2/7/11

Διαμαρτυρία της Χαμάς για ακινητοποίηση στόλου από τις ελληνικές αρχές

Τις ελληνικές λιμενικές αρχές επέκρινε σήμερα η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για την ακινητοποίηση ενός αμερικανικού πλοίου, που μετέχει στον στολίσκο ο οποίος επρόκειτο να κατευθυνθεί προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
«Είναι μια απάνθρωπη ενέργεια. Αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες», αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση, η τακτική αυτή είναι «το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές».

Η Χαμάς κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ασκήσουν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας.
Εν τω μεταξύ, το πλοίο «Γκουέρνικα», που συμμετέχει στον «Στόλο Ελευθερίας ΙΙ», βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Κολυμπαρίου Χανίων. Η ακινητοποίησή του ήρθε ως συνέχεια της απαγόρευσης απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, την οποία εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Οι Ισπανοί ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό της απαγόρευσης, ενώ τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να προχωρήσουν την αποστολή τους.
Αντιπροσωπεία των Ισπανών ακτιβιστών βρέθηκε στο Λιμεναρχείο Χανίων όπου και ζητήθηκαν από τις αρχές διευκρινίσεις σχετικά με τα νομιμοποιητικά έγγραφα του πλοίου.
Το πλοίο φέρει σημαία Κομόρες και οι αρχές έχουν ζητήσει διευκρινίσεις από τη χώρα της σημαίας, την οποία φέρει το σκάφος.
NAFTEMPORIKI

3 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση. Η Χαμάς δεν μπορεί και ούτε είναι σε θέση να υπαγορεύει σε ξένες κυβερνήσεις τι θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναί μέν ἀλλά !
    Τό συγκεκριμένο πλοῖο εἶχε φορτωθεῖ μέ 50.000 τόννους τσιμέντου ... ποιός νά χρηματοδότησε τήν ἀγορά τους ἆρα γε ;
    Ἐπίσης παρά τό γεγονός ὅτι εἶναι 37 ἐτῶν σαπάκι ἔχει ἐξοπλισθεῖ πρόσφατα μέ ἀκριβό τελευταίου τύπου τεχνολογικό ἐξοπλισμό.
    Ποιός εἶναι αὐτός πού ρίχνει τόσα χρήματα σέ ἕνα πλοῖο πού εἶναι ἀμφίβολο ἂν θά ξαναταξιδεύσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ viper

    Ίσως αυτό δώσει απάντηση στο ερώτημά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.