20/11/13

ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Ερευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «πέρασε» και επίσημα η διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με το πολεμικό υλικό που βρέθηκε προχθές τυχαία από αλλοδαπό σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ενισχύονται πλέον οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αφού εκτιμάται πως τα τέσσερα καλάσνικοφ, οι δέκα χειροβομβίδες και τα 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε βαρέλι, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο αντάρτικο πόλεως.

Τα όπλα είχαν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια. Οπως προέκυψε, οι χειροβομβίδες ήταν αμυντικές, τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, και τα φυσίγγια κυρίως για πολεμικά τυφέκια.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ότι είναι ένα μίνι οπλοστάσιο οργάνωσης, ενώ ο τρόπος που είχε συσκευαστεί παραπέμπει σε παλαιότερες «ανακαλύψεις», όπως στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ήταν έτοιμα για χρήση και πολύ καλά συντηρημένα (τα είχαν λαδώσει), γεγονός που προτρέπει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι «ιδιοκτήτες» τους θα τα χρησιμοποιούσαν σύντομα.
Οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, που εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προέρχονται από αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων, ενώ το γεγονός πως υπάρχουν κρυμμένα οπλοστάσια στην Αθήνα τούς ενισχύει.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63921630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.