11/11/11

Πορείες των Κυπρίων φοιτητών για την επέτειο του ψευτοκράτους

Κατά την επέτειο αυτή οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής, όπως γράφει η εφημερίδα «Χρόνος», διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Στις 15 Νοεμβρίου του 1983 στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε, σε αντίθεση προς κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, η λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου”. Ήταν ακόμη μια πράξη της σταθερά και απαρέγκλιτα ακολουθούμενης πολιτικής των τετελεσμένων γεγονότων που δημιούργησε η τουρκική εισβολή.

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους, χωρίς την παραμικρή αντίδραση του ελληνικού κράτους, αναγνωρίστηκε μόνο από την Τουρκία, καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα άμεσα και κατηγορηματικά, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διακήρυξε ότι η πράξη αυτή ήταν “νομικά άκυρη” και απαίτησε ανάκλησή της με το ψήφισμα 541. Κάλεσε επίσης όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Κύπρο εκτός από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Κατά την επέτειο αυτή οι Κύπριοι φοιτητές της Κομοτηνής, όπως γράφει η εφημερίδα «Χρόνος», διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την παλιά Νομική και θα καταλήξει στο τουρκικό προξενείο της πόλης μας.  Ανάλογες πορείες διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.