22/1/14

22 Ιανουαρίου1830 (π.ημ.): Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους

Η διάσκεψη του Λονδίνου, ύστερα από αγγλική πρόταση, διακηρύσσει την πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου που υπογράφεται από τους πληρεξούσιους της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Το άρθρο 1 ορίζει:
«H Ελλάς θέλει σχηματίσει έν Κράτος ανεξάρτητον, και θέλει χαίρει όλα τα δίκαια, πολιτικά, διοικητικά και εμπορικά, τα προσπεφυκότα εις εντελή ανεξαρτησίαν»
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Κι απο τοτε, μονο μνημονια υπογραφουμε.... Οποιος πιστευει οτι το πρωτο μνημονιο που υπογραψαν ειναι το 2011, ειναι βαθυτατα γελασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι έτσι οι ιδιώτες τραπεζίτες της αγγλεταίρας και μη, εκμεταλευόμενοι την αγανάκτηση του λαού για τη διαφθορά και τη αδικία των κοτζαμπάσιδων κάναν το πρώτο βήμα για τη δημιουργεία του Ισραήλ.

    Τώρα θα κάνουν και ιδιωτική στρατιωτικά στρατηγική συμμαχεία, για τη μετουσίωση του αεριτζίδικου του ιδιωτικού τους κεφαλαίου επό των αερίων της Μεσσογείου.

    Τη δε σκυτάλη της διαφθοράς την έχουν πάρει πλείστοι εκ των πολιτικοδικονασμικά εμπλεκόμενων εκ της συστάσεως του κράτους της Ελλάδας.

    Μη πάει κανείς μακρυά, το όλο συνοθύλευμα του δράμματος της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι μια μικρογραφία οικιοποίησης της εξουσίας των κόπρανων των αιγών της Σκύρου.

    Το σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια που διεκδικεί η Μ.Μ. Λαύρας εκφράζει και ανταποκρίνετε στις επιδιώξεις νομοθετούντων τσοπαναραιων βουλευτών χωρίς ερίφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και φυσικά από τότε υπήρξαν και τα πρώτα ελεύθερα ελληνικά κόμματα :

    Αγγλικό κόμμα (Μαυροκορδάτος Αλ))
    Γαλλικό κόμμα (Κωλέττης Ι.)
    Ρωσικό κόμμα -Ναπαίοι (Μεταξάς Ανδ)

    πάμε από τότε δυνατά και ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!

    Αφιερωμένο σε όλους σας ...
    Μάνα μου ΕΛΛΑΣ, Λέκκας Βασ
    http://www.youtube.com/watch?v=eSGMs3vyA0E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Κωνσταντίνος Αθανασίαδης δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η Ελληνική Ανεξαρτήσια με την ιδρύση του του κράτους του Ισραήλ.Μήπως θα προτιμούσε να είχαμε παραμείνει υπο Οθωμάνικο ζυγό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Αθανασίαδη,

    Το σχόλιό σου ευθέως παραπέμπει στην γνωστή αγγλική έκφραση "from the city I come and on the to cinnamon".

    Πρέπει να υπάρχει μία παρόμοια έκφραση και στην Σουηδία, όπου τώρα βρέθηκες να ζεις, μετά την απόλυσή σου από τον ΟΤΑ Σκύρου, μάλλον λόγω των πολλών ανορθογραφιών που κάνεις (έτσι λένε κάποιοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Nativist ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση αλλά η έκφραση "από την πόλη ερχόμαι και στην κορφή καννέλλα" δεν έχει αντιστοίχη στα Αγγλικά και πιθανόν να μην υπάρχει ούτε Σουηδικό αντίστοιχο και επιπλέον προέρχεται απο μια χαρακτηριστικά "Βυζαντίνη" πρόκληση: Απο την Πόλιν (Κωσταντινούπολη) έρχομαι και εις την Κορφήν καν έλα (έλα αν μπορείς)" (προκλήση σε μονομαχία)Αν και έγω συμφώνω μάζι του ότι τα γραφομένα του κ. Αθανασιάδη δεν στέκουν είτε απο λογική είτε απο Ιστορική άποψη για να μην πούμε γλώσσικη υποπτέομαι ότι είναι λίγο άδικος απέναντι του εξάλλου η μεγαλοψύχια είναι το στολίδι του Ισχυρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.