23/4/12

Συνδιάσκεψη ΝΑΤΟ: Μπλόκο του Ισραήλ από την Τουρκία

Συνδιάσκεψη ΝΑΤΟ: Μπλόκο του Ισραήλ από την Τουρκία
Η Τουρκία έχει μπλοκάρει τη συμμετοχή του Ισραήλ στην Συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο στις 20 και 21 Μαΐου, παρά τις πιέσεις των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως γράφει η Hurriyet Daily News. Το βέτο έθεσε στα όργανα του ΝΑΤΟ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συμμαχίας, την περασμένη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

"Δεν θα υπάρξει καμία ισραηλινή παρουσία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, εάν δεν εκδώσει μια επίσημη απολογία και δεν καταβάλει αποζημίωση για τους Τούρκους πολίτες που σκοτώθηκαν σε διεθνή ύδατα," δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος στην εφημερίδα Daily News,αναφερόμενος στην υπόθεση του Mavi Marmara.

"Υπάρχουν πιέσεις για την άρση του βέτο μας, αλλά αυτό είναι εκτός συζήτησης”,πρόσθεσε.

Η Τουρκία έθεσε βέτο σε μια σειρά από προσπάθειες του Ισραήλ να εμβαθύνει τη συνεργασία του με την Συμμαχία - όπως το άνοιγμα ενός γραφείου στην έδρα του ΝΑΤΟ και συμμετοχή στις δραστηριότητες του Μεσογειακού Διαλόγου - με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν πρώτα για τη “παράνομη δράση εναντίον Τούρκων πολιτών”.

Πολλοί υπουργοί ,όπως των ΗΠΑ και της Γαλλίας,επέκριναν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ γι΄ αυτή τη τακτική.

Η Τουρκία τραβάει πάλι το σχοινί ,κάτι θελει να κερδίσει, αλλά κάποιες φορές το σχοινί... σπάει!
http://www.hbnews.gr/permalink/129166.html 

3 σχόλια:

  1. >"Υπάρχουν πιέσεις για την άρση του βέτο μας, αλλά αυτό είναι εκτός συζήτησης”,πρόσθεσε.<

    Αυτό θα πει συμπεριφορά κυρίαρχου κράτους, που δεν διστάζει να κάνει χρήση των μέσων και των δικαιωμάτων που του παρέχονται (κάνει και αυτών που ΔΕΝ του παρέχονται, καμιά φορά). Μπλοκάρει Ισραήλ, αλλά και Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς μπλοκάραμε τα Σκόπια και μας έτρεχαν στην Χάγη. Ε, και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κανείς δεν κάνει χρήση του βέτο, όπου μπορεί και πρέπει για την προάσπιση των εθνικών του συμφερόντων, συμβαίνουν αυτά.

    Δύο φορές είχαμε την ευκαιρία το 2008 να μπλοκάρουμε την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και τις δύο φορές τα τρία από τα πέντε κόμματα της Βουλής, ήτοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ελαφρά τη καρδία το πράσινο φως, παρά το ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε μάχη για να μην δοθεί, αν προηγουμένως δεν διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των Β/Ηπειρωτών. Το ΚΚΕ διεφώνησε, αλλά για άλλους λόγους, άσχετους προς τα δεινά των Β/Ηπειρωτών αδελφών μας.

    Ας τα θυμόμαστε αυτά κι ας μην απορούμε για την κατάντια μας, η οποία δεν είναι μόνον οικονομική και ούτε τωρινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .."κάνει και χρήση των μέσων που ΔΕΝ του παρέχονται, καμιά φορά.."
    Πολλές φορές. Γιατί πιστεύουν στη δυναμική του τσαμπουκά τους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.