24/12/12

Μεσαίωνας και Διαφωτισμός και θαυματουργές λύσεις

- Αποσαφήνισε, δε, για μια φορά ακόμη ότι στόχος των επισκέψεών του στη Βραζιλία και την Αργεντινή δεν είναι η αντιγραφή ενός μοντέλου, αλλά το να καταδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.«Μπορεί να σας φανεί παράξενο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «αλλά νιώθουμε όπως οι επιστήμονες την εποχή του Μεσαίωνα. Δε λέμε βέβαια ότι η γη γυρίζει αλλά λέμε κάτι εξίσου προφανές: ότι η λιτότητα καταστρέφει. Και οι αντίπαλοί μας μας στέλνουν στην Ιερά Εξέταση των media που ελέγχουν. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι στο τέλος ο Διαφωτισμός θα νικήσει τον Μεσαίωνα και η ελπίδα τον φόβο».Τσίπρας
 -Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη, δηλαδή στη ζώνη του ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την πορεία της οικοδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή με την αρχιτεκτονική του ευρώ.Γιάννης Μπαλάφας:


-Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν διαθέτουμε θαυματουργικές λύσεις. Ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος, πρωτίστως, είναι να μπει τέλος στη σημερινή καταστροφή της εξαθλίωσης της κοινωνίας και της καθημερινής συρρίκνωσης της οικονομίας μας. Αν δεν μπει τέλος σε αυτό, δεν έχει νόημα να συζητάμε οτιδήποτε άλλο. Και προς τούτο χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να μην είμαστε δοσοεξαρτημένοι. Στόχος μας δεν είναι να αναστήσουμε το μοντέλο που μας έφερε ως εδώ. Όπως ορθά αναφέρετε, θα προχωρήσουμε σε ένα Εθνικό Σχέδιο για την Αναπτυξιακή και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, με μοχλούς ένα δημόσιο παράγοντα ανάπτυξης, με ένα νέο μοντέλο δημόσιας επιχειρηματικότητας. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα η σταθεροποίηση της οικονομίας μας, που, ας μην το ξεχνάμε, θα πει σε… έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, και μετά θα προχωρήσουμε σε μια κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική εξισορρόπηση με εγχώριους πόρους, με την αύξηση των δημόσιων εσόδων, που υπολείπονται του μέσου όρου της Ευρωζώνης κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Και η αύξηση αυτή θα γίνει με τρεις τρόπους: πρώτον, την προοδευτική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, δεύτερον, την καθιέρωση πλήρους και καθολικού ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, και τρίτον, την αναδιοργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και τη στελέχωση των εφοριών με εξειδικευμένο προσωπικό.Ρ. Δούρου

-Τα λόγια και τα έργα του Λούλα δείχνουν ότι θεωρούσε πηγή οικονομικής ευημερίας και «πραγματικών» θέσεων εργασίας στη χώρα του τις άμεσες εθνικές και ξένες επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα μεταρρύθμιζε τη φορολογία, αύξανε τις κοινωνικές δαπάνες, καταπολεμούσε τη φτώχεια. Μαθήματα από τη Βραζιλία

4 σχόλια:

  1. Γραφει ο Θανάσης Μαυρίδης:

    "... είναι εξοντωτικό να προσπαθεί να αποδείξει κανείς στους Στρατούληδες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει σαν να πρόκειται για την Βόρεια Κορέα. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μας να προσπαθούμε να συνομιλήσουμε με το χάος, υπερασπιζόμενοι τα προφανή..."

    Θανάσης Μαυρίδης, "Τι είδε ο Αλέξης στην Αργεντινή;"
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1695264


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έχει άραγε κατά νου! όταν λέει, "Και οι αντίπαλοί μας μας στέλνουν στην Ιερά Εξέταση (αργυραμοιβοί) των media (υποτέλεια) που ελέγχουν", αντιστράφηκαν οι όροι? και οι αργυραμοιβοί κάνουν εξέταση υποτέλειας στους Έλληνες πολιτικούς?

    Αλλά και αυτόβουλα να συνδράμεις δια της σιωπής στην Ιερά Εξέταση (αργυραμοιβοί) των media (υποτέλεια) δεν είναι και ότι καλύτερο δείγμα ήθους παιδείας αντοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλέξη Τσιπρανδρέου, άξιο πνευματικό τέκνο του Ανδρέα Παπανδρέου,
    τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωρε γλέντια που έχουν να γίνουν άμα έρθουν οι Συριζαιοι στην εξουσία με τέτοιες ιδέες - θα ξεπεράσουν και τους πάλε ποτέ πασοκους. Θα μας χορέψουν όλους Σάμπα αριστεριστικη.
    Για παράδειγμα, στην Βραζιλία περίπου 35 τοις εκατό του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα. Στις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας η φτώχεια επηρεάζει περίπου το 51 τοις εκατό του πληθυσμού.
    Το IBGE (Instituto Brasileiro de Geografia e Estatistica) έχει κυκλοφορήσει τα ευρήματα από το 2010 απογραφή του οι οποίες αναφέρουν ότι 22,03 τοις εκατό των 6.323.037 κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο ζουν σε φαβέλες, ή «υποβαθμισμένα» και ακανόνιστες κοινότητες στέγασης (βλέπε Εξάρχεια).
    Ενώ πολλοί Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν αστυνομική κατοχή στη φαβέλες για τη μείωση της εγκληματικότητας, η βία χαρακτηρίζει συχνά τις επεμβάσεις της αστυνομίας. Με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, αξιωματικοί ασφαλείας χρησιμοποιούν βία αδιακρίτως ως μηχανισμό για να επιβάλουν την τάξη σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους κατοίκους τραυματίες ή νεκρούς από αδέσποτες σφαίρες και άλλες παράπλευρες απώλειες. Τον Ιούνιο του 2009, το κοινοβούλιο ξεκίνησε μια έρευνα για τη λειτουργία των πολιτοφυλακών - ενόπλων μη κρατικών φορέων -. Στη δομή της εξουσίας των 170 φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο [3] Περαιτέρω έρευνα που συνδέεται με την απαγωγή και το βασανισμό των τριών δημοσιογράφων έδειξε οτι favela ‘ηγετες’ διαφθείρουν υπαλλήλους δημοτικών και κρατικών θεσμών, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, βουλευτών, και πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.