6/2/12

Το κοινό σημείο μεταξύ του Χομεϊνί, του Ζιντάν, του Μίκυ Μάους και του Ρέιγκαν....

Η αποβίβαση από το αεροπλάνο: μια φωτογραφία
 σε χαρτόνι που κρατιέται από δύο άνδρες.
JSSNews
Για να γιορτάσει την 33η επέτειο, την περασμένη Τετάρτη, της θριαμβευτικής επιστροφής του Αγιατολάχ Χομεϊνί από την γαλλική εξορία του, το Ιράν προέβη σε τελετή για να θυμηθεί ο λαός την επιστροφή του ανθρώπου στην Τεχεράνη, χρησιμοποιώντας μια εικόνα κομμένη από χαρτόνι για να παρασταίνει τον πρώην πνευματικό ηγέτη του Ιράν.

Οι φωτογραφίες της τελετής, που δημοσίευσε ο ημιεπίσημος οργανισμός Mehr, φαίνεται να προσφέρεται για παρωδία. Δεκάδες Πέρσες και Άγγλοι σατιρικοί κοροϊδεύουν του νεκρό ηγέτη και χαρακτηρίζουν  την τελετή ως «κιτς» και «περίεργη».
Οι φωτογραφίες δείχνουν μια ομάδα που παίζει μουσική καλωσορίσματος, μπροστά σε δεκάδες ένστολους άνδρες στην πίστα του αερολιμένα. Μετά την αποβίβαση από το αεροπλάνο: από χαρτόνι φωτογραφία που κατέχονται από δύο άνδρες.
Και πάντα στην πίστα, μια άλλη κοπή του πατέρα του σύγχρονου ιρανικού κράτους. Αυτή τη φορά σε ασπρόμαυρο από την άφιξή του της 1ης Φεβρουαρίου 1979.
Στις Twitter, τα σχόλια παραληρήματος πάνε και έρχονται, όπως και στον γνωστό Ιρανό μπλόγκερ: baztab.net / FA / news / 1787 / ...%  # Ιράν  # Χομεϊνί



Ένας μλόγκερ δημιούργησε ακόμα και μια ειδική σελίδα  http:// cardboardkhomeini.blogspot. com / στην οποία βλέπουμε τον Χομεϊνί σε χαρτόνι να βρίσκεται παντού και πάντα... πίσω από το αυτοκίνητο του Ρέιγκαν στην ανάληψη των καθηκόντων του, πίσω από τη κεφαλιά του Ζιντάν, στο Ντίσνεϋλαντ, στο φεγγάρι, κλπ. ...


Λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ένα άλλο χαρτόνι εμφανίστηκε σε σχολείο στη νότια Τεχεράνη... το οποίο ήταν τότε το επιχειρησιακό στρατηγείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Εκεί τον συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος καθόταν σε ένα μεγάλο κύκλο με την αθόρυβη έκδοση χαρτόνι του σεβαστού ηγέτη.
Άπιαστοι δικτάτορες ...

Antoine Chatrier - JSSNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.