9/2/12

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΑΡΙΑ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η Ελλάδα ανέχεται την άνιση μεταχείριση των γυναικών της μειονότητας

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του αν. υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη
Η Ελλάδα, παρόλο που συνταγματικά έχει κατοχυρώσει την ισότητα των δύο φύλων, μοιάζει να ανέχεται την άνιση μεταχείριση των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας, όσον αφορά στα θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου και δημιουργεί, με τον τρόπο αυτόν, πολίτες δύο κατηγοριών, αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του τομέα Θεσμών, Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τις δηλώσεις περί σαρίας του αν. υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη. 

«Η Σαρία π.χ. αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του συμπληρωματικού πρωτόκολλου των Παρισίων, αλλά και του άρθρου 116, παρ. 2 του ελληνικού συντάγματος: «Το κράτος μεριμνά για την άρση των ανισοτήτων που υφίστανται στην πράξη, ιδίως σε βάρος των γυναικών». Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι  η κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του μουφτή και της εφαρμογής της Σαρία, η οποία δεν προκύπτει από καμία διεθνή συνθήκη, και υπαγωγή όλων των σχετικών  διαφορών στα ελληνικά τακτικά δικαστήρια με εφαρμογή του Αστικού Κώδικα, όπως για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. 

Ο μουφτής πρέπει να περιορίζεται στα αμιγώς θρησκευτικά του καθήκοντα και να αναδεικνύεται από την ίδια την μειονότητα».

1 σχόλιο:

  1. Δε γαργαλάν καλύτερα τις τρίχες του ρουθουνιού τους, μπας και πέσει ι τσίμπλα κι ανοίξει το μάτι τους να δούνε τη "ΣΑΡΙΑ" που έχουν για ΦΕΡΕΤΖΕ στη "ΓΚΛΑΒΑ" της πολιτικής τους!

    Δείτε τι λέει το έγγραφο του Ελ/Φραγκιουδάκη για τις χορτονομές του Μ.Μ. Λαύρας, του ΠΑΓΚΑΛΟΥ(1+30"), ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΜΑΥΡΙΚΟΥ, κ.α. και πως συγκλίνουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα τους με την κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας, ΚΑΙ την προτροπή ΚΑΙ άλλων στην ΑΝΩΜΑΛΙΑ, σε σημείο που ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ το παίζουν πλέον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πολιτειοεραστές

    Λέσι λοιπόν συνοψίζοντας
    "..Ειδικότερα επί προβαλλομένων ισχυρισμών, ότι αποκτήθηκε κυριότητα μέσω αποκτήσεως δικαιώματος χορτονομής, που θα πρέπει να αποκτήθηκε μετά την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, δεν μπορεί παρά να είναι προσωποπαγές και αποσβένονταν μετά θάνατον και εν πάσει περιπτώσει πρέπει να αποδεικνύεται η συνέχεια διαδοχής στο δικαίωμα αυτό, ουχί δια τίτλων αλλά δια της ενεργού αποκλειστικής χρήσης της βοσκήσιμου ύλης σε διαδοχή..."

    Πως έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γης των χορτονομών στη Σκύρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.