23/5/11

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΪΔΕΟΛΟΓΙΑΣ»Νέρωνας ο Γκρούεφσκι

Για «λογική Νέρωνα» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ο καθηγητής Λιούμπομορ Φριτσκόφκι, που έχει χρηματίσει τόσο υπουργός των Εσωτερικών, όσο και υπουργός των Εξωτερικών.

Από τους βασικούς συντάκτες του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, καθώς και του Πλαισίου της Αχρίδας, το 2001, ο Φριτσκόφσκι, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Focus, έφθασε στο σημείο να ταυτίσει τον Γκρούεφσκι με τον παράφρονα Ρωμαίο αυτοκράτορα.
Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία, χτίζοντας άχρηστα μνημεία και μετατρέποντας τη χώρα σε… Ντίσνεϊλαντ.
Ο πρώην υπουργός δεν δίστασε να πει πως το 99% του προϋπολογισμού της ΠΓΔΜ που προορίζεται για τον Πολιτισμό, έχει ήδη δαπανηθεί στην δημιουργία μιας «μακεδονικής ψευδοϊδεολογίας»!
Υπενθύμισε μάλιστα στον Γκρούεφσκι πως και οι Αλβανοί έχουν πολιτιστική ταυτότητα, καταγωγή, λογοτεχνία, μνημεία και θεσμούς, αλλά η FYROM τους δίνει ψίχουλα από όσα τους ανήκουν, γεγονός που προκαλεί μεγάλες εντάσεις.
Το φαραωνικό σύνολο αγαλμάτων, υπό την επωνυμία «Σκόπια 2014» θα κοστίσει τελικά ως 300 εκ ευρώ, «ποσό τρομερά μεγάλο σε σχέση με την φτώχεια που επικρατεί. Είναι ποσό που ο λαός δεν μπορεί να δικαιολογήσει», παρατήρησε ο καθηγητής.
«Αν η ίδρυση του Κόμματος VMRO-DPMNE και η λειτουργία του βασίζεται στη λογική του Νέρωνα, αυτή είναι μια τρέλα που κανένας δεν μπορεί να καταλάβει», κατέληξε.
http://www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.