10/12/10

Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες!

Την πρόθεση τούρκων επιχειρηματιών για αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση 18 νησιών ή βραχονησίδων...

Για αγορά Ελληνικών βραχονησίδων ενδιαφέρονται Τούρκοι επιχειρηματίες! με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση προβάλλει σήμερα μέρος του τουρκικού τύπου.



Με τίτλους «Είμαστε υποψήφιοι αγοραστές» και «Προσελκύουν τους Τούρκους 18 ελληνικά νησιά» οι εφημερίδες Yeni Safak και Haberturk Ekonomi-Οικονομικό ένθετο της Haberturk, αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στην σοβαρή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα επέλεξε την πώληση ή μακροχρόνια ενοικίαση 18 νησιών ώστε να βρει χρήματα να απoπληρώσει τα χρέη της.

Μάλιστα προβάλλονται δηλώσεις επιφανών Τούρκων επιχειρηματιών όπως του Baris Aydin, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Bariskent Gayrimenkul, που υποστηρίζει ότι μια ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών ενδιαφέρεται για την αγορά των 18 νησιών διότι υπάρχει σοβαρή προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Αναφέρεται το όνομα της βραχονησίδας «Ναυσικά», αλλά και των νήσων της Μύκονου και της Ρόδου - προφανώς για τα τελευταία εννοεί αγορά εκτάσεων σε Μύκονο και Ρόδο.

Παλιότερα και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της Guardian περί πώλησης ελληνικών νησιών προς κάλυψη χρεών από την Ελληνική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής είχε δηλώσει τα εξής: "Είναι εκτός πραγματικότητας και προσβλητική η άποψη που διατυπώνεται ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου "Ναυσικά" είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό".EΠΙΚΑΙΡΑ

19 σχόλια:

  1. άντε τώρα... μας δουλέυουν... την Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο θέλουν, αλλά συμβιβάζονται και με τους Καλόγερους... Ή θα βάλουν ένα Τούρκο επιχειρηματία να ζητήσει του Καλόγερους, και θα βγει ο Ερντογάν να πει "μα αυτοί είναι δικοί μας", και θα τσακώνονται, μεχρι να το εμπεδώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ρεμάλια της (κάθε) κυβέρνησης, ΜΗ διαννοηθείτε να δώσετε έστω και ένα ελληνικό βοτσαλάκι σε Τούρκο ή σε άλλον, γιατί μαύρο φίδι που σας έφαγε.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αφού ο Παπ τις δίνει τσάμπα με μυστικές συμφωνίες.Ας περιμένουν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνες επιχειρηματίες που να θέλουν να αξιοποιήσουν τις βραχονησίδες δεν υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //Τζίμης=μεθοσος βλαικειας ανευ διδασαλου, // Μπούλγκαρι 1:51 π.μ.

    Μετάφρασις από την σκοπιανήν διάλεκτον εις την ελληνικήν:
    "Μέθοδος βλακείας άνευ διδασκάλου".

    Τελικά ποιός αμφιβάλλει ότι οι ...σκοπιανοί δεν είναι αδέλφια μας, όταν έχουμε ίδια ήθη κι έθιμα και παραπλήσια γλώσσα;;;!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε απαντηση του "em είπε", ο Σημιτης ειχε ακυρωσει σχεδιο απο Ελληνες επιχειρηματιες για να μην παραπονεθουν οι Τουρκοι!!!!

    Στη συνεχεια, νευραλγικες περιοχες του σχεδιου, ενταχτηκανε στο Νatura για να μην ειναι δυνατη η εκμεταλευση των νησων αυτων απο κανεναν Ελληνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "διότι υπάρχει σοβαρή προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης τουριστών υψηλής εισοδηματικής στάθμης"
    Η φιλοδοξία, η ιδέα, η επιδίωξη και οι σικομικοί στόχοι, αυτών των Τούρκων επιχειρηματιών ξεπερνά κατά πολλά έτη φωτός την οικονομία των πράσινων αλόγων που είναι το νέο ψευτο-χαζο-σύνθημα της πολιτικής και οικονομικής "ελίτ" που μας καταδυναστεύει.
    Λοιπόν τους ενημερώνω πως στην Ελλάδα υπάρχει κάτι χειρότερο από το οικονομικό ρίσκο ... κάτι χειρότερο από τα Τζίνια και άλλα κακά πνεύματα της Ερήμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε ρεμάλια της (κάθε) κυβέρνησης, ΜΗ διαννοηθείτε να δώσετε έστω και ένα ελληνικό βοτσαλάκι σε Τούρκο ή σε άλλον, γιατί μαύρο φίδι που σας έφαγε.
    τζιμης

    10 Δεκεμβρίου 2010 1:46 μ.μ.

    _______________________________________

    Άμα δεν σε πίνει, μην το πίνεις.

    τζιμάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ όμως τον πίνεις κανονικά !!!
    χαχαχα!!!
    Ουστ ρε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γνωρίζετε φυσικά ότι στην ΤΟΥΡΚΙΑ ψηφίστηκε νόμος που απαγορέυει την κτήση γής σε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ......Ετσι για να το έχουμε υπόψη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσεξτε τους σαγιανιμ εν δρασει.
    @ 10 Δεκεμβρίου 2010 6:50 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πού είναι οι δικοί μας επιχειρηματίες να αγοράσουν τον ορθόδοξο ναό που πρόσφατα βγήκε προς πώληση στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άμα δεχτούν να τους δώσουμε και τον Πάγκαλο μαζί να πουλήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ιδιωτικό στρατό πρέπει να φτιάξουμε και να τον έχουμε στα νησιά.
    ο καθαυτού Ελληνικός στρατός μπορεί να απαγορεύεται σε κάποια νησιά βάση συμφωνιών, αλλά όχι και ο ιδιωτικός.οι ιδιωτίκός στρατός έχει περισσότερα προνόμια απ ότι ο κρατικός και συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Greece in war situation - Journalism & ethics! The Guardian paradox: how a lie, give rise to a truth

    http://www.youtube.com/watch?v=WUa6CBR5fH4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτη και ΑΠΑΙΣΧΥΝΤΗ είδηση αν είναι αληθινή..ακόμα κιαν κάποια οικόπεδα ή βραχονησίδες έχουν δωθεί σε ξένους αυτοί δεν πρέπει επ ουδενί να είναι..Τούρκοι! Προ ημερών οι Τούρκοι ψήφισαν νόμο ότι όλοι οι ξένοι μπορούν να αγοράζουν οικόπεδα στην Τουρκία πλην των Ελλήνων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περί ιδιωτικού στρατού στα νησιά. Δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά ούτε αυτό το βλέπω να γίνεται γιατί αν είχαμε ηγεσίες με σώβρακα αντί για στρινγκ θα κράταγαν εκεί στρατό, νόμιμα παράνομα, στα π@π@ρι@ τους και δεν θα σήκωναν κουβέντα. Δεν θα συζητάγαμε καν τώρα για το θέμα. Παληά ήτανε πίττα τα νησιά από Χωροφυλακή. Και πυροβολικό είχε η Χωροφυλακή και άρματα κλπ τα πάντα. Όλοι οι ένοπλοι ονομαζόντουσαν και ντυνόντουσαν ως Χωροφύλακες και τηρείτο το γράμμα των συνθηκών. Μήπως δεν το ήξεραν οι Τούρκοι; Αλλά τότε δεν έβγαζαν κιχ γιατί δεν τους έπαιρνε. Τώρα που κυβερνάνε λούγκρες όλα θα τα πάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά ποιός αμφιβάλλει ότι οι ...σκοπιανοί δεν είναι αδέλφια μας, όταν έχουμε ίδια ήθη κι έθιμα και παραπλήσια γλώσσα;;;!!!
    τζιμης
    Ταδε εφη τουρκοπρακτορας ισλαμολιγουρης ιμαμης τζιΜΙΤ! Καμαρωστε τον ανθελληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.