15/7/11

Και κυπριακό θα εγείρει η Κλίντον στην Κων/πολη

Το Κυπριακό θα εγείρει μεταξύ άλλων στις συνομιλίες της με Τούρκους αξιωματούχους στην Κωνσταντινούπολη, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.


"Να είστε βέβαιος ότι θα εγείρει περιφερειακά θέματα με την Τουρκία. Θα μιλήσουν για την Ελλάδα, για την Κύπρο και τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία, όπως πράττουν πάντοτε", απάντησε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφο εν πτήσει προς την Τουρκία κατά πόσο γνωρίζει για εννιασέλιδη επιστολή την οποία απέστειλε στην κ. Κλίντον το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και στην οποία παρατίθενται διάφορα αιτήματα και κατά πόσο η Υπουργός προτίθεται να εγείρει κάποια από αυτά που αφορούν το Κυπριακό, τις τουρκικές διεκδικήσεις κτλ.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έφτασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο 12ημερης περιοδείας της σε χώρες της Ευρώπης, στην Ινδία και την Ανατολική Ασία.

Από την Κωνσταντινούπολη η κ. Κλίντον θα μεταβεί στην Ελλάδα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και άλλους αξιωματούχους.http://www.sigmalive.com/news/politics/401878

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.