2/7/11

Καταδρομείς ζητούν να εγκαταλείψουν τα ΛΟΚ εξαιτίας του καψονιού

Θανάσης Αθανασίου
-http://www.sigmalive.com/
*Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα ΛΟΚ λόγω καψονιού
*Καταδρομείς καταγγέλλουν ότι τους ξυλοκοπούν, τους "βούτηξαν επανειλημμένα μέσα σε απόνερα" και τους συμπεριφέρονται σαν να ήταν "σκουπίδια"
*Πρόκειται για την λεγόμενη «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου»
*Πριν 2 μήνες άλλος αξιωματικός έστειλε στο νοσοκομείο στρατιώτη
*Υπουργείο: "Δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν και να δικαιολογούν τα παράπονα των στρατιωτών"
Τα ΛΟΚ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν ορισμένοι στρατιώτες της 33ης μοίρας καταδρομών της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων ότι ανώτεροι τους, τους «ξυλοκοπούν ασύστολα», τους εξευτελίζουν και τους φέρονται σαν «σκουπίδια». Κάποιοι στρατιώτες μάλιστα, αφού παρουσιάστηκαν στην πρωινή αναφορά της μοίρας, ζήτησαν μετάθεση όπλου. Το υπουργείο απο την πλευρά του υποστηρίζει ότι "δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν και να δικαιολογούν τα παράπονα των στρατιωτών».
Η πρωτοφανής, για τα κυπριακά δεδομένα ιστορία, υπέπεσε στην αντίληψη μας όταν το οικογενειακό περιβάλλον καταδρομέων εθνοφρουρών, αποφάσισε να μιλήσει για «αίσχη που λαμβάνουν χώρα στην μοίρα καταδρομέων» και αναγκάζουν τους φαντάρους να ζητήσουν μέχρι και αλλαγή όπλου. Να μετατεθούν, δηλαδή, από τη μοίρα καταδρομέων είτε στο πεζικό είτε στο πυροβολικό ή κάπου αλλού.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στελέχη του στρατοπέδου, ξυπνούν μέσα στα άγρια χαράματα στρατιώτες για να τους εξαναγκάσουν σε καψόνι, να τους βουτήξουν μέσα σε απόνερα χωρίς αναστολές και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην προσωπικότητα των νέων.
Μάλιστα, τα πιο πάνω «βασανιστήρια» έχουν και όνομα. Πρόκειται για την λεγόμενη «Νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου».
Η ιστορία αυτή βλέπει το φως, δύο μόλις μήνες μετά από άλλο περιστατικό κατά το οποίο υπολοχαγός έστειλε στο νοσοκομείο καταδρομέα. Σε εκείνη την περίπτωση, ο αξιωματικός βρέθηκε προ των ευθυνών του και παραπέμφθηκε στο στρατοδικείο με 5 μέρες ποινή φυλάκισης.
Στρατιωτικές πηγές, από την άλλη, αναφέρουν ότι όλες οι πιο πάνω καταγγελίες από στρατιώτες, αποτελούν απόρροια συμπεριφοράς αντιδραστικών ατόμων τα οποία βαρύνονται από παραπτώματα και ποινές και με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να αποποιηθούν οποιονδήποτε ευθυνών.
Άλλη πηγή αναφέρει ότι οι εν λόγω στρατιώτες-καταδρομείς βρήκαν ευκαιρία να αντιδράσουν, ζητώντας μετάθεση, εξ αφορμής της μεγάλης απόστασης από τα σπίτια τους.
Η ίδια πηγή υποστηρίζει επίσης ότι σήμερα δύο στρατιώτες ζήτησαν σε αναφορά να μετατεθούν από την 33η Μοίρα Καταδρομών.
Ο ένας εκ των δύο, μετατέθηκε από την 31η Μοίρα στην 33η στις 21 Ιουνίου, έχοντας ήδη 40 μέρες φυλακή. Μόλις μετατέθηκε στην 33η «πιάστηκε» να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο την ώρα που έβγαζε σκοπιά και μάλιστα στην Κεντρική Πύλη.
Ο δεύτερος, με μικροαδικήματα ζήτησε κι’ αυτός μαζί με τον πρώτο να μετατεθεί από τη Μοίρα.
Σήμερα το πρωί και οι δύο αρνήθηκαν εκτέλεση διαταγής (αρνήθηκαν να κάνουν εργασία). Για την άρνηση τους αυτή τιμωρήθηκαν με 10 μέρες φυλακή.
Παράλληλα, ο Διοικητής της Μοίρας τους ενημέρωσε ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν γραπτώς τη μετακίνηση τους, όπως και έπραξαν.
Ένας τρίτος «ενώ αρχικά παρασύρθηκε και αυτός από τους άλλους δύο» και ζήτησε μετακίνηση, τελικά δεν τη έθεσε γραπτώς, τουλάχιστον όχι μέχρι αυτή την ώρα.
Εν τω μεταξύ, στη Μοίρα υπηρετούσαν 28 στρατιώτες από τα Κοκκινοχώρια. Στις πρόσφατες μεταθέσεις, οι 16 από αυτούς που είχαν τα απαιτούμενα μόρια, μετατέθηκαν στην 34η Μοίρα Καταδρομών στο Κάβο Γκρέκο, κοντά στον τόπο συμφερόντων τους.
Οι 12 που παρέμειναν στην 33η Μοίρα, μετά την αναφορά και αφού ερωτήθηκαν από τον Διοικητή αν έχει κάποιος κάτι άλλο που θέλει να πει, ύψωσαν το χέρι τους, ζήτησαν το λόγο και εκδήλωσαν τη δυσαρέσκεια για τις εξόδους τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους 16 που μετακινήθηκαν στην 34η Μοίρα. Ο Διοικητής της Μονάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, "αντιλαμβανόμενος τη δυσαρέσκεια τους, προέβη σε όσες ενέργειες του επιτρέπεται ώστε να τους διευκολύνει".
Η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε με τη σειρά της στο Sigmalive ότι το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί, σχετικά με την 10ήμερη τιμωρία-ποινή φυλάκισης των φαντάρων, έγινε λόγω άρνησης εκτέλεσης άσκησης καθηκόντων από μέρους των καταδρομέων. «Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν και να δικαιολογούν τα παράπονα των στρατιωτών περί ξυλοδαρμών», είπε τέλος η κ. Στυλιανού.

25 σχόλια:

  1. ...βρέ τά παιδιά...πάλι καλά πού δέν έχουν εκείνον τόν...φασίστα ..εθνικιστή διοικητή...πού έριχνε στήν πρωινή αναφορά κρέας ωμό μέ τήν εντολή..νά μήν πέσει κάτω....
    αν δέν θέλουν νά ξυπνούν από τά άγρια χαράματα άς μήν κοιμούνται καθόλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φως φανάρι το ότι κάποιοι θέλουν ν' αποδεκατίσουν τις ειδικές δυνάμεις. Γιατί υπάρχουν κάποια όρια στην εκπαίδευση. Οι προδοσίες καλά κρατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να αντεξει κανεις ακραια εκπαιδευση, θα πρεπει να εχει ηθικο. Γιατι θα πρεπει ο νεοσυλλεκτος να εχει τετοιο ηθικο, αφου υπο το πρισμα της περιρρεούσης ατμοσφαιρας αναποφευκτως θα εχει τεθει το ερωτημα: Μα για ποια πατριδα μου μιλανε? Το τιμαριο των διεθνων αεριτζηδων? Γι αυτούς θα πεθανω? Αστο καλυτερα....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΨΟΝΙΟΥ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ,ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΙ ΘΑΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λέτε ρε αλήτες, δεν σας αρέσει το καψόνι; Ε λοιπόν να φύγετε να πάτε αλλού, να πάτε στο ναυτικό με τις ωραίες στολές. Γιατί μολύνεται τις Μοίρες. Ο λοκατζής που δεν έχει να φάει καψόνι αλλά και παραπονιέται είναι λιγόψυχος και φυγόπονος. Δεν ανήκει στις Ειδικές Δυνάμεις αλλά στις ειδικές ανάγκες. Στα ΛΟΚ πας εθελοντικά και ξέρεις τι σε περιμένει. Ο Μπερές του Λοκατζή είναι βαρύς. Ακόμα και το καψόνι αποτελεί άσκηση σωματική αλλά κυρίως ψυχολογική. Μάλλον οι κυρίες πήγαν εκεί για τα μόρια. Και εμένα με ρίξανε καψόνι αλλά δεν μίσησα και δεν έστρεψα το όπλο σε κανέναν. Αφήσαμε γόνατα και αγκώνες πίσω μας... ε και λοιπόν στα αρχ....α μας. Γούσταρα και πήγα. Εάν δεν γούσταρα θα πήγαινα να γίνω καψιμιτζής στο πεζικό. Ο συνδικαλισμός στα Σώματα ασφαλείας δεν χωράει.

    Με τιμή
    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά τα αίματα Αναστάσιε.... Όποιος αντέξει,εκεί σφυραλατείται ο χαρακτήρας και ισως βγαίνουν στηνεπιφάνεια και κληρονομικές ψυχοπάθειες. Οποιος αντέξει... και γιαυτό είμαστε περήφανοι που φορέσαμε τον Πράσινο Μπερέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανέκαθεν κάποιοι τα παρατούσαν , δεν μπορούσαν να αντέξουν αυτό το "παιχνίδι" που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στα κέντρα εκπαίδευσης (ΛΟΚ ή ΥΕΑ) , για πιο λόγο γίνεται θέμα ;
    δεν είναι κακό κάποιοι να μην αντέχουν ή κάποιοι άλλοι να μπορούν να βρουν τα όρια των δυνατοτήτων τους στο φινάλε δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι αν ο Γεωργάκης ή ο Δημητράκης δεν καταφέρει να περάσει την εκπαίδευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στελέχη του στρατοπέδου, ξυπνούν μέσα στα άγρια χαράματα στρατιώτες για να τους εξαναγκάσουν σε καψόνι, να τους βουτήξουν μέσα σε απόνερα χωρίς αναστολές και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στην προσωπικότητα των νέων"
    Το μόνο που είναι παράλογο είναι να χτυπήσει ένας εκπαιδευτής έναν εκπαιδευόμενο έτσι για καψόνι. Εξηγώ γιατί:
    Πρώτον, δεν προσφέρει τίποτα στην εκπαίδευση δεδομένου ότι σταδιακά με την καθημερινή γυμναστική και τις στρατιωτικές ασκήσεις θα μάθει ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων να αντέχει το "ξύλο" (αν τον πιάσουν αιχμάλωτο)περισσότερο από έναν μέσο στρατιώτη. Δεύτερον, είναι πασιφανές ότι μια τέτοια πράξη είναι ενέργεια προβληματικού ατόμου που δεν αντιλαμβάνεται ίσως ότι ειδικές δυνάμεις "χτίζεις" με σοβαρή γυμναστική, νυχτερινή εκπαίδευση, εξοντωτική εκμάθηση του πυρ και κίνηση, ψυχολογικό πόλεμο(φωνές όλη την ώρα ενώ τρέχουν), πνεύμα ομαδικότητας κ.α. Όχι με ηλίθια καψόνια του τύπου "Κάτσε στη σειρά ρε να φας το χαστούκι σου". Είναι ηλίθια πράξη και επιπλέον χάνεται χρόνος από ρεαλιστική εκπαίδευση. Δεν πρέπει να χάνεται δευτερόλεπτο.Για τα άλλα που λένε οι συγγενείς δεν έχουν δίκιο. Φυσικά και πρέπει να τους ξυπνάνε μέσσα στη νύχτα, να τους πιέζουν με φωνές στο φουλ, να τους τραβάνε μισοντυμένους μέσα σε απόνερα και όλη αυτή η διαδικασία με δυνατές φωνές καθώς θα τρέχουν όλο το βράδυ(να συνηθίζουν σταδιακά στην έλλειψη ύπνου, την κόπωση κτλ) και θα κάνουν ότι τους λένε. Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να τους βγάζουν όπως θα ναι μέσα στα νερά και να τους πάνε απευθείας για νυχτερινή βολή εκείνη την ώρα. Αυτό θα πει εκπαίδευση. Στη πραγματική μάχη θα βραχούν, θα ταλαιπωρηθούν, θα τους βρίσουν, θα "φάνε" τόνους από ατσάλι και φωτιά και αν κάποιος πιαστεί αιχμάλωτος από Μπόρντο Μπερελί, στρατοχωροφυλακή ή Αλβανούς του UCC/UCK(όπως καταλάβατε δεν λέω μόνο για κυπριακές μοίρες καταδρομών που αναφέρει το άρθρο αλλά και για ηπειρωτικής Ελλάδας) έχει να περάσει σχεδόν τα βασανιστήρια που πέρασε ο Χριστός πριν ξεψυχήσει(εδώ η χρησιμότητα της γυμναστικής για να αντέχουν το ξύλο διότι τα άλλα που θα τους κάνουν θα ναι "μοναδική εμπειρία"). Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι Έλληνα αιχμάλωτο στρατιώτη ή αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων θα του φερθούν οι προαναφερθέντες όμορφα και "Τι φαγητό θα θέλανε οι κύριοι? Σήμερα έχουμε πατέ σολωμού, foie gras , αστακό, Moet & chandon NV Imperial Champagne ή την Nectar Imperial,Brownie και Πολίτικο χαλβά. Εναλλακτικά έχουμε άλλο μενού αν θέλετε να σας πω…". Οι ειδικές δυνάμεις είναι εθελοντικές. Κανένας δεν πάει με το ζόρι. Φυσικά και υπάρχει ένα όριο σε ένα και μοναδικό πράγμα: Στρατιώτη δεν χτυπάς
    «Υπολοχαγός έστειλε στο νοσοκομείο καταδρομέα. Σε εκείνη την περίπτωση, ο αξιωματικός βρέθηκε προ των ευθυνών του και παραπέμφθηκε στο στρατοδικείο με 5 μέρες ποινή φυλάκισης».
    Τον ξυλοκόπησε? Αν ο στρατιώτης του άρθρου πήγε από ξύλο στο νοσοκομείο(δεδομένου ότι αξιωματικό δεν μπορείς να χτυπήσεις-ανταποδώσεις το ξύλο) οι γονείς του να μην κάνουν την παραμικρή φασαρία. Σαν να μην έγινε. Να πετύχουν μια μετάθεση του παιδιού τους σε πρώτη φάση. Καμία πειθαρχική ποινή δεν είναι αρκετή γι’ αυτόν τον τυχόν κομπλεξικό «αξιωματικό». Υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο αποτελεσματικοί και φυσικά δεν αναφέρομαι σε θανάτωση. Γονείς είναι οκ αλλά πρώτον να μην υπερβάλλουν και δεύτερον να ξέρουν πώς να τιμωρούν όποιον βαρεμένο ψυχοπαθή θα τύχει ήρεμα(φαινομενικά) και αποτελεσματικά. Μη σωστοί επαγγελματίες υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Ο ΕΣ και η ΕΦ δεν αποτελούν εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ακόμα μια φορά η διαχείριση μ'αφήνει άναυδο που επιτρέπει υβριστικά σχόλια στρατόκαβλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Sapphire,

    Ο καθένας έχει την άποψη του. Κι εγώ διαφωνώ με σχόλια κάποιων που είχαν γράψει πριν το δικό μου σχόλιο( το πρώτο) αλλά η δημοκρατία έτσι λειτουργεί.
    Όπως και να χει είναι διαφορετικό πράγμα η σκληρή εκπαίδευση με πορείες, ξενύχτια αντοχής, βολές, φωνές, σοβαρή γυμναστική, πυρ και κίνηση κτλ κι άλλο ένας βαρεμένος ψυχοπαθής να σηκώσει το χέρι στο φαντάρο και να τον στείλει στο νοσοκομείο. Αυτό δεν είναι εκπαίδευση. Στη τελική και ο φαντάρος θα μπορούσε να σηκώσει το πόδι του στη καρωτίδα του αξιωματικού και τον στείλει δρομολόγιο express στον Άγιο Πέτρο. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε? Γι’ αυτό πάνε αξιωματικοί και φαντάροι εκεί ή για να προετοιμαστούν να νικήσουν για την πατρίδα αν παραστεί ανάγκη? Μην χάνουμε όλοι το μέτρο. Άλλο σε ζορίζω στην εκπαίδευση κι άλλο σε δέρνω γιατί «έτσι γουστάρω» και σε στέλνω νοσοκομείο. Το γεγονός ότι καταδικάστηκε από στρατοδικείο ο υπολοχαγός σημαίνει ότι πιθανότατα χτύπησε τον φαντάρο που κατέληξε στο νοσοκομείο ή ο φαντάρος πήγε στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού τρυματισμού από πολύ μεγάλη υπερβολή του αξιωματικού στην εκπαίδευση. Μόνο μην μας πουν ότι πονούσαν οι αμυγδαλές και γι’ αυτό πήγε στο νοσοκομείο. Φαινόμενα απειθαρχίας είτε από φαντάρους είτε όμως και από αξιωματικούς ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρούνται με αυστηρότητα. Έτσι «χτίζεις» σωστό στρατό. Οι αξιωματικοί είναι ηγήτορες, δίνουν το παράδειγμα. Δεν φοβούνται(εξωτερικά), δεν διψάνε, δεν πεινάνε, δεν πονάνε και μοιράζουν το νερό από το παγούρι τους. Α και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΛΙΕΣ! Δεν δέρνουν φαντάρους κι όταν οι φαντάροι κάποια στιγμή κρύβονται φοβισμένοι σε βομβαρδισμούς ή απλά λυγίζουν κάποια στιγμή από το σοκ του πολέμου, τους «ντοπάρουν» και τους κάνουν ξανά τίγρεις. Αν δουν τον αξιωματικό να «πέφτει στη φωτιά» θα τον ακολουθήσουν και θα τα κάνουν όλα κόλαση προς όφελος της πατρίδας. Οδηγούν στην εκπαίδευση και στον πόλεμο τους στρατιώτες(οποιουδήποτε όπλου) και έχουν ευθύνη καθένας απ’ αυτούς να γυρίσει στους γονείς του και στη κοπέλα του όπως όταν πήγε στο στρατό και στεκόταν «ψαράκι» στη πύλη νεοσύλλεκτος. Κάθε απώλεια(περιλαμβάνει και τον τραυματισμό) βαρύνει αποκλειστικά τον επικεφαλή αξιωματικό(είτε μόνιμο είτε έφεδρο) και την συνείδηση του. Γι’ αυτό οφείλει να τους εκπαιδεύει συνεχώς.
    Δεν θα κάνουμε τις ειδικές δυνάμεις παρθεναγωγείο αλλά ούτε και τους φαντάρους σάκους μποξ. Είναι η αιχμή του δόρατος και αξίζουν την καλύτερη εκπαίδευση και τον καλύτερο εξοπλισμό. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διερωτώμαι τι είδους εκπαίδευση δεχόντουσαν οι πολύ σκληροί Γερμανοί αλεξιπτωτιστές του Ράμκε.

    Ποιά ήταν η εκπαίδευση των Γερμανών Brandenburgers,αυτής της όχι τόσο γνωστής αποτελούμενης από "κάθε καρυδιάς καρύδι" (εργάτες, επιστήμονες, υπαλλήλους, και άλλους), επίλεκτης μονάδος του Γερμανικού Στρατού η οποία πραγματοποίησε θαύματα κατά την διάρκεια του Β΄Π.Π.

    Θυμάμαι τους Καταδρομείς των Λ.Ο.Κ. που γνώρισα το 1963-1965. Όλοι τους άψογα ντυμένοι, σιδερωμένες στολές με ένα λευκό μαντίλι στον αυχένα, δεν βωμολοχούσαν ούτε έκλεβαν από τους συναδέλφους τους, ήσαν ήρεμοι και ενέπνεαν έναν άλλο αέρα, ακόμη και από εμάς τους Υποψηφίους Εφέδρους Αξιωματικούς!

    Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Κύπρο, είχα όμως ακούσει ότι οι Κύπριοι είναι καψονόμουτρα.

    Πρόσφατα είδα το φιλμ Jarhead και έφριξα από το ποιόν των Αμερικανών Πεζοναυτών και την πλούσια μεν αλλά κατ' εμέ ανόητη εκπαίδευσή τους!

    Ο Ναπολέων έλεγε ότι στον πόλεμο το ηθικό μετρά τρία προς ένα!

    Έχουν ηθικό;


    Η εκπαίδευση πρέπει να στοχεύει αποκλειστικά στην άριστη εκπαίδευση και το άριστο ηθικό και όχι στην εκτόνωση των ψυχολογικών συμπλεγμάτων !


    Ποτέ μου δεν θα έκανα καψόνι για πλάκα, αλλά θα προσπαθούσα να εκπαιδεύσω, σκληρά μεν αλλά αποτελεσματικά τους στρατιώτες μου, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην αποστολή τους εν ώρα πολέμου.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...καί επειδή δέν μπορώ νά πιστέψω ακόμη οτι έγιναν παράπονα γιά ..πρωινό ξύπνημα,νά πείτε στούς τούρκους ολμιστές νά μήν ξεκινάνε τό μπαράζ όλμων στίς 5 τό πρωί,στήν ρημάδα τήν αεροπορία τους νά έρχεται μετά τις 11 καί στό πεζικό μέ τά τάνκς κατά τό μεσημεράκι...έτσι νά εχουμε χρόνο γιά καμιά ..φραπεδιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχῶς, ἄτιμο πρᾶγμα ὁ πόλεμος. Ἐὰν στὸν πόλεμο κοιμηθῆ ὁ σκοπός, τὴν πληρώνει ὅλη ἡ διμοιρία, τὸ νόημα τοῦ καψωνιοῦ εἶναι αὐτὸ ἀκριβῶς.

    Ὁ στρατιώτης στὸν πόλεμο πρέπει νὰ κάνη τὰ πάντα καὶ ὅσο πιὸ ἀπαιτητικὲς εἶναι οἱ ἀποστολές, τόσο χειρότερα εἶναι τὰ πράγματα, γι' αὐτὸ ἔχουμε καὶ τὶς εἰδικὲς δυνάμεις.

    Ἡ ἄποψίς μου εἶναι στὸν πόλεμο ὅποιος ἀντέξει, τοὺς ὑπολοίπους θὰ τοὺς τακτοποιῆσουν οἱ φίλοι μας, οἱ τοῦρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περί στρατόκαβλων....

    Ο Συνδετικός κρίκος στο στράτευμα πρέπει να είναι το εθνικό συναίσθημα, το οποίο με την σειρά του πρέπει να σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας της κοινωνίας και του ατόμου.

    Απλά το καψόνι είναι εργαλείο στα χέρια φασιστών που σκοπεύουν να παράγουν φασίστες.

    Καμιά δοκιμασία τέτοιου τύπου δεν παράγει πατριώτες όσο για τις αντοχές στα βασανιστήρια, στις συνθήκες σαν επιχείρημα είναι γελοίο και αρκεί να αντρέξει κάποιος στην Ελληνική ιστορία για να το ανακαλύψει.

    Περί βαρύ μπερέ δεν θα ήθελα να πώ τίποτα παρά μόνο ότι πολλά στρατιωτικά σώματα τα βαραίνει η ενδοξη ιστορία τους.Κάποτε πρέπει πολλοί να κατεβούν απο το καλάμι τους και να πάψουν να αναπαράγουν φαιδρότητες αυτού του είδους.


    Περί κυριών
    Επί του προκειμένου δεν γνωρίζω λ.χ. αν οι άνδρες του αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Π. Κουρούπη , οι ανδρες του τοτε ταγματαρχη Τάσος Μάρκου, οι άνδρες του Δημήτρη Αλευρομάγειρου στην Λευκωσία,οι ανδρες της ΕΛΔΥΚ σε Κιόνελι και Γερόλλακο, οι άνδρες του Αντισυνταγματάρχη Πυροβολικού Καλμπουρτζή Στυλιανού διαμαρτυρόντουσαν για τις εξόδους,τα κινητά τα αφορολογητα

    Πολλοί θα πούν τα χρόνια πέρασαν, μπορεί όντως να πέρασαν μα καθώς σωστά λέγει ο Μάνος εκείνο το γαμημένο φωτεινό σύμβολο του Βαρβαρου Λεηλάτη κατακτητή βρωμίζει τον Ελληνικό Πενταδάκτυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με δεδομένο ότι όχι μόνο δεν έχω υπηρετήσει -εδώ λίαν επιεικώς γελάνε- αλλά ούτε απ'έξω δεν πέρασα και ότι η μοναδική "εμπειρία" του τι σημαίνουν ΛΟΚ προέρχεται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον να τολμήσω να ρωτήσω εάν ένα εικονίδιο που υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό στο ιστολόγιο και το οποίο έγραφε "έρχονται όσοι θέλουν μένουν όσοι μπορούν" θα μπορούσε να αφορά ΚΑΙ στη συγκεκριμένη περίπτωση????
    Η όποια κατανόηση για την αφελή ερώτηση θα εκτιμηθεί.
    Σας ευχαριστώ κύριοι.
    Βικτώρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάνο
    ...Η κυπριακή εφημερίδα «Ο ΑΓΩΝ», γράφοντας για τον Μπούτο σημείωνε και τα εξής: «...Ο Μπούτος έφυγε με το παράπονο στα χείλη. Πάντοτε παραπονείτο, γιατί η Ελλάδα δεν είχε στείλει έστω και ένα αεροπλάνο για να βοηθήσει την Κύπρο. Που είναι μωρέ η Ελλάδα να στείλει έστω και τρία αεροπλάνα και να δης τους τούρκους που θα πάνε, παραμιλούσε στο νοσοκομείο όπου ενοσηλεύετο». Και με αυτό το παράπονο ξεψύχησε.

    Σχης (ΠΖ), ΜΠΟΥΤΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛ, 31048, 286 Τ.Π. 3.8.1974, Τραυματίστηκε στο χωριό Κοντεμένος Κύπρου και απεβίωσε στο 401 ΓΣΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακριτας
    Πολλοί έφυγαν μέ τό παράπονο στά χείλη,αλλοι μέ τήν απορία,άλλοι περιμένοντας τά αεροπλάνα....πού δέν ήλθαν ποτέ...
    Τουλάχιστον δέν ζούν γιά νά βλέπουν τήν κατρακύλα μας.. μάλλον τυχεροί...
    Καί τώρα αντί γιά απελευθέρωση μιλάμε γιά...επανένωση ...τούρκο εκ περιντροπής πρόεδρο και ΔΔΟ...μέ τόν μογγόλο...
    μάλλον τυχεροί ....
    Ατιμος μήνας ο Ιούλιος Ακρίτα...έχει χαθεί καί αυτός από τήν μνήμη δεκαετίες τώρα πίσω...
    Μάς έμεινε μόνον τό καθήκον τής περιγραφής τών γεγονότων στά εγγόνια μας πρίν τά διαβάσουν στά σχολικά βιβλία τής συνωστισμένης...Ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλοί θα πούν τα χρόνια πέρασαν, μπορεί όντως να πέρασαν μα καθώς σωστά λέγει ο Μάνος εκείνο το γαμημένο φωτεινό σύμβολο του Βαρβαρου Λεηλάτη κατακτητή βρωμίζει τον Ελληνικό Πενταδάκτυλο.

    Ακρίτα, και εμένα με κάνει έξαλλο το απαίσιο αυτό σύμβολο. Είμαι μαζί Σου!

    Άραγε οι Βρετανικές μονάδες S.A.S. έχουν τέτοια ηλίθια καψόνια σαν τους U.S. Marines ;

    Ευμένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥ...
    ΚΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ!
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΚΕΙΜΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ...
    ΑΝΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙ ΣΤΕΙΣΟΝ 3 ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ 1974...

    ΣΤΟ ΚΑΛΟ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ, ΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΜΩΛΥΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ...
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΝΑΔΟΣ"..ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΦΕΥΓΕΙΣ...ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ...
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ!
    Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΕΡΕΣ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΔΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΚΛΠ...
    ΣΤΟ "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" ΟΜΩΣ???

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΠΟΡ...

    ΟΜΗΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι ειδικές δυνάμεις είναι ειδικές δυνάμεις. Στην εκπαίδευση και θα τους βάλουν στα νερά και το βράδυ θα τους ξυπνήσουν ξαφνικά να κάνουν ασκήσεις κι ένα σωρό πορείες θα κάνουν και κάθε πρωί μεσημέρι βράδυ γυμναστική. Όλα αυτά θα τα εκτελούν έχοντας έναν να τους φωνάζει συνεχώς και να τους πιέζει ψυχολογικά με τις φωνές του.
    Το μόνο που πρέπει να προσέχει αυτός που είναι εκπαιδευτής πρώτον είναι να μην χτυπάει τον στρατιώτη και δεύτερον να αναγνωρίζει την αληθινή κούραση κάποιου στρατιώτη ή της διμοιρίας ώστε να μην καταλήγουν και στα νοσοκομεία.
    Ειδικές δυνάμεις δεν είναι παρθεναγωγείο αλλά ούτε να τους δέρνουν να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Αυτό λέμε.
    Η σημαντική είδηση του άρθρου είναι ο αξιωματικός που πέρασε το μέτρο και έστειλε φαντάρο στο νοσοκομείο και καταδικάστηκε από στρατοδικείο.Η ποινή έπρεπε να ναι ακόμα πιο αυστηρή.
    Κακό πράγμα ο άνθρωπος που εκπαιδεύει στρατιώτες να είναι φανατισμένος είτε ως στρατόκαβλος είτε ως υπερβολικά δημοκρατικός. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Mάνο αδερφέ δευ υπάρχεις μήνας να μην είναι άτιμος.

    Την λέξη καθήκον δεν την πολυπήγα απο μικρός βλέπεις εκείνο το "πουλί" όλο για καθήκον μιλούσε.

    Λάτρευα μια λέξη που δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες.Μια λέξη που την είχαν στο στόμα πατριώτες αληθινοί, πραγματικοί Ελληνες.

    ΦΙΛΟΤΙΜΟ.

    Οτι κάνω το κάνω απο φιλότιμο δεν γνοιάζομαι για το τι θα βγεί.Δεν τρέφω πολλές αυταπάτες αλλα δεν θυσιάζω και το όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περί ΛΟΚ Εποχής 1974

    Αξίζει να διαβαστούν

    1)ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ του ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ Εκδόσεις Νέα Θέσις

    2)"Κύριοι πάτε για ύπνο" βιβλίο του στρατηγού ε.α Ελευθερίου Σταμάτη
    Εκδόσεις Δούρειος Ίππος

    Στρην διάθεση του καθενός να τα συνδυάσει αυτό που θα προκύψει θα είναι η πραγματική εικόνα των ΛΟΚ

    Επαναλαμβάνω ο φασισμός γεννά φασισμό και απέχει πολύ απο τον πατριωτισμό η έννοια αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
    (2 Ιουλίου 2011 11:57 π.μ.)

    ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λες και δεν τα ξερουμε...(για τα καψονια)

    Αυτος ο τροπος εκπαιδευσης(ο με ξεφτιλισμο της προσωπικοτητας)
    δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την Ελληνικη με τη δικη μας παραδοση.
    Ειναι νεοτερος και ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ απο τη ΔΥΣΗ στα πλαισια της δημιουργιας του συγχρονου ελληνικου κρατους


    Η "λογικη' ειναι οτι αν ξεφτιλησεις και ταπεινωσεις τελειως την προσωπικοτητα και την αξιοπρεπεια ενος ανθρωπου,τοτε αυτος δεν θα εχει το κουγαγιο να πει οχι(στους ανωτερους) και ετσι θα υπακουει

    Αντι να καλιεργησουμε την αγαπη για την πατριδα και τον ιπποτισμο
    δημιουργουμε αβουλα ανθρωπακια

    Αυτο δεν ειναι ουτε Ελληνικο ουτε Χριστιανικο(για οσους πιστευουν) ουτε Ιπποτικο

    Ε Ι Ν Α Ι Σ Τ Ο Ν Α Ν Τ Ι Π Ο Δ Α Τ Ο Υ
    Ι Π Π Ο Τ Ι Σ Μ Ο Υ

    Για θυμηθειτε κατι ταινιες με Ελληνες και Περσες...
    Τη σκηνη λιγο πριν τη μεγαλη μαχη..
    Απο τη μια μερια στους Ελληνες ενας ηγετης κανει ενα περηφανο "κηρυγμα" και τους εμψυχωνει και εκει βασιζονται τελικα.......

    Και απο την αλλη στους Περσες ενας παλαβος τσιριζει υστερικα αιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαααα
    και τους μαστιγωνει για να ορμηξουν..

    ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ

    ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.