γ. Καμίνη και τον Γ. Μπουτάρη, είναι κοινωνικές δυνάμεις έξω από τα κομματικά τείχη, προοδευτικές δυνάμεις ικανές να προσελκύσουν τους νέους και άλλες κοινωνικές ομάδες που έχουν περιθωριοποιηθεί. Υποστηρίζονται από ένα κοινωνικό μείγμα και είναι ικανοί να εκφράσουν μια άλλη Ελλάδα.

Στο ερώτημα εάν μια τέτοια κοινωνική συμμαχία θα μπορούσε να μεταφρασθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Εγώ είμαι πάντα θετικός σε αυτά».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=41812948

8 σχόλια:

  1. Ποιός είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί γνωρίζει κανείς;

    Δύο πολύ σημαντικές χώρες που μας επηρεάζουν άμεσα,η Γαλλία και η Ιταλία φένεται πως έχουν μπεί σε τροχιά αλαγής της ηγεσίας τους,γνωρίζουμε τίποτα για τα πρόσωπα που θα φέρει μια πιθανή αλαγή σε αυτά τα κράτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γαλλικος Λαος και το συγγενες με το αντιστοιχο στην Ελλαδα (ιδιως στην Θεσσαλονικη) Εβραικο στοιχειο αποδεικνυουν διαρκως οτι σχεδον παντοτε ητανε κοντα μας και ιδιως στις δυσκολες στιγμες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά Γιωργάκη, κάτσε να μην παραγγείλεις τις φρεγάτες που είχε υποσχεθεί ο Μπουχέσας και να δεις μετά τη συμπαράσταση θα έχεις από τους Γάλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sterg
    15 Νοεμβρίου 2010 9:28 μ.μ.
    -----------
    Πόση ώρα το σκεφτόσουν αυτό το ...φιλοσόφημα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων<

    Μα τι σόι ελληνικά είναι αυτά που ακούμε και από χείλη επισήμων; Πού ξανακούστηκε η λέξη "επιμήκυνση" της αποπληρωμής ενός χρέους; ΠΑΡΑΤΑΣΗ λέγεται στα ελληνικά, όπως σωστά αναφέρεται και στον τίτλο του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ sterg

    Εάν δεν κάνεις χιούμορ, με συγχωρείς, αλλά είναι μεγάλη κοτσάνα αυτό που γράφεις.

    Πολύς λόγος γίνεται για την εβραιοθεσσαλονικιά καταγωγή του Σαρκοζύ, του οποίου μόνον ο εκ μητρός παππούς ήταν Εβραίος από την Θ/νίκη (Σεφραδίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστος Χ.

    Ποιός είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί γνωρίζει κανείς;
    ---------------------------------

    Χρήστο, είναι ένας πολύ γνωστός σου!
    Ο Ντομινίκ Στρος Καν, πρόεδρος του ΔΝΤ!!
    Αυτός ντε, που είδε νίκη της "αριστεράς" στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές!!!!
    Ότι είναι επίσης Εβραίος, παίζει λες κανένα ρόλο;

    ΥΓ: Ας μην παίρναμε τις Φρεγάτες και θα βλέπατε συμπαράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 15 Νοεμβρίου 2010 10:47 μ.μ. και
    16 Νοεμβρίου 2010 12:22 μ.μ.

    Ακριβως ετσι εχουν τα πραγματα. Αν δεν παραγγελναμε τις φρεγατες , σιγα μη μας υποστηριζε η Γαλλια.
    Οσο για το Στρος Καν δε χρειαζεται να γινει διαδοχος του Σαρκοζι. Για ποιο λογο για να εχει τις σκοτουρες της διακυβερνησης μιας χωρας που βρισκεται και αυτη σε σοβαρη κριση.
    Το ΔΝΤ ειναι παγκοσμιος νταβατζης, κι οσο κια αν το καταριουνται οι περισσοτεροι, τη βρωμικη δουλεια του την κανει μια χαρα και παρουσιαζει παντα κερδη.
    Διαβαστε παντως και το παρακατω αρθρο.Εξηγει πολλα.
    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2226.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.