20/4/12

«Η Τουρκία μπορεί να έχει ρόλο και στα ενεργειακά» Παρέμβαση Επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε. μετά από ερώτηση Χατζηγεωργίου


Φωτογραφία
ΣΕ ΡΟΛΟτης Τουρκίας στα ενεργειακά προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Gunther Οettinger, ανέφερε πως «η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο σε σχέση με τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί η χερσαία μεταφορά τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πιο φτηνή, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ο όγκος αυτών των αποθεμάτων, θα πρέπει να δούμε μια εξέλιξη ‘’win - win situation’’ έτσι ώστε να αποβεί το ζήτημα ωφέλιμο τόσο για την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και για όλη την Ευρώπη».
Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Gunther Οettinger, απαντούσε στον Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου ο οποίος τοποθέτησε το θέμα των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου με το ερώτημα πώς βλέπει ο Επίτροπος το ζήτημα των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου, και πώς θεωρεί ότι αυτά μπορούν να αποτελέσουν ενεργειακή πηγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Γερμανός Επίτροπος κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσει και με την Κυπριακή Προεδρία, για να δούμε, όπως είπε, την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Ο Επίτροπος Οettinger συζήτησε το θέμα της ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών και της ενεργειακής ασφάλειας των κτηρίων, ενώπιον της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στην εισαγωγή του ο Επίτροπος έκαμε ευρεία αναφορά σε όλα τα θέματα που άπτονται αυτών των ζητημάτων, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στους ενεργειακούς διαδρόμους και στην ανάγκη για ενεργειακά κτήρια. 

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία φτύνει την ΕΕ και εκείνη δείχνει την κατάντια της.

    Η ΕΕ έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία.

    Δεν είχε το σθένος,ούτε καν να απαντήσει στις απειλές περί ''διαλείμματος'' την περίοδο της Κυπριακής προεδρείας.

    Δεν είχε τη δύναμη να τους ξεκαθαρίσει ότι αν διακόψουν τις σχέσεις με την ΕΕ το εξάμηνο αυτό,τότε θα διακοπούν οριστικά οι σχέσεις τους.

    Σοβαροφανείς ουρακοτάγκοι με γραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η ΕΕ έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία.."
    Μια πάπια, ποιά πάπια;;;
    Κι΄η Τουρκία, βλέπει, ζυγίζει και καιροσκοπεί, μην ανησυχείς.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.