15/11/13

Έρογλου: Ούτε ένας Τ/κ δεν μπορεί να ζήσει υπό ε/κ διοίκηση

Με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να δηλώνει ότι ούτε ένας Τ/κ δεν θα μπορούσε να ζήσει κάτω από ε/κ διοίκηση, άρχισαν στα κατεχόμενα οι «επίσημοι» εορτασμοί για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Οι εμπρηστικές αναφορές Έρογλου γίνονται μεσούσης της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εορτασμοί ξεκίνησαν με ομιλία του Ντερβίς Έρολγου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Μπαϊράκ.

O κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Τ/κ ο οποίος θα αποδεχόταν να ζήσει υπό ε/κ διοίκηση και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τις θέσεις για διζωνικότητα, πολιτική ισότητα και ντε φάκτο τουρκικές εγγυήσεις.

Ανέφερε ότι ο ίδιος κάνει το καθήκον του με την υποστήριξη του κόσμου και κάλεσε την ε/κ πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το ψευδοκράτος πέτυχε πολλά αυτά τα 30 χρόνια, δηλώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Ανέφερε, τέλος, πως οι Τ/κ αναγνωρίζουν τη σημασία του ψευδοκράτους, το οποίο και χαρακτήρισε σημαντικό και στρατηγικό βήμα στην ιστορία των Τ/κ.

Τούρκος υψηλόβαθμος στρατιωτικός στα κατεχόμενα
Ο Γενικός Διοικητής του 1ου Στρατού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Αχμέτ Τούρμους που βρίσκεται στα κατεχόμενα για τα 30χρονα του ψευδοκράτους έγινε δεχτός σήμερα από τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, τη λεγόμενη πρόεδρο του κοινοβουλίου Σιμπέλ Σιμπέρ και το λεγόμενο πρωθυπουργό Οζκάν Γιοργκανζίογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τούρκους δήλωσε ότι η Τουρκία θα στηρίζει πάντα τους Τ/κ και πως είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ψευδοκράτους.

Από πλευράς του, ο Τ/κ ηγέτης εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για συνεργασία με την Τουρκία, προσθέτοντας πως είναι έτοιμοι για συμφιλίωση με την ε/κ πλευρά που την αναμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Είπε πως η διεθνής κοινότητα και τα Ηνωμένα Εθνη θα πρέπει να δουν την καλή θέληση που υποδεικνύει η τ/κ πλευρά αναφέροντας ότι το λεγόμενο εμπάργκο στους Τ/κ είναι άδικο.

Η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής είπε ότι το ψευδοκράτος έχει μικρή αλλά δυναμική δομή.

Ο Γιοργκαντζίογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας με την Τουρκία, την οποία ευχαρίστησε για τη στήριξη της.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/76376#sthash.GWwVj5Ej.dpuf

4 σχόλια:

  1. Νομίζω πως πλέον και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Ερντογάν θα πρέπει να έχουν καταλάβει πως όντως έχει κρυφή ατζέντα αν και το κρυφή δεν είναι και πολύ σωστό μιας και πολλές φωνές προειδοποιούσαν για τον Ερντογάν και τον Τουρκικό εθνικισμό, ο οποίος εκφράστηκε και μέσω του Ισλαμοφασιμού στο πρόσωπο του εν λόγω Κυρίου.

    O Κύριος αυτός μισεί κάθε τι που έχει σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, είναι άλλωστε προφανές από τις δηλώσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά, οι οποίες είναι ξεκάθαρα αντι-Ελληνικές σε κάθε ευκαιρία. Βέβαια αυτά τα έχει γράψει και ο ιδεολόγος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας Νταβούτογλου, ο οποίος μιλάει για ζωτικούς χώρους της Τουρκίας και αποτροπής εθνικιστικών κινημάτων στην γύρω περιοχή, αλλά όχι αποτροπή Τουρκικών εθνικιστικών κινημάτων και άλλα τέτοια!
    Έχει προκαλέσει τρομερά αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία, η απουσία στήριξης της Κύπρου και κατηγορηματικής καταδίκης των δηλώσεων Ερντογάν, από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία παρά την τυπική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, που καλεί τη διεθνή κοινότητα να αφυπνιστεί, παραμένει η ίδια σε κατάσταση βαθέως ύπνου σε όλα τα μέτωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα γεγονότα δείχνουν πως διατρέχουμε δυο τεράστιους κινδύνους, οι οποίοι αλληλοσυνδέονται. Πρώτον είναι η αμφισβήτηση της Άγκυρας για την ύπαρξη Κυπριακού κράτους, αλλά και η αμφισβήτηση της Κυριαρχίας της Ελλάδος επί των Ελληνικών νησιών, τουλάχιστον του Ανατολικού Αιγαίου. Όλη αυτή η αμφισβήτηση βέβαια στοχεύει στην αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στη θάλασσα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο. Ειλικρινά πιστεύω πως λόγω της πλήρους Αμερικανικής απουσίας από την περιοχή και της μη διάθεσης για εμπλοκή, το ενδεχόμενο ενός νέου Αττίλα είναι πιο πιθανό από ποτέ ενώ σίγουρα θα γίνει προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας αναγνώρισης των τετελεσμένων επί του εδάφους στην Κύπρο και από τρίτες χώρες, κάτι που αν χρησιμοποιηθεί για επίλυση του Κυπριακού στα μέτρα της Άγκυρας θα αποτελέσει μια νέα καταστροφή για τον Ελληνισμό. Οι προθέσεις της Ελλάδος δε να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ως ισότιμο μέλος με τον κατακτητή και καταδικασμένο από τον ΟΗΕ, είναι αυτοκτονία!
    Ο Δεύτερος κίνδυνος που διατρέχουμε είναι τα σχέδια της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, η ταυτόχρονη Γερμανοποίηση της ΕΕ και οι αγωγοί που επιδιώκει η Τουρκία να κατασκευαστούν ώστε να πουληθεί το φυσικό αέριο του Ισραήλ μέσω αυτής.
    Είναι προφανές πως η Αμερική θέλοντας να εγκαταλείψει τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια λόγω του ότι της κοστίζουν πολύ αποφέροντας πλέον μικρό όφελος, προσπαθεί να φύγει κάπως άτσαλα δημιουργώντας προβλήματα σε όλους και το καλό για μας είναι πως δημιουργεί προβλήματα και στο Ισραήλ, το κακό όμως είναι πως προσπαθεί τόσο η Τουρκία όσο και η Γερμανία να καλύψουν αυτό το κενό αλλά και η Ρωσία φυσικά!
    Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για τη Μέση Ανατολή αλλά για τα Βαλκάνια, τα οποία επιθυμεί να μοιραστεί με την Τουρκία, η Τουρκία με τη σειρά της επιθυμεί περισσότερο το Αιγαίο και επιθυμεί να μοιραστεί την Ανατολική Μεσόγειο με την Ρωσία. Για να το καταφέρει αυτό, διαπραγματεύεται για το Αιγαίο με τη Γερμανία και προσπαθεί να περικυκλώσει και να απομονώσει το Ισραήλ. Στήνει δε στο τελευταίο μιας πρώτης τάξεως παγίδα με την φθηνότερη αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ώστε έτσι να έχει αποκόψει πλήρως και να έχει περικυκλώσει το Ισραήλ, για να το καταφέρει βέβαια αυτό πρέπει να λύσει το Κυπριακό με τρόπο που να την συμφέρει και αυτό σημαίνει ουσιαστικό Τουρκοκυπριακό κράτος και αναγνώριση των τετελεσμένων επί του εδάφους.

    Τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλείεται, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση η Ελληνική πλευρά να υποκύψει σε εκβιασμούς και θα πρέπει να σταθεί ενωμένη τόσο ενάντια στη Γερμανική όσο και στην Τουρκική απειλή! Το ενδεχόμενο πολέμου ή πολύ σοβαρού στρατιωτικού επεισοδίου μόνο να αποκλείεται ως σενάριο δεν θα πρέπει.
    Θα πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Αν μερικοί έχουν τη γνώμη πως η άποψή μου είναι τρομολαγνική δεν έχουν παρά να διαβάσουν τουλάχιστον δυο πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων, οι οποίες δεν απέκλειαν έναν ακόμα Αττίλα! Επίσης, ας κοιτάξουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της διεθνούς κοινότητας, της οποίας οι μεγάλες δυνάμεις μιλούν πλέον για διαμάχη και όχι για κατοχή! Ας αφυπνιστεί λοιπόν πρώτα από όλους η Ελλαδίτικη και η Κυπριακή κυβέρνηση, οι οποίες είναι πραγματικά επικίνδυνες για τον τόπο με την γλοιώδη και κατευναστική συμπεριφορά που έχουν και ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την ύστατη ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιοργκαντζίογλου, από το Γιώρκος ή αλλιώς Γιώργος. Προφορά Κύπρου και Νοτίων Δωδεκανήσων. Άλλος ένας εκτουρκισμένος Ρωμιός ορκισμένος εχθρός των αδελφών του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμάνε δηλαδή τη "Μητέρα Πατρίδα";
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.