18/7/11

ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Του Κώστα Τζεβελέκου
(Δημοσιογράφου ,προέδρου της Ι.Μ.Ι - www. demining.gr)
Copyright: www.rieas.gr
Η τρίτη θητεία του Ερντογάν έχει θορυβήσει τόσο τις πολιτικές ηγεσίες της Ε.Ε όσο και των ΗΠΑ. Το τρίο Ερντογάν, Νταβούτογλου και Γκιούλ υλοποιούν το νέο οθωμανικό σχέδιο που είναι όχι μόνο η χειραγώγηση των ισλαμικών κρατών, αλλά και η εγκαθίδρυση ενός ριζοσπαστικού Ισλάμ με επεκτατικές βλέψεις. Οι μύθοι για τον αναμορφωτή Ερντογάν σήμερα κατέρρευσαν και όσοι έσπευσαν να γράψουν και να υποστηρίξουν τον νέο «Ατατούρκ» της Τουρκίας διαψεύσθηκαν.
Πίστευαν ότι θα εφαρμόσει το νέο λάιτ Ισλάμ (“Light Islam”). Ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια που γράφτηκαν ποτέ. Οι διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν: “Πως είναι δυνατόν να εφαρμόσεις το λάιτ Ισλάμ (“Light Islam”) όταν δημιουργείς τράπεζες που εφαρμόζουν τη Σαρία (αυστηρός ισλαμικός νόμος) και με αυτό το τρόπο καταφέρνεις να εισρέουν άφθονα ισλαμικά κεφάλαια από τις χώρες του περσικού κόλπου;” Οι ίδιοι μας εξηγούν ότι με αυτό το τρόπο δημιουργείται ένα ισχυρό ισλαμικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο θα συγκεντρώνει τα ισλαμικά κεφάλαια των μουσουλμανικών χωρών στα χέρια του Ερντογάν με αποτέλεσμα να τον κάνει πανίσχυρο.

Το ανάχωμα σε όλα αυτά τα φιλόδοξα σχέδια του Ερντογάν είναι η συμμαχία της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ, όπου οι τελευταίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ριζοσπαστικός ισλαμισμός.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί επιβάλλεται να κατανοήσουν ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει οικονομικά δεν θα έχουν μόνο τα δικά τους κράτη οικονομικά προβλήματα, αλλά θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πανίσχυρο Ισλάμ που είναι δίπλα τους και λέγεται Τουρκία. Ο Ερντογάν με τους συνεργάτες του πιστεύουν ότι έχουν ξεγελάσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, αυτό όμως θα αποδειχθεί από τη ταχύτητα αντίδρασης που θα έχουν οι δυτικοί σύμμαχοι.


Οι εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα
Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εδώ και αρκετό καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κρυφή ατζέντα που έχει η πολιτική Ερντογάν. Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα και από τη διαρροή 250.000 εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διά του WikiLeaks, όπου αποδεικνύονται περίτρανα όλα τα παραπάνω σχέδια.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από έναν Τούρκο επίσημο και μέλος τουρκικής δεξαμενής σκέψης, όπου υπέδειξε ότι η πολιτική του κόμματος Ερντογάν στοχεύει στην ευρωπαϊκή ένταξη ως εξής: “Θέλουμε να ανακτήσουμε την Ανδαλουσία και να πάρουμε εκδίκηση για την ήττα του 1683, μπροστά στη Βιέννη”. Αυτή είναι εικόνα ενός λάιτ ισλάμ (“Light Islam”) ή ενός ριζοσπαστικού Ισλάμ (Radical Islam);

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι ότι ο Ερντογάν είναι ένας διψασμένος Ισλαμιστής που θέλει να γίνει ο νέος Οθωμανός αυτοκράτορας. Οι υπουργοί είναι ανίκανοι, αμόρφωτοι και κάποιοι διεφθαρμένοι. H αντιπολίτευση είναι γελοία


Τι επιδιώκουν
Με την ίδρυση των Ισλαμικών τραπεζών που εφαρμόζουν τη Σαρία σήμερα στη Τουρκία είναι οι εξής: η Al Baraka, Kuveyt Turk, Bank Asya, και Turkiye Finans με πολλά παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση να μοιράσουν χρήματα στη μεσαία τάξη δίνοντας δάνεια χωρίς να πληρώνουν τόκους. Με αυτό το τρόπο προσπαθούν να επηρεάσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η συγκεκριμένη ιδέα είναι του μέντορα του Ερντογάν και δισεκατομμυριούχου Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Με το σκάνδαλο Ερκένεγκον προσπαθούν να διαλύσουν το τμήμα του στρατιωτικού κεμαλικού κατεστημένου μέσα από συλλήψεις ανωτέρων στρατιωτικών. Στη θέση τους προωθούν φανατικούς Ισλαμιστές που πρόσκεινται στο κόμμα του Ερντογάν. Όλες αυτές οι κινήσεις δεν φέρουν τη Τουρκία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.), αλλά την απομακρύνουν .

Άλλωστε οι εκθέσεις από τις επισκέψεις των ευρωπαίων αξιωματούχων στη γειτονική μας χώρα προβληματίζουν, γιατί διαπιστώνουν ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν εκδημοκρατίζεται, αλλά με τη συγκεκριμένη συνταγή Ερντογάν απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ε.Ε.

Αυτό που τονίζουν στις συζητήσεις τους οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι: “ Υπάρχει μια μυστική ατζέντα του Ερντογάν που έχει στόχο να καταλύσει τη κοσμικότητα του τουρκικού κράτους.” Οι παραπάνω κινήσεις δημιουργούν αντιπαλότητα στο εσωτερικό, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί την εσωτερική κρίση να την κάνει εξαγώγιμο προιόν τόσο εναντίον του Ισραήλ όσο και εναντίον της Ελλάδας της Αιγύπτου και της Κύπρου. Προσπαθεί να αναδειχθεί περιφερειακή δύναμη πατώντας το ένα πόδι στον αραβικό κόσμο και το άλλο στην Ευρώπη πουλώντας το “παραμύθι” ότι θα είναι η γέφυρα που θα ενώσει τους δύο κόσμους. Αδιαφορώντας για την οικονομική φούσκα που έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της.

Η μεγάλη οικονομική φούσκα

Το κόμμα του Ερντογάν υπογραμμίζει ό,τι έχει κατορθώσει με την πολιτική του να υπάρχουν ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 12% ετησίως . Ποια όμως είναι η πραγματικότητα;

Οι πελάτες που έχουν πάρει δάνεια από μη ισλαμικές τράπεζες είναι υπερχρεωμένοι.

Οι δείκτες των τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκικής οικονομίας είναι υπερχρεωμένοι. Οι οικονομολόγοι στη Τουρκία υποστηρίζουν ότι αυτή η ανάκαμψη της οικονομίας οφείλεται ουσιαστικά σε μια φούσκα , η οποία όταν σπάσει θα δημιουργήσει οικονομικά, πολιτικά και προβλήματα συνοχής.

Τελικά οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαική Ενωση θα τους επιτρέψουν να υλοποιήσουν το σχέδιο τους ή θα τριχοτομήσουν τη Τουρκία προς όφελος όλων των άλλων λαών μπροστά στο νέο ισλαμικό κίνδυνο;

3 σχόλια:

  1. Είναι οφθαλμοφανείς οι βλέψεις του Γενίτσαρου Τουρκομογγόλου τουλάχιστον στούς υγιείς σκεπτόμενους Έλληνες.
    Αλλά η αγανάκτισή μας είναι τεράστια για τα δικά μας ξεπουλημένα ''Τομάρια''που κατάντησαν έτσι την Πατρίδα μας στην κρισιμώτερη στιγμή της νεότερης Ιστορίας της που παίζονται Γεωπολιτικά μεγάλα σενάρια στην περιοχή μας.
    Και όπως μεταπολεμικά όταν μοιραζόταν η γειτονιά μας εμείς ''πετάγαμε αετό'' παρόλο που είχαμε μόνοι περισσότερους νεκρούς απ΄ότι όλη η Ευρώπη, έτσι και σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε την τελευταία ελπίδα μας να ξεχρεώσουμε και να γίνουμε''Κράτος'' που είναι φυσικά τα απδεδειγμένα τεράστια αποθέματα μας κυρίως ''ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ''(βλέπε αναλύσεις καθηγητών πχ Μάζη,Φώσκολου,Ζελελίδη κλπ).
    Βεβαίως τέτοια ''τομάρια''είμαστε και οι περισσότεροι Ελληνες που επί 40χρόνια τους γλύφαμε,τρέχαμε με τις σημαιούλες και φωνάζαμε για μιά θεσούλα ή καμιά επιδότηση κλπ και είχαμε γραμμένη στα @@@@@@@ μας την Πατρίδα.
    Έτσι όταν έβγαινε και κανένας Πατριώτης και ζήταγε τη ψήφο μας(πχ Χαραλαμπίδης)τον γελοιοποιούσαμε δίνοντας του το ΄΄Ηρωικό΄΄ εκείνο ποσοστό του 1% ή 2% ενώ είμαστε ικανοί ΠΧ τη Ντόρα να τη ξαναβάλουμε στη Βουλή όπως το γιόκα της, τον πρώην σύμβουλο του ΥΠΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι επέβαλε τις μέρες αυτές η Χείλαρι θα φανεί σύντομα, όπως στο μειδίαμα που φωτογραφήθηκε στο πρόσωπό της όταν αντίκριζε ένα από τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης: http://images.tanea.gr/newspapers/2011/July/18/TANEA/TANEA_20110718.pdf

    Εποχή της Δημοκρατίας σε πλήρη εξαθλίωση, ο ΟΗΕ δεν υπάρχει πουθενά ή μήπως και καταργήθηκε τελείως από τους 20 G;
    Όμοίως και οι κανίβαλοι του Ευρωπαικού ενωμένου Βορά, εναντίον του κανιβαλιζόμενου Νότου με πιλότο πρώτο στόχο βορρά την Ελλάδα.
    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    Μετά τις ακατονόμαστες πράξεις κράτους και παρακράτους εναντίων του Συντάγματος και της εκπεφρασμένης ιστορικής πλατείας του, θέλουν να επιβάλλουν τα χειρότερα πειθαναγκάζοντας κάθε νόμιμα απείθαρχο.

    Αυτό πρέπει να έχει τέλος στις 20 που συζητούν νομοθετικά την Υγεία σε αυτό το μόρφωμα της Βουλής κυρίως οι δούλοι του συστήματος που εξοντώνουν όλες τις Ελληνικές κληρονομημένες με αίμα αξίες …

    Ο ΠΟΥ Παγκὀσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσδιορίσει ότι :

    <> .
    Μέχρι και τον Αύγουστο θα λειτουργεί νομοθετώντας η άβουλη των συμφερόντων του τόπου Βουλή αλλά εθελόδουλη των συμφερόντων της τρόικας.

    Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ Η ΕΩΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ ΘΕΑΣΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    Οι προβοκάτορες οι σκέτες μούντζες, μαζί με την κυβέρνησή τους ας προσέξουν

    ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι επέβαλε τις μέρες αυτές η Χείλαρι θα φανεί σύντομα, όπως στο μειδίαμα που φωτογραφήθηκε στο πρόσωπό της όταν αντίκριζε ένα από τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης: http://images.tanea.gr/newspapers/2011/July/18/TANEA/TANEA_20110718.pdf

    Εποχή της Δημοκρατίας σε πλήρη εξαθλίωση, ο ΟΗΕ δεν υπάρχει πουθενά ή μήπως και καταργήθηκε τελείως από τους 20 G;
    Όμοίως και οι κανίβαλοι του Ευρωπαικού ενωμένου Βορά, εναντίον του κανιβαλιζόμενου Νότου με πιλότο πρώτο στόχο βορρά την Ελλάδα.
    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ
    Μετά τις ακατονόμαστες πράξεις κράτους και παρακράτους εναντίων του Συντάγματος και της εκπεφρασμένης ιστορικής πλατείας του, θέλουν να επιβάλλουν τα χειρότερα πειθαναγκάζοντας κάθε νόμιμα απείθαρχο.

    Αυτό πρέπει να έχει τέλος αύριο στις 20 που συζητούν νομοθετικά την Υγεία σε αυτό το μόρφωμα της Βουλής κυρίως οι δούλοι του συστήματος που εξοντώνουν όλες τις Ελληνικές κληρονομημένες με αίμα αξίες …

    Ο ΠΟΥ Παγκὀσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προσδιορίσει ότι :

    ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΣΟΥ Η΄ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ.
    Μέχρι και τον Αύγουστο θα λειτουργεί νομοθετώντας η άβουλη των συμφερόντων του τόπου Βουλή αλλά εθελόδουλη των συμφερόντων της τρόικας.

    Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ Η ΕΩΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ ΘΕΑΣΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    Οι προβοκάτορες οι σκέτες μούντζες, μαζί με την κυβέρνησή τους ας προσέξουν

    ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

    αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.