13/7/11

Ερώτηση Γ. Δημαρά για κατασχεμένα εκρηκτικά σε αποθήκες των ΕΑΣ

Ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει εξαιτίας των κατασχεμένων εκρηκτικών υλών που φυλάσσονται στη χώρα μας σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.), κατέθεσε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, με αφορμή την πολύνεκρη έκρηξη στην Κύπρο.


«Το μένος της καταστροφής, η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η ανυπολόγιστη ζημιά στο ηθικό του Κυπριακού λαού, οφείλει να επαγρυπνήσει την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που συντηρεί ανάλογου μεγέθους αποθήκες οπλισμού», σημειώνει στην ερώτησή του αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο.

Εκεί, όπως αναφέρει, βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του ΙΡΑΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Δημαρά από το 2004 υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα είναι τοποθετημένα στις αποθήκες του Λαυρίου αλλά και σε αυτές στα Δερβενοχώρια και το Βελεστίνο.

Ο κ. Δημαράς ρωτά εάν υπήρχε γνώση της ύπαρξης του παραπάνω υλικού και πώς σκοπεύει το υπουργείο να το διαχειριστεί.

Επίσης, ζητεί να μάθει ποια είναι τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται για την ασφάλεια τόσο του εμπλεκόμενου προσωπικού, όσο και της ευρύτερης περιοχής βάσει της δυναμικής των υλικών.

Καταλήγει δε ρωτώντας εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής κρίσιμης κατάστασης.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2015601

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.