15/1/14

Νομικό πραξικόπημα για αποκλεισμό Κασιδιάρη!

Ως προπομπός κινήσεων βγήκε χθες ο συνταγματολόγος και εκλεκτός του συστήματος Σημίτη και των άλλων... προοδευτικών δυνάμεων Γιώργος Σωτηρέλης και επί της ουσίας άνοιξε θέμα για την υποψηφιότητα βουλευτών της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές.

Με τον τρόπο αυτόν πάντως δείχνει πανικό και επιβεβαιώνει τις δημοσκοπήσεις που γίνονται, και κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, που φέρουν σε διψήφια ποσοστά τον Ηλία Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τον κατά τα λοιπά...δημοκράτη κ. Σωτηρέλη (που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης 1994-1995 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων 2003-2004), ο οποίος μίλησε στον Βήμα FM, από τη στιγμή που δεν μπορεί, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, να χαρακτηριστεί παράνομη, τότε πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο... 1974. Η εναλλακτική που πρότεινε ο συνταγματολόγος είναι να επανέλθουν οι διατάξεις του Π.Δ. του 1974 που ίσχυσε έως το 2002 και προέβλεπαν, εκτός από τις συνθήκες κατάλυσης του πολιτεύματος, «να μη συμμετέχουν ως υποψήφιοι κάποιοι που διώκονται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε αυτήν ή όταν είναι βεβαρημένα τα μέλη ενός κόμματος με εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο».

Σε πιο ειδική ερώτηση, που αφορά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τη δημαρχία της Αθήνας, ο καθηγητής Σωτηρέλης τόνισε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι, αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του».

Αντιδρώντας στις απόψεις Σωτηρέλη, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι «με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υφίσταται καμία απολύτως περίπτωση απαγόρευσης υποψηφιότητάς μου ως δημάρχου Αθηναίων» και πρόσθεσε ότι «ακόμη και αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αλλάζει τίποτε εις ό,τι αφορά τα πολιτικά μου δικαιώματα. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων υπάρχει μόνο σε περίπτωση αμετάκλητης καταδίκης».

δημοκρατία

11 σχόλια:

  1. Ο Κασιδιάρης έχει δίκιο. Τα αυτονόητα λέει. Η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε πλήρη εκτροπή. Όχι ότι τώρα δεν κουρελιάζει στο Σύνταγμα, αλλά εδώ μιλάμε για πραγματικό πραξικόπημα.

    Άλλωστε, λίγο ειδήσεις να ακούσει κανείς, βλέπει ότι πάλι "παίζει" η ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η όχι η Χ.Α. μια εγκληματική οργάνωση;Αναρωτιέμαι αν ο κάθε διαδικτύακος κολαούζος της Χ.Α. θα συναινούσε στο θέαμα π.χ. της υποψηφιοτήτας Ξηρού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΧΑ είναι κόμμα εκλεγμένο από τον λαό. Η "17Ν" όχι.

    Η ΧΑ δεν είναι οργάνωση εγκληματική και την απαγόρευσή της απορρίπτει, μεταξύ άλλων, τόσον ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ν. Κ. Αλιβιζάτος (αριστερός), όσο και ο Μανώλης Γλέζος, που καταψήφισε την απαγόρευση χρηματοδότησής της από την Βουλή.

    Όπως σωστά παρατηρούν και οι δύο παραπάνω, αλλά μπορεί να καταλάβει και κάθε νουνεχής άνθρωπος, μία τέτοια απαγόρευση θα ήταν αλυσιτελής, αφού ούτε τα αίτια που την στηρίζουν εκλείπουν, ούτε η κάθοδός της θα εμποδιστεί στις εκλογές. Απλώς, θα κατέλθει με άλλο όνομα, ως έπραξε στο Βέλγιο το Vlaams Blok, το οποίο, μετά την απαγόρευσή του το 2004, συνέχισε την πορεία του ως Vlaams Belang.

    Μόνο κοντόθωρα ανθρωπάκια δεν μπορούν να δουν ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να εξοντώσει έναν επικίνδυνο αντίπαλο πάση θυσία, όχι διότι είναι ... εγκληματίας και νεοναζιστής, αλλά διότι του παίρνει ψήφους. Η ... "δημοκρατικότητα" που τρέχει ορισμένων από τα μπατζάκια, το μόνο που κάνει είναι να βοηθά τον εν λόγω ολίγιστο πολιτικάντη να κρατά την εξουσία με μέσα αντισυνταγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή οι ΕΓΚΛΗΜΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ των μέλων της χ.α. π.χ. δολοφόνια Φύσσα δεν έχουν καμία σχέση με την ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ εμπνεύσεως "ιδεόλογία" της...Αναρωτίεμαι πόσο πορωμένος κολαούζος θα πρέπει να είναι κάποιος για να μην θέλει να αντιληφθεί ότι τα μέλη της χ.α. εκάναν ότι εκάναν ακριβώς λόγω της ΧΙΥΛΕΡΙΚΗΣ "ιδεολογίας" της.. Μάλλον "τυφλός στα μάτια και στο μυαλό" οπώς εγράφε και ο Σοφοκλής στον Οιδίποδα Τύρανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ Η χ.α. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ μασκαρέμενη σε κόμμα η υπάρξη του οποίου βόλευε τους κοντοφθαλμούς υπολογισμούς του πολιτικού συστήματος τώρα ομώς το γκολέμ προσπάθησε να ξεφύγει από τα ελέγχο των δημιούργων του, για αυτό και θα καταστραφεί...Η ειρωνία του πραγμάτος είναι ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ο Ελληνάς Μπρύνιγκ αν η χ.α. δεν ηθέλε τόσα πολλά, τόσο γρήγορα...Τελικά μάλλον ο Θεός αγαπά την Ελλάδα και την προφύλαξε απο την καταστροφή μιας κυβέρνησης χ.α.Μ΄αλλά λόγια αν ο μιχαλολιάκος και οι διαδικτύακοι κολαούζοι του θα ηθέλαν να αναρωτήθουν τι τους πήγε στραβά δεν θα ήταν κακή ιδέα να διαβάζουν τον Οκταβιάνο Αυγουστο από τους βίους των 12 Καισάρων του Σουητώνιου μεταφράση στα Ελληνικά απο τις εκδόσεις παρασκήνιο Αθήνα 1990 και αφου τον διαβάζουν ας αναρωτήθουν τον λόγο για τον οποίο ένα από τα αγαπημένα ρητά του Οκταβιάνου ήταν το "σπεύσε βραδεώς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιοι βιβλιοπόντικες, που (νομίζουν ότι) γνωρίζουν τα πάντα μέσα από τα βιβλία τους, καλά θα έκαναν να απευθύνουν τις ερωτήσεις των στους συντρόφους Αλιβιζάτο, Γλέζο και Τσίπρα.

    Ούτε ζητήθηκε ποτέ να απαγορευθεί η ΝΔ, επειδή οι "Κένταυροί" της δολοφόνησαν τον Τεμπονέρα.

    Όσον αφορά στον Οκταβιανό, κάποιοι προσπαθούν να μετέλθουν τα τερτίπια του και να επιβάλουν καθεστώς αυταρχικό με κοινοβουλευτικό μανδύα, αλλά τους έχουν πάρει πρέφα. Άλλωστε, ο Αντώνιος (χρίνια του πολλά) δεν είναι Οκταβιανός :-)

    Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές επιθέσεις, διότι δεν μ' αγγίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σεβαστή η άποψη του ΚΥΡΙΟΥ Γλέζου και λοιπών αλλά δεν με αφορα, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε.Κατα τ΄άλλα βλέππουμε ενα ακόμα βαρέτο ρεστιτάλ κομπλεξισμού και δοκισοφίας από ενα πραγματικό ¨"μάστορα" του είδους ο οποίος προφάνως πιστεύει ότι έχει Dei gratia το δικαιώμα να γράφει ότι θέλει για τους άλλους χώρις ανταπόδοση...Τι επόμενη φορά ας βρεί κάτι πιο πρωτοτύπο να πεί καθώς καταντά πιο βαρέτος και από το "mein kampf" καθώς απεθυύνεται σε κοινό με μεγαλύτερες απαιτήσεις απο την συνάξη των συντροφών του της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ χ.α. .π.χ. το ανεκδότο "ο κ. σαμαράς δημοκράτης" είναι πιο "χιλιοπαιγμένο" ακόμα και απο αυτά με τον τότο και έχουμε δει πλέον τι κρυβέται πίσω απο αυτό στην περιπτώση της ΕΡΤ ή στην περιπτώση του "κύριου" κρανιδιώτη...Οντώς ο κ. σαμάρας δεν είναι Οκταβιάνος Αύγουστος αλλά Φλάβιος Δομητιάνος "ξεκινήσε ως άγγελλος φώτος και κατέληξε ως δαίμονας" Γουίλ Ντύραντ "Ιστορία των Πολιτισμών" Τόμος Γ! μεταφράση στα Ελληνικά 1955...Παντως ο διαδικτύακος κολαούζος της χ.α. ας μην φοβάται ότι θα τον δαγκώσει ποτέ ενα ποντίκι βιβλιοποντίκο ή όχι..κάθε ποντίκι που σέβεται τον εαυτό του αποφεύγει χαλασμένα τυρία σαν και αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΓ βέβαια καθως το "χαλάσμενο τύρι" είναι μάστορας στην δοκισησοφία βάζει στο ιδίο επιπέδο ένα ατύχης ενεργεία ενος μεμονομένου σαν την δολοφονία του Τεμπονέρα με μια ιδεολογικά συνειδήτη ενέργεια σαν την δολοφονία του Φύσσα ...αξίζει να τον ανταμείψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί της ουσίας δεν είπες τίποτε ακόμη.

    Δεν θ' ασχοληθώ περισσότερο με τι ανοησίες που γράφει ένα ξιπασμένο μειράκιον, που συνεχίζει να τρώει τα λεφτά του μπαμπά του με ατέλειωτες σπουδές.

    Ούτε μού κάνει εντύπωση ότι κατέληξες στο συμπέρασμα (τρομάρα σου!) ότι είμαι "κολαούζος" (άσε που δεν ξέρεις και την έννοια της λέξης) της ΧΑ. Αν σε διάβαζε κανείς -κανείς, όμως, δεν σε διαβάζει εδώ-, που ξέρει τις απόψεις μου, θα γελούσε με την βλακεία σου, η οποία δικαιολογεί και το μακροχρόνιο των ατέλειωτων σπουδών σου.

    Εσύ έχεις προσφέρει τίποτε στην Πατρίδα σου, π.χ. έχεις κάνει στρατιωτική θητεία, ή απλώς από τας Ευρώπας εκφράζεις απόψεις για πράγματα που δεν ζεις. Τι έχεις κάνει στην ζωή σου; Πόσο έχεις δουλέψει; Πόσο την ξέρεις εκτός βιβλίων, ε;

    Πήξαμε στους λόγιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναρωτίεμαι σε ποσούς αιώνες ο διαδικτύακος κολαούζος της χ.α. θα παρουσίασει "αποδείξεις" που να αποδεικνύουν οτι η χ.α. και καλά δεν είναι ΕΓΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ" αντί να επιδίδεται στο συνηθησμένο του βαρετό πλέον ρεσιτάλ παραλημηματικής κομπλέξικης ζηλοφθόνιας εναντίον μου...Παντώς για την περιπτώση του έχω να του προτείνω το κατάλληλο γιατρικό: Ξυδάκι Κερκύρας! 'Αριστον προίον -εγγυημμένα αποτέλεσματα -29 πρωήν κομπλέξικοι διαδικτυάκοι κολαούζοι της χ.α. το συνιστούν γιατι χάρη σε αυτό βρήκαν την υγεία τους και μπορέσαν να ξανακάνουν μια φυσιολογική ζωή! Αυτοί ξέρουν!
    ΥΓ Επειδή ομώς όπως εγράψε και ο Βάρδος του Στάφορντ-απόν-Αβόν στο αριστουργήμα του 'Μακβέθ" ο δαίμόνας που τον ορμηνεύει τον ορμηνεύει λάθος λαμβάνω την τιμή να ενήμερωσω τον διαδικτύακο κολαούζο της χ.α. ότι έχω εκπλήρωσει τις στρατολογικες μου υποχρεώσεις "DIMISSIS HONESTA MISSIONE" οπώς έλεγαν και για τους Ρωμαιούς Λεγεωνάριους τα επισήμα διπλώματα της περιόδου...Αν κρίνω πάντως απο αυτά που γράφει "το χαλασμένο τυρί" η μονή περιπτώση να προσφέρει κάτι χρήσιμο στην Ελλάδα είναι να ακολουθήσει την προτροπή του Αντιγόνου Μακεδόνιας στον Πύρρο Ηπείρου...Αντε γιατί δυστηχώς η γλυκία μας πατρίδα ΔΕΝ έχει αρκετούς λόγιους αλλά έχει πήξει απο ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣ σαν και τον διαδικτυάκο κολαούζο της χ.α.- "χαλασμένο τυρί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.