11/12/10

Αυστριακή τραπεζίτης διώκεται για κατάχρηση 19,6 δισ. δολαρίων στην υπόθεση Μάντοφ

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση


O Mάντοφ βρίσκεται ήδη στη φυλακή
O Mάντοφ βρίσκεται ήδη στη φυλακή   (Φωτογραφία:  APE )
Ουάσινγτον
Ο εκκαθαριστής των ταμείων του αμερικανού απατεώνα Μπέρναρντ Μάντοφ ζήτησε τη δίωξη της Aυστριακής τραπεζίτου, Σόνια Κον, η οποία κατηγορείται ως συνεργός στη μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική απάτη της ιστορίας.
Στόχος, η ανάκτηση εκείνην του ποσού των 19,6 δισ. δολαρίων.
Η Κον, ιδρύτρια της αυστριακής τράπεζας Medici, κατηγορείται ότι «για περισσότερα από είκοσι χρόνια ενορχήστρωσε μία τεράστια παράνομη δολοπλοκία προκειμένου να
εκμεταλλευθεί την προνομιακή σχέση της με τον Μπέρναρντ Μάντοφ και να τροφοδοτήσει με κεφάλαια ύψους 9,1 δισ. δολαρίων που ανήκαν σε άλλους την τεράστια πυραμιδοειδή απάτη του.»
Οι παράνομες δραστηριότητες της Κον άρχισαν όταν συνάντησε τον Μάντοφ το 1985 στη Νέα Υόρκη, διευκρινίζεται, και «συνεχίζονται», σύμφωνα με τη μήνυση.
Ο κ. Μάντοφ πλήρωνε την κ. Κον η οποία κατεύθυνε τα χρήματα των πελατών της στα ταμεία του Μάντοφ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μάντοφ την πλήρωνε μυστικά σε αντάλλαγμα.
«Η συνολική απώλεια από την πυραμιδική απάτη υπολογίζεται στα 19,6 δισ. δολάρια σε καθαρές καταθέσεις επενδυτών και χωρίς τη βοήθεια της κ. Κον σε αυτήν την απάτη δεν θα είχε μπορέσει να συνεχίσει για τόσο πολύ» προστίθεται στο κείμενο.
Ο εκκαθαριστής ζητεί να ανακτήσει 19,6 δισ. δολάρια από εκείνην, την οικογένειά της και πολλές τράπεζες.
Το ποσό που ζητείται στην αγωγή αυτή είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του φακέλου Μάντοφ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρεμασμένος βρέθηκε ο γιος του φυλακισμένου για απάτη Μπέρναρντ Μάντοφ
Αυτοκτονία πιθανολογούν οι Αρχές

  • Ο Μαρκ Μάντοφ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν
  • Ο Μαρκ Μάντοφ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν   (Φωτογραφία:  Associated Press)
     Νέα Υόρκη
    Κρεμασμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ένας από τους γιους του Μπέρναρντ Μάντοφ, του χρηματιστή που εκτίει ποινή φυλάκισης 150 ετών ως υπεύθυνος για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές απάτες στην αμερικανική ιστορία. Η Αστυνομία κάνει λόγο πιθανότατα για αυτοκτονία.
    Ο 46χρονος Μαρκ Μάντοφ βρέθηκε κρεμασμένος το πρωί του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης). Ο ίδιος, όπως και ο αδερφός του Άντριου, έχουν μπει μεν στο μικροσκόπιο των ερευνών για την «πυραμίδα Μάντοφ» αλλά εναντίον τους δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.
    Παράλληλα, το Σάββατο η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο όταν ο εκκαθαριστής των ταμείων του Μπέρναρντ Μάντοφ ζήτησε τη διώξη Αυστριακής τραπεζίτη ως συνεργού.
    Οι δυο γιοι, όπως και ο θείος τους Πίτερ, εργάζονταν στην εταιρεία του πατέρα τους και η έρευνα εναντίον τους γινόταν για το κατά πόσον αγνοούσαν την προέλευση των χρημάτων που εισέρρεαν στην εταιρεία.
    Το όλο σκάνδαλο είχε προκαλέσει σημαντική πίεση σε όλα τα μέλη της οικογένειας, όπως ανέφεραν στα αμερικανικά ΜΜΕ κύκλοι οικείων τους. Πριν από κάποιους μήνες, η σύζυγος του 46χρονου Μαρκ έκανε αίτηση αλλαγής επωνύμου, υποστηρίζοντας πως η οικογένειά της δεχόταν απειλές και είχε εξευτελιστεί λόγω της υπόθεσης.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

    14 σχόλια:

    1. ΟΧΙ ΚΟΝ, COHEN!!!

      Απ' ότι ξέρω μόνο οι απατεώνες αλλάζουν το όνομά τους και βέβαια οι πράκτορες.

      ΑΖ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Δυστυχώς, ο κόσμος δεν θα δει τα χιλιάδες θύματα Εβραίους που εμπιστεύθηκαν τον Εβραίο Μάντοφ και την Εβραία Κον, αλλά θα μιλάει για το πόσο απατεώνες είναι οι Εβραίοι γενικά. Υπάρχουν Εβραίοι απλοί άνθρωποι που έχασαν τα πάντα εξαιτίας του Μάντοφ, και είναι τώρα πάμπτωχοι και ψάχνουν για εργασία στα γεράματά τους. Στην Αμερική, πολλοί άνθρωποι ζουν στα γεράματά τους από τις οικομνομίες που έχουν δώσει σε "επενδυτές" τραπεζίτες κτλ. Όταν ο επενδυτής είναι απατεώνας, χάνουν τα πάντα. Είναι χιλιάδες οι Εβραίοι που έχασαν τα πάντα, ακόμα και φιλανθρωπικές εταιρείες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Υπάρχει ένα θέμα με τη διαχείριση-διακίνηση των κεφαλαίων παγκοσμίως.
      Έχουν δημιουργηθεί πανίσχυροι υπερεθνικοί-υπερκρατικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην καταστροφή και προετοιμάζουν έναν ιδιότυπο παγκόσμιο φασισμό.
      Η Ελλάδα, παρότι έχουν τεράστιες ευθύνες οι λαϊκιστές πολιτικοί και συνδικαλιστές που την κατέστησαν εύκολο θύμα, είναι στα νύχια αυτών των μηχανισμών και είναι πολύ δύσκολο να γλυτώσει τα επόμενα χρόνια, εκτός κι αν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο.
      Αυτοί οι μηχανισμοί είναι παγκόσμια απειλή και πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να λάβει τα μέτρα της.
      Φυσικά, είναι ένα θέμα για το ποιά άτομα στελεχώνουν αυτούς τους μηχανισμούς και αν κινούνται με βάση κάποιο διαβολικό κεντρικό σχέδιο.
      Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη αυτών των μηχανισμών προέρχονται από ένα έθνος.
      Το ζήτημα είναι ευρύτερο και κατά την άποψή μου υπάρχει ένα θέμα ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας.
      Δυστυχώς, αντί των δημοκρατικών ιδεωδών και των ιδεωδών της ηθικής και του δικαίου, επικράτησε η ιδεολογία της αδηφάγου κερδοσκοπίας, του τόκου και της σύνθλιψης του συνανθρώπου στη λογική εξυπηρέτησης του κέρδους.
      Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος και αυτό εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι, ανεξαρτήτως εθνικής και θρησκευτικής καταγωγής.
      Πάντως, τα πανεπιστήμια, που πρέπει να αποτελούν προπύργια ελεύθερης σκέψης και επιστημονικής έρευνας, αντί για άντρα ηθικού ξεπεσμού και παρανομίας που έχουν καταντήσει, θα πρέπει να ερευνήσουν το θέμα με επιστημονικούς όρους και με όρους προστασίας της κοινωνίας, της πατρίδας και της ανθρωπότητας και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ιδέες της δημοκρατίας, της ηθικής, του σεβασμού του συνανθρώπου, να εργαστούν στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας νέας ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας, που θα εξουδετερώσει την επικρατούσα, που επαναλαμβάνω, οδηγεί την ανθρωπότητα στο γκρεμό και προετοιμάζει έναν νέο, ιδιότυπο φασισμό για μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Αυτό κι αν είναι είδηση!
      Ο σοφός Ελληνικός λαός μας λέει:
      "Δουλειά δεν έχει ο Διάολος γαμ....τα παιδιά του"!
      Και η εύλογη ερώτηση: Αν ο διάλος "γαμ...τα παιδιά του", τι θα τον σταματήση να κλέψη τα λεφτά του "κόσμου" ή και να κάνει χειρότερες πράξεις;
      Η άλλη εύλογη ερώτηση που έρχεται στο νού μας είναι ότι αν ο θύτης ήταν άραβας ή μουσουλμάνος θα γινόταν το "έλα να δείς" στο Ελληνικό και Παγκόσμιο τύπο.
      Τώρα όμως τσιμουδιά από τα ΜΜΕ και ο νοών νοήτω.



      Saturday, December 11, 2010
      ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

      Ξεφτιλισμένοι δημοσιογράφοι!!!!

      Αν την πράξη αυτή την είχε κάνει Ελληνας ή άλλης εθνικότητας καθηγητής πανεπιστημίου όλα τα MEGάλα κανάλια θα το έπαιζαν!

      ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ IVY LEAGUE ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΕΤΗ ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ!!!!
      Ο David Epstein κατηγορείται για ένα τριετές σεξουαλική σχέση με την 24-year-old κόρη τουΈνας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, κατηγορείται ότι για μια τριετία είχε σεξουαλική σχέση με την 24χρονη (σήμερα) κόρη του, και ήδη από χθές κατηγορείται για αιμομιξία.
      Πρόκειται για τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών David Epstein, 46 χρονών, ο οποίος φέρεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την 24χρονη κόρη του, μεταξύ των ετών 2006 και 2009.
      Ο Epstein, ο οποίος ειδικεύεται στην Αμερικανική πολιτική και τα δικαιώματα ψήφου, λέγεται ότι αντάλλαξΕ, επίσης, διεστραμμένα μηνύματα κειμένου με τη κόρη του, κατά τη διάρκεια της συναινετικής σχέσης τους!!!!!
      Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιο Robert Hornsby είπε ότι ο Epstein "είναι τώρα σε αναγκαστική διοικητική άδεια και δεν θα ασχοληθεί με τη διδασκαλία των μαθητών".
      Το φαιδρό με τον ερωτύλο καθηγητή, ο οποίος έχει διδάξει και στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Στάνφορντ, είναι ότι ήταν παντρεμένος με μια άλλη λέκτορα στο "Ivy League institution", την Sharyn O'Halloran, αλλά το ζευγάρι χώρισε πρόσφατα.
      «Ζητούμε από όλους να θυμάστε ότι είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο και ότι οι ισχυρισμοί (κατηγορίες) αυτοί δεν είναι τίποτα περισσότερο από ισχυρισμοί», είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης του Epstein, Μάθιου Galluzzo.
      Epstein, που διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο Ivy League ινστιτούτο πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ανταλλάσσονται φέρεται στριμμένα μηνύματα κειμένου με το κορίτσι κατά τη διάρκεια της συναινετικής σχέσης
      Ο Epstein, που διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο Ivy League ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, κατηγορείται ότι αντάλλασε και διεστραμμένα μηνύματα κειμένου με το κορίτσι κατά τη διάρκεια της συναινετικής σχέσης τους.
      Τώρα ο Epstein αντιμετωπίζει μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστεί.
      Είναι ένα ακόμη σκάνδαλο για το Πανεπιστήμιο Columbia, μετά και τη σύλληψη πέντε φοιτητών την περασμένη εβδομάδα, για τη συμμετοχή τους σε ένα κύκλωμα ναρκωτικών, μέσα στην πανεπιστημιούπολη!!!!!
      Οι άνδρες, που πωλούσαν το LSD και μίγμα γλυκών και κοκαΐνης, ισχυρίστηκαν ότι έπρεπε να κάνουν το εμπόριο ναρκωτικών, για να μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρά τους.

      Από την Αντιπληροφόρηση


      Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
      Νέα Σμύρνη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Στους ανεγκέφαλους αν μη τι άλλο, τύπου Σιδηρούντιου έχω να πω τούτο.
      Οι εβραίοι επενδυτές "θύματα" του Μάντοφ ήσαν εκείνοι που στη ζούλα εμυζούσαν τα κέρδη απ' τις "επενδύσεις τους" στις Μαντοφικές πυραμίδες. Εύκολο και σίγουρο χρήμα γαρ!!!! Η μηχανή ήταν καλά στημένη!!!
      Για του λόγου το αληθές ας δούμε και δυο περιπτώσεις με φτωχούς εβραίους οι οποίοι σήμερα ψάχνουν να βρουν δουλειά......
      Ο Κάρλ Σαπίρο ("φιλάνθρωπος" στην Βοστόνη) εξαναγκάζεται να επιστρέψει (όχι όλα απ' τα κλεμμένα) 625 εκ. δολάρια.
      μας λεει η Boston Herald
      http://bostonherald.com/business/general/view.bg?articleid=1301532&format=text
      και ο "Σιωνιστικός Οργανισμός
      Γυναικών των ΗΠΑ" (ακούτε οργάνωση) επίσης εξαναγκάζεται να επιστρέψει 45 εκ. δολάρια. μας λεει η "Πόστ της Ιερουσαλήμ"
      http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=198827

      Κύριε Σιδηρούντιε,
      Μήπως είσαι και συ διαμορφωτής της κοινής γνώμης (μέσω Πρεσβείας των Αμερικανών) και είχες πει ΝΑΙ και στο σχέδιο Αυνάν;
      (και δεν το ξέρουμε;)


      Ο έξ από δώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    6. Άντε πάλι με τους Εβραίους. Οι περισσότεροι Εβραίοι είναι απλοί άνθρωποι, δεν είναι πλούσιοι. Για βρείτε και πόσοι Έλληνες ήταν με τον Μάντοφ και ελάτε να μου πείτε. Υπάρχουν Εβραίοι οι οποίοι μισούν και τον Μάντοφ και τον Σόρος και τον Κίσιγκερ για ότι κακό κάνουν, διότι έτσι καταστρέφουν την φήμη των Εβραίων γενικά. Δεν είναι όλοι οι Εβραίοι το ίδιο, πως θα το κάνουμε. Δεν φταίει ένας άλλος λαός αν εμείς είμαστε απατεώνες.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    7. Το σχέδιο Ανάν είναι αντιελληνικό, αντιαμερικανικό και αντιευρωπαϊκό. Γιατί να το υποστηρίζω; Αν ήμουν απαγγελματίας διαμορφωτής της κοινής γνώμης, δεν θα έγραφα σχόλια εδώ. Αλλά με τα σκυλάδικα που ακούς σου έχει γίνει λοβοτομή, και έχεις χάσει την ικανότητα σκέψης. Η επίδραση της μουσικής στον χαρακτήρα του ανθρώπου είναι μεγάλο πράγμα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. //Απ' ότι ξέρω μόνο οι απατεώνες αλλάζουν το όνομά τους και βέβαια οι πράκτορες.
      ΑΖ
      11 Δεκεμβρίου 2010 11:03 π.μ.//
      --------------
      ...και οι πουτ@νες !!!
      τζιμης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    9. Φιλε Σαββα,καλα τα λες μονο που ξεχασες να αναφερεις οτι αυτους τους πολιτικους τους εκλεγουν οι λαοι,σ'αυτους τους κερδοσκοπους εδωσαν χρηματα απλοι ανθρωποι αλλα διψασμενοι για κερδη,στους τραπεζιτες ετρεξαν να παρουν δανεια για υπερπολυτελη αυτοκινητα και χλιδατες διακοπες αλλα δεν εκαναν 'ταμειο' να δουν αν θα βγουν.Μια παροιμια λεει οτι το χειροκροτημα χρειαζεται και τα δυο χερια.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    10. Κύριε Σιδηρούντιε,
      Αναγνωρίζω το λάθος μου που έκανα να σου απευθύνω τον λόγο.
      Και από άλλα σχόλια σου στο παρελθόν διαπίστωσα ότι δεν επιδιορθώνεται η βλάβη που έχεις στον εγκέφαλο (μετά ή άνευ μουσικής και ασμάτων).
      Λυπάμαι ειλικρινά.



      Ο έξ από δώ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    11. Μετά τις φυλακίσεις που έγιναν και θα γίνουν στην υπόθεση αυτή, έχουμε και την πρώτη αυτοκτονία.
      Σήμερα αυτοκτόνησε ο γιός του Μάντοφ, Μάρκ αφού οι έρευνες στράφηκαν και προς αυτόν που είχε αποδεχθεί μεγάλο μέρος των κλεμένων...
      τζιμης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    12. Πιθανόν να κάνεις και λάθος Τζίμη.
      Ο "αυτοκτονημένος" υιός Μάντοφ μάλλον ήξερε πολλά και μερικοί δεν ήθελαν να τα βγάλει στη φόρα.
      Σκέψου να έλεγε στους δημοσιογράφους ότι και ο Έχουντ Όλμερτ ή ο Νετανιάχου, ή και η οικογένεια Κλίντον είχαν "επενδύσει" στις πυραμίδες του μπαμπά του!!!!
      Θα σου θυμίσω ένα όνομα.
      Ian Robert Maxwell γνωστός με το πραγματικό του όνομα και σαν Ján Ludvík Hoch (αυτοί για κάποιο λόγο πάντα αλλάζουν τα ονόματα τους όπως και η χαριτόβρυτη δεσποινίς συνεργός του Μάντοφ. Κι αυτή με 5-6 ψευδώνυμα κυκλοφορούσε όταν κυκλοφορούσε γιατί τώρα κρύβεται με το κομπόδεμα)
      Έτσι και ο Μάξγουελ λοιπόν βρέθηκε να "κολυμπά" ανοιχτά των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό τον Νοέμβριο του 1991.
      Έτσι συνήθως γίνονται αυτές οι δουλειές.

      Ο έξ από δώ


      ΥΓ.
      Μην περιμένεις τον/την Miss Epalxi να αγγίξει προσωπικά το θέμα.
      Η ειδικότητα της είναι μόνο στους ....πιλότους
      Έχει βάλει τον πληρεξούσιο της Γιώργο επί του θέματος.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    13. "quid custodat de ipsos custodes?"Το προβλημα με το χρηματοπιστωτικο συστημα ειναι απλο κατα βαθος: εχουμε βαλει τους λυκους να φιλανε τα προβατα, και παρεπιντοντως οι λυκοι δεν ανηκουν σε μια εθνοτητα/θρησκεια/φυλη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    14. Μπράβο Χρήστο!


      Sonja Kohn,
      επίσης γνωστή και σαν Sonja Blau Kohn,
      επίσης γνωστή και σαν Sonja Blau, επίσης γνωστή και σαν Sinja Kohn, επίσης γνωστή και σαν Sinja Turk.

      Zurich
      Switzerland

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

    - Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
    - Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.