5/7/11

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Υμνοι για τον Γιώργο...

«Ο Παπανδρέου έχει ικανότητες για να βγάλει την Ελλάδα από αυτήν τη στενωπό». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού και συνέχισε: «Είναι ένας καλός σοσιαλιστής και τον συγχάρηκα για το δυναμισμό του, λέγοντάς του ότι με τη δυναμική που διαθέτει πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα».
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (τρίτος από δεξιά στην πρώτη σειρά) σε εκδήλωση στην Κομοτηνή
Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (τρίτος από δεξιά στην πρώτη σειρά) σε εκδήλωση στην Κομοτηνή

Ο πρόεδρος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αναχωρώντας από την Αθήνα οδικώς, επισκέφθηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια έφθασε στη Θράκη και μίλησε στις δύο Ενώσεις της μειονότητας, σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Χωρίς ακρότητες και λαϊκισμούς, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στον ιδρυτή του κόμματός του, τον Κεμάλ Ατατούρκ, και σημείωσε: «Βρισκόμαστε στα χώματα όπου γεννήθηκε ο ιδρυτής του κόμματός μας και αναμορφωτής της νέας Τουρκίας. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε έναν κόσμο σύγχρονο και ειρηνικό».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «είναι σε πολύ καλό κλίμα» τονίζοντας για τη μειονότητα: «Ως κόμμα πιστεύουμε ότι οι μειονότητες μπορούν να εδραιώσουν τις σχέσεις των λαών και χωρών», προσπερνώντας ως μη λεγόμενες τις τοποθετήσεις των προγενέστερων ομιλητών, οι οποίοι έκαναν λόγο για προβλήματα ή και «αγώνες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Απέφυγε επίσης να απαντήσει στις τοποθετήσεις του μειονοτικού βουλευτή... ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, ο οποίος απαντώντας στους ύμνους που έκανε ο κ. Κιλιτσντάρογλου για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε κάτι για τη μειονότητα και ούτε φαίνεται ότι θα κάνει. Εχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε» αφήνοντας έτσι υπονοούμενα για την παραμονή του ή μη στο ΠΑΣΟΚ.


Αντίθετα, ο Τούρκος πολιτικός έκλεισε την ομιλία του και πάλι με κολακευτικά λόγια για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.