23/11/11

Επιστολή Αντ. Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ: «Ισχυρή και αμετάκλητη η δέσμευσή μας στο ευρώ»

Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως η δέσμευση του ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ [EUR=X] είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει ότι στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Τονίζει επίσης εκ νέου πως η ΝΔ υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος.
Πρόθεση της ΝΔ, όπως εξηγεί, είναι να αναδείξει αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.
Αγνωστο παραμένει αν η επιστολή θα ικανοποιήσει την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχουν ζητήσει ενυπόγραφες δεσμεύσεις από τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: ''συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.''
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει ''εργαλεία'' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
Με εκτίμηση,


Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

Mε ανοιχτή επιστολή η δέσμευση Καρατζαφέρη
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο Ράδιο 9 ανέφερε πως θα δώσει γραπτές δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ, όμως εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση της τρόικας. Όπως ανέφερε, είπε στους εκπροσώπους της ότι είναι ''πολιτικώς άκομψο'' να αδειάσει έναν από τους εταίρους που είναι στη κυβέρνηση, ζητώντας του να υπογράψει «όταν ο άλλος (σ.σ. ο κ. Σαμαράς) δεν θέλει να υπογράψει, γιατί αν υπογράψω, τότε, τον ''αδειάζω''. Και αν τον αδειάσω, τότε αυτό το εγχείρημα της κυβέρνησης Παπαδήμου που εσείς επιθυμείτε, θα πάει στο ''βρόντο''».
Πρόσθεσε πως αυτό το οποίο μπορεί να κάνει είναι να συντάξει μια επιστολή στον ελληνικό λαό και να τους πει για ποιο λόγο οδηγείται σε αυτή την απόφαση και θα κοινοποιήσει αυτό το άρθρο στη κομματική του εφημερίδα: «Είπα στην τρόικα ότι: Αυτό που αποφάσισα εγώ είναι να μην κάνω δήλωση, όπως ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να κάνει δήλωση. Δεν θα ''άδειαζα'' εταίρο, είτε αυτός ήταν ο κ. Σαμαράς, είτε αυτός ήταν ο κ. Παπανδρέου. Εφόσον δέχθηκαν τον τρόπο που βρήκα και σκέφτηκα, τότε λοιπόν δεν έχω ευθύνη απέναντι κανενός».
Πρόσθεσε ακόμη πως «η εμμονή για μια υπογραφή» για εκείνον συνιστά σύμβαση: «Εμείς μεν υπογράφουμε ότι θα τηρήσουμε όλα αυτά, αλλά εννοείται δια της επιμονής σας, θα ολοκληρώσετε μέχρι τέλους αυτά για τα οποία έχετε δεσμευτεί».
Πηγή

27 σχόλια:

  1. Δεν έχει σημασία το γράφει στην επιστολή.
    Σημασία έχει ότι, την έστειλε.

    Αντώνη, κάποιοι σε είχαν προαγάγη σε ηγέτη.
    Εσύ, αποφάσισες να υποβιβαστής σε δωσίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
    Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν."

    Σε αυτήν την παράγραφο είναι όλο το νόημα .
    Τί τα θες αυτά ρε παλίοσαμαρά . Ποιός νοιάζεται για την ανάπτυξη? Εμάς μας νοιάζουν μόνο τα φιλέτα σας. Πρέπει να γίνεις πιο καλός , πιο υπάκουος , πιο ΠΑΣΟΚ / ΛΑΟΣ /ΔΗΣΥ ΚΤΛ .
    Γιαυτό εμείς ή θα τελειώσουμε εσένα με το να σε αναγκάσουμε να υπογράψεις υποταγή , η θα τελειώσουμε εσένα με το να σε κάνουμε να φανείς η αιτία των κακών της χώρας σου , με την μη εκταμίευση της δόσης . Και έχουμε συνεργάτες τους πολιτικούς αρχηγούς και τους μηχανισμούς των κομμάτων που προαναφέραμε , αλλά και όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας . Για να μην αναφέρουμε και τους προθύμους του κόμματός σου .
    Κληνύχτα σας κύριοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή είναι η άποψή μου. Ετσι την διάβασα κάπου αλλού , αλλά συμφωνώ 100%

    http://euxrooufrontis.blogspot.com/2011/11/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 23 Νοεμβρίου 2011 5:17 μ.μ.

    Πολυ βιαζεσαι για να συμπερανεις.
    Αν η ζωη σου σαν μισθωτος η συνταξιουχος θα εξαρτωτανε αποκλειστικα απο τον Σαμαρα επειδη στην ζωη σου δεν υπηρξες κλεφτρονι για να εχεις κανει εξαγωγη βρωμικου χρηματος και να σιγοσφυριζεις τωρα αδιαφορα,ειμαι σιγουρος οτι οπως το διατυπωσε "μασωντας" το κειμενο και ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,οτι δεν θα ειχες αντιρρησεις,ιδιως αν ξαναδιαβαζες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι γραφει σε αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω οτι ο ινφογνωμων- ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ- εχει το προβαδισμα στις προβλεψεις.Ο,τι εχει πει εχει γινει=απο την βορεια αφρικη (πολυ πριν γινει) και τον στοχο που δεν ειναι η ελλαδα αλλα τελικα η γερμανια για εξωση .Και θα ολοκληρωθουν οι προβλεψεις του ινφογνωμονα α) οταν κτυπηθει το ιραν με απαλο τροπο αρχικα μεσω των ..."εξεγερμενων" και μετα με χειρουργικα εξωθεν συμπληρωματικα κτυπηματα και β) οταν τελικα η γερμανια θα κανει συμμαχια με την ρωσσια που την...περιμενει με ...ανοιχτη αγκαλια για τα περαιτερω.
    Στεργιος Τριανταφυλλου.
    =================================================
    Αυτό το γράφημα ίσως δείχνει το ΤΕΛΟΣ της Γερμανίας όπως την ξέραμε
    http://gdailynews.wordpress.com/2011/11/23/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%AF%CF%83%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CF%84/#more-31064
    Εδώ και μερικούς μήνες η νέα μας πρόβλεψη είναι πως έφτασε η ώρα η κρίση να χτυπήσει και τη Γερμανία, όχι έμμεσα αλλά άμεσα στο κόστος δανεισμού της. Αυτό θα σήμανε και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε. Αν η εμπιστοσύνη των επενδυτών χαθεί ακόμη και όσον αφορά στη Γερμανία τότε η μόνη εναλλακτική επιλογή που θα απομείνει θα είναι οι ΗΠΑ και τί γλυκιά θα είναι τότε η νίκη για τους Αμερικανούς που ξαφνικά είχαν βρεθεί να απολογούνται στη... Μέρκελ.Το γράφημα της εικόνας δείχνει ότι η ώρα μηδέν ίσως έχει ήδη φτάσει: Οι αγορές έβαλαν στο στόχαστρο τη Γερμανία και μετά από μία καταστροφική δημοπρασία ομολόγων, πιθανώς τη χειρότερη στη μοντέρνα ιστορία της, τα επιτόκια του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου εκτοξεύονται υψηλότερα. Προς το παρόν, δεν είναι το ύψος τους που προκαλεί τρόμο αλλά η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται. Οι αγορές στρέφουν την πλάτη στη Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάκες νταβατζήδες ή μακάκας λαός??? Ιδου η απορία που μόλις θα σας λύσουμε...

    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Αν όλο αυτό το σκηνικό που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες με τη τζίφρα της ντροπής, το πούμε «Ωδή εις την αξιοπρέπειαν», τότε θα έχουμε αδικήσει κατάφορα την αξιοπρέπεια αφού:
    -Ούτε το δράμα μπορεί να εκλαμβάνεται ως ..ωδή…
    -Ούτε αυτή η έρμη η αξιοπρέπεια μπορεί να πει κανείς ότι θριάμβευσε.

    Άλλωστε ήταν έτσι κι αλλιώς ξοφλημένη υπόθεση αυτή η αξιοπρέπεια, και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της γράφτηκε στους τέσσερις τοίχους του προεδρικού μεγάρου, με τη συγκρότηση της δοτής κυβέρνησης που επέβαλαν οι δυνάμεις της ξένης κατοχής.

    Τι έγινε λοιπόν σήμερα???
    Κάποιος έβαλε την ουρά κάτω από τα κατουρημένα σκέλια (ονόματα δε λέμε… υπολήψεις δε θίγουμε) και έστειλε στις δυνάμεις κατοχής μια επιστολή.

    ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
    Πρόκειται για κάποια επιστολή εθνικής υπερηφάνειας και ανυπότακτης στάσης απέναντι στις απαιτήσεις των νταβατζήδων???

    Η απάντηση μπορεί να είναι πολύ απλή:...
    Αν πρόκειται για ανυποχώρητα υπερήφανη στάση ενός Έλληνα πολιτικού, τότε αυτή δεν μπορεί να ικανοποιεί τους νταβατζήδες, άρα θα την επιστρέψουν ως «απαράδεκτη».

    Αν αποτελεί μια επιπρόσθετη προσωπική τριτεγγύηση στον ανεπιφύλακτο ραγιαδισμό – πράγμα που ζητούσαν άλλωστε οι πολιτικοί επιτελείς των νταβατζήδων – τότε θα την υποδεχτούν με χαμόγελα καλωσορίζοντας ακόμη έναν απόλυτα και πολλαπλά ταπεινωμένο ηγέτη στο κλαμπ του δοσιλογισμού.

    Σωστά μέχρι εδώ??? Σωστά… Πάμε τώρα και παρακάτω...
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/11/blog-post_4604.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αγορες , δημιουργουν τις συνθηκες για τον 3οΠΠ . Οι γερμανοι θα χρειαστει να ασκησουν τις υποχρεωσεις τους στα πλαισια του ΝΑΤΟ , εναντια στην Ρωσια , πολυ πριν γινουν πραγματικοτητα ισχυρες συμμαχιες με την εν λογω χωρα. Οντως το € τελειωνει . Το θεμα ειναι τι θα γινει στην Ελλαδα μας τους επομενους κρισιμους μηνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανοχύρωτα τα ελληνικά σύνορα

    Για το ότι 550 λαθρομετανάστες μπαίνουν ημερησίως στην Ελλάδα, ενδιαφέρεται κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χελι ο Αντωνης

    Tο Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα ως “έγγραφη δέσμευση”

    Η καταβολή της 6ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα οδεύει, πιθανότατα, προς απεμπλοκή, καθώς το Βερολίνο αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά προς την Τρόικα ως “έγγραφη δέσμευση” για την τήρηση των συμφωνηθέντων στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

    Όπως αναφέρει αρμόδια πηγή του υπ. Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, πάντως, θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, “η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Σύνοδο Κορυφής, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Αθήνα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο πρωθπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη“

    H ίδια πηγή εξέφραζε και την ικανοποίηση της καγκελαρίας, εκτιμώντας ότι πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου. Πρόσθετε δε χαρακτηριστικά ότι “στην περίπτωση της Ελλάδας σφάλαμε. Παρόλο που συμμετείχαν στο εγχείρημα κορυφαίοι οικονομολόγοι από την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, το πρώτο μας λάθος ήταν ότι έπρεπε εξαρχής να δοθεί μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Το δεύτερο έγκειται στο ότι εξαρχής έπρεπε να γίνει μεγάλο haircut του χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα“

    http://papaioannou.wordpress.com/2011/11/23/t%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
    Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

    Αυτό που δεν μας έχει πει κανείς είναι πόσοι Ελληνες θα είναι ενταφιασμένοι στο όνομα του απεγκλωβισμού της Ελλάδος από την κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αστο αυτο που λες για αυριο Νατιβιστ.Και αυριο μερα ειναι.Οχι ολα σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sterg (8:11μμ): Χελι ο Αντωνης

    Ώρες είναι να μάς πεις ότι μπαίνει μέσα εδώ και σχολιάζει σαν anaconda!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε και την πήρανε τη δόση,μετά; Με κωλοτούμπες δεν κυβερνάται ο τόπος.

    Κατά τη γνώμη μου έκανε το μεγάλο λάθος,πρώτα με τη συγκυβέρνηση και τώρα με την επιστολή,και οι δύο περιπτώσεις στήθηκαν απο την Αθήνα,και βούτηξε και στις δύο.

    Κρίμα.

    Το μεγαλύτερο έγκλημα στην υπόθεση είναι ότι άφησαν τον κόσμο δίχως εναλακτική,θα το πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιγκουίνε
    ανακονταχέλι θέλεις να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομιζω οτι ο κ.Σαμαρας εβαλε εμπρος στα ματια των ευρωπαιων το προβλημα των ελληνων που ειναι "αρκετα πλεον,δεν υπαρχουν αλλα περιθωρια που να οδηγουν σε περαιτερω εξαθλιωση του μεσου ελληνα.ναι μεν ακολουθουμε την ευρωζωνη και τον δυτικο μας προσανατολισμο αλλα και εσεις ειστε υποχρεωμενοι και για το συνολικο σας συμφερον να βρειτε αλλους τροπους που θα ανακαμψουν την ελληνικη οικονομια και θα ελαττωσουν την ανεργια.και επισης λαβετε ευγενικα υπ οψιν σας οτι αρκετα σημεια απο την συμφωνια θα πρεπει να ξανα-συζητηθουνε"
    Χελι ο Αντωνης!
    Στεργιος Τριανταφυλλου
    ============================================================

    Τρεις κινήσεις ματ από τον Αντώνη Σαμαρά
    23/11/2011 23:41

    Κίνηση Ματ πέτυχε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς με την επιστολή που απέστειλε προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, το Eurogroup και την Κομισιόν.

    Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Σαμαρά ανοίγει πλέον το δρόμο για να εκταμιευτεί η περίφημη 6η δόση, στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη από το Eurogroup, ανατρέπει τους φόβους και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο μεταβατικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο χθες, ενώ απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην προκλητική στάση που έχει τηρήσει η Ολλανδική πλευρά έναντι των Αθηνών.

    Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ δημιούργησε κλίμα ευφορίας στο Βερολίνο και το Παρίσι, γεγονός για το οποίο οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα επιφέρει θετική αντίδραση και στις αγορές.

    Οι τρεις κινήσεις Ματ του κ. Α. Σαμαρά, που επιβεβαιώνουν και τη συνεπή πολιτική θέση του είναι οι ακόλουθες:

    1. Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε κατά τις επαφές του του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για τη συναίνεση και τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η οικονομική συγκυρία, οι πολιτικές ισορροπίες και κυρίως οι κοινωνικές συνθήκες. Με άλλα λόγια ο κ. Σαμαράς δείχνει πίστη και συνέπεια στην αδιαμφισβήτητη αρχή της Εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας, απαραίτητων προϋποθέσεων για την υπέρβαση από την κρίση.

    2. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαιώνει συνέπεια λόγων και πράξεων, αποδεχόμενος μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές δαπανών και σπαταλών από το Δημόσιο. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς δείχνει τόλμη, δεν παίζει το παιχνίδι των ξένων και δεν αναφέρεται σε πρόσθετη φορολόγηση. Είναι σαφές λοιπόν ότι ο αρχηγός της παράταξης που εκφράζει το μεσαίο χώρο της ελληνικής κοινωνίας, προειδοποιεί για αλλαγή πολιτικής και επαναδιαπραγμάτευση των αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τους δανειστές.

    3. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε εκλογές, γεγονός το οποίο αναλύουν πολιτικοί παρατηρητές ως επιβεβαίωση της πατριωτικής στάσης που έχει επιδείξει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Δηλαδή δεν εμπλέκει ξένους παράγοντες σε ένα ζήτημα αμιγώς εσωτερικής πολιτικής, το οποίο απασχολεί αποκλειστικά τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία.
    Δεν είναι τυχαίο ότι πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως κάθε περί του αντιθέτου κριτική εις βάρος του κ. Σαμαρά για τις εκλογές, υποκρύπτει κρυφούς σχεδιασμούς που δεν ανταποκρίνονται στη δέσμευση για την έμπρακτη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να υλοποιηθούν από την ελληνική πλευρά οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.
    http://www.newscode.gr/politikh/story/62044/treis-kinhseis-mat-apo-ton-antwnh-samara

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξαναγραφω . Ο Σαμαρας και σε αυτην την επιστολη του κραταει σταθερη την σταση του ως σημερα και δειχνει σε ολους οτι οταν κυβερνησει , δεν θα συνεχιστει η ιδια εθνοκτονος πολιτικη . Αν αλλαζει κατι , ειναι η σταση των Γερμανων η οποια προφανως αλλαζει λογω του χθεσινου πατατρακ . Το χελι λοιπον ειναι ο Γερμανος . Εκτος αν γεμισαμε χελια και στο ιστολογιο . Φυσικα αναμενουμε επισημη γερμανικη δηλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω 100% με τον Στεργιο , αν και εγω θα τον περιεγραφα ως Αετο. Κατα τα αλλα οντως γεμισαμε χελια στο ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. sterg, το σημείο:
    "3. Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε εκλογές, γεγονός το οποίο αναλύουν πολιτικοί παρατηρητές ως επιβεβαίωση της πατριωτικής στάσης που έχει επιδείξει ο πρόεδρος της ΝΔ.
    Δηλαδή δεν εμπλέκει ξένους παράγοντες σε ένα ζήτημα αμιγώς εσωτερικής πολιτικής, το οποίο απασχολεί αποκλειστικά τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία.
    "
    είναι αλήθεια ότι πέρασε στα ψιλά (και στη δική μου προσοχή επίσης) και θεσμικά όντως είναι σωστό τώρα που το αναφέρεις.

    Από την άλλη, αν δούμε τη γενικότερη εικόνα τής διετίας, είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά που έκανε ο ΓΑΠ ανοίγουν το δρόμο και βολεύουν άριστα και τον Σαμαρά για τη συνέχεια. Γιατί γι αυτό το λόγο παρέδωσε ο Κ.Κ. στον ΓΑΠ: "Λύσσαξες να με ρίξεις, αφού ελέγχεις τα συνδικάτα λοιπόν, πάρτα μέτρα και φάτα μόνος σου και λούσου και τις ευθύνες". Ευνόητος στόχος τού Σαμαρά είναι να αναλάβει χωρίς να έχει χρεωθεί ο ίδιος τα βάρη που έχουν επιβληθεί. Γι αυτό ακριβώς έκανε χαλαρή αντιπολίτευση και ιδιαίτερα σε θέματα τύπου "Φωτόπουλου" ή ασύλου υπερθεμάτισε και αναφέρθηκε και ονομαστικά.

    Είναι συστημική λύση και το δικό μου ερώτημα είναι: "Μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα με τις όποιες μετατροπές και τροποποιήσεις του; Και τι αντιπολίτευση χρειάζεται έτσι ώστε να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο αντίβαρο και να είναι και αποδεκτό από την κοινωνία;" Κατά τη γνώμη μου εκεί θα παιχτούν πολλά και εκεί αποσκοπούν οι διάφορες εσωτερικές κινήσεις στα κόμματα. Η άλλη εναλλακτική θα είναι να πάμε σε όχι και τόσο συστημική λύση (με τα όποια ρίσκα της). Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι ότι η κοινωνία και στις δύο περιπτώσεις βλέπει ενισχυμένο ρόλο τής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιγκουινε
    Επειδη τα ερωτηματα σου για το πως μπορει να λειτουργησει το συστημα προβληματιζουν γιατι εχουν ουσια και επειδη ειναι και δικα μου ΤΕΛΙΚΑ ερωτηματα θα προσπαθησω συντομα να αναφερθω σε μερικα πραγματα που θεωρω υπαρκτα αλλα και με ρισκα.Το πολιτικο συστημα φθεινει και φθεινει κατευθυνομενα, ωστε την δεδομενη μεσοπροθεσμη (???)στιγμη να αντικατασταθει απο ολοκληρωτικα συστηματα που θα αγνοουν την βουληση των πολιτων.Αυτα τα ολοκληρωτικα συστηματα στην παρουσα φαση νομιζω οτι θα σφραγισουν τις ρωγμες απο τους σεισμους της γρηγορης μεταβασης του ανθρωποσυστηματος στην επομενη φαση του.Επισης αυτα τα ολοκληρωτικα καθεστωτα (ηδη εμφανιζονται σε Αιγυπτο κλπ) θα χρησιμοποιησουν και πολυεθνικους μισθοφορικους στρατους (σαν αυτους που εχουν ηδη παρουσια και στο Ιρακ κλπ)και θα προετοιμασουν την επομενη εξεληξη που ειναι η τελικη καταργηση των κρατων και η αντικατασταση τους απο μεγαλες πολεις-κομβους οπου θα εδρευουν τα οικονομικα παγκοσμια μεγαθηρια και ολα μαζι θα "δενουν" σε ενα διχτυ παγκοσμιο.Αρα οταν στηριζωμε την ...λαικη δεξια (τι το ηθελα τωρα...να το πω...),οπως αυτοαποκαλειται αυτη,δεν κανωμε τιποτα περισσοτερο απο το δεχομαστε προς το παρων τη λιγοτερο επικινδυνη (αλλα και προσωρινη λυση) και αυτο ομως σχετικο ειναι.Δεν θελω να σε κουρασω αλλο γιατι οταν τα σκεφτομαι ολα αυτα δεν αισθανομα ουτε και εγω περιφημα.Ειναι και παρα πολλα αλλα και χρειαζεται ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χέλια υπάρχουν πολλά,
    Anaconda όμως ένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sterg, το σενάριο που αναφέρεις χρειάζεται επειγόντως και μια νέα θρησκεία. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε μετάβαση σε επόμενο επίπεδο ολοκλήρωσης (scale transition), όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν. Π.χ., πόσο τυχαίο ήταν (αλλά και πόσο αποτελεσματικό, έ;) το "όραμα" που είδε ο Μ. Κωνσταντίνος;

    "...και ολα μαζι θα "δενουν" σε ενα διχτυ παγκοσμιο."

    Άρα, εκτός από Anaconda χρειαζόμαστε και πολλά πιράνχας ;>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πιγκουινος
    >ο "όραμα" που είδε ο Μ. Κωνσταντίνος;
    "...και ολα μαζι θα "δενουν" σε ενα διχτυ παγκοσμιο."<

    Ειλικρινα το αγνοουσα το παραπανω και ητανε πολυ χρησιμη η αναφορα του.

    Οσον αφορα την "νεα θρησκεια" πιστευω οτι και για αυτο εχουν...μεριμνησει καποιοι.Το τι και πως ισως καποια αλλη φορα.
    ΥΓ
    Ας προσεξουν ομως ολοι,κατακτητες και κατακτημενοι=ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΕΜΙΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.Μπορει εν μερει αυτη ηεπανασταση να ητανε κατευθυνομενη απο τα ιδια κεντρα αλλα σε ενα βραδυ μπορει να πεσουν και αλλα κεφαλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτόν το Φωτόπουλο ποιος θα τον πάρει;
    του Κώστα Ρεσβάνη
    Ετικέτες: συνδικαλισμός, ΔΕΗ
    Σχόλια
    Διάβασα με προσοχή στο protagon τα εύστοχα σχόλια για τον φοβερό και τρομερό «Θα χυθεί αίμα»- Φωτόπουλο, με αφορμή ένα βλακώδες και πρόχειρο μέτρο. Σε ένα σημείο μόνο δεν με διαφώτισαν οι σχολιογράφοι: Αυτός είναι φανερό πως θέλει να τρέξει ολοταχώς προς τη Βουλή. Αλλά ποιο κόμμα θα τον ήθελε άραγε για υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές; Έχω γι αυτό το θέμα κατά νου κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ.
    Φαβορί για να υποκλιθεί στην υποψηφιότητα του γιαλαντζί Ρομπέν είναι αυτοδικαίως ο Τσίπρας που συχνά πυκνά τον βλέπουμε να ξερογλείφεται δίπλα του σε κάθε έκνομη ενέργεια. Του ταιριάζει γάντι αν θελήσει και ο πολύφερνος γαμπρός.
    Το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ήδη μορφοποιείται και που τον έχει αναθρέψει, θα θεωρούσε τιμή του και καμάρι του μια τέτοια λαμπρή υποψηφιότητα. Καστανίδης, Παπουτσής, Παναγιωτακόπουλος, Καρχιμάκης και μερικά ακόμα μεγάλα αγόρια και μεγαλοκοπέλες, γιατί να μη θέλουν έναν «αγωνιστή» τέτοιου αναστήματος και τέτοιας ποιότητας;
    Σύμπραξη με την Νέα Δημοκρατία, δύσκολα βλέπω. Θα πρέπει να περάσει ΑΣΕΠ από Φαήλους, Μανώληδες, Λυμπερόπουλους και ΣΙΑ οι οποίοι βεβαίως δεν θα ήθελαν να τους πάρει τη δόξα.
    Με το ΚΚΕ; Δεν έχει τύχη. Ο φόβος να οργανώσει ανεξέλεγκτα τα παιδάκια με τα ροπαλάκια και τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις του Περισσού τον έχουν κάψει.
    Θα βάδιζε χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη; Λίγη προσπάθεια θέλει ακόμα. Ίσως αν στο υψωμένο χέρι του αντικαθιστούσε τη γροθιά με τεντωμένη, λοξώς προς τα επάνω, την παλάμη κάτι θα γινόταν.
    Για τον Κουβέλη και την πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ τι πρέπει να πιστέψει κάποιος; Αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα στάση τους στο νομοσχέδιο της εκπαίδευσης, στην τυφλή αντιμνημονιακή τους πορεία και στο εντελώς… αριστερό, «Να μην υπογράψει ο Σαμαράς» θα λέγαμε γιατί όχι; Ένας εκατόνταρχος πάντα χρειάζεται. Μόνο που σ’ αυτόν τον χώρο ευτυχώς «υπάρχει ένα γαλατικό χωριό που αντιστέκεται».
    Υστερόγραφο.
    Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα προς τα έδρανα της Βουλής του «Άρχοντα του σκότους» που παρενδύεται συνδικαλιστής; Φυσικά η «Πάλη» κι ο «Αγώνας» για να μην μειωθούν τα επιδόματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Προφανώς γι αυτόν τον ευαίσθητο πολίτη, που νοιάζεται για το φτωχό λαό, είναι μικρός ο μέσος όρος του κατά κεφαλή κόστους των 21.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ που έφτανε τα 4.500 ευρώ!
    *Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε «Δεκέμβρη του '44» στον Πειραιά ακριβώς «σε μια μοτοσυκλέτα του ΕΛΑΣ». Διακόπτει τις σπουδές Ιατρικής και υπηρετεί μουλαράς. Δημοσιογράφησε στην προδικτατορική Αυγή, στον ΔΟΛ (Ομάδα, Ταχυδρόμος, ΝΕΑ) και ΕΡΤ (Τμήμα Ειδήσεων και ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου) για πάνω από τριανταπέντε χρόνια. Με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Αρβανίτη δημιούργησε την εικοσάλεπτη ταινία «χωριό ένα, κάτοικος ένας!» που προβλήθηκε στην πρώτη εκπομπή των «Ρεπόρτερς».
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=10513

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.