7/2/12

Για την εξέγερση ...περάστε αύριο!

        ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Ε! τώρα πια λεφτά δεν υπάρχουν. Κόψε-κόψε επί δυο χρόνια, πάνε τα λεφτά. Και όμως δεν κουνιέται φύλο. Όλα γίνονται, το ‘χουμε ξαναπεί, σαν να μην τρέχει (σχεδόν) τίποτα. Με λόγους «και δριμείες αντιπαραθέσεις» εντός Κοινοβουλίου και μερικές απεργίες εν είδη γαρνιτούρας. Θες οι εκβιασμοί, θες ο φόβος, θες η έλλειψη ηγεσίας, θες εκείνο ή το άλλο, το πολύ να πέσει κανένα γιαούρτι ή να πασπαλιστεί με λίγο αλεύρι «για όλες τις χρήσεις».
Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτές οι μικροαντιδράσεις προέρχονται από εκνευρισμένους οπαδούς κάποιας φράξιας εναντίον του εσωκομματικού αντίπαλου (μιλάμε φυσικά για το ΠΑΣΟΚ και, λιγότερο, για τη ΝΔ) και όχι από «άσχετους» θυμωμένους πολίτες, ίσως διότι στην εποχή μας υπάρχει μεγάλη έλλειψη από «άσχετους», όλοι ανακατεμένοι, υποψιασμένοι και σχετικοί είναι, με κάποιο «παράγοντα», με κάποια «άκρη» που τροφοδοτεί ελπίδες (φρούδες) και (εξακολουθεί να) υπόσχεται λαγούς.
Με άλλα λόγια ο κόσμος μπορεί να έχει αγανακτήσει με τα κόμματα (εξουσίας) αλλά δεν έχει ξεκολλήσει από τη νοοτροπία τους. Το «σύστημα» καλά κρατάει, όλα υπό έλεγχο. Οι δεξιοί (εξακολουθούν να) βρίζουν τους αριστερούς, οι αριστεροί βρίζονται μεταξύ τους, όλοι μαζί βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, οι Πασοκτζήδες αλληλοσκοτώνονται, οι διαχωρισμοί ακλόνητοι, το «σύστημα» έτσι διασώζεται. Το μόνο πραγματικό (και διόλου ασήμαντο) πρόβλημα του «συστήματος» είναι ότι έχει στεγνώσει από πολιτικό προσωπικό. Κατάφερε να ευτελίσει ακόμα και τους δευτεροκλασάτους πολιτικούς άνδρες (και γυναίκες) αφού πριν έβαλε στις μυλόπετρες της διαφθοράς τους ηγέτες-όσοι έχουν ακόμα το φωτοστέφανο του μη διεφθαρμένου, όταν, προεκλογικά, βγούνε τα μαχαίρια, θα τους πέσουν και τα μαλλιά μαζί με το φωτοστέφανο, μου λένε.
Όσο η νοοτροπία μένει εγκλωβισμένη στα ίδια πρότυπα, όσο ο κόσμος δεν έχει κάτι άλλο να πιστέψει, όσο η Δεξιά ενδίδει, όσο η Αριστερά δεν μπορεί να τον εμπνεύσει, κανείς δεν μπορεί να μας ενώσει, πυροσβέστες στη φωτιά που μας καίει τα σπίτια, τόσο η έξοδος θα μένει μακρινή και απόμακρη. Και η εξέγερση θα περιμένει για αύριο.
 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Χρόνο για να συγκροτηθεί ένα νέο κόμμα, Σημιτικής απόχρωσης, στελέχωσης και επιρροής, υπό τον κ. Παπαδήμο, αναζητούν διάφοροι παράγοντες, πολιτικοί και άλλοι. Ενθαρρύνονται από τα αποτελέσματα (κυλιόμενων) δημοσκοπήσεων (η πιο πρόσφατη που γνωρίζουμε έγινε στα μέσα Ιανουαρίου) και δίνει μεν «απίστευτα» ποσοστά στα κόμματα της Αριστεράς αλλά ταυτόχρονα δίνει και πολλές ελπίδες ότι ένα τέτοιο κόμμα έχει σοβαρές ελπίδες επιβίωσης-η δημοσκόπηση έγινε κατ΄ εντολή από ενδιαφερόμενο κέντρο του εξωτερικού. Δεν είναι φυσικά γνωστό πως θα επηρεάσουν τα νέα μέτρα και η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών. Ας σημειωθεί ότι προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο Δεκέμβριο έδινε παρόμοια ποσοστά (ιδίως στην Αττική) πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από εγχώριες πηγές.
Η ΝΔ συγκεντρώνει πανελλαδικά 21%, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ 18%, το ΚΚΕ 16%, το ΠΑΣΟΚ 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, ο ΛΑΟΣ 3,5% και το νέο κόμμα υπό τον κ. Παπαδήμο συγκεντρώνει 12% πανελλαδικά (18% στην Αττική).   

5 σχόλια:

  1. Μία εξέγερση προϋποθέτει έθνος με αξίες. Εμείς καταλύσαμε ότι αξίες είχαμε και φροντίσαμε να απαξιώσουμε ακόμα και πιθανότητα δημιουργίας ή αναβίωσής τους.

    Δεν είναι η νοοτροπία που μας έχει καθηλώσει ακόμα να πιστεύομε σε κόμματα και τελείες είναι η φοβία του παρελθόντος και οι μνήμες που εντέχνως δεν μας αφήνουν να σβήσουμε.

    Μια Ελλάδα που τα τελευταία αν δεν κάνω λάθος 60 χρόνια είναι πλήρως απελευθερωμένη .

    Μια Ελλάδα που ποτέ δεν έχασε τον ζυγό πάνω από το κεφάλι της με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

    Μια Ελλάδα που βάσιζε την λειτουργία της όχι σε καλή οργάνωση (ποτέ δεν την είχε) αλλά στο φιλότιμο. Στο φιλότιμο και την συνείδηση που είχε το πλείστον του λαού κάποτε.

    Αυτή η Ελλάδα διαβρώθηκε χρόνια τώρα και έμαθε να ζει με δεκανίκια τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα έγιναν τρόπος ζωής. Ώστε να μπορέσει σήμερα ο κάθε ξένος άρπαγας είτε άμμεσα είτε μέσω των πτηνών (παπαγαλάκια) που χρησιμοποιεί να μας υποδουλώσει το πνεύμα και την καρδιά.

    Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις , ίσως δεν υπάρχουν κάν λύσεις οι οποίες θα δώσουν την συνταγή της εξέγερσης παρά μόνο μία , η πλήρης ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που έχουμε ως λαός . Ισως είναι άγριο αυτό που λέω αλλά μόνο όταν τελικά κάποιος χάσει το δεδομένο αντιλαμβάνεται ότι δεν αρκεί μόνο ο κόπος για να το αποκτήσεις αλλά διπλάσιος κόπος για να το κρατήσεις και να το μεγαλουργήσεις .

    Νιώθαμε ελεύθεροι και αυτή η ελευθερία ήταν επίπλαστη διότι βασιζόταν σε ψεύτικα πόδια, αφού μάθαμε να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα όχι μόνο χρειαζόμασταν αλλά είχαμε ανάγκη.

    Μάθαμε να ικανοποιούμαστε μόνο μέσω αγορών και όχι μέσω της ανάπτυξης.

    Μάθαμε στα μεγάλα σπίτια και χάσαμε την οικογένεια.

    Μάθαμε να μη νοιαζόμαστε για τον γείτονα και τον φίλο άρα αποξενωθήκαμε..

    Η εξέγερση χρειάζεται ομοψυχία, κοινό σκοπό , κοινό στόχο τα χάσαμε όλα..

    Όμως δεν είναι αργά είμαστε , κάποιοι Έλληνες ακόμα, μπορούμε .Και η εξέγερση δεν έχει ημερομηνία όποτε και αν γίνει όταν ο σκοπός και ο στόχος είναι κοινός θα έχει πάντα επιτυχία. Ραγιάδες 400 χρόνια δεν μας σταμάτησαν ...απλά ας βρούμε για μια φορά τα πατήματα μας και η επανάσταση είναι ένα βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι μία εξέγερση προυποθέτει αξίες ,
    όπως έχουν μεγαλώσει οι νεοέλληνες θα προτιμήσουν να ξεπουληθούν κόρες και αδερφές στις βιτρίνες του βερολίνου και της Ολλανδίας παρά να διαδηλώσουν ή να διαμαρτυρηθούν με "ακραίους" τρόπους .

    Ας μας βγέι το όνομα παρά το μάτι που θα έλεγε και ο Θέμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δειλοί, μοιραίοι κι΄άβουλοι, αντάμα..
    μονίμως καρτερούμε κάποιο θάμα.."
    Κ. Βάρναλης
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν όμως και αυτοί οι στίχοι Ελίνα μου :


    Στίχοι ἀπὸ τὸ ποίημα: «Les anges sont blancs» (Οἱ ἄγγελοι εἶναι λευκοί):
    .. Οἱ ἄγγελοι εἶναι λευκοὶ πυρωμένοι λευκοὶ καὶ τὸ μάτι
    μαραίνεται ποὺ θὰ τoυς ἀντικρίσει
    καὶ δὲν ὑπάρχει ἄλλος τρόπος πρέπει νὰ γίνεις σὰν τὴν
    πέτρα, ὅταν γυρεύεις τὴ συναναστροφή τους,
    κι ὅταν γυρεύεις τὸ θαῦμα πρέπει νὰ σπείρεις τὸ αἷμα σου
    στὶς ὀχτὼ γενιὲς τῶν ἀνέμων,
    γιατὶ τὸ θαῦμα δὲν εἶναι πουθενὰ παρὰ κυκλοφορεῖ μέσα
    στὶς φλέβες τοῦ ἄνθρωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.