6/12/10

Προσπάθεια για αποκατάσταση σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ

Ενας υψηλόβαθμος τούρκος διπλωμάτης συναντήθηκε σήμερα στη Γενεύη με έναν ισραηλινό αξιωματούχο για να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ξεπεραστεί η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ένας υπεύθυνος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο Γαλλικό Πρακτορείο. 
“Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση σήμερα στη Γενεύη”, δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 


Διευκρίνισε ότι ο Τούρκος εκπρόσωπος είναι ο Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας. Δεν μπόρεσε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του ισραηλινού αξιωματούχου. 
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ περνάνε σοβαρή κρίση μετά την επιδρομή ισραηλινών κομάντο στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα στις 31 Μαΐου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 Τούρκοι. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε σε σημερινό της άρθρο ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει στείλει στη Γενεύη τον ισραηλινό εκπρόσωπο της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ για αυτό το συμβάν, τον Γιόζεφ Σιεσανόβερ, για να συναντηθεί με τον Τούρκο διπλωμάτη. 
Μέχρι στιγμής η ισραηλινή πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή τη συνάντηση.

Δραγουμάνος

7 σχόλια:

  1. ...in the last 48 hours, there have been more than 20 arson attempts by Arabs to set fire to our land - the latest this morning near Jerusalem.
    They know that from all over the country, firefighting equipment has been sent north. Little remains to protect other areas...

    Αυτα τα λιγα μεταξυ αλλων πολλων απο την ειδησεογραφια σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η φιλοδοξία τη ς Τουρκίας να γίνει περιφερειακή δύναμη συγκρούεται με το Ισραήλ που θέλεινα έχει το μονοπώλιο ισχύος στην περιοχή.Υπάρχει καιτο Ιραν μεαντίστοιχες φιλοδοξίες.
    Δυο καρπούζια (πόσο μάλλον τρία)στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε.
    Ωστόσο συμβιβασμοί δεν αποκλείονται που θα διακοπτονται από εντάσεις, κρίσεις και πάλι νεους συμβιβασμούς. Η λογική υπαγορεύει ότι θα υπάρξουν φάσεις προσέγγισης των δυο εναντιον του τρίτου με αναλλασόμενους ρόλους (ποιοι οι δυο, ποιος ο τρίτος). Εως καποια στιγμή μια γενική έκρηξη; Εδω θα παίξει ρόλο η παρέμβαση και των Μεγαλων παικτών, ΗΠΑ/Ρωσίας και Κίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η φιλοδοξία τη ς Τουρκίας να γίνει περιφερειακή δύναμη συγκρούεται με το Ισραήλ που θέλεινα έχει το μονοπώλιο ισχύος στην περιοχή.Υπάρχει καιτο Ιραν μεαντίστοιχες φιλοδοξίες.

    Τιπουκειτε
    Αν ειναι μονοδρομος μια απο τις 3 που αναφερεις να υπερισχυσει στην περιοχη πες ΞΕΚΑΘΑΡΑ την ΔΙΚΗ σου
    προτιμηση.Περιμενουμε στο ακουστικο
    και μη ξεγλιστρησεις.ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ?????????????.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. που ειναι τωρα οι αντιχριστοι μασονοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 10:17 π.μ.

    ... κι εκείνος εσίγησε ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.