16/11/11

Ισραηλινός Τύπος: Απογοητευτικές οι εκτιμήσεις της Noble

Για απογοητευτικές εκτιμήσεις στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της ΑΟΖ της Κύπρου κάνει λόγο ο ισραηλινός Τύπος, μετά και τη δημοσιοποίηση εκ μέρους της αμερικανικής εταιρίας Noble Energy ότι τα κοιτάσματα εκτιμώνται σε 3-9 τρις κυβικά πόδια.
Οπως γράφει η ισραηλινή οικονομική εφημερίδα “Globes”, η εκτιμώμενη ποσότητα είναι μικρότερη από την προηγούμενη εκτίμηση για 10 τρις κυβικά πόδια, καθιστώντας το κοίτασμα της «Αφροδίτης» μικρότερο από αυτό του «Λεβιάθαν», καθώς και του «Ταμάρ» στην ισραηλινή ΑΟΖ.
Εξάλλου, αναφέρεται ότι μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων από τη Noble Energy σημείωσαν πτώση οι μετοχές της Delek Group και των θυγατρικών Avner Oil, Gas LP και Delek Drilling LP, εταίρων της αμερικανικής εταιρίας σε «Λεβιάθαν» και «Ταμάρ». Συγκεκριμένα, την Τρίτη η μετοχή της Delek Group υποχώρησε στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ κατά 1.3%.
Η εφημερίδα “Globes” αναφέρεται στη δυνατότητα εξαγοράς μεριδίου 30% στο οικόπεδο 12 από την Delek, μετά από έγκριση των κυπριακών Αρχών και προσθέτει ότι η πτώση των μετοχών του ομίλου Delek την Τρίτη αποτελεί στην ουσία «παράπλευρη απώλεια», εφόσον οι εταιρίες δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποια σχέση με την δραστηριότητα της Noble Energy στο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ.
www.kathimerini.com.cy

12 σχόλια:

  1. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_4285.html?showComment=1321360768958#c4579419921505313968

    Πήρες τώρα μια μικρή μυρωδιά κυρία 'κυβερνητική πηγή';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα είστε επιφυλακτικοί στα "κόλπα" των Ισραηλινών.Κατέχουν πολύ καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας και του αποπροσανατολισμού.Επίσης να θυμάστε την βασική τους στρατηγική, αυτή του ΝΤΟΜΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, για να αποπροσανατολίσεις, πρέπει να ξέρεις τον προσανατολισμό.
    Συνεπώς, καλώς έβαλες τα εισαγωγικά στη λέξη κόλπα, γιατί δεν είναι κόλπα, είναι αποτέλεσμα σοβαρής και μελετημένης δουλειάς πολύ ανώτερου επιπέδου από τη δουλειά αυτών οι οποίο έχουν την ψευδαίσθηση πως ξέρουν τον προσανατολισμό.
    Σε τέτοιου επιπέδου ζητήματα δεν υπάρχει περιθώριο λειτουργίας ως κακή μαγείρισσα, η οποία πάντα γνωρίζει εκ των υστέρων τί έφταιξε και το φαΐ δεν βγήκε την προκοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Προσανατολισμός φαίνεται ολοκάθαρα."Η Noble δεν περιμένει την Κύπρο και μελετά άλλες λύσεις για τερματικό -http://infognomonpolitics.blogspot.com/search?updated-max=2011-11-16T07:37:00%2B02:00&max-results=20#.TsOGS1bEyyA "

    Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια λοιπόν και μέσα σε αυτά και η ΕΛΛΑΔΑ

    Ολα αυτα συνδέονται με τις εξελίξεις στην περιοχή και οι εξελίξεις δείχνουν ότι η "εχθρότητα" ισραήλ-τουρκίας είναι μόνο σε προφορικό επίπεδο.Το ερώτημα λοιπόν είναι:Ευνοούν την Τουρκία οι εξελίξεις αυτές;

    Επαναλαμβάνω προσοχή στα κόλπα των Ισραηλινών, αναφέρω ξανά την περίπτωση της Γεωργίας 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ερώτημα δεν είναι αν αυτά ευνoούν την Τουρκία αλλά αν η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν τους μηχανισμούς να παράξουν εθνική στρατηγική η οποία να είναι ικανή να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους ή αν εγκλωβίζονται στο τρίγωνο "άτσαλη συλλογή πληροφορίας"-"επεξεργασία και ανάλυση από βαφτισμένους ειδικούς στα χαρτιά αλλά κολλητούς"-"λήψη απόφασης εκτός πλαισίου, άρα εκτός τόπου και χρόνου".

    Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν το δεύτερο - το ποιών εντός και εκτός τα συμφέροντα εξυπηρετούνται, είναι προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΚΑΖΠΡΟΠ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόλυτα σωστά τα όσα αναφέρεις και δεν διαφωνώ.

    Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι ότι δεν υπάρχουν Μεσσίες και πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν σε κάτι τέτοιο

    Το Ισραήλ με τι κινήσεις του διασφάλισε τα συμφέροντα του, παρέσυρε την Ελλάδα την οποία την βλέπει ως μέσο ένταξης στο ΝΑΤΟ και ως ασφάλεια στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις σχέσεις του με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα καθώς η εχθρότητα παραμένει σε ρητορικό επίπεδο.

    Εχει κάνει όμως ένα σημαντικό λάθος. Αν το πιάσουν οι Ελληνες τότε όλα γυρίζουν μπούμερανγκ και τότε θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελλείψει υγιών αρμοδίων κρατικών μηχανισμών τούς οποίους προανέφερα, το τί θα πάρει χαμπάρι κάποιος εξαρτάται από το τί θα τού πλασάρουν αυτοί που έχουν τους μηχανισμούς να το κάνουν - για την ελίτ, αρκούν άλλα. Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια: δεν διαβάζουν όλοι manual, από αυτούς που διαβάζουν ελάχιστοι καταλαβαίνουν και ακόμα λιγότεροι πιστεύουν - εδώ, ακόμα και εσύ δε πιστεύεις ότι υπάρχουν Μεσσίες.

    Όσο για τον τρόπο δράσης, δεν θεωρώ ότι πρέπει να το βλέπουμε ως αντίδραση: δεν υπάρχει λόγος, έτσι είναι οι διεθνείς σχέσεις, ας το πάρουμε επιτέλους απόφαση - δεν είναι οι κακοί κάποιοι άλλοι, ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ανίκανοι να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας και καταλήγουμε να κατηγορούμε άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μύθος του καλού Αραβα και του κακού Εβραίου, ο μύθος του κακού Ισραήλ με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

    Το πως και γιατί πράττουν όσα πράττουν οι ηγήτορες μας αυτοί το γνωρίζουν

    Ο δικός μου κοινός νούς αυτά έχει συλλάβει αυτα καταγράφω και καταθέτω

    Δεν κατηγόρησα κανέναν λοιπόν, απλά κατέγραψα τα όσα αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνουν, με την δική μου οπτική γωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς αυτό είπα και εγώ Ακρίτα: δεν κατηγόρησες κανέναν, ενώ θα έπρεπε να κατηγορήσεις εμάς, όλους μας, κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, γιατί δεν έχουμε κάνει τα αυτονόητα, γιατί δεν έχουμε απαιτήσει τα αυτονόητα, γιατί δεν έχουμε επιβάλλει τα αυτονόητα - στην Ελλάδα, όχι αλλού.

    Όσο κατανοούμε αλλά δεν απαιτούμε, δεν υπάρχει απολύτως κανένα κίνητρο αλλαγής σε αυτούς που πράττουν αυτά που πράττουν - και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

    Κάποιος που δε μπορεί, κάποιος που δεν καταλαβαίνει, κάποιος που δε γνωρίζει είναι λογικό να μην απαιτεί. Όποιος όμως έχει την τύχει να γνωρίζει, έχει και την ευθύνη να απαιτήσει κάτι καλύτερο για την πατρίδα, πρωτίστως για αυτούς που δεν, και έπειτα για τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωστότατο Ανακόντα.
    Οποιος δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει, πώς να διεκδικήσει.
    Υπάρχουυν όμως αρκετοί που γνωρίζουν αλλά που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
    Και έχουν τη δύναμη να πείθουν εκείνους που δεν γνωρίζουν.
    Πολλές φορές, επισημαίνοντας διάφορα κακώς κείμενα, έτυχε να ακούμε "καλά τα λέτε, αλλά..."
    Τα λύτρα της γλώσσας είναι πολύ ακριβά βλέπεις.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε μερικά θέματα, όπως οι υδρογονάνθρακες, "αλλά" ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ.

    Ο πλανήτης γη είναι ΠΟΛΥ μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.