10/1/14

Συγκλονιστικό βίντεο: "Λάβαμε εντολή άνωθεν να υποχωρήσουμε από τη Ζουράφα"

Ενημέρωση 10.01.14 23:30  Διάψευση από το Λιμενικό Σώμα
Δημόσια καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη:
"Λάβαμε εντολή να υποχωρήσουμε"

Ακούστε το βίντεο του Status Radio
Δημοσιεύθηκε στις 10 Ιαν 2014
Σάκης Ζησίδης Ζουράφα 10-1-2014  




http://www.youtube.com/watch?v=hWDq9iKicvQ

Διάψευση δημοσιευμάτων ιστοσελίδων από το Λιμενικό Σώμα
f

To Λιμενικό Σώμα διέψευσε τους αβάσιμους ισχυρισμούς ανυπόληπτων ιστοσελίδων και διέταξε ΕΔΕ για τη σκοπιμότητα δηλώσεων στελέχους του που ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας παντέλως αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς τους ισχυρισμούς στελέχους του ΛΣ περί «εντολής υποχώρησης» από την περιοχή της Λαδόξερας (Ζουράφα).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: Αναφορικά με δημοσίευματα ιστοσελίδων και τους ισχυρισμούς στελέχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους οποίους δόθηκε, δήθεν, «άνωθεν» εντολή στα πλωτά περιπολικά ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που αλιευτικά σκάφη τρίτης χώρας διενεργούσαν αλιεία, το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ δηλώνει τα εξής:

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι, ανυπόστατοι και ψευδείς. Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δ. Μπαντιάς διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην Υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο Εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.