11/11/11

Το ΡΚΚ δραστηριοποιείται στην Κύπρο;

Για εκπαίδευση των μελών του PKK στα «πανεπιστήμια» της κατεχόμενης Κύπρου και ξέπλυμα χρήματος της οργάνωσης στις ελεύθερες περιοχές κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος. Η εφημερίδα «Sabah» γράφει ότι το ΡΚΚ καλύπτει την εκπαίδευση όσων πρόσκεινται σε αυτό στα κατεχόμενα, ενώ ισχυρίζεται ότι η οργάνωση κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ύψους 30-40 εκ. ευρώ, στον «ε/κ τομέα», όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της «Sabah» και εκθέσεις πληροφοριών, το ΡΚΚ βρίσκεται σε μια σοβαρή προετοιμασία δόμησης και στους «δύο τομείς» στην Κύπρο, με τα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα να παρέχουν εκπαίδευση και τις τράπεζες στις ελεύθερες περιοχές να παρέχουν τη «βάση ξεπλύματος μαύρου χρήματος» της οργάνωσης. Προστίθεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το ΡΚΚ εξασφαλίζει ετησίως έσοδα 500 εκ. ευρώ από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τα ναρκωτικά. Από αυτά, είναι ο ισχυρισμός, τα 30-40 εκ. ευρώ τα εξασφαλίζει μέσω του «ε/κ τομέα».

Επίσης, γίνεται λόγος για 71 ύποπτους λογαριασμούς σε 4 τράπεζες στις ελεύθερες περιοχές, και για έξι συνδέσμους που, όπως αναφέρεται, υποστηρίζουν το ΡΚΚ. Ακόμη, γίνεται λόγος για επέκταση του ΡΚΚ στην Ευρώπη, μέσω στελεχών του που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμπληρώνεται ότι, βάσει των εκθέσεων πληροφοριών, 500 φοιτητές που λέγεται ότι πρόσκεινται στο ΡΚΚ εγγράφηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα «πανεπιστήμια» των κατεχομένων. Στα σημειώματα πληροφοριών αναφέρεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση επέλεξε ειδικά ένα «πανεπιστήμιο» σαν στόχο για δημιουργία υποδομής.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με ισχυρισμούς, ορισμένοι επιχειρηματίες έχουν αναλάβει τις υποτροφίες των φοιτητών που είναι μέλη του ΡΚΚ. Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι το «υπουργείο εσωτερικών» του ψευδοκράτους προβαίνει σε κινήσεις όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν σαν στόχο να ανατρέψουν την ηρεμία στο νησί, ενώ υπενθυμίζεται ότι το ψευδοκράτος είχε «απελάσει» πριν από λίγο διάστημα 18 φοιτητές, με την αιτιολογία ότι προέβαιναν σε τρομοκρατικές ενέργειες.
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/436715 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.