12/7/11

Αίγυπτος: Σαμποτάζ σε αγωγό φυσικού αερίου

Σταθμό διανομής αιγυπτιακού αγωγού στο βόρειο Σινά, που προμηθεύει με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία ανατίναξαν σήμερα σαμποτέρ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, ΜΕΝΑ.
Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη αλ-Αρις, είναι η τέταρτη που έχει γίνει φέτος εναντίον εγκαταστάσεων μέσω των οποίων το αιγυπτιακό φυσικό αέριο φτάνει στο Ισραήλ.
Το MENA επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν τον φρουρό ασφαλείας του σταθμού και μερικά μέλη της οικογένειάς του. Οι φλόγες από το σταθμό φαίνονται από απόσταση 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τηλεόραση.

Η Αίγυπτος προσπαθεί να αναδιαπραγματευτεί τις τιμές του αερίου με το Ισραήλ και την Ιορδανία, αφού ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ εξαναγκάσθηκε τον Φεβρουάριο να παραιτηθεί, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά που αφορούν μεταξύ άλλων και την πώληση αερίου στο Ισραήλ σε τιμές κάτω απ' αυτές τις αγοράς. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι πληρώνει τις τιμές τις αγοράς. Η Αίγυπτος προμηθεύει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ, όπου το 40% του ηλεκτρικού παράγεται απ' αυτή την πηγή ενέργειας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

2 σχόλια:

  1. Και θελουν και κρατος οι ανικανοι αυτοι αιγυπτιακοι και παλαιστινιακοι τυποι.
    Οσον αφορα την Κυπρο ηδη το Ισραηλ απο χθες με επικοινωνια του ΥΠΕΞ-Αναπληρωτη πρωθυπουργου Λιμπερμαν προσεφερε οχι μονο ιατρικη βοηθεια αλλα και συνδεση των ηλεκτρικων εταιρειων των 2 χωρων αμεσα για την
    ηλεκτροδοτηση του νησιου.Και ανεφερε ο Λιμπερμαν οτι δεν ξεχναμε την αμεση βοηθεια της Κυπρου στις πυρκαγιες του Carmel.Οι
    Εβραιοι εχουν μια ιδιοτητα=Δεν ξεχνανε ουτε το καλο που τους κανεις αλλα φυσικα ουτε και το κακο.Να ειμαστε λοιπον προσεκτικοι στο μελλον και οχι ρηξιματα απο οποιαδηποτε μερια.Δωσε και θα παρεις,και παρατα τις γυφτοκουτοπονηριες.Δεν μασανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο ελειπε...
    Μισο νησι χωρις νερο και ρευμα ,17
    νεκροι...για χαρι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.