13/7/11

Παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν ψευδοκράτος

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας, η Κυβέρνησή του και ειδικότερα τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, μαζί με την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, είναι οι μεγάλοι υπεύθυνοι για τη μεγάλη τραγωδία.

Πρέπει συλλογικά, αλλά και έκαστος ξεχωριστά, να καταβάλουν το πολιτικό και όποιο άλλο κόστος αυτής της τεράστιας τραγωδίας.
Εάν και εφ' όσον συγκροτηθεί Ερευνητική Επιτροπή, όλοι αυτοί, και άλλοι, πρέπει να κληθούν να καταθέσουν. Οφείλουν λόγο, απολογία και εξηγήσεις στο λαό, και ιδιαίτερα στις ψυχές των αδικοχαμένων νέων και στους μαυροφορεμένους συγγενείς τους.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει, σε κάποια στιγμή, να συνειδητοποιήσει ότι παρέλαβε κράτος και κινδυνεύει να παραδώσει ψευδοκράτος.

Η κακή διαχείριση της εξουσίας, η αναξιοκρατία, οι μετριότητες που διόρισε ή προώθησε σε διάφορους τομείς για να διαχειρίζονται θέματα τεράστιας σημασίας, η ανοχή σε διαπλοκές, η όλη φιλοσοφία του Προέδρου σε θέματα πολιτικών, αλλά και διακυβέρνησης, οι ιδεολογικές εμμονές του, η ολοκληρωτική ενασχόλησή του με το Κυπριακό και το γεγονός ότι έθεσε σε δεύτερη μοίρα την εσωτερική διακυβέρνηση, και το νοικοκύρεμα του κράτους, δημιούργησαν τεράστιες τρύπες, τα επακόλουθα των οποίων φαίνονται σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του κράτους.

Η διακυβέρνηση Χριστόφια αδιαφόρησε, όχι μόνο για τη διόρθωση των κακών που κληρονόμησε, αλλά συνήργησε στη δημιουργία μεγαλύτερων ακόμη ελλειμμάτων.

Κατέστησε αυτό το κράτος, ομοίωμα κράτους. Αυτή η χώρα, σήμερα, δεν έχει λεφτά να ικανοποιήσει ουσιώδεις ανάγκες λειτουργίας της, κινδυνεύει με χρεοκοπία, δεν έχει Άμυνα, δεν έχει Παιδεία, έχει ετοιμόρροπο σύστημα Υγείας, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολιτών της σε ηλεκτρικό ρεύμα και υδατοπρομήθεια. Η σήψη και η διαφθορά στους κόλπους του κράτους, αλλά και της κοινωνίας, είναι έκδηλη.

Ας μας πουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, ένα σημείο για το οποίο μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι, ή ο πολίτης να αισθάνεται υπερήφανος για το κράτος του. Φθάσαμε στο κατάντημα να δεχόμαστε προσφορές από τον κατοχικό ηγέτη να μας διαθέσει ηλεκτρικό ρεύμα! Οποίο κατάντημα.

Η τραγωδία στη ναυτική βάση αποδεικνύει το έλλειμα αυτής της διακυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα των λαθών, της αδιαφορίας, του ερασιτεχνισμού, της εγκληματικής αμέλειας κάποιων που αποτελούν «κολόνες» της εξουσίας, αποτέλεσμα ανεύθυνης και εγκληματικής διαχείρισης της εξουσίας.
Αυτή η χώρα είναι ημικατεχόμενη. Ας φανταστεί ο καθένας τι μπορεί να γίνει σε μια ενδεχόμενη νέα τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας. Ας πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις από τα θλιβερά επακόλουθα της προχθεσινής τραγωδίας και θα αντιληφθεί ότι, μέσα σε δέκα λεπτά, αυτή η χώρα θα αλωθεί απ' άκρου εις άκρον από την Τουρκία...

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ δοκιμάστηκαν ως κυβερνήτες αυτού του τόπου. Και μηδενίστηκαν. Μετέτρεψαν ένα κράτος σε ψευδοκράτος. Και θα παραδώσουν χάος...
Ηλ.διεύθυνση: antoniouc@simerini.com
http://www.sigmalive.com/ 

3 σχόλια:

  1. Εάν και εφόσον η Κύπρος καταφέρει να εκμεταλευθεί τον ορυκτό υποθαλάσιο πλούτο της, θα μετατραπεί σε μια πολύ υπολογίσιμη χώρα,κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στα σχέδια των μεγάλων για την ευρύτερη περιοχή,επομένως θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμη,το τοπίο είναι ακόμη θολό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κυπριακος λαος εχει τις περγαμηνες που λεγονται "Ομαδα Τασου Παπαδοπουλου".Τοτε τους διεσωσε απο το αισχρο σχεδιο Αναν.
    Τωρα με την διαδικασια τους ακρως επειγοντος πρεπει απο την ιδια ομαδα να εμφανιστει ενας αλλος "Τασος Παπαδοπουλος" και να παραμεριστει ο παρων προεδρος που φανηκε πολυ λιγος.Διοτι κυκλοφορει οτι ο Χριστοφιας εκβιαστηκε απο μεγαλη δυναμη και του επιβληθηκε να μη μετακινησει τα πυρομαχικα απο εκει εν γνωσει των ειδημονων ξενων για την μαθηματικη πορεια που θα ειχανε αυτα με 40 βαθμους κελσιου στην επιφανεια τους και 70-80 βαθμους στο εσωτερικο των πιο βαθεια αποθηκευμενων κοντεινερς.Η μεγαλη δυναμη δεν ητανε ουτε η Ρωσσια,ουτε η Γερμανια (φιλικα διακειμενοι στον Χριστοφια)ουτε η Γαλλια αλλα ουτε και το Ισραηλ.Ποιοι ειναι αυτοι που μενουν και δεν επιθυμουν τροφοδοσια απο την Κυπρο με αεριο της Ευρωπης και ιδια της Γερμανιας?
    Λοιπον.Με την διαδικασια του ακρως επειγοντος ανευρεση του ΝΕΟΥ "ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ" ωστε και αυτη η τραγωδια να βγει τελικα σε καλο στην Κυπρο και να απαλυνθει και ο πονος ο αβασταχτος της μητερας των δυο κληρωτων διδυμων που ητανε ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ παρα το νεαρο της ηληκιας τους.Τελικα την Ιστορια των Λαων την φτιαχνουν λιγοι,πολυ λιγοι.Αλλα με ΨΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΑΣΑΣ.

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    ΘΥΛΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ.
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ.
    ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΜΙΚΩΝ ΕΛΙΤ.

    ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΦΑΤ΄ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ.

    ΞΗΛΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ.
    ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.