8/7/11

Στα σκαριά ο ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης-Το φθινόπωρο οι πρώτες λεπτομέρειες

«Τη δυνατότητα δημιουργίας ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης μελετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε σήμερα μιλώντας στην φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat», ο αρμόδιος επίτροπος για Οικονομικά Θέματα της Ευρώπης Όλι Ρεν. Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι η έκθεση βρίσκεται υπό κατάρτιση από την Κομισιόν και θα δοθεί στη δημοσιότητα το φθινόπωρο.


«Οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των οικονομιών της ευρωζώνης λίγο διαφορετικά από όσο εμείς εδώ», εξήγησε ο επίτροπος.

Στη συνέντευξή του ο Ολι Ρεν υποστηρίζει ακόμη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιθανότατα δεν θα δεχθεί τις εγγυήσεις που ζητεί η φινλανδική κυβέρνηση για να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ είναι ένας από τους συντελεστές του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρωζώνης, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ασήμαντος συντελεστής», εξήγησε ο επίτροπος.

Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ακόμη ότι «το ζήτημα των δανειακών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας θα λυθεί τις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου».http://www.tanea.gr/

Rehn: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης
ΕΛΣΙΝΚΙ (Dow Jones) – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας για να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία στις απόψεις για την οικονομία, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Olli Rehn όπως αναφέρει σήμερα η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

"Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο", δηλώνει στην εφημερίδα ο Olli Rehn.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το πρόβλημα είναι πως και οι τρεις μεγαλύτεροι οργανισμοί πιστοληπτικής αξιολόγησης βρίσκονται στις ΗΠΑ.

"Αξιολογούν την οικονομική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπου απ΄ ότι κάνουμε εδώ", δηλώνει ο Rehn.

Τα σχόλια του ακολουθούν την ανακοίνωση της Standard & Poor΄s Corp. τη Δευτέρα ότι θα αξιολογήσει τα αρχικά σχέδια για τη συμμετοχή των ομολογιούχων από τον ιδιωτικό κλάδο στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα ως χρεοκοπία, περιπλέκοντας τις προσπάθειες των Ευρωπαίων αξιωματούχων να σχεδιάσουν το νέο πρόγραμμα.

Την Τρίτη, ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s Corp. υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας στην κατηγορία junk σημειώνοντας ότι η χώρα, όπως και η Ελλάδα, ενδεχομένως να χρειαστεί και νέα χρηματοδοτική βοήθεια.

© Dow Jones Newswires
Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. Διαβάστε...."Το χρέος δεν είναι του λαού, Να αρνηθεί να το πληρώσει." ..Απαντήσεις για όλα λέγονται τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά πιά! Αυτοί οι 3 "γκουρού" των προβλέψεων, θα υποβαθμίζουν τις χώρες, βρέξει δεν βρέξει.
    Αλλιώς πώς θα πωλούνται "πακέτα διάσωσης" με ψηλά επιτόκια και ασφάλιστρα κινδύνου σε τιμές ουράνιες;
    Ας δούμε τώρα μήπως η αξιολόγηση που δρομολογείται εντός Ευρώπης, θα σεβαστεί κάπως τις ευρωπαικές χώρες. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.