17/7/11

Ο στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στο χωριό Μπου Καμάλ στην ανατολική Συρία

Ο στρατός ετοιμάζεται να εισβάλει στο χωρίο Μπου Καμάλ στην ανατολική Συρία όπου η κατάσταση είναι "εκρηκτική" εξαιτίας των "ένοπλων ομάδων" που προκαλούν επεισόδια σε αυτή την περιοχή στα σύνορα με το Ιράκ, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η συριακή εφημερίδα αλ Ουάταν, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση.

"Η κατάσταση της ασφάλειας στο Μπου Καμάλ είναι εκρηκτική, γι' αυτό ο στρατός ετοιμάζεται να παρέμβει (...) καθώς οι αρχές φοβούνται (τη δημιουργία) ενός ένοπλου κινήματος ανυπακοής σε αυτή τη μεθοριακή πολη, όπου οι αντάρτες θα μπορούσαν εύκολα να λάβουν επιμελητειακή και πολιτική υποστήριξη", αναφέρει η αλ Ουάταν.
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένας άμαχος σκοτώθηκε χθες Σάββατο και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν στο Μπου Καμάλ όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μία αντικυβερνητική διαδήλωση.
Το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε πάντως ότι "τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν σε ένα δημόσιο κτίριο και πήραν τα όπλα που βρίσκονταν εκεί". Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δύο απήχθησαν.
Εξάλλου ο στρατός εισέβαλε σήμερα στην πόλη Ζαμπαντάνι, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, και συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους, σύμφωνα με ακτιβιστές.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.