6/12/12

Official: US proposed map to Israel and Lebanon to advance maritime gas exploration

The United States has presented Lebanon and Israel with a map proposing how they might bypass their border disputes in order to advance exploration for natural gas buried under their territorial waters, a senior State Department official publicly revealed for the first time last week.
“The ideas we have presented for boundaries were addressed by the highest standards of cartography and science–not politics,” Deputy Assistant Secretary of State for Energy Diplomacy Amos Hochstein told an Aspen Institute meeting on Eastern Mediterranean energy issues last week (November 29). “We believe they are the right boundaries.”

“This is not a matter of changing the borders. Let’s not confuse those,” Hochstein cautioned. However, he continued, “addressing these boundaries would remove at least one area of potential conflict between [Eastern Mediterranean] countries and give confidence to investors.”

Though he declined to comment on details of the diplomatic exchanges, “I will say they [the discussions] have been going forward trying to address it from a reasonable, equitable, perspective of best practices.”

According to a United States Geological Survey, “the Levant Basin, shared by Lebanon, Israel and Cyprus, offers up about 122 trillion cubic feet in recoverable gas and an estimated 1.7 billion barrels of oil,” Forbes magazine’s Christopher Coats reported last month.

(Photo: Children play on the beach as a power station in the coastal city of Hadera is seen in the background May 19, 2012. Israel Electric Corp (IEC) is having trouble keeping up with demand. REUTERS/Amir Cohen.)

Read more: http://backchannel.al-monitor.com/index.php/2012/12/3411/us-proposed-map-to-israel-and-lebanon-to-advance-maritime-gas-exploration/#ixzz2EIqjQFFV

6 σχόλια:

  1. "A reasonable, equitable, perspective of best practices."

    -This practice, in order to fulfill all the above, (of course) has to include the Gaza maritime borders.

    -Which requires reasonable perspective from all sides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Georgia Eleonor
    Θέτεις με τη Γάζα, και τη Παλαιστίνη εν γένει, ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν το αναφέρει το άρθρο επειδή μιλά μόνο για τις ΑΟΖ Λίβανος-Ισραήλ.
    Από τι έχω καταλάβει, μπορεί να κάνω λάθος, τα κοιτάσματα που είναι ανοικτά της λωρίδας της Γάζας προορίζονται για ιδιωτικά συμφέροντα, π.χ. ο πρίγκιπας της Ντόχας, υπό ισραηλινή διοίκηση.
    Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο θα βρεθεί μια αρχή στην Παλαιστίνη με αντιπροσωπευτική «κρατική» οντότητα εκτός Χαμάς και Παλαιστινιακής Αρχής που τελικά αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους (με θεσμικό καθεστώς τη διαφθορά) και όχι το σύνολο των Παλαιστινίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Κριστιάν
    Απλά αναφέρω αυτό που η λογική μου επιτάσσει, αν και ίσως δεν άπταιται του άρθρου.
    Μάλλον η λύση θα βρεθεί (αν ποτέ βρεθεί,αλλά είναι καλή ευκαιρία), με συμβιβασμούς Χαμάς - Παλαιστινιακής Αρχής και Ισραήλ,

    Υποχρεωτικά γιατί δεν υπάρχει άλλη αντιπροσώπηση, μόνο με το Φυσικό Αέριο και την προοπτική κέρδους, θα μπορούσαν να αρχίσουν να συνομιλούν.
    Η Παλαιστινιακή Αρχή επί πολλά έτη απομυζά το Διεθνές Άφθονο Χρήμα και το κάνει προσωπικούς Λογαριασμούς στην Ελβετία.
    Οι δέ της Χαμάς ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο και σκληρότερο(κατά πολύ)*,
    μόνο ευρισκόμενη εμπρός σε κερδοφόρα-ζεστή προοπτική χρήματος, θα ενδώσει σε φόρουμ διαλόγου.
    Αν καταφέρουν να γεννήσουν μια Ενιαία Αρχή-δύσκολο πολύ- αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο με Οικονομικό Έρισμα. Η ΑΟΖ είναι θείο Δώρο εκτιμώ.
    -Το σχέδιο Ολμέρτ που άφησαν να "καεί", επί το πλείστον οφελούσε τις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Παλαιστινίων.
    Δεχόμενο ακόμα και επιμερισμό της Ιερουσαλήμ!
    -Το πρόβλημα με τους Παλαιστίνιους έιναι πως έχουν, στο ενδιάμεσο, βρεί την Ιερή Αγελάδα- Διεθνή Παράγοντα- που τους Χρηματοδοτεί Αφειδώς, υποθάλποντας φαινόμενα Διαφθοράς που θα ζήλευαν οι δικοί μας Ταγοί.

    Η υπέρμετρη χρηματοδότηση και διαφθορά που διαποτίζει το Παλαιστινιακό Καθεστώς- Δυτικής Όχθης και Γάζας, αποτελεί τον πρώτιστο ανασταλτικό παράγοντα, που θα ενεργοποιούσε το αναγκαίο καθεστώς διαλόγου.
    (γιατί να σταματήσουν μια πραγματικότητα που τους γεμίζει τις τσέπες;)
    Πράγμα ίσως βολικό για τους Ισραηλινούς εγκάθετους, που όμως δεν αναιρεί την Παλαιστινιακή πραγματικότητα.
    -Το Εάν θα βρούν οι Παλαιστίνιοι άλλο τρόπο έκφρασης είναι τόσο δύσκολο να προκύψει, αν σκεφτείς πως η Χαμάς πήρε την Πρωθυπουργία, βασιζόμενη καθαρά στην επιταγή για Κάθαρση ενός σάπιου καθεστώτος που εκπροσωπείτο από τον Αμπάς και κυρίως ήταν η βρώμικη συνέχεια του Αραφάτ. Με τις γνωστές συνέπειες.

    Η ΑΟΖ ΓΑΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, δεν έχει σημασία αν θα βγεί μπροστά ο Μεσάαλ και το Ισραήλ ελευθερώσει τον Μπαργούτι, σημασία έχει πως θα έχει χρήμα για όλους, προκειμένου να διατεθούν να ελευθερώσουν τους λαούς τους από αυτή την αιμοβόρα φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με το Κατάρ, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις σκοπιμότητες της επίσημης επίσκεψης στη Γάζα- και κυρίως πως ο σχεδιασμός επιρροής επιχειρεί να εφαρμοσθεί.

    Μπορεί ας πούμε να σκέπτονται

    α)Να προσαρτίσουν την επικράτεια της Γάζας(με εντολή Ουάσιγκτον) στη σφαίρα επιρροήςή και στην επικράτεια- της Αιγύπτου, ως εκ τούτου και της ΑΟΖ της.

    Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

    β)Προσβλέποντας σε δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους - με την ΑΟΖ του και τα όλα του να το περάσουν απευθείας στην δική τους επιρροή, μέσω της οικονομικής τους κυριαρχίας.

    Σε κάθε περίπτωση, κινητήρια προτροπή για τους Παλαιστίνιους, μπορεί να είναι η δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους, και ως εκ τούτου δική τους ΑΟΖ.

    Εκτός αν πουληθούνε- καθόλου δύσκολο- και περάσουν στην Αίγυπτο (που τώρα είναι και ή ίδια ασταθής).
    Εξυπηρετώντας έτσι έναν ευρύτερο σχεδιασμό- εναλλακτική λύση του Μεσανατολικού-, που θα θέσει παράλληλα την Δυτική Όχθη του Ιορδάνη στην επικράτεια της Ιορδανίας (Ανατολική Όχθη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Γεωργία Ελεονόρα,
    Συμφωνώ με την ανάλυση σου, δεν έχω τίποτα να σχολιάσω.
    Κοινός παρανομαστής Ελλάδας-Παλαιστίνης, η εκτός κλίμακα (πρωτοφανής;) διαφθορά και επικράτηση των διεθνών τοκογλύφων μέσω διεθνών οργανισμών και επιταγμένων κυβερνήσεων από τις οποίες Γερμανία και Ισραήλ αντίστοιχα προωθούν τα ιδιότυπα συμφέροντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Φίλτατε Κριστιάν,
    Συμφωνώ και εγώ με τα γραφόμενά σου, με την προσθήκη πως μιλάμε για τους "αληθινούς ιδιοκτήτες του Ισραήλ"(όπως θα έγραφε και κάποιος άλλος εδώ),
    που είναι δύσκολο να εννοηθεί και να διαχωρισθεί η πραγματική λειτουργία τους:
    -Η οποία είναι Σύγκρουση Συμφερόντων-Ύπαρξης εντός του ίδιου του Ισραήλ, που δεν εξαιρείται από τον κανόνα της διαφθοράς και ακραίου Νεοφιλελευθερισμού.

    -Οι Διεθνείς Ισραηλίτες Τραπεζίτες, έχουν επιβάλει μια Ιδιότυπη Κατοχή του Κράτους του Ισραήλ "για το καλό του", όπως οι ίδιοι το εννοούν".
    -Και εννοούν να καπηλεύονται Διεθνώς της ανάγκη μιας Εθνικής Εστίας για τους Ισραηλίτες-Ισραηλινούς, έχοντας πλέον περάσει σε επίπεδα Ακραίας Παράνοιας - θα έλεγα Ισοθεΐας, λόγω της Συσωρευμένης Ισχύος τους.

    Αυτά καταλαβαίνω, αυτά γράφω, ίσως να είμαι μακριά από την κατανόηση αυτού του πολυσύνθετου Γρίφου, επειδή όμως η πραγματικότητα το έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο του Διεθνούς γίγνεσθαι- και προσφάτως επανατέθη και στο Ελλαδικό-Κυπριακό, γράφω γι αυτό όπως το αντιλαμβάνομαι, αν και μακράν απέχω από του να είμαι ειδήμων.

    Keep on publishing...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.