26/7/11

Ο παρανοϊκός δολοφόνος ανακάλυπτε και... «γενοκτόνα έθνη»

Η ιστορία της Τουρκίας «ενόχλησε» τον νορβηγό ακροδεξιό που σκότωσε 76 ανθρώπους στην... καθισιά του
Ο παρανοϊκός δολοφόνος ανακάλυπτε και... «γενοκτόνα έθνη»
Το αντι - ισλαμικό μανιφέστο του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ανακάλυψε η νορβηγική αστυνομία στο διαμέρισμά του. (AP Photo/Twitter, Anders Behring Breivik)
Η σύγχρονη Τουρκία αποδεικνύει τον «προβληματικό» χαρακτήρα του Ισλάμ αρχής γενομένης από την εποχή του ιδρυτή της Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γράφει στο μανιφέστο του, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους στο Λονδίνο, ο δράστης της πολύνεκρης διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νορβηγία, Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ.


Ο 32χρονος Νορβηγός υποστηρίζει στο ογκώδες κείμενο των 1.518 σελίδων, ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον «γενοκτονικών» κρατών του κόσμου, αφού ευθύνεται για τη μαζική εξόντωση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Το μανιφέστο εντοπίστηκε από τη νορβηγική αστυνομία στο διαμέρισμα του Μπρέιβικ, μετά την απολογία του στις Αρχές της χώρας. Φέρει τον τίτλο «2083: Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας», ενώ για την έκδοσή του ο Μπρέιβικ φέρεται να χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Άντριου Μπέρβικ.

Στις σελίδες του, ο Μπρέιβικ, υποστηρίζει ότι η σχέση της σύγχρονης Τουρκίας με το Ισλάμ αποδεικνύει το γιατί οι Μουσουλμάνοι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να ζουν στην Ευρώπη. «Πολλοί μετριοπαθείς συντηρητικοί έχουν υποστηρίξει ότι η απαγόρευση της σαρία (του ισλαμικού νόμου) θα λύσει όλα τα προβλήματα (της Ευρώπης) και θα υποχρεώσει τους Μουσουλμάνους να ενσωματωθούν. (Όμως) οποιαδήποτε "προσέγγιση Ατατούρκ" δεν θα επιλύσει τίποτε αλλά απλά θα καθυστερήσει το αναπόφευκτο» γράφει ο Νορβηγός αναφερόμενος στον πατέρα της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έγινε κοσμική μετά τον Ατατούρκ, μέσω της στρατιωτικής ισχύος, εφαρμόζοντας τις σκληρές μεταρρυθμίσεις του πριν από 90 χρόνια. Το αποτέλεσμα; Η σαρία κοιμάται για 70 με 80 χρόνια», γράφει. Ο Μπρέιβικ αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τα κοσμικά κράτη με το Ισλάμ.

«Ο λόγος που ο Ατατούρκ απέτυχε είναι επειδή το Ισλάμ είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο, στην πραγματικότητα περισσότερο ευπροσάρμοστο από ό,τι μπορούν να καταλάβουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Το να αφαιρεθεί η σαρία από το Ισλάμ δεν είναι εφικτό. Φυσικά μπορούμε να επιβάλλουμε την προσωρινή εκκοσμίκευση των Μουσουλμάνων, αλλά τελικά η αξίωση για περισσότερη σαρία θα επανεμφανιστεί. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή της σαρία τότε θα είναι η καταστολή της μουσουλμανικής πλειοψηφίας με στρατιωτικά μέσα, όπως κάνει τώρα η Τουρκία. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της δημοκρατίας, ως εκ τούτου δεν μπορώ να υποστηρίξω τέτοια φασιστική προσέγγιση», αναφέρεται στο αντι - ισλαμικό μανιφέστο.

Η λύση σύμφωνα με τον ίδιο; «Η ανατροπή των σύγχρονων δυτικών πολυπολιτισμικών καθεστώτων με την κατάληψη της εξουσίας μέσω της ένοπλης αντίστασης και στρατιωτικού πραξικοπήματος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της δημοκρατίας μακροπρόθεσμα. Σίγουρα θα είναι αιματηρή διαδικασία» πρότεινε ο 32χρονος Νορβηγός πριν κάνει πράξη τη θηριώδη τρομοκρατική επίθεση που μέχρι στιγμής φέρεται να έχει στοιχίσει τη ζωή σε 76 ανθρώπους.

Ο Μπρέιβικ γράφει επίσης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στο Οθωμανικό παρελθόν της και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να δεχθεί στους κόλπους της ένα κράτος που σκοπό έχει να την καταστρέψει, ενώ υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με υποβοήθηση του τζιχάντ. Ο Νορβηγός φονιάς λέει επίσης ότι οι Αρμένιοι πρέπει να πάρουν πίσω τα ιστορικά εδάφη τους από τη Τουρκία, ενώ η δυτική Μικρά Ασία πρέπει να επιστραφεί στην Ελλάδα.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=412630 

26 σχόλια:

  1. "Ο 32χρονος Νορβηγός υποστηρίζει στο ογκώδες κείμενο των 1.518 σελίδων, ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον «γενοκτονικών» κρατών του κόσμου, αφού ευθύνεται για τη μαζική εξόντωση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων"

    α! τον δολοφονο τι λεει.

    "Η λύση σύμφωνα με τον ίδιο; «Η ανατροπή των σύγχρονων δυτικών πολυπολιτισμικών καθεστώτων με την κατάληψη της εξουσίας μέσω της ένοπλης αντίστασης και στρατιωτικού πραξικοπήματος όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση της δημοκρατίας μακροπρόθεσμα"

    Εχω την εντυπωση οτι διαβαζω σχολιο
    στον ...Ινφογνωμονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Ο παρανοϊκός δολοφόνος ανακάλυπτε και... «γενοκτόνα έθνη»<

    Ενώ ο λογικός "πολιτισμένος" κόσμος ακόμη να τα "ανακαλύψει"!

    Μια παλιά ταινία δεν ήταν που είχε τίτλο "ο τρελός τα 'χει 400";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενέργεια με δεκάδες θύματα του Νορβηγού συγκλόνισαε και ετνυπωσίασαε γιατί αφορά δυτική χώρα, ανοιχτή κοινωνία*. Όμως δεν πολυμιλάμε για τις εκατοντάδες νεκρούς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στον Ισλαμικό κόσμο. Πότε ο Άσσαντ ισοπεδώνει ολόκληρες πόλεις, πότε οι Τούρκοι εξανδραποδίζουν ολόκληρα κουρδικά χωριά, για να μην μιλήσουμε για Αίγυπτο και Λιβύη, για να μην θυμηθούμε τις σφαγές των μουσουλμάνων στην Αλγερία, τα αμάξια και τις ανθρώπινες βόμβες που εκρήγνυνται σε αγορές και τζαμιά και σπέρνουν θάνατο. Κάθε πρωί το Ισλάμ θέλει καμμιά χιλιαδίτσα νεκρών, έτσι για breakfast, για να ξεκινήσει η μέρα με το καλό!!
    *Τι εννοεί η ΕΡΤ όταν αναφέρεται τόσο συχνά στον όρο "ανοιχτή κοινωνία" για την Νορβηγία; Κάτι σαν την Ελλάδα ας πούμε; ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; Είναι ζήτημα τύχης που δεν είδαμε ακόμα θλιβερά γεγονότα στην Ελλάδα με την αέρα-πατέρα λαθρομετανάστευση. Προς το παρόν οι ξένοι σκοτώνουν εμάς και σκοτώνονται μεταξύ τους... το τι μέλλει γενέσθαι ούτε που θέλω να το σκεφτώ. Ηθικοί αυτουργοί για κάθε θύμα εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης, Έλληνα ή αλλοδαπού, για κάθε τι που θα συμβεί στο μέλλον, είναι η Ελληνική Πολιτεία, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ο εκάστοτε υπουργός ΠΡΟΠΟ και το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κατέβασα χθες το πόνημα αλλά δεν το διάβασα ακόμα είναι και μεγάλο πανάθεμά το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist,

    Δες το παρακάτω σχετικά με την παλιά ταινία που ανέφερες:

    http://www.youtube.com/watch?v=Q8f7Sp-2qQU&feature=related

    Προσέξτε το απόσπασμα όπου ένας άλλος τρελός λέει:
    "Άνθρωποιιι! Ελάτε μαζί μου στη ζούγκλα! Δεν έχει γραμμάτια η ζούγκλα, δεν έχει εφορία!".
    Πλάκα πλάκα βλέπω να καταλήγουμε όλοι οι Έλληνες έτσι...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά όλα αυτά. Ο κόσμος στο κέντρο του Οσλο τι του έφταιγε και τον έκανε κιμά;
    Σαν πολύ περίεργες "δημοκρατικές ιδέες" κυκλοφορούν τώρα τελευταία.
    Να μην τα ρίχνουμε ολα στην τρέλλα γιατί η τρέλλα αμνηστεύει πολλά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως δεν είπε και τίποτα για τις συλλογές κλεμμένων μνημείων που στολίζουν, σαν κατ΄ οίκον ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο, τις επαύλεις των ιδιωτών τραπεζιτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι προτεινε στο μανιφεστο του ο παρανοικος δολοφονος που τον βλεπω πολυ γαληνιο και τρομαζω.
    Αλβανία: Ο Μπρέιβικ προτείνει ότι θα πρέπει να διαμελιστεί και να μοιρασθεί κατ’ αναλογία 20% μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Το υπόλοιπο 6Ο% θα συγκροτήσει ένα Αλβανοχριστιανικό κράτος. Όλοι οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία (Τουρκία)
    •Κύπρος: Η Βόρεια και η Νότια Κύπρος θα ενωθούν ξανά στα πλαίσια ενός Ελληνοκυπριακού Χριστιανικού κράτους. Όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία.
    •Τουρκία: Όλοι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Δυτική Ανατολία (παράλια Μικράς Ασίας) θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία. Τα παράλια της Μικράς Ασίας θα ξαναενωθούν με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε τρία κομμάτια: To Δυτικό τμήμα που θα ενωθεί με την Ελλάδα, το Ανατολικό τμήμα που θα γίνει τμήμα της Αρμενίας και το Κεντρικό τμήμα που θα είναι η Τουρκία.

    Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ η Ελλάδα έχει νόμιμες εδαφικές διεκδικήσεις στην Βόρειο Ήπειρο, την Ανατολική Θράκη (συμεριλαμβανομενης της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας), στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και σε τμήματα της Δυτικής Ανατολίας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την Σμύρνη. «Αυτές οι περιοχές και πολλές άλλες» αναφέρει ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του «κάποτε είχαν σημαντικό Ελληνικό εθνοτικό πληθυσμό όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τους χάρτες που παρουσίασε ο κ. Ελευθέριος Βενιζέλος στην Διάσκεψη των Παρισίων το 1919. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι, ιδιαίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτς, είχε υποσχεθεί στην Ελλάδα εδαφικά αντάλλαγμα αν έμπαινε στον πόλεμο με την πλευρά των Συμμάχων»

    Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η επέκταση της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας, ο Μπρέιβικ προτείνει Ευρωπαϊκή χριστιανική πανστρατιά που όπως γράφει «θα έχει ως στόχο την απελευθέρωση της Δυτικής Ανατολίας και της Βόρειας Κύπρου». Και συμπληρώνει: «Βιολογικές και χημικές επιθέσεις ίσως να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο βαθμό που δεν θα προκαλέσουν ζημιές στην υποδομή της χώρας»!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοί πού τείνουν χείρα φιλίας στήν γενοκτόνο Τουρκία δέ διαφέρουν ιδεολογικά από τό Νορβηγό δολοφόνο. Ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παλι αρχισες να μη καταλαβαινεις.Δεν προκειται για τρελλα οπως γραφεις.ο νορβηγος δεν ητανε τρελλος.τα πραγματα σοβαρευουν και δεν θα τα αντεξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παλι αρχισες να μη καταλαβαινεις.Δεν προκειται για τρελλα οπως γραφεις.ο νορβηγος δεν ητανε τρελλος.τα πραγματα σοβαρευουν και δεν θα τα αντεξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sterg,

    Σε ποιον αναφέρεσαι ότι άρχισε πάλι να μην καταλαβαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενδιαφέρουσες απόψεις. απλώς έρχεται και στην Ευρώπη η ανατολίτικη καθημερινότητα, φόνοι ομοίων και φόνοι εταίρων. Σε πολλά σημεία έχει δίκιο και σε άλλα τόσα άδικο. σημασία έχει τι ποσοστό εκπροσωπεί και ποιές πολιτκές δυνάμεις βρίσκονται πίσω του. μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα διεστραμένος νούς ή ψυχρός πολεμικός υπολογισμός. για μένα είναι πολεμική ενέργεια σε, όσο και αν είναι αφανής, πολεμική περίοδο. απλώς τάραξε την ευρωπαϊκή μας "ειρήνη" και θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες πολεμικές ενέργειες και πολλοί θα τρομάξουν. ζούμε κοσμογονικές αλλαγές και γράφεται νεα ιστορική περίοδος. θα έχουμε νεα ιτορικοπολεμικά γεγονότα. έχουμε 60 χρόνια να πολεμοφαγωθούμε ίσως έρχεται ο καιρός και κάποιοι ετοιμάζουν τους λαούς για κάτι τέτοιο. βέβαια δεν προφητεύω αλλά θα δούμε ... υπομονή, οι άνθρωποι γίνονται και θεοί και δαίμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ὅσο καὶ νὰ μὴν μᾶς ἀρέση, τὸ παλικάρι εἶναι γέννημα θρέμμα τῆς νορβηγικῆς κοινωνίας.
    Τὶ νὰ κάνουμε κάθε δράση ἔχει καὶ ἀντίδραση, διότι κάποιοι μᾶλλον καπελώνουν μία κοινωνία, ἀντὶ νὰ δέχονται τὰ μηνύματα τῆς κάθε κοινωνίας, ἀρέσουν δὲν ἀρέσουν, ταιριάζουν δὲν ταιριάζουν στὰ ἰδεολογήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. jean

    ακριβως οπως τα γραφεις ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sterg,

    Σε ποιον αναφέρεσαι ότι άρχισε πάλι να μην καταλαβαίνει?

    Πιστεύω να μην αναφέρθηκες σε μένα διότι σε τέτοια περίπτωση θα χεις κάνεις γκάφα και μάλιστα μεγάλη. Με τον Nativist σχολίασα μόνο για την ταινία. Δεν έκανα ούτε καν έμμεση αναφορά στον Νορβηγό αν αυτό αντιλήφθηκες.
    Περιμένω απάντηση στο ερώτημα και θα επιμείνω. Διότι όταν όταν αναλύεις βιαστικά τα λόγια κάποιου πρέπει να σαι έτοιμος για διάλογο προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ασε με ρα παιδακι μου που ασχοληθηκα μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η τρομοκρατία είναι βία και η βία είναι τρέλα. Πολλές φορές βέβαια πίσω από την "τρομοκρατία" κρύβονται επαγγελματίες δολοφόνοι σε διατεταγμένη αποστολή.
    Είτε επίσημος ένοπλος πόλεμος είτε ανεπίσημος(τρομοκρατία) ένοπλος πόλεμος μεταξύ ιδεολογιών, θρησκειών υπό την κάλυψη της τρομοκρατικής ενέργειας είναι πράξη μη αποδεκτή και φυσικά ατόμων που δεν είναι υγιείς ψυχολογικά.Τα βαθύτερα αίτια όλων των συγκρούσεων είναι διαχρονικά οικονομικά. Όταν ένας άνθρωπος αρχίζει να σκοτώνει άοπλους ανθρώπους λόγω μιας ιδεολογίας (όποια κι αν είναι αυτή) είναι απλώς ένα εργαλείο που είτε εκμεταλλεύονται την πολιτική του ιδεολογία, είτε τα θρησκευτικά πιστεύω του είτε τον πληρώνουν απευθείας ως επαγγελματία εκτελεστή. Σε κάθε περίπτωση "η δουλειά γίνεται". Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι έξυπνος, σίγουρα όμως είναι φανατισμένος. Όπως και να χει η βία παρόλο που ως πράξη είναι τρελή επιτρέπεται μόνο σε κατάσταση άμυνας όπου άλλη λύση δεν είναι εφικτή όποιον ελιγμό κι αν κάνεις για να αποφευχθεί. Κατάσταση άμυνας μπορεί να ναι άμυνα εναντίον πχ ληστών ή η άμυνα ενός κράτους σε εισβολή ενός άλλου. Εκεί ναι παραμένει τρέλα η βία αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή με βάση την λογική αφού "σε βάλανε στο χορό". Διότι πρέπει να υπερασπίσεις την ίδια σου τη ζωή μέσα σε ένα σφαγείο.
    Στη σημερινή εποχή ζούμε σε ένα σταυροδρόμι όπου γίνεται όπως πάντα αναδιανομή πλούτου εις βάρος των ασθενέστερων και μέσω διαφόρων εργαλείων προωθούνται συγκρούσεις κυρίως θρησκευτικές. Η αιτία όμως και πάλι είναι οικονομική. Οι θρησκευτικές συγκρούσεις στο χρονικό διάστημα που ζούμε προκαλούνται από τον πολυπολιτισμό(δημιούργημα του διεθνούς οικονομικού συστήματος που δημιουργεί συγκρούσεις) κι όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνονται. Υπάρχει ένα στοίχημα: Κάθε προηγμένη χώρα να απορροφήσει ένα ακαθόριστο ποσοστό προσφύγων από μέρη όπου το διεθνές οικονομικό σύστημα(πολιτικό στην ουσία δεν υπάρχει..οικονομικό είναι όπως πάντα) έχει δημιουργήσει συγκρούσεις. Η έλευση όμως ανθρώπων σε άλλες κοινωνίες με άλλη κουλτούρα, -χωρίς αυτά τα κοινωνικά σύνολα να έχουν ερωτηθεί καν- δημιουργεί νέες συγκρούσεις στις οποίες είμαστε καθημερινοί θεατές αφού ο καθένας από μας είναι μέλος των κοινωνιών υποδοχής προσφύγων.Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούμε κι ο ίδιοι από θεατές σε θύματα όπως οι Νορβηγοί σε μια στιγμή. Ήδη ως Ελλάδα είμαστε θύματα του διεθνούς οικονομικού συστήματος (από πολλές απόψεις) που είναι αυτό που είναι δυστυχώς. Καλούμαστε λοιπόν να επιβιώσουμε μέσα σε αυτή τη χύτρα ταχύτητος ως άτομα κι ως Έθνη διότι πριν από κάθε μεγάλη σύγκρουση υπήρχαν οικονομικές κρίσεις, θρησκευτικές συγκρούσεις, συμμαχίες και στο τέλος μια αφορμή ή αφορμές για να χυθεί πολύ αίμα αθώων. Έρχεται στιγμή που τρομοκρατικές ενέργειες και περιφερειακές (εξωτερικές ή εμφύλιες) συγκρούσεις κρατών δεν μπορούν να λειτουργήσουν "εκτονωτικά" για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "ασε με ρα παιδακι μου που ασχοληθηκα μαζι σου"

    sterg,

    Χαίρομαι που το ακούω. Πάντως ένα όνομα στην αρχή του σχολίου δεν θα έβλαπτε δεδομένου ότι εδώ μέσα είμαστε πλέον διαδικτυακοί φίλοι και όπως αποκαλείς (πχ στη παρέα σου) "Κώστα, Τάκη, Μήτσο" πριν του πεις τι θες πρέπει να κάνεις κι εδώ. Στοιχειώδης ευγένεια.
    Ήθελα να το ξεκαθαρίσω απλώς το σημερινό μετά από κείνο το "κάποιος" στο παλιό θέμα με τον Στρος Καν. Δεδομένου ότι άλλοι σχολιαστές(πλην εμού και Ελίνας) είπαν "δολοφόνος" στη παρούσα ανάρτηση και δεν αναφέρθηκαν απευθείας σε λέξεις όπως τρελός ή τρέλα υπέθεσα ότι μάλλον το είπες σε μένα μη αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχα αναφερθεί καν στον Νορβηγό. Αφού το αρνείσαι ότι απευθύνθηκες σε μένα δεν το συνεχίζω σε ότι θα με αφορούσε ίσως.
    Όλα καλά και ωραία λοιπόν εκτός του ότι πρέπει να λες σε ποιον απευθύνεσαι. Η απορία αυτή δεν λύθηκε.
    Το σχόλιο σου επαναλαμβάνω:

    "παλι αρχισες να μη καταλαβαινεις.Δεν προκειται για τρελλα οπως γραφεις.ο νορβηγος δεν ητανε τρελλος.τα πραγματα σοβαρευουν και δεν θα τα αντεξεις"

    Επίτρεψε μου να σου πω ότι το συγκεκριμένο σχόλιο σου δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που νομίζει ότι"τα ξέρει όλα" και απευθύνεται υποτιμητικά σε κάποιο σχολιαστή "που δεν".Πρέπει όμως να έχεις το θάρρος να δηλώσεις σε ποιον/α. Πρέπει ο παραλήπτης του σχολίου σου να ξέρει ξεκάθαρα ότι απευθύνθηκες σε αυτόν για να αποδειχθεί ποιος καταλαβαίνει και ποιος όχι. Εκτός αν δεν θες αντίλογο.
    Οι επιλογές σου είναι: Nativist, ioannes, mas, Γιώργος φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη, Ελίνα Γαληνού, Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης,fstav. Πριν το συγκεκριμένο σχόλιο σου αυτοί σχολίασαν άρα σε κάποιον εξ αυτών απευθύνεσαι.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επαναληψη και τελεια-παυλα
    "ασε με ρα παιδακι μου που ασχοληθηκα μαζι σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "επαναληψη και τελεια-παυλα
    ασε με ρα παιδακι μου που ασχοληθηκα μαζι σου"

    Είπα και πριν...χαίρομαι που το ακούω. Στο ερώτημα τώρα. Εκείνο το σχόλιο σου να μας πεις που απευθυνόταν. Είσαι έξυπνος μην μου κάνεις τον χαζό, ούτε να προσπαθείς να κάνεις ελιγμό στη προκειμένη περίπτωση. Άσκοπο.
    Όταν απευθύνεσαι σε κάποιον πρέπει να χεις το θάρρος να λες σε ποιον. Το χουμε ξαναπεί αυτό.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 28 Ιουλίου 2011 2:52 μ.μ.

    Βαστατε με ρε θα του ορμηξω με τις εμμονες του!!!!!!!
    Γιωργο το παραπανω δεν απευθυνοτανε σε εσενα.

    Σε εσενα απευθυνεται το παρακατω για να ηρεμισεις αφου τοσο πολυ σημασια εχει για σενα
    "Ο/Η Ελίνα Γαληνού είπε...
    Καλά όλα αυτά. Ο κόσμος στο κέντρο του Οσλο τι του έφταιγε και τον έκανε κιμά;
    Σαν πολύ περίεργες "δημοκρατικές ιδέες" κυκλοφορούν τώρα τελευταία.
    Να μην τα ρίχνουμε ολα στην τρέλλα γιατί η τρέλλα αμνηστεύει πολλά.
    Ελίνα
    26 Ιουλίου 2011 3:25 μ.μ."
    "Ο/Η sterg είπε...
    παλι αρχισες να μη καταλαβαινεις.Δεν προκειται για τρελλα οπως γραφεις.ο νορβηγος δεν ητανε τρελλος.τα πραγματα σοβαρευουν και δεν θα τα αντεξεις"
    26 Ιουλίου 2011 9:20 μ.μ.

    Πιστευω να σε ικανοποιησα και να μη χωνεσαι οπου δεν σε σπερνουν.Οταν θα απευθυνθω ποτε σε εσενα θα γραψω ολα σου τα στοιχεια ακομα και το "φοιτητης γεωπονιας" για να σιγουρευτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    οσον αφορα τις εκφρασεις σου
    "μην μου κάνεις τον χαζό" και
    "πρέπει να χεις το θάρρος "
    εγω μαθηματα απο νανους δεν παιρνω.
    Ο τιτλος του φοιτητη δεν μου λεει τιποτα,η θρασυτητα σου ειναι το μεγαλο σου προβλημα που εμφανιζεται ενω ακομα δεν εισαι τιποτα.Το μελλον σου προβληματιζει.
    Μη νομιζεις οτι επειδη γραφεις σε ενα ιστολογιο οτι εξισωθηκες με ολους.Αυτο αλλοι θα το κρινουν για να σου αφησουν μποσκα σχοινι.
    Αν με αναγκασεις να ξαναασχοληθω μαζι σου γιατι θα υπερβεις τα ορια δεν θα ειμαι ξανα ευγενικος μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1) sterg είπε...
    28 Ιουλίου 2011 2:52 μ.μ.
    Βαστατε με ρε θα του ορμηξω με τις εμμονες του!!!!!!!
    Γιωργο το παραπανω δεν απευθυνοτανε σε εσενα».

    Απειλές, «διαγνώσεις» και ψέμα-απειλή(όσον αφορά τον παραλήπτη του μηνύματος) διότι απευθυνότανε σε μένα (2:52).

    2) Παραθέτω τα λόγια σου, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

    «εγω μαθηματα απο νανους δεν παιρνω.
    Ο τιτλος του φοιτητη δεν μου λεει τιποτα,η θρασυτητα σου ειναι το μεγαλο σου προβλημα που εμφανιζεται ενω ακομα δεν εισαι τιποτα.Το μελλον σου προβληματιζει.
    Μη νομιζεις οτι επειδη γραφεις σε ενα ιστολογιο οτι εξισωθηκες με ολους.Αυτο αλλοι θα το κρινουν για να σου αφησουν μποσκα σχοινι.
    Αν με αναγκασεις να ξαναασχοληθω μαζι σου γιατι θα υπερβεις τα ορια δεν θα ειμαι ξανα ευγενικος μαζι σου.».

    Αν έμπαινα στο κόπο να απαντήσω δεν θα άξιζε καν.
    Το μόνο που θα πω:
    Αν έτσι εκφράζονται οι «γίγαντες» δεν θέλω να γίνω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο νανος ποτε δεν γινεται γιγαντας παρα μονο περιγελως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να ξέρεις πάντως ότι όποιος προβαίνει σε χαρακτηρισμούς είναι ο άνθρωπος που δεν έχει επιχειρήματα. Αυτό δεν το λέω πρώτος. Το έχω ακούσει πολλές φορές από διαφορετικούς ανθρώπους.
    Μια απλή ερώτηση σου έκαναν και το έκανες σίριαλ με "νάνους, "διαγνώσεις", απειλές" όλα μαζί στο μίξερ. Μπορείς να λες ότι πιστεύεις αλλά μην νομίζεις ότι θα με επηρεάσεις. Το θέμα ήταν μια απλή ερώτηση("Sterg, σε ποιον απευθύνθηκες?") που σε έκανε "Τούρκο". Τελικά αναγκάστηκες να απαντήσεις και το θέμα έληξε(άσχετα που πρόσθεσες ένα σωρό χαρακτηρισμούς..σε αντιπροσωπεύουν). Δεν θα συνεχιστούν τα "πυρά". Αυτά μας τελειώσαν εδώ μέσα. Έχει δοθεί αγώνας για να υπάρχει ηρεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.